X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • angela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAGI wrote:
    Właśnie zapisałam sie na kwasy do kosmetyczki- 100 zł za godzinę i muszę chodzić chociaż 3 razy w miesiacu- więc jeszcze jakoś dam radę, a może tylko miesiac bedę musiała :)

U mnie dziś pojawiła się @- 27dc, czyli to najkrótszy cykl jaki miałam od 20 lat...I co dziwne- 3 lata temu zaszłam w ciażę w Lany Poniedziałek i teraz wypada mi też owulka na Lany Poniedziałek- może to znak? Słyszałam,że kobiety są płodne raz w roku i często zachodzą w ciażę w tym samym miesiacu- moja mama ma dwoje dzieci z września i dwoje z lutego, szwagierka ma trójkę z konca grudnia...Może coś w tym jest i mi też się uda teraz? Im starsza jestem tym gorzej przechodzę starania :(

DAGI - uda się, uda
    Kobietki - tak bardzo pragnę usłyszeć już bijące serduszko.....

inessa, grosza, bliska77 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela jeszcze trochę i usłyszysz , ze bije jak dzwon :-)

angela, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• wenus Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam juz zamowiony bilet na piatek i czeka mnie 14 godzin tułaczki autobusem-masakra:(

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

[img]http:/[/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego wieczoru, wiecie co !? Juz prawie koniec poniedziałku :) ;)
    Pamiętam o każdej :D

Bursztyn, bliska77, megan8, Olena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, doczekasz sie, spojrz ile juz masz za soba :-)

Bursztyn, angela, inessa lubią tę wiadomość

• anita9 Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    anita9 wrote:
    czylis duphaston tak ?a jak od jutra bym go brała to kirdy by ten okres się pojawił najprędzej po odstawieniu ?

duphaston albo luteina, co do czasu pojawienia się @ to naprawdę bywa różnie, ja dostaję 2,3 dni po odstawieniu, jak są problemy to może to potrwać dłużej, teoretycznie max do 14 dni a są przypadki że @ nadchodzi już w trakcie brania (jeśli np długo jej nie było)

agafbh
    wymyśliłam dzisiaj że wezmę wieczorem 1 tabl duphastonu bo luteina jest słąbsza, i jutro rano i wieczorem i chyba w środę jak nie nadejdzie to wtedy odstawię i może przyjdzie może się uda jeszcze ...tyle czasu czekałąm na to badanie i myślałam że wiele mi pomoże a tu taka przykra niespodzianka jestem wściekła , na samą siebie że nie wpadłam na to by w razie w się zabezpieczyć na tę okoliczność przecież mogłam to przewidzieć :(:(:(

bliska77 lubi tę wiadomość

anita
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 18 marca 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam owulke jednak (może stad te rózowe plamienia) i właśnie sie serduszkowałam przy czerwonym winie .....tylko mi nie mowcie ze wino może zaszkodzic , pliiiizzzzzzzzzzzz

inessa, polarmiś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2013, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Aga, przypomnialo mi sie, ze zielona herbata dobrze wplywala na cere, bo oczyszcza organizm z toksyn.

Dzięki za informacje, piłam zieloną herbatę (nie wiedząc o tym) ale ostatnio przeczytałam, że przy staraniu o dziecku zielona herbata nie jest najlepszym rozwiązaniem, przerzuciłam się głównie na rumianek i pokrzywę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2013, 06:32

Olena, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2013, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anita9 wrote:
    agafbh wrote:
    anita9 wrote:
    czylis duphaston tak ?a jak od jutra bym go brała to kirdy by ten okres się pojawił najprędzej po odstawieniu ?

duphaston albo luteina, co do czasu pojawienia się @ to naprawdę bywa różnie, ja dostaję 2,3 dni po odstawieniu, jak są problemy to może to potrwać dłużej, teoretycznie max do 14 dni a są przypadki że @ nadchodzi już w trakcie brania (jeśli np długo jej nie było)

agafbh
    wymyśliłam dzisiaj że wezmę wieczorem 1 tabl duphastonu bo luteina jest słąbsza, i jutro rano i wieczorem i chyba w środę jak nie nadejdzie to wtedy odstawię i może przyjdzie może się uda jeszcze ...tyle czasu czekałąm na to badanie i myślałam że wiele mi pomoże a tu taka przykra niespodzianka jestem wściekła , na samą siebie że nie wpadłam na to by w razie w się zabezpieczyć na tę okoliczność przecież mogłam to przewidzieć :(:(:(

Anita, w takim razie życzę oby jak najszybciej sprawa się ułożyła po Twojej myśli

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2013, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela jak samopoczucie???
    Bursztynku, powiem Ci szczerze, że wiele można się od Ciebie dowiedzieć,muszę koniecznie poczytać o tej diecie makrobiotycznej
    Inessa co u Ciebie?
    u mnie na razie bez zmian, temperatura taka jak wczoraj, OVU wyznaczył mi owulację ale przerywana ;-)

inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2013, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 19:26

bliska77, samira, angela, Bursztyn, grosza lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 19:27

bliska77, grosza lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, u mnie lepiej jajniki od wczoraj dużo lepiej. Lecz tempka bardzo mało wzrasta czyli owulki brak. Mam doła jeszcze wczoraj koleżanka dzwoniła do mnie,że właśnie robiła porządki i zostawiła dla mojego dzieciątka ciuszki bo mam go mieć na zime. Co miałam jej powiedzieć, popłakałam się później :(
    Do usłyszenia popołudniu ide zaraz do okulisty
    Trzymajcie się dziewczyny :)

bliska77, angela, Bursztyn, samira, grosza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Witajcie, u mnie lepiej jajniki od wczoraj dużo lepiej. Lecz tempka bardzo mało wzrasta czyli owulki brak. Mam doła jeszcze wczoraj koleżanka dzwoniła do mnie,że właśnie robiła porządki i zostawiła dla mojego dzieciątka ciuszki bo mam go mieć na zime. Co miałam jej powiedzieć, popłakałam się później :(
    Do usłyszenia popołudniu ide zaraz do okulisty
    Trzymajcie się dziewczyny :)

Inessa, trzymaj się , może jeszcze nie wszystko stracone w tym cyklu a jak nie ten cykl, to następny, najważniejsze, że trafiłaś na kompetentnego lekarza, który wie co robi i jestem pewna, że Ci pomoże, bądź dobrej myśli

Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• wenus Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.beautifulcervix.com/photos-of-cervix/

grosza, megan8 lubią tę wiadomość

[img]http:/[/img]
  • angela Autorytet

Wysłany: 19 marca 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Bursztynku, powiem Ci szczerze, że wiele można się od Ciebie dowiedzieć,muszę koniecznie poczytać o tej diecie makrobiotycznej
    Inessa co u Ciebie?
    u mnie na razie bez zmian, temperatura taka jak wczoraj, OVU wyznaczył mi owulację ale przerywana ;-)

Aga - samopoczucie różne. Jestem bardzo zmęczona najlepiej mi na kanapie pod kocykiem. Od wczoraj wieczór czuję kłucia, kolki i ciągnięcia w dole brzucha - dobrze,że jutro już wizyta. Poza tym duże , wrażliwe piersi i zaczynam widzieć chyba troszkę powiększający się brzuszek, jest zupełnie inny niż zawsze. Ogromna wrażliwość na zapachy , dziwny posmak w ustach, parcie na pęcherz , a dziś z rana po raz pierwszy zrobiło mi się niedobrze po śniadaniu, ale to chyba normalne objawy ciążowe.
    Pozdrawiam Was wszystkie gorąco i życzę spokojnego i miłego dnia.

Bursztyn, samira, inessa lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    agafbh wrote:
    Inessa co u Ciebie?

Aga - samopoczucie różne. Jestem bardzo zmęczona najlepiej mi na kanapie pod kocykiem. Od wczoraj wieczór czuję kłucia, kolki i ciągnięcia w dole brzucha - dobrze,że jutro już wizyta. Poza tym duże , wrażliwe piersi i zaczynam widzieć chyba troszkę powiększający się brzuszek, jest zupełnie inny niż zawsze. Ogromna wrażliwość na zapachy , dziwny posmak w ustach, parcie na pęcherz , a dziś z rana po raz pierwszy zrobiło mi się niedobrze po śniadaniu, ale to chyba normalne objawy ciążowe.
    Pozdrawiam Was wszystkie gorąco i życzę spokojnego i miłego dnia.

Trzymaj się, objawy typowo ciążowe :-)
    koniecznie daj jak przebiegła wizyta
    Zobacz jak czas leci, na dobra sprawę zaczniesz zaraz trzeci miesiąc ;-)

angela, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku dzięki za info, w takim razie jakbyś coś znalazła, daj koniecznie znać ;-)

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    witam

Witamy Samirko, widzę, że wagę mamy bardzo zbliżoną :-), powodzenia w dietkowaniu, ja się "ciągle odchudzam" ale mam cień nadziei, że od obecnego cyklu nie będę mogła sie odchudzać, jeśli jednak nie, muszę iść na kolejne badania takie jak prolaktyna z obciążeniem, potas itp (zalecenie endokrynolog ponieważ mimo diety nie chudnę)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2013, 12:29

samira, angela, inessa lubią tę wiadomość

‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ