35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
DAGI wrote:Właśnie zapisałam sie na kwasy do kosmetyczki- 100 zł za godzinę i muszę chodzić chociaż 3 razy w miesiacu- więc jeszcze jakoś dam radę, a może tylko miesiac bedę musiała
U mnie dziś pojawiła się @- 27dc, czyli to najkrótszy cykl jaki miałam od 20 lat...I co dziwne- 3 lata temu zaszłam w ciażę w Lany Poniedziałek i teraz wypada mi też owulka na Lany Poniedziałek- może to znak? Słyszałam,że kobiety są płodne raz w roku i często zachodzą w ciażę w tym samym miesiacu- moja mama ma dwoje dzieci z września i dwoje z lutego, szwagierka ma trójkę z konca grudnia...Może coś w tym jest i mi też się uda teraz? Im starsza jestem tym gorzej przechodzę starania
DAGI - uda się, uda
Kobietki - tak bardzo pragnę usłyszeć już bijące serduszko.....inessa, grosza, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja mam juz zamowiony bilet na piatek i czeka mnie 14 godzin tułaczki autobusem-masakra:(
inessa, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
agafbh wrote:anita9 wrote:czylis duphaston tak ?a jak od jutra bym go brała to kirdy by ten okres się pojawił najprędzej po odstawieniu ?
duphaston albo luteina, co do czasu pojawienia się @ to naprawdę bywa różnie, ja dostaję 2,3 dni po odstawieniu, jak są problemy to może to potrwać dłużej, teoretycznie max do 14 dni a są przypadki że @ nadchodzi już w trakcie brania (jeśli np długo jej nie było)
agafbh
wymyśliłam dzisiaj że wezmę wieczorem 1 tabl duphastonu bo luteina jest słąbsza, i jutro rano i wieczorem i chyba w środę jak nie nadejdzie to wtedy odstawię i może przyjdzie może się uda jeszcze ...tyle czasu czekałąm na to badanie i myślałam że wiele mi pomoże a tu taka przykra niespodzianka jestem wściekła , na samą siebie że nie wpadłam na to by w razie w się zabezpieczyć na tę okoliczność przecież mogłam to przewidziećbliska77 lubi tę wiadomość
anita -
nick nieaktualnyBursztyn wrote:Aga, przypomnialo mi sie, ze zielona herbata dobrze wplywala na cere, bo oczyszcza organizm z toksyn.
Dzięki za informacje, piłam zieloną herbatę (nie wiedząc o tym) ale ostatnio przeczytałam, że przy staraniu o dziecku zielona herbata nie jest najlepszym rozwiązaniem, przerzuciłam się głównie na rumianek i pokrzywęWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2013, 06:32
Olena, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanita9 wrote:agafbh wrote:anita9 wrote:czylis duphaston tak ?a jak od jutra bym go brała to kirdy by ten okres się pojawił najprędzej po odstawieniu ?
duphaston albo luteina, co do czasu pojawienia się @ to naprawdę bywa różnie, ja dostaję 2,3 dni po odstawieniu, jak są problemy to może to potrwać dłużej, teoretycznie max do 14 dni a są przypadki że @ nadchodzi już w trakcie brania (jeśli np długo jej nie było)
agafbh
wymyśliłam dzisiaj że wezmę wieczorem 1 tabl duphastonu bo luteina jest słąbsza, i jutro rano i wieczorem i chyba w środę jak nie nadejdzie to wtedy odstawię i może przyjdzie może się uda jeszcze ...tyle czasu czekałąm na to badanie i myślałam że wiele mi pomoże a tu taka przykra niespodzianka jestem wściekła , na samą siebie że nie wpadłam na to by w razie w się zabezpieczyć na tę okoliczność przecież mogłam to przewidzieć
Anita, w takim razie życzę oby jak najszybciej sprawa się ułożyła po Twojej myśli -
nick nieaktualnyAngela jak samopoczucie???
Bursztynku, powiem Ci szczerze, że wiele można się od Ciebie dowiedzieć,muszę koniecznie poczytać o tej diecie makrobiotycznej
Inessa co u Ciebie?
u mnie na razie bez zmian, temperatura taka jak wczoraj, OVU wyznaczył mi owulację ale przerywanainessa, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie, u mnie lepiej jajniki od wczoraj dużo lepiej. Lecz tempka bardzo mało wzrasta czyli owulki brak. Mam doła jeszcze wczoraj koleżanka dzwoniła do mnie,że właśnie robiła porządki i zostawiła dla mojego dzieciątka ciuszki bo mam go mieć na zime. Co miałam jej powiedzieć, popłakałam się później
Do usłyszenia popołudniu ide zaraz do okulisty
Trzymajcie się dziewczynybliska77, angela, Bursztyn, samira, grosza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyinessa wrote:Witajcie, u mnie lepiej jajniki od wczoraj dużo lepiej. Lecz tempka bardzo mało wzrasta czyli owulki brak. Mam doła jeszcze wczoraj koleżanka dzwoniła do mnie,że właśnie robiła porządki i zostawiła dla mojego dzieciątka ciuszki bo mam go mieć na zime. Co miałam jej powiedzieć, popłakałam się później
Do usłyszenia popołudniu ide zaraz do okulisty
Trzymajcie się dziewczyny
Inessa, trzymaj się , może jeszcze nie wszystko stracone w tym cyklu a jak nie ten cykl, to następny, najważniejsze, że trafiłaś na kompetentnego lekarza, który wie co robi i jestem pewna, że Ci pomoże, bądź dobrej myśliBursztyn, inessa lubią tę wiadomość
-
http://www.beautifulcervix.com/photos-of-cervix/
grosza, megan8 lubią tę wiadomość
-
agafbh wrote:Angela jak samopoczucie???
Bursztynku, powiem Ci szczerze, że wiele można się od Ciebie dowiedzieć,muszę koniecznie poczytać o tej diecie makrobiotycznej
Inessa co u Ciebie?
u mnie na razie bez zmian, temperatura taka jak wczoraj, OVU wyznaczył mi owulację ale przerywana
Aga - samopoczucie różne. Jestem bardzo zmęczona najlepiej mi na kanapie pod kocykiem. Od wczoraj wieczór czuję kłucia, kolki i ciągnięcia w dole brzucha - dobrze,że jutro już wizyta. Poza tym duże , wrażliwe piersi i zaczynam widzieć chyba troszkę powiększający się brzuszek, jest zupełnie inny niż zawsze. Ogromna wrażliwość na zapachy , dziwny posmak w ustach, parcie na pęcherz , a dziś z rana po raz pierwszy zrobiło mi się niedobrze po śniadaniu, ale to chyba normalne objawy ciążowe.
Pozdrawiam Was wszystkie gorąco i życzę spokojnego i miłego dnia.Bursztyn, samira, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyangela wrote:agafbh wrote:Angela jak samopoczucie???
Inessa co u Ciebie?
u mnie na razie bez zmian, temperatura taka jak wczoraj, OVU wyznaczył mi owulację ale przerywana
Aga - samopoczucie różne. Jestem bardzo zmęczona najlepiej mi na kanapie pod kocykiem. Od wczoraj wieczór czuję kłucia, kolki i ciągnięcia w dole brzucha - dobrze,że jutro już wizyta. Poza tym duże , wrażliwe piersi i zaczynam widzieć chyba troszkę powiększający się brzuszek, jest zupełnie inny niż zawsze. Ogromna wrażliwość na zapachy , dziwny posmak w ustach, parcie na pęcherz , a dziś z rana po raz pierwszy zrobiło mi się niedobrze po śniadaniu, ale to chyba normalne objawy ciążowe.
Pozdrawiam Was wszystkie gorąco i życzę spokojnego i miłego dnia.
Trzymaj się, objawy typowo ciążowe
koniecznie daj jak przebiegła wizyta
Zobacz jak czas leci, na dobra sprawę zaczniesz zaraz trzeci miesiącangela, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysamira wrote:witam
Witamy Samirko, widzę, że wagę mamy bardzo zbliżoną , powodzenia w dietkowaniu, ja się "ciągle odchudzam" ale mam cień nadziei, że od obecnego cyklu nie będę mogła sie odchudzać, jeśli jednak nie, muszę iść na kolejne badania takie jak prolaktyna z obciążeniem, potas itp (zalecenie endokrynolog ponieważ mimo diety nie chudnę)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2013, 12:29
samira, angela, inessa lubią tę wiadomość