X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 17 marca 2013, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam 11dc , plamie na różowo, czy któraś z Was ma blade chociaż pojecie dlaczego???????????????????????????? :(
    po tym CLO tak??

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z moimi jajnikami coraz gorzej mam taki ból,żz masakra mam wrażenie,że mam kamienie zwłąszcza jak mam usiąść na krześle moge leżeć albo stać i to nie boili jeden a dwa na raz i teraz zaczyna boleć mnie całe podbrzusze. Razkilka lat temu miałam, stan zapalny jaknika i pecherza ale troche inaczej to wyglądało. Do tego mam mdłości a śluz jest lepki i teraz trochę żółty. No i mam stan podgorączkowy. Co to może być, jutro bede dzwonić do lekarza ale czy teraz mogę coś już zrobić?
    Przepraszam,że zmieniłam temat !!!

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2013, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa jak tak plamiłam w tym cyklu i cały czas nie wiem dlaczego do tego boa mnie bardzo jajniki. Czekam na wizyte lekarza

• EwaT Autorytet

Wysłany: 17 marca 2013, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrej nocy
    niech sie bąbelki rozwijają w nocy a plemniczki walczą w drodze do celu :)

samira, Olena, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    mam 11dc , plamie na różowo, czy któraś z Was ma blade chociaż pojecie dlaczego???????????????????????????? :(
    po tym CLO tak??

w niektórych cyklach po okresie mam brunatno-różowe plamienia, potem dzień dwa przerwy i potem znowu tzw. plamienienia okołoowulacyjne. Ala jeśli to około 11 dc to może być właśnie plamienia okołoowuacyjne więc raczej się nie martw.

bliska77, EwaT, megan8, Olena, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z tymi plamieniami to naprawdę różnie bywa, mogą być efektem braku równowagi hormonalnej albo związane z owulacją, myślę, że to może zweryfikować tylko lekarz na podstawie badań hormonalnych.
    U mnie dziś skok temperatury, zobaczymy czy i na kiedy OVU wyznaczy mi owulację i czy będzie zgodna z tym co było na usg
    od dziś przez jakiś czas nie będę miała komputera, padł mi, zatem w godzinach popołudniowych będę sie z Wami kontaktować wyłącznie za pośrednictwem telefonu.
    Miłego dnia

grosza, angela, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    dziewczyny z tymi plamieniami to naprawdę różnie bywa, mogą być efektem braku równowagi hormonalnej albo związane z owulacją, myślę, że to może zweryfikować tylko lekarz na podstawie badań hormonalnych.
    U mnie dziś skok temperatury, zobaczymy czy i na kiedy OVU wyznaczy mi owulację i czy będzie zgodna z tym co było na usg
    od dziś przez jakiś czas nie będę miała komputera, padł mi, zatem w godzinach popołudniowych będę sie z Wami kontaktować wyłącznie za pośrednictwem telefonu.
    Miłego dnia

Agafbh - mi "ovufriend" nigdy nie wzynaczył owulacji z godnie z tą, która była potwierdzona na monitoringu. Ale masz wyraźny skok temperatury na swoim wykresie. Trzymam kciuki za "+".

bliska77, grosza, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmiś, dzięki za kciuki, jeszcze "tylko" 11 dni i będzie wszystko wiadomo, chyba że wcześniej przyjdzie @

grosza, inessa lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 18 marca 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    a wracając do tematu, to mi pewnie OVU nie wyznaczy owulacji, ja też się jej doszukać nie mogę ;-)

może w końcu ci wyznaczy, u mnie trafił w 10 :)

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    agafbh wrote:
    a wracając do tematu, to mi pewnie OVU nie wyznaczy owulacji, ja też się jej doszukać nie mogę ;-)

może w końcu ci wyznaczy, u mnie trafił w 10 :)

no zobaczymy ;-)

grosza lubi tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 18 marca 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    EwaT wrote:
    po tym CLO tak??

w niektórych cyklach po okresie mam brunatno-różowe plamienia, potem dzień dwa przerwy i potem znowu tzw. plamienienia okołoowulacyjne. Ala jeśli to około 11 dc to może być właśnie plamienia okołoowuacyjne więc raczej się nie martw.

ja nie nie miewam takich plamień okołoowulacyjnych

• grosza Autorytet

Wysłany: 18 marca 2013, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie się dzisiaj ciepło i dbajcie o siebie i fasolki :) <3

U mnie ten cykl jakiś taki spokojno-rozlazły i nawet nie chce mi się myśleć o nim bo już czuję,że będzie @

samira, polarmiś, angela, megan8, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Trzymajcie się dzisiaj ciepło i dbajcie o siebie i fasolki :) <3

U mnie ten cykl jakiś taki spokojno-rozlazły i nawet nie chce mi się myśleć o nim bo już czuję,że będzie @

wiesz, tak jak mi dziewczyny powtarzają a ja im, nigdy nic do końca nie wiadomo, może akurat....

samira, megan8, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 18 marca 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Szczęśliwa wielkie dzięki za radę, pewnie skorzystam ;-)
    no właśnie też chętnie dowiem się czegoś więcej o tym złocie maroka

olejek arganowy, jest na allegro ale kupuj tylko z bio-cert tak na wszelki wypadek

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Miłego dnia

Stawiam na sobotę :-)
    ładnie Ci poszybowła ta tempka ...
    a tak się martwiłaś ;-)

bliska77, angela, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa wrote:
    agafbh wrote:
    Miłego dnia

Stawiam na sobotę :-)
    ładnie Ci poszybowła ta tempka ...
    a tak się martwiłaś ;-)

dzięki Szczęśliwa,
    zobaczymy jak będzie ;-)

szczęśliwa lubi tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 19:22

Olena, inessa, Bursztyn, angela lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Olena Autorytet

Wysłany: 18 marca 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    kapsulki Oeparol nie maja w sobie oleju z wiesiolka
    wlasnie rozgryzlam kilka zeby posmakowac i porownac bo skonczyl mi sie Gal a mam taki nawyk bo lubie smak wiesiolka...paskudztwo, zajezdza siemieniem i ryba..w kazdym razie NAPEWNO nie wiesiołkiem

Mam przed sobą opakowanie oeparol femina. W ulotce jest napisane,że są produkowane z nasion lnu i nasion wiesiołka. Rozgryzłam tabletkę, też uwielbiam ten smak i wydaje mi się, że czuję olej z lnu. Jak piłam sam olej lniany to był podobny smak, lekko gorzkawy.

inessa lubi tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 18 marca 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie
    wiesiołka nie czułam w ogóle
    po co mieszac te oleje? zeby taniej produkcja wyszla? ile tam jest tego wiesiołka jeżeli w ogole? ściema

Olena lubi tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 18 marca 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie może ktoś wie które tabletki są rzeczywiście z wiesiołka.
    Ja od 3 dni piję siemię lniane. Nie jest aż takie kłopotliwe w przyrządzaniu i piciu jak myślałam. Da się wytrzymać.

megan8, bliska77 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ