X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    W takim razie może ktoś wie które tabletki są rzeczywiście z wiesiołka.
    Ja od 3 dni piję siemię lniane. Nie jest aż takie kłopotliwe w przyrządzaniu i piciu jak myślałam. Da się wytrzymać.

Ja pije siemię też, a co do tego wiesiołka to myślicie , ze przeszkadza że jest trochę tego oleju lnianego przecież chyba wszystkie te oleje są dobre na śluz , ja brałam zwykły oeparol i był dla mnie ok ,bo tran poczuje bez rozgryzania mam wrażliwy żołądek ;-)

inessa, bliska77, Olena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    szczęśliwa wrote:
    agafbh wrote:
    dziewczyny z tymi plamieniami to naprawdę różnie bywa, mogą być efektem braku równowagi hormonalnej albo związane z owulacją, myślę, że to może zweryfikować tylko lekarz na podstawie badań hormonalnych.
    U mnie dziś skok temperatury, zobaczymy czy i na kiedy OVU wyznaczy mi owulację i czy będzie zgodna z tym co było na usg
    od dziś przez jakiś czas nie będę miała komputera, padł mi, zatem w godzinach popołudniowych będę sie z Wami kontaktować wyłącznie za pośrednictwem telefonu.
    Miłego dnia

Stawiam na sobotę :-)
    ładnie Ci poszybowła ta tempka ...
    a tak się martwiłaś ;-)

dzięki Szczęśliwa,
    zobaczymy jak będzie ;-)

Będzie dobrze , może to ten cykl :-)

bliska77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny ja niestety ten cykl u mnie jest stracony brak owulcji dzis już prawie mnie nie bolą jajniki a tempka prawie na tym samym poziomie. Czekam aby w tym cyklu @ przyszła baaaaardzo szybko abym poszła na badania, no i wszystko się w końcu wyjaśni.
    Aga czekam na plusik u Ciebie!
    Dziweczyny na WAS TEŻ CZEKAM W TYM MIESIĄCU :D :D :D

Olena, bliska77, samira, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Witajcie dziewczyny ja niestety ten cykl u mnie jest stracony brak owulcji dzis już prawie mnie nie bolą jajniki a tempka prawie na tym samym poziomie. Czekam aby w tym cyklu @ przyszła baaaaardzo szybko abym poszła na badania, no i wszystko się w końcu wyjaśni.

Inessa a może Ci jeszcze wyznaczy jeśli jutro Ci pójdzie w górę tempka :-)
    głowa do góry
    A fakt jak ten lekarz weźmie Cie w obroty to najpewniej Ci się uda :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:

Inessa, zobaczymy co będzie, byłoby cudownie ale przez kolejnych 11 dni nie mam co się nakręcać, z ewentualnym testem muszę odczekać 14 dni od podania zastrzyku, póki co nie wiążę wielkich nadziei tak na wszelki wypadek no i te testy owulacyjne dały mi do myślenia...
    Co do Twojego wykresu, tak jak napisała Szczęśliwa, może jeszcze OVU wyznaczy, ja też na to czekam ;-) )choć według testów owulacyjnych u mnie owulacji w tym miesiącu nie było - może i pęcherzyk nie pękł, nie wiem...)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2013, 11:30

• Olena Autorytet

Wysłany: 18 marca 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa wrote:
    Olena wrote:
    W takim razie może ktoś wie które tabletki są rzeczywiście z wiesiołka.
    Ja od 3 dni piję siemię lniane. Nie jest aż takie kłopotliwe w przyrządzaniu i piciu jak myślałam. Da się wytrzymać.

Ja pije siemię też, a co do tego wiesiołka to myślicie , ze przeszkadza że jest trochę tego oleju lnianego przecież chyba wszystkie te oleje są dobre na śluz , ja brałam zwykły oeparol i był dla mnie ok ,bo tran poczuje bez rozgryzania mam wrażliwy żołądek ;-)

Nie przeszkadza mi olej lniany (mi nawet bardzo pasuje - dobry na tarczycę). Chodzi o to , że jest tam za mało wiesiołka, albo wcale, bo w smaku to tylko lniany. Choć to mało istotny szczegół, najważniejsze że pomaga, tak pisały dziewczyny. Ja nadal czekam na efekty. W tej chwili jem go nagminnie, kilka dziennie, tak mi smakuje, lepszy niż cukierki.

bliska77, megan8, szczęśliwa, samira lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ale wiesz,że ja nie mierzyłam od początku tempki a teraz jest coraz niższa. Poprostu chciałabym jak najszybciej dostać okres żeby iść do szpitala i wyjaśnić co się za mną dzieję. Bo naprawde mam dość. Od wieczora leże i się wygrzewam bo takiego bólu jajników zwłaszcza lewego nigdy nie miałam. Chyba przeziębiłam albo jakiś stan zapalny
    (lepka lekko żółtawa wydzielina), ja miałam problem aby usiąść tak mnie boalało. Dziś już jest lepiej.
    Dzięki za wsparcie. Aguś ale tempka u Ciebie jest łał łał :)

Bursztyn lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Aga ale wiesz,że ja nie mierzyłam od początku tempki a teraz jest coraz niższa. Poprostu chciałabym jak najszybciej dostać okres żeby iść do szpitala i wyjaśnić co się za mną dzieję. Bo naprawde mam dość. Od wieczora leże i się wygrzewam bo takiego bólu jajników zwłaszcza lewego nigdy nie miałam. Chyba przeziębiłam albo jakiś stan zapalny
    (lepka lekko żółtawa wydzielina), ja miałam problem aby usiąść tak mnie boalało. Dziś już jest lepiej.
    Dzięki za wsparcie. Aguś ale tempka u Ciebie jest łał łał :)

Kurcze Inessa, może powinnaś pójść do tego lekarza żeby zobaczył co i jak, sama nie wiem...
    co do mojej temperatury, zobaczymy jak będzie dalej,bo tak jak wcześniej mówiłam, wg. testów owulacyjnych, owulacji w tym cyklu nie było w ogóle....

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    inessa wrote:

Inessa, zobaczymy co będzie, byłoby cudownie ale przez kolejnych 11 dni nie mam co się nakręcać, z ewentualnym testem muszę odczekać 14 dni od podania zastrzyku, póki co nie wiążę wielkich nadziei tak na wszelki wypadek no i te testy owulacyjne dały mi do myślenia...
    Co do Twojego wykresu, tak jak napisała Szczęśliwa, może jeszcze OVU wyznaczy, ja też na to czekam ;-) )choć według testów owulacyjnych u mnie owulacji w tym miesiącu nie było - może i pęcherzyk nie pękł, nie wiem...)

Aga ale wiesz ,że testy owulacyjne pokazują tylko wzrost Lh a nie , że dochodzi do ovu ? podobno bardziej temperatura pokazuje , że była ovu :-)
    wiec może dlatego testy z minusem , może ten skok Lh był mały no nie wiem czytałam o tym ale ja już mam metlik w głowie też i nie lubie tego czekania ...
    już mnie to wkurza ;-)

bliska77, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JAk nie było to tempka by tak ładnie skoczyła?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, Inessa, ja też przestaję to rozumieć...teoria teorią a życie życiem, no nic, od jutra duphaston i pozostanie czekanie, no właśnie Szczęśliwa to czekanie ale na wszelki, nie nakręcam się (hahaha) ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2013, 12:37

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku mam iść pomiędzy 2 a 6 dniem cyklu więc poprostu się modlę abym dostała teraz szybko @ ;) zawsze było odwrotnie a teraz tak no cóż.......
    Kochane dobrego tygodnia, ja dziś może jeszce wejde tu na chwile ale zaraz wychodze a popołudniu praca w tv:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2013, 12:53

Bursztyn, grosza, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    agafbh wrote:
    Bursztyn wrote:
    DAGI wrote:
    Dawno mnie nie było, bo niestety padł mi komp i od niedawna mam z nowym oprogramowaniem.
    Widzę,że Angeli się jednak udało- super, a tak sie bałaś :) GRATULACJE :)

Witam też nowe koleżanki...

Co u mnie? jakiś dołek przedwiosenny mnie dopadł. Zauważyłam,że się zestarzałam na buzi i źle mi z tym. Mam dużo zmarszczek, przebarwienia- czuje się FATALNIE.
    Do tego kolejny cykl z I krechą...
    Nie mam siły znowu przechodzić starań liczonych w latach...nie dam rady.

Dagi, u mnie podobnie z dolkiem i buzia....rozumiem Cie. Ale mozna z tym walczyc. Ostatnio odkrylam "facefitness" - cwiczenia na miesnie twarzy, zaczynam wlasnie stosowac, podobno efekty sa fantastyczne. Mam nadzieje ze podliftuje mi to miesnie i jeszcze jakis czas obejdzie sie bez liftingu u chirurga ;) Znajdziesz na youtubie filmiki, pokazuja jak to robic. Zastanawiam sie tez nad kwasem hialuronowym w kapsulkach, i wydaje mi sie ze tez jest wazne to co jemy, powinno miec duzo witaminy E. Kupilam sobie rowniez olejek arganowy (zloto Maroka) i powiem Ci, ze jest lepszy niz jakikolwiek krem jaki mialam. A z przebarwieniami to chyba najlepiej walczyc kwasami. No i zbadac watrobe- musze to zrobic.

Bursztynku, w takim razie zrób badana koniecznie, co do stanu cery, niestety ja mam z tym duży problem........ a moje włosy to prawdziwa tragedia, kiedyś bujne mocno falowane, silące i myłam średnio co 4,3 dni, od kilku lat (odkąd zaczęłam ostre leczenie hormonami w celu bycia mamusią - od 2007r), są proste jak strąki, łamliwe, i przetłuszczają się strasznie, po prostu tragedia i jest połowa tego co kiedyś i nie mam na nie zupełnie pomysłu, ze smutkiem oglądam zdjęcia sprzed lat ale cóż, nie można mieć wszystkiego

Aga, ja tez ma ogromny problem z cera, do tego stopnia ze czasem unikam lustra, z wlosami podobnie. Pije teraz siemie lniane- codziennie od poltora miesiaca chyaba i wydaje mi sie, ze jest poprawa, wlosy sa bardziej lsniace, mniej sianowate i chyba jest ich wiecej. Gorzej z twarza....biore witaminy, cynk, B complex, D, ale mam wrazenie, ze nie dzialaja, byc moze nie przyswajam ich, wiec albo zrezygnuje albo kupie chelatowane jak bede w Polsce.
    Natomiast olejkiem arganowym smaruje twarz i zauwazylam ze uelastycznia skore, jestem bardzo zadowolona, nakladam tez na wlosy na noc, rano zmywam i tez swietnie dziala, sa miekkie i ladnie dziela sie na pasma, wiec nie mam strzechy na glowie.
    Mam zamiar zrobic experyment i opracowac diete w oparciu o makrobiotyke, ktora wyreguluje hormony i znikna tez wtedy klopoty z cera. Pamietam, ze jakies 5-7 lat temu stosowalam sie do zalecen makrobiotyki i wygladalam swietnie. Trzeba tylko byc konsekwentnym. A z tym gorzej ;)

Bursztynku, powiem szczerze, ze zaimponowałaś mi swoją wiedzą, te zalecenia makrobiotyki...., cóż, może warto o tym pomyśleć
    co do oleju to dzięki za info, muszę przetestować :-)

Bursztyn lubi tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 18 marca 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa wrote:
    agafbh wrote:
    inessa wrote:

Aga ale wiesz ,że testy owulacyjne pokazują tylko wzrost Lh a nie , że dochodzi do ovu ? podobno bardziej temperatura pokazuje , że była ovu :-)
    wiec może dlatego testy z minusem , może ten skok Lh był mały no nie wiem czytałam o tym ale ja już mam metlik w głowie też i nie lubie tego czekania ...
    już mnie to wkurza ;-)

tak ja na swoich testach owu to widzę 2 kreski przez około 5 dni i oznacza to wzrost lh biorę pod lupę kiedy ovulacja tylko te gdzie jest ta kreska mocno widoczna i w którym dniu bolą jajniki a wg temperatury to ovufriend wylicza - w tym m-cu się z nim zgodziłam, w zeszłym uważałam że owulka była wcześniej niż ovu zaznaczył

Aga u ciebie idzie tempka do góry to super.
    Dagi trzymaj się :)

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    szczęśliwa wrote:
    agafbh wrote:
    inessa wrote:

już mnie to wkurza ;-)

tak ja na swoich testach owu to widzę 2 kreski przez około 5 dni i oznacza to wzrost lh biorę pod lupę kiedy ovulacja tylko te gdzie jest ta kreska mocno widoczna i w którym dniu bolą jajniki a wg temperatury to ovufriend wylicza - w tym m-cu się z nim zgodziłam, w zeszłym uważałam że owulka była wcześniej niż ovu zaznaczył

Aga u ciebie idzie tempka do góry to super.
    Dagi trzymaj się :)

Grosza, no niby tak, zobaczymy.... ;-)

grosza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosza, widzę, że faktycznie z tymi testami różnie bywa jak i z wyznaczeniem owulacji na wykresie ;-)...

grosza lubi tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 18 marca 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    Ja mam tydzień popołudniówek ,więc będę zaglądać z rana .
    Właśnie się dowiedziałam ,że mojego męża siostra(39lat) na dniach rodzi,jego kuzynka (31lat) jest na początku ciąży .
    Dla mnie chyba już się limit wyczerpał ,podłamała mnie ta wiadomość .

Dziewczyny chyba wrócę do gry jak mój przyjedzie 26marca.
    Ta praca jest strasznie ciężka ,umowa do końca miesiąca i daje sobie spokój.

Może jednak dasz radę :)
    Nie poddawaj się tak szybko :)
    Dla każdego jest inny czas przeznaczony ale jest - u mnie koleżanka 34l.- 4 m-ce staranek -synek 1,5r, druga 38l. -ok. 2 lat staranek- termin na sierpień. Więc trzeba dalej się starać :)

Bursztyn, bliska77, angela, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to się staramy :-)
    i tak głowy do góry i do dzieła :-) ;-)
    tzn bez dołów , tylko pozytywnie

bliska77, Olena, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, jest pozytywne nastawienie i do dzieła !!!!!! ;-) ;-)

szczęśliwa, Olena, inessa, grosza lubią tę wiadomość

• DAGI Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zapisałam sie na kwasy do kosmetyczki- 100 zł za godzinę i muszę chodzić chociaż 3 razy w miesiacu- więc jeszcze jakoś dam radę, a może tylko miesiac bedę musiała :)

U mnie dziś pojawiła się @- 27dc, czyli to najkrótszy cykl jaki miałam od 20 lat...I co dziwne- 3 lata temu zaszłam w ciażę w Lany Poniedziałek i teraz wypada mi też owulka na Lany Poniedziałek- może to znak? Słyszałam,że kobiety są płodne raz w roku i często zachodzą w ciażę w tym samym miesiacu- moja mama ma dwoje dzieci z września i dwoje z lutego, szwagierka ma trójkę z konca grudnia...Może coś w tym jest i mi też się uda teraz? Im starsza jestem tym gorzej przechodzę starania :(

angela, Olena, inessa, grosza, samira, Bursztyn, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.:(
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ