X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    samira wrote:
    witam

Witamy Samirko, widzę, że wagę mamy bardzo zbliżoną :-), powodzenia w dietkowaniu, ja się "ciągle odchudzam" ale mam cień nadziei, że od obecnego cyklu nie będę mogła sie odchudzać, jeśli jednak nie, muszę iść na kolejne badania takie jak prolaktyna z obciążeniem, potas itp (zalecenie endokrynolog ponieważ mimo diety nie chudnę)

dzięki,ja muszę jeszcze zrobić to usg tarczycy jak mówiła reumatolog bo to moje tycie mi się nie podoba oby to zwykłe obżarstwo a nie kłopoty właśnie z tarczycą ...

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• Sylwia77 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)ciesze sie ,ze jest wiecej dziewczat po 35 roku starajacych sie o dzieciatko:) ja staram sie ponad rok ,jestem po dwoch operacjach i problemy z męża żołnierzami,ale nie tracę nadziei,że się uda,pozdrawiam serdecznie :)

bliska77, polarmiś, angela, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

c55fskjo3pvgdpvd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku, dzięki, dzięki, zobaczymy co będzie :-)
    Sylwia witaj serdecznie :-), z nami będzie na pewno raźniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2013, 13:56

inessa, Sylwia77 lubią tę wiadomość

• Sylwia77 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozglądam się dopiero po forum:) ale miło jest zobaczyć,że tyle osób potrafi się wspierać w tych trudnych sprawach,a łatwo nie jest.Życie jest niesprawiedliwe:(

bliska77, samira, angela, inessa lubią tę wiadomość

c55fskjo3pvgdpvd.png
  • angela Autorytet

Wysłany: 19 marca 2013, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia77 wrote:
    Rozglądam się dopiero po forum:) ale miło jest zobaczyć,że tyle osób potrafi się wspierać w tych trudnych sprawach,a łatwo nie jest.Życie jest niesprawiedliwe:(

Również witam nową forumowiczkę - wspieranie nam tu naprawdę wychodzi - zapraszamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2013, 15:18

bliska77, samira, inessa, Sylwia77 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • angela Autorytet

Wysłany: 19 marca 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    samira wrote:
    witam

Witamy Samirko, widzę, że wagę mamy bardzo zbliżoną :-), powodzenia w dietkowaniu, ja się "ciągle odchudzam" ale mam cień nadziei, że od obecnego cyklu nie będę mogła sie odchudzać, jeśli jednak nie, muszę iść na kolejne badania takie jak prolaktyna z obciążeniem, potas itp (zalecenie endokrynolog ponieważ mimo diety nie chudnę)

U mnie też już kilogram więcej - do tej pory było 57,5 , ale dzidzia się chyba trochę musi już rozrastać albo to moje leżenie mnie powiększa. A propos - dziewczynki pamiętacie ile przytyłyście w I trymestrze?

bliska77, samira, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ja w sumie przytylam 8kg, w dniu porodu, trzy tygodnie przed terminem wazylam 85kg,do konca 5go miesiaca brzuch mialam bardzo maly ale w 8ym nastapila "ekspansja" i byl jak z blizniakami, corcia byla malutka 49cm ale wod mialam baaaardzo duzo. w 1ym trymestrze nic nie przytylam przez mdlosci :-)

angela, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2013, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia77 wrote:

witaj sylwia :)

Sylwia77 lubi tę wiadomość

• PatiKo Debiutantka

Wysłany: 19 marca 2013, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak miło się znaleźć w tak zaszczytnym gronie :)
    Staramy się z mężem od prawie dwóch lat, mamy za sobą dwie ciąże biochemiczne, a przed sobą morze nadziei. Oprócz tego bardzo sympatyczne PCO i cykle (chyba) bez owulacji. Ale są i plusy - żaden seks nie smakuje tak fantastycznie jak ten bez zabezpieczeń, więc całkiem zacna część społeczeństwa może więc nam zazdrościć :) Witam i ja!

bliska77, samira, angela, Bursztyn, inessa, megan8, polarmiś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2013, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatiKo wrote:
    Staramy się z mężem od prawie dwóch lat, mamy za sobą dwie ciąże biochemiczne, a przed sobą morze nadziei. Oprócz tego bardzo sympatyczne PCO i cykle (chyba) bez owulacji. Ale są i plusy - żaden seks nie smakuje tak fantastycznie jak ten bez zabezpieczeń, więc całkiem zacna część społeczeństwa może więc nam zazdrościć :) Witam i ja!

witam w gronie PCO wiczek, ja mam stwierdzone na podstawie badan i usg od 2007 roku :-), da sie z ttm zyc a i dziecko tez mozna miec, mam 5cio letnia corcie, dzieki lekom i wspanialej ginekolog oczywiscie

PatiKo, grosza, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2013, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj PatiKo :)

• grosza Autorytet

Wysłany: 19 marca 2013, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatiKo wrote:

witaj!
    I POPIERAM! ;)

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 19 marca 2013, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy Sylwia77

Samira - &&& za dietkę!

samira, Sylwia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    witamy Sylwia77

Samira - &&& za dietkę!

dzięki, mam nadzieję ze podołam wyzwaniu ;)

grosza lubi tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 19 marca 2013, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    agafbh wrote:
    samira wrote:
    witam

U mnie też już kilogram więcej - do tej pory było 57,5 , ale dzidzia się chyba trochę musi już rozrastać albo to moje leżenie mnie powiększa. A propos - dziewczynki pamiętacie ile przytyłyście w I trymestrze?

Ja ci tego nie powiem bo ogólnie przybyło mi 2dychy i wyglądałam jak pączek bo szybko zaczęłam tyć i to wszędzie :) ale przyczyniła się również do tego radykalna zmiana diety bo przez 15lat byłam wegeterianką a w ciąży kiepskie wyniki zaczęłam mieć oraz dużą anemię i zaczęłam mięcho jeść i tak skończyło się na nadwadze do tej pory ale zbytnio się tym nie przejmowałam.

angela, bliska77 lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 19 marca 2013, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatiKo wrote:

Ja również witam - z tym seksem to racja - niestety u mnie teraz zakaz aż do odwołania hi..hi..

samira, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 19 marca 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Angela ja w sumie przytylam 8kg, w dniu porodu, trzy tygodnie przed terminem wazylam 85kg,do konca 5go miesiaca brzuch mialam bardzo maly ale w 8ym nastapila "ekspansja" i byl jak z blizniakami, corcia byla malutka 49cm ale wod mialam baaaardzo duzo. w 1ym trymestrze nic nie przytylam przez mdlosci :-)

8 kilo to nic - też bym tak chciała a max do12kg

bliska77 lubi tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 19 marca 2013, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    PatiKo wrote:

Ja również witam - z tym seksem to racja - niestety u mnie teraz zakaz aż do odwołania hi..hi..

Angela - ale jak dużo było tych <3 przyjemności przed fasolką :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2013, 17:30

samira, angela, bliska77 lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 19 marca 2013, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    angela wrote:
    PatiKo wrote:

Angela - ale ile było tych <3 przyjemności przed fasolką :)

oj było było ..... i na pewno jeszcze będzie

bliska77, grosza lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 19 marca 2013, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny tak wam zazdroszcze tych mdlosci i tycia ,my z mezem staramy sie o dzidziusia od roku .Co miesiac mam nadzieje ze to jzu nareszcie ,a tu nic znowu miesiaczka.

samira, inessa, polarmiś, bliska77, Olena lubią tę wiadomość

201407014965.png
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ