X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • angela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAGI wrote:
    Właśnie zapisałam sie na kwasy do kosmetyczki- 100 zł za godzinę i muszę chodzić chociaż 3 razy w miesiacu- więc jeszcze jakoś dam radę, a może tylko miesiac bedę musiała :)

U mnie dziś pojawiła się @- 27dc, czyli to najkrótszy cykl jaki miałam od 20 lat...I co dziwne- 3 lata temu zaszłam w ciażę w Lany Poniedziałek i teraz wypada mi też owulka na Lany Poniedziałek- może to znak? Słyszałam,że kobiety są płodne raz w roku i często zachodzą w ciażę w tym samym miesiacu- moja mama ma dwoje dzieci z września i dwoje z lutego, szwagierka ma trójkę z konca grudnia...Może coś w tym jest i mi też się uda teraz? Im starsza jestem tym gorzej przechodzę starania :(

DAGI - uda się, uda
    Kobietki - tak bardzo pragnę usłyszeć już bijące serduszko.....

inessa, grosza, bliska77 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela jeszcze trochę i usłyszysz , ze bije jak dzwon :-)

angela, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• wenus Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam juz zamowiony bilet na piatek i czeka mnie 14 godzin tułaczki autobusem-masakra:(

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

[img]http:/[/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego wieczoru, wiecie co !? Juz prawie koniec poniedziałku :) ;)
    Pamiętam o każdej :D

Bursztyn, bliska77, megan8, Olena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, doczekasz sie, spojrz ile juz masz za soba :-)

Bursztyn, angela, inessa lubią tę wiadomość

• anita9 Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    anita9 wrote:
    czylis duphaston tak ?a jak od jutra bym go brała to kirdy by ten okres się pojawił najprędzej po odstawieniu ?

duphaston albo luteina, co do czasu pojawienia się @ to naprawdę bywa różnie, ja dostaję 2,3 dni po odstawieniu, jak są problemy to może to potrwać dłużej, teoretycznie max do 14 dni a są przypadki że @ nadchodzi już w trakcie brania (jeśli np długo jej nie było)

agafbh
    wymyśliłam dzisiaj że wezmę wieczorem 1 tabl duphastonu bo luteina jest słąbsza, i jutro rano i wieczorem i chyba w środę jak nie nadejdzie to wtedy odstawię i może przyjdzie może się uda jeszcze ...tyle czasu czekałąm na to badanie i myślałam że wiele mi pomoże a tu taka przykra niespodzianka jestem wściekła , na samą siebie że nie wpadłam na to by w razie w się zabezpieczyć na tę okoliczność przecież mogłam to przewidzieć :(:(:(

bliska77 lubi tę wiadomość

anita
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 18 marca 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam owulke jednak (może stad te rózowe plamienia) i właśnie sie serduszkowałam przy czerwonym winie .....tylko mi nie mowcie ze wino może zaszkodzic , pliiiizzzzzzzzzzzz

inessa, polarmiś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2013, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Aga, przypomnialo mi sie, ze zielona herbata dobrze wplywala na cere, bo oczyszcza organizm z toksyn.

Dzięki za informacje, piłam zieloną herbatę (nie wiedząc o tym) ale ostatnio przeczytałam, że przy staraniu o dziecku zielona herbata nie jest najlepszym rozwiązaniem, przerzuciłam się głównie na rumianek i pokrzywę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2013, 06:32

Olena, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2013, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anita9 wrote:
    agafbh wrote:
    anita9 wrote:
    czylis duphaston tak ?a jak od jutra bym go brała to kirdy by ten okres się pojawił najprędzej po odstawieniu ?

duphaston albo luteina, co do czasu pojawienia się @ to naprawdę bywa różnie, ja dostaję 2,3 dni po odstawieniu, jak są problemy to może to potrwać dłużej, teoretycznie max do 14 dni a są przypadki że @ nadchodzi już w trakcie brania (jeśli np długo jej nie było)

agafbh
    wymyśliłam dzisiaj że wezmę wieczorem 1 tabl duphastonu bo luteina jest słąbsza, i jutro rano i wieczorem i chyba w środę jak nie nadejdzie to wtedy odstawię i może przyjdzie może się uda jeszcze ...tyle czasu czekałąm na to badanie i myślałam że wiele mi pomoże a tu taka przykra niespodzianka jestem wściekła , na samą siebie że nie wpadłam na to by w razie w się zabezpieczyć na tę okoliczność przecież mogłam to przewidzieć :(:(:(

Anita, w takim razie życzę oby jak najszybciej sprawa się ułożyła po Twojej myśli

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2013, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela jak samopoczucie???
    Bursztynku, powiem Ci szczerze, że wiele można się od Ciebie dowiedzieć,muszę koniecznie poczytać o tej diecie makrobiotycznej
    Inessa co u Ciebie?
    u mnie na razie bez zmian, temperatura taka jak wczoraj, OVU wyznaczył mi owulację ale przerywana ;-)

inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2013, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 19:26

bliska77, samira, angela, Bursztyn, grosza lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 19:27

bliska77, grosza lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, u mnie lepiej jajniki od wczoraj dużo lepiej. Lecz tempka bardzo mało wzrasta czyli owulki brak. Mam doła jeszcze wczoraj koleżanka dzwoniła do mnie,że właśnie robiła porządki i zostawiła dla mojego dzieciątka ciuszki bo mam go mieć na zime. Co miałam jej powiedzieć, popłakałam się później :(
    Do usłyszenia popołudniu ide zaraz do okulisty
    Trzymajcie się dziewczyny :)

bliska77, angela, Bursztyn, samira, grosza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Witajcie, u mnie lepiej jajniki od wczoraj dużo lepiej. Lecz tempka bardzo mało wzrasta czyli owulki brak. Mam doła jeszcze wczoraj koleżanka dzwoniła do mnie,że właśnie robiła porządki i zostawiła dla mojego dzieciątka ciuszki bo mam go mieć na zime. Co miałam jej powiedzieć, popłakałam się później :(
    Do usłyszenia popołudniu ide zaraz do okulisty
    Trzymajcie się dziewczyny :)

Inessa, trzymaj się , może jeszcze nie wszystko stracone w tym cyklu a jak nie ten cykl, to następny, najważniejsze, że trafiłaś na kompetentnego lekarza, który wie co robi i jestem pewna, że Ci pomoże, bądź dobrej myśli

Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• wenus Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.beautifulcervix.com/photos-of-cervix/

grosza, megan8 lubią tę wiadomość

[img]http:/[/img]
  • angela Autorytet

Wysłany: 19 marca 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Bursztynku, powiem Ci szczerze, że wiele można się od Ciebie dowiedzieć,muszę koniecznie poczytać o tej diecie makrobiotycznej
    Inessa co u Ciebie?
    u mnie na razie bez zmian, temperatura taka jak wczoraj, OVU wyznaczył mi owulację ale przerywana ;-)

Aga - samopoczucie różne. Jestem bardzo zmęczona najlepiej mi na kanapie pod kocykiem. Od wczoraj wieczór czuję kłucia, kolki i ciągnięcia w dole brzucha - dobrze,że jutro już wizyta. Poza tym duże , wrażliwe piersi i zaczynam widzieć chyba troszkę powiększający się brzuszek, jest zupełnie inny niż zawsze. Ogromna wrażliwość na zapachy , dziwny posmak w ustach, parcie na pęcherz , a dziś z rana po raz pierwszy zrobiło mi się niedobrze po śniadaniu, ale to chyba normalne objawy ciążowe.
    Pozdrawiam Was wszystkie gorąco i życzę spokojnego i miłego dnia.

Bursztyn, samira, inessa lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    agafbh wrote:
    Inessa co u Ciebie?

Aga - samopoczucie różne. Jestem bardzo zmęczona najlepiej mi na kanapie pod kocykiem. Od wczoraj wieczór czuję kłucia, kolki i ciągnięcia w dole brzucha - dobrze,że jutro już wizyta. Poza tym duże , wrażliwe piersi i zaczynam widzieć chyba troszkę powiększający się brzuszek, jest zupełnie inny niż zawsze. Ogromna wrażliwość na zapachy , dziwny posmak w ustach, parcie na pęcherz , a dziś z rana po raz pierwszy zrobiło mi się niedobrze po śniadaniu, ale to chyba normalne objawy ciążowe.
    Pozdrawiam Was wszystkie gorąco i życzę spokojnego i miłego dnia.

Trzymaj się, objawy typowo ciążowe :-)
    koniecznie daj jak przebiegła wizyta
    Zobacz jak czas leci, na dobra sprawę zaczniesz zaraz trzeci miesiąc ;-)

angela, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku dzięki za info, w takim razie jakbyś coś znalazła, daj koniecznie znać ;-)

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    witam

Witamy Samirko, widzę, że wagę mamy bardzo zbliżoną :-), powodzenia w dietkowaniu, ja się "ciągle odchudzam" ale mam cień nadziei, że od obecnego cyklu nie będę mogła sie odchudzać, jeśli jednak nie, muszę iść na kolejne badania takie jak prolaktyna z obciążeniem, potas itp (zalecenie endokrynolog ponieważ mimo diety nie chudnę)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2013, 12:29

samira, angela, inessa lubią tę wiadomość

‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ