X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze gdyby nie ten negatywny test można by się pokusić o stwierdzenie, że coś się dzieje ;-)
    ładnie odbiło ..
    szkoda, że dzisiaj nie poszłaś
    samira wrote:
    no będzie ciężko,chyba ze jakaś ciężaróweczka odda za mnie krew to na pewno będzie pozytyw hehe

samira, anna maria, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra ,muszę rozgrzać mój stary piecyk na frytki bo G zaraz do pracki myka i poszedł do LIDLA po moje ulubione frytunie których nie powinnam jeść :P

anna maria, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie jestem jedyna hrabina w tym towarzystwie:-9
    Reni wrote:
    o masz.. Bozia to daj znać co tam wyszło

ja też w końcu dowiedziałam się skąd te bóle i utraty równowagi itp.. hrabina ma migrenę..
    zawsze myślałam, że migrena to ból głowy i oczu rzyganko światłowstręt a tu prosze ja akurat mam takie objawy
    stres, problemy z kręgosłupem tylko to nasiliły
    pięknie

Reni, mysza1975, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeeeesu za mną chodzą od 3 dni fryty
    ostatnio oglądałam film gdzie jedli frytki i czułam ich zapach...
    to jedyna forma kartofla którą przyswajam ;-)
    samira wrote:
    dobra ,muszę rozgrzać mój stary piecyk na frytki bo G zaraz do pracki myka i poszedł do LIDLA po moje ulubione frytunie których nie powinnam jeść :P

samira, Lucky, Bursztyn, anna maria, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    kurcze gdyby nie ten negatywny test można by się pokusić o stwierdzenie, że coś się dzieje ;-)
    ładnie odbiło ..
    szkoda, że dzisiaj nie poszłaś
    no właśnie ,może było za wcześnie ale się nie nakręcam ,jak coś to zaraz się zapisuje do tego nowego ginka bo miał mi ustalić już na tej płatnej wizycie termin Histero z laparo ...

Lucky, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    jeeeesu za mną chodzą od 3 dni fryty
    ostatnio oglądałam film gdzie jedli frytki i czułam ich zapach...
    to jedyna forma kartofla którą przyswajam ;-)
    to tak jak w tych kinach z systemem 5D czujesz zapach przez ekran,masz extra nowoczesne TV :D

Lucky, inessa, malgos741 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie :-) ale babka mnie zaskoczyła
    chciała mi jakieś leki przepisać..to mówię, że staram się zajść w ciążę
    a ta na mnie popatrzyła jakbym się urwała z choinki i mówi
    no proszę pani albo ciąża albo leczenie migreny..
    no to mówię....a to ja wrócę jak urodzę ;-) i wyszłam
    anna maria wrote:
    Czyli nie jestem jedyna hrabina w tym towarzystwie:-9

Bursztyn, Lucky, anna maria, mysza1975, samira, caffe, inessa, Iwone, Mango, malgos741, bliska77, Andzia33, Mega lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się do hrabin dopisuję. Ale zauważyłam, że ciąża pomaga :)

Reni, Lucky, anna maria, samira, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raczej beret zryty ;-)
    samira wrote:
    to tak jak w tych kinach z systemem 5D czujesz zapach przez ekran,masz extra nowoczesne TV :D

Lucky, anna maria, samira, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy widziałyście różnicę przed ciążą
    tzn chodzi mi o to, że ataki migreny nasilały się w drugiej części cyklu np przed @?
    Alis wrote:
    Ja też się do hrabin dopisuję. Ale zauważyłam, że ciąża pomaga :)

Lucky, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    caffe - mnie nie rani stwierdzenie, że "ty to masz lepiej bo już dziecko masz" i absolutnie uważam, że jest ono prawdziwe. A w tym wszystkim nie chodzi tylko o powołanie nowego życia, ale też właśnie o cieszenie się macierzyństwem. Jeśli mogłam już tego kiedyś doświadczyć, to jestem wdzięczna za to i jest mi łatwiej przyjąć teraz porażkę. Ważne jest też to, w jakich okolicznościach pojawiło się to pierwsze dziecko - jeśli w dość szczęśliwym układzie i było chciane i oczekiwane - to ok, a jeśli jakaś wpadka niechciana - to jestem w stanie zrozumieć, że na drugą ciążę w innym dojrzałym związku czeka się jak na pierwsze dziecko. Ja swoje dziecko planowałam i uważam, że czuję się spełniona jako matka i nie oddałabym tego doświadczenia za żadne skarby. Pragnę kolejnego dziecka, ale doceniam to co mam. I bardzo mi żal kobiet, które tego nigdy nie doświadczą i nie śmiałabym porównywać ich sytuacji do swojej...
    Bozia, ja Ciebie dokładnie rozumiem, ale.... nie wszystkie mają takie jak Ty podejście do życia.

Bo: te co mają już dzieci mogą rzeczywiście po kilku nieudanych próbach zajścia w ciążę mogą stwierdzić, że dobra, widocznie nie jest mi pisane posiadanie kolejnego dziecka, więc daję sobie spokój bo dzieci już mam. Ale tak samo mogą postąpić te co dzieci nie mają. Nie jest mi pisane mieć dzieci więc odpuszczam.
    A jednak tak się nie dzieje. To są sprawy bardzo indywidualne i porównywanie ich jest wg mnie niefortunne.

Forum jest przeznaczone dla starających się ogólnie, a nie dla starających się o pierwsze dziecko, więc krzywdzące są stwierdzenia, ze te co mają dzieci to właściwie powinny sie zamknąć, bo tylko te co nie mają dzieci przeżywają tragedię. Ja rozumiem jedne i drugie, bo stanie się to jest staranie bez względu na to który raz. Tak samo powinno się powiedzieć tym co zaszy w ciąże i poroniły, ze w sumie to przecież w ciąży były i nie powinny sie wypowiadać.

anna maria, samira, Lucky, gosia7122, malgos741, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    aaaa no dobra to od tej pory tylko na poważnie..
    albo najlepiej będzie jak na jakiś czas opuszczę forum ..bo jakoś ostatnio atmosfera się zepsuła..
    obrazichz6.gif
    Też o tym myślę, bo dzisiaj poczułam, że w zasadzie powinnam zamknąć dziób bo mam lepiej niż inne i nie mam prawa dążyć do swoich marzeń.

anna maria, Lucky lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze jej powiedzialas
    Reni wrote:
    no nie :-) ale babka mnie zaskoczyła
    chciała mi jakieś leki przepisać..to mówię, że staram się zajść w ciążę
    a ta na mnie popatrzyła jakbym się urwała z choinki i mówi
    no proszę pani albo ciąża albo leczenie migreny..
    no to mówię....a to ja wrócę jak urodzę ;-) i wyszłam

Reni, caffe, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo masz lepiej
    masz mały tyłek i możesz w stringach po oknach ganiać!
    caffe wrote:
    Też o tym myślę, bo dzisiaj poczułam, że w zasadzie powinnam zamknąć dziób bo mam lepiej niż inne i nie mam prawa dążyć do swoich marzeń.

samira, caffe, Bursztyn, Lucky, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

Forum jest przeznaczone dla starających się ogólnie, a nie dla starających się o pierwsze dziecko, więc krzywdzące są stwierdzenia, ze te co mają dzieci to właściwie powinny sie zamknąć,
    nikt tego nigdzie nie napisal ze powinny sie zamknac

Lucky, Myszonek lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    . Tak samo powinno się powiedzieć tym co zaszy w ciąże i poroniły, ze w sumie to przecież w ciąży były i nie powinny sie wypowiadać.
    nie chodzi tutaj o fizjologiczny stan zajscia w ciaze tylko o macierzynstwo

Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn czy skończyłas już te swoje dodatkowe kursy..bo czas odkurzyć kozetkę.. ;-)
    ja pierwsza!

samira, Bursztyn, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    przekre, ze tak to interpretujesz. Podobnie jak Ty wypowiadasz swoje zdanie na rozne tematy, robia to rowniez inne dziewczyny, zdania soe moga roznic, zawsze tak bedzie. Nikt nikogo nie naklania do zmiany opini, to jest po prostu dyskusja na okreslony temat, chyba nie warto brac tego personalnie.

samira, Lucky, sjoanka, Myszonek, Mango, malgos741 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bursztyn czy skończyłas już te swoje dodatkowe kursy..bo czas odkurzyć kozetkę.. ;-)
    ja pierwsza!
    w tym miesiacu :) ale najpierw sama sie poloze bo musze pod czacha posprzatac troche ;)

Lucky, Mango lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj tylko czytam i nie komentuje. Jakas niemozliwie wyluzowana jestem, mimo wewnetrznego spiecia ciazowego i glupich mysli. Ale na wierzchu czuje sie, jakbym wypalila blancika ;) Myslicie, ze to ciaza tak wplywa? ;) A moze to, ze nie poszlam dzis do pracy i wybieram sie do lekarza po zwolnionko? ;) A w ogole przez okno widze moja prace i auta na parkingu, inni pracuja, a ja nie :P Sielanka normalnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 12:44

Reni, samira, Lucky, anna maria, Bursztyn, polarmiś, mysza1975, Niuta, Kate 75, malgos741, bliska77, Andzia33, Mega lubią tę wiadomość

‹‹ 2008 2009 2010 2011 2012 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ