X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • grosza Autorytet

Wysłany: 19 marca 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annamaria witaj w gronie !

samira, bliska77 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2013, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy annamaria !

ale tu dzisiaj dużo nowego narybku :D

grosza, inessa, polarmiś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2013, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, tylko 8kg ale waga wyjsciowa byla okazala 77kg :-)

grosza, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Annamaria, witaj wsrod nas, bedzie dobrze

• grosza Autorytet

Wysłany: 19 marca 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dzien dobry Kochane
    Dzisiaj zimny, szary dzien, ale drzewa maja juz malenkie zielone listki, i pelno krokusow wszedzie, przyroda chyba juz sie budzi )

Aga, masz racje z zielona herbata, w ciazy podobno tylko jedna filizanke dziennie mozna i w staraniach pewnie tez podobnie, a pokrzywa jest super, ma duzo zelaza i moje znajome wegetarianki np.uzupelnialy nia niedobory bedac w ciazy. Poza tym super dziala na wlosy bo ma duzo krzemu. chyba tez zaczne znowu pic :) Ao makrobiotyce poczytaj koniecznie, tylko w dobrych zrodlach bo jest wiele nierzetelnych stron internetowych na ktorych pisza o tym, postaram sie cos znalezc i podesle Ci.

Brusztynku- powiem ci co dzisiaj widzę za oknem od godziny 6 rano non stop do chwili obecnej sypie śnieg i mocno wieje wiatr. Wiosny na pomorzu nie zobaczysz ,a w czwartek pierwszy dzień wiosny załamuje mnie ta pogoda. U syna w szkole jest wystawa prac dziecięcych o wiośnie oraz własnoręcznie zrobionych palemek i pisanek - powiem wam że wszystkie prace są cudne ale wygląda to trochę dziwnie gdy za oknem śnieżyca hula:(

bliska77, angela, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2013, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie było mnie tu od rana a tyle nowych dziewczyn WITAM W NASZYM GRONIE !!!
    Nie było mnie i teraz też mam jeszcze mały problem bo byłam u łaskawego lekarza który zowie się okulista :D no i miałam zakraplane oczy i teraz dopiero od południa odzyskuje wzrok z góry przepraszam za błędy.
    U nas jest tyle sniegu ale mieszkam na północy wielkopolski, pada pada i wieje brrr.............................
    Dziewczyny zycże powodzenia.
    Angela no ja też myślę że to objawy takowej rzeczonej ciąży ;) :D

bliska77, angela, samira, Bursztyn lubią tę wiadomość

• KaRa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2013, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki. Powoli nadrabiam ostatnich dni na forum.
    U mnie beznadziejnie. Nie dość ze w sobotę @ to jeszcze sie okazało ze mój gin jest na L4 do końca kwietnia! Umówiliam sie na piątek do nowego lekarza. Boje sie ze będzie mi kazał wszystkie badania od nowa robić . Ehhh :(

inessa, samira lubią tę wiadomość

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2013, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa przytulam mocno do serca <3
    Może jak pójdziesz do lekarza weź ze sobą wszystkie poprzednie badania i poaż zaraz na początku. Choć z własnego doświadczenia wiem,że każdy lekarz chce tylko swoje badania, ze swojego laboratorium. Miejmy nadzieję,że ten będzie inny i bardzo Tobie pomoże kochana. Bardzo pamiętam :) :D

KaRa, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

• anita9 Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłąm dzisiaj u mojej gin , umówiłąm się od samego rana , nie daje mi gwarancji że się uda , zapisałą mi duphaston (czyli tak jak myślałam)przecież chodzi o podniesienie progesteronu by nie doszło do okresu ale zaznaczyła że może się nie udać i mam błagać doktora o przesunięcie operacji na następny tydzień czyli po świętach ale czy to się uda ????po rozmowie z pielęgniarką wątpię kazała mi wytrzymać do operacji a to całe 7 dni :(duphaston mam brac po 2 tabletki na dzień ryzyk fizyk co ma byc to będzie , dzisiaj na rekolekcjach całą mszę rozmyślałąm o tym wszystkim i najgorsze jest to że do niczego mądrego nie doszłąm jak tylko stwierdzenie że jestem głupia ahhh a na twarzy peyszcze rosną i co mam myśleć zawsze tak było na okres
    i mam pytanie na usg które dzisiaj miałąm mam bardzo cienką błonę śluzową tak to okresliła więc może , myśląc logicznie dopóki nie będzie grubsza to okresu chyba też nie będzie nie tak myślę bo co ma się wkońcu złuszczać ?

inessa, samira, Bursztyn lubią tę wiadomość

anita
  • anita9 Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha jeszcze jedno pytanie , czy gdybym dostałą okres i dalej używałą duphastonu to on powinien zablokować krwawienie tak wyczytałam na ulotce ale czy to prawda

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

anita
  • angela Autorytet

Wysłany: 19 marca 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj anna maria
    anita9 - nie pomogę , bo nie wiem ; ja przy przy braniu 3*1 tabletce duphastonu i tak dostawałam @ , ale ja mam bardzo słaby progesteron ; myślę,że u mnie musiałaby być ogromna dawka - trudno wyrokować , każdy organizm jest inny
    KaRa - jeśli są aktualne badania to chyba nie ma potrzeby ich powtarzać, chyba,że coś wzbudzi wątpliwości

inessa, samira, KaRa, bliska77 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIem, że ś jakieś inne hormony bo moja kuzynka jak jechała na wakacje z granice prosiła zby zachamować @ ale wiem,że brała je 2 cykle wstecz. Ja sama niestety na tym się nie znam. Nie wiem na co masz mieć operacje ale ja jak byłam w szpitalu rok temu na operacji to nawet nie pytali dziewczyn czy maja @ coprawda były to operacje nerochorurgiczne ale w różnych częściach ciała. Powodzenia kochana no i bierz dupka miejmy nadzieję,że pomoże. :D

bliska77 lubi tę wiadomość

• KaRa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2013, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    KaRa przytulam mocno do serca <3
    Może jak pójdziesz do lekarza weź ze sobą wszystkie poprzednie badania i poaż zaraz na początku. Choć z własnego doświadczenia wiem,że każdy lekarz chce tylko swoje badania, ze swojego laboratorium. Miejmy nadzieję,że ten będzie inny i bardzo Tobie pomoże kochana. Bardzo pamiętam :) :D

Dziękuje Kochana. Muszę powiedzieć ze tym razem @ mnie dobil. Chyba za bardzo sie nakrecilam..

samira, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • wenus Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie sie ryczec chce...nie wiem jakim cudem ale chyba mam dni plodne,nawet test owulacyjny pokazal 2 kreski i sa chyba takie same,kłuje mnie w podbrzuszu i ma dziwne cycki...Nic tylko bzykac sie i miec nadzieje ze sie uda a tu nic z tego.Musialabym isc sie znowu prosic pana męża,ale on oczywiscie pojdzie zaraz spac bo powie ze jest zmeczony.I jak tu nie zwariowac???

inessa, bliska77, megan8, polarmiś, Olena lubią tę wiadomość

[img]http:/[/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2013, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenus a jakoś inaczej zachęcić go nie możesz, jakieś ciuszki, jedzonko muzyka? Oj jak Ci pomóc, przytulam do serca bardzo mocno <3
    KaRa rozumiem mnie poprzednia @ też bardzo zdołowała i niestety mam problem dalej żeby się podnieść licze na nowego lekarza i CUD..... tego Tobie też kochana z całego serca życzę :)

KaRa, bliska77, angela lubią tę wiadomość

• wenus Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2013, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz własnie spi.A ja siedze i rycze.Wiem ze jest zmeczony bo pracuje codziennie od rana do wieczora,ale uzgodnilismy ,ze jezeli nadejdzie ten prawdopodobny moment to co by sie nie dzialo to wykorzystamy to.A teraz co-ma w dupie.Moze on wcale tego dziecka nie chce...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kochana może powinnaś z nim porozmawiać na ten temat. Przytulam b.mocno do serca kochana nie wiem jak Ci pomóc. WYDAJE MI SIE,ŻE U WAS NAJLEPSZA BYŁABY POWAZNA ROZMOWA. Trzymaj się mocno kochana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2013, 21:44

wenus, samira, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dobrej nocy :)
    Angela czekamy na wiadomości z wizyty u lekarza.
    Ewajoanna jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2013, 21:44

bliska77, angela lubią tę wiadomość

• wenus Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2013, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Oj kochana może powinnaś z nim porozmawiać na ten temat. Przytulam b.mocno do serca kochana nie wiem jak Ci pomóc. WYDAJE MI SIE,ŻE U WAS NAJLEPSZA BYŁABY POWAZNA ROZMOWA. Trzymaj się mocno kochana :)

Rozmowa?juz nie jedna była,a jak przychodzi co do czego to zawsze cos...Nastepna rozmowa to juz chyba o rozwodzie bedzie...Bo tak jest ze wszystkim,a ja mam juz tego dosc.Przepraszam ,ze sie tak tu wyzalam ale jestem tu sama i nie mam nawet z kim pogadac.Normalnie tylko w łeb sobie strzelic.35 lat a dalej zachowuje sie jak gówniarz...Dobranoc Dziewczyny:)

• wenus Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2013, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam jeszcze tylko jedno małe pytanie,jesli wszystko wskazuje dzisiaj na owulacje,to jutro ju po wszystkim tak?Juz koniec?

‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ