X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Samira ten dzidzus jest boski:-)
    też mi się spodobała ,tak słodko śpi :)

Lucky, anna maria, malgos741 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Też o tym myślę, bo dzisiaj poczułam, że w zasadzie powinnam zamknąć dziób bo mam lepiej niż inne i nie mam prawa dążyć do swoich marzeń.

Cafe no weź :( poczekaj na moją ciążę
    jakoś tak (przepraszam nie obrażając nikogo) czułam się jednym z trzech muszkieterów z Tobą i Agą, teraz Wy obie już się cieszycie swoimi brzuszkami, a ja czekam cierpliwie/niecierpliwie na swój
    Masz teraz lepiej, ale przeszłaś tyle samo jak i nie więcej niż niejedna z nas. Poza tym, kto wie czy za dwa, trzy lata nie zaczniesz tej przygody znowu ;) młodziutka jesteś!

caffe, samira, Kate 75, Mango, malgos741, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Bozia, ja Ciebie dokładnie rozumiem, ale.... nie wszystkie mają takie jak Ty podejście do życia.

Bo: te co mają już dzieci mogą rzeczywiście po kilku nieudanych próbach zajścia w ciążę mogą stwierdzić, że dobra, widocznie nie jest mi pisane posiadanie kolejnego dziecka, więc daję sobie spokój bo dzieci już mam. Ale tak samo mogą postąpić te co dzieci nie mają. Nie jest mi pisane mieć dzieci więc odpuszczam.
    A jednak tak się nie dzieje. To są sprawy bardzo indywidualne i porównywanie ich jest wg mnie niefortunne.

Forum jest przeznaczone dla starających się ogólnie, a nie dla starających się o pierwsze dziecko, więc krzywdzące są stwierdzenia, ze te co mają dzieci to właściwie powinny sie zamknąć, bo tylko te co nie mają dzieci przeżywają tragedię. Ja rozumiem jedne i drugie, bo stanie się to jest staranie bez względu na to który raz. Tak samo powinno się powiedzieć tym co zaszy w ciąże i poroniły, ze w sumie to przecież w ciąży były i nie powinny sie wypowiadać.

Caffe, pokaż post w którym któraś napisała, że kobieta które ma już dzieci lub co była w ciąży i poroniła nie powinna się odzywać to pierwsza rzucę w nią kamieniem.
    Nawet gdyby to miał być akt samo-destrukcji.
    ?????????????????????????????????????????????????????
    P.S. Sama już poroniłam, więc będę maiła też okazję milczeć, jak by co, albo się oburzyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 15:47

samira, Lucky, Bursztyn, malgos741 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    przekre, ze tak to interpretujesz. Podobnie jak Ty wypowiadasz swoje zdanie na rozne tematy, robia to rowniez inne dziewczyny, zdania soe moga roznic, zawsze tak bedzie. Nikt nikogo nie naklania do zmiany opini, to jest po prostu dyskusja na okreslony temat, chyba nie warto brac tego personalnie.
    Do mnie się ktoś zwrócił personalnie. A to, ze ktoś moze mieć swoje zdanie ok, ale niech nie neguje zdania i odczuć innych. Ja też się z Samirą nie zgadzałam w pewnej kwestii i po prostu przestałam z nią dyskutować na dany temat bo nie miałam zamiaru jej przekonywać do mojej racji na siłę, ani odwrotnie, nie chciałam zmieniać swojego zdania.

Dzisiaj odczułam podział na te co mają dzieci i na te co nie mają. I wcale nie uważam żeby lepiej miała jedna strona lub druga. A skoro ja mając dziecko mówię do osób, które dziecka nie mają, że wcale w lepszej sytuacji się nie czuję i nie odczuwam od nich odrobiny zrozumienia, a osobom do których sie zwracam nie przyjdzie do głowy, zeby przez chwilę się zastanowić, że być może ja TEŻ mam rację, to o czym mam dyskutować? Po co sobie język strzępić skoro i tak z góry jestem na przegranej pozycji bo doświadczyłam macierzyństwa?

samira, Lucky, Kajaoli, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze normalnie bym Ci polała Twoją ulubioną łychę na rozluźnienie ale w tym stanie nie można
    caffe wrote:

samira, Lucky, Bursztyn, malgos741, bliska77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Cafe no weź :( poczekaj na moją ciążę
    jakoś tak (przepraszam nie obrażając nikogo) czułam się jednym z trzech muszkieterów z Tobą i Agą, teraz Wy obie już się cieszycie swoimi brzuszkami, a ja czekam cierpliwie/niecierpliwie na swój
    Masz teraz lepiej, ale przeszłaś tyle samo jak i nie więcej niż niejedna z nas. Poza tym, kto wie czy za dwa, trzy lata nie zaczniesz tej przygody znowu ;) młodziutka jesteś!
    Kochana, następny odcinek D’Artagnana i trzech muszkieterów będzie Twój, będziesz miała główną rolę :) Widocznie Reżyser tak poukładał wątki, ze trzech głównych bohaterów w jednym odcinku być nie mogło, więc teraz Twoja rola ;)
    Ja mocno w to wierzę <3

samira, Lucky, malgos741, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    kurcze normalnie bym Ci polała Twoją ulubioną łychę na rozluźnienie ale w tym stanie nie można
    A lej :)

samira, Lucky lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja Wam powiem, że nie czuję, żeby miała gorzej czy lepiej, bo w sumie dopiero teraz dojrzałam do tego, żeby mieć dziecko. Wcześniej nie miałam takiej potrzeby.
    Nie czuję, żebym była poszkodowana przez los. Wtedy kiedy inne bawiły dzieci albo się z nimi użerały ja miałam czas, żeby zaszaleć, podróżować itd..

caffe, samira, Bursztyn, Kajaoli, Simba, malgos741, Lucky, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chwilunia jednego Wam brakuje
    znajdzie się rola dla Richelieu?
    caffe wrote:
    Kochana, następny odcinek D’Artagnana i trzech muszkieterów będzie Twój, będziesz miała główną rolę :) Widocznie Reżyser tak poukładał wątki, ze trzech głównych bohaterów w jednym odcinku być nie mogło, więc teraz Twoja rola ;)
    Ja mocno w to wierzę <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 13:00

malgos741, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a ja Wam powiem, że nie czuję, żeby miała gorzej czy lepiej, bo w sumie dopiero teraz dojrzałam do tego, żeby mieć dziecko. Wcześniej nie miałam takiej potrzeby.
    Nie czuję, żebym była poszkodowana przez los. Wtedy kiedy inne bawiły dzieci albo się z nimi użerały ja miałam czas, żeby zaszaleć, podróżować itd..
    I doskonale to rozumiem i bardzo cenię Twoje podejście do życia :) I dzięki, że starasz się rozumieć też drugą stronę :)

Reni, samira, Kajaoli, malgos741, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    kogo/czego? ;)

Lucky lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Lucky napisała że jak trzech muszkieterów a był jeszcze D'artagnan
    caffe wrote:
    kogo/czego? ;)

caffe, malgos741, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    znajdzie się rola dla Richelieu?
    hehehe, tak myślałam, że upomnisz się o kardynała ;) Pewnie, ze się znajdzie ;)

Reni, malgos741, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    co jest złego w testowaniu np, jak polarmiś w 8 czy 9 dpo - jeśli to kogoś uspokaja, to tak jak pisze Kate - wydaje swoje pieniądze i gdzie tu przegięcie?
    Dobrze mowisz, mnie to uspakaja, natomiast spadek tempki mnie wkurrrr i czekanie z niewiadoma rowniez.

Reni, samira, Bursztyn, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Uzależniłam się od Was dziewczyny i uprawiam partyzantkę w pracy a robota leży odłogiem.
    Ileż tu emocji!
    To sie nazywa "Ovuholizm"! Tez to mam.

Bursztyn, samira, Mango, malgos741, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ani mi sie waz! :)
    Popieram!!!!

Bursztyn, samira, Reni, malgos741, Lucky lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Do mnie się ktoś zwrócił personalnie. A to, ze ktoś moze mieć swoje zdanie ok, ale niech nie neguje zdania i odczuć innych. Ja też się z Samirą nie zgadzałam w pewnej kwestii i po prostu przestałam z nią dyskutować na dany temat bo nie miałam zamiaru jej przekonywać do mojej racji na siłę, ani odwrotnie, nie chciałam zmieniać swojego zdania.

Dzisiaj odczułam podział na te co mają dzieci i na te co nie mają. I wcale nie uważam żeby lepiej miała jedna strona lub druga. A skoro ja mając dziecko mówię do osób, które dziecka nie mają, że wcale w lepszej sytuacji się nie czuję i nie odczuwam od nich odrobiny zrozumienia, a osobom do których sie zwracam nie przyjdzie do głowy, zeby przez chwilę się zastanowić, że być może ja TEŻ mam rację, to o czym mam dyskutować? Po co sobie język strzępić skoro i tak z góry jestem na przegranej pozycji bo doświadczyłam macierzyństwa?
    to sa Twoje odczucia, masz do nich prawo, podobnie jak kazda z nas do swoich. I nie jest to kwestia posiadania racji lub nie, tylko jak sama slusznie zauwazylas - odczuc. Podobnie jak ja w kwestii wprowadzania Twojego partnera na forum- poczulam sie podgladana i skrepowana. Takie byly moje odczucia, ktos mial podobne, ktos inny nie, a czy poczulam sie zrozumiana- nie, nie poczulam sie w zadnycm wypadku. Czy to oznacza ze mam prowadzic z Toba wojne, bo na drugio dzien Twoj partner znow sie pojawil? Nie. Masz prawo, forum jest publiczne, i nie ma naczenia fakt czy mi sie to podoba czy nie. staram sie nie podchodzic do tego personalnie i zaakceptowac fakt ze masz inne zdanie w tej kwestii. A mowienie, ze jestes na przegranej pozycji bo doswiedczylas macierzynstwa jest daleko idaca nadinterpetacja i to idaca w niewlasciwym kierunku.

samira, Bozia3, Kate 75, Simba, Lucky, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe nie chciałam CIę zdenerwować- ja też tylko wyraziłam swoją opinię - wcale nie negując Twojej. Ty masz takie odczucia, ja mam inne - każdy ma prawo do swoich. Ale mam wrażenie, że troszkę rozdmuchujesz rzeczy, które nawet się nie tlą - nikt nie mówi, że dzieciate mają lepiej lub gorzej - ja tylko uważam, że bezdzietne mogą odczuwać większą presję - i ja nigdy nie chciałabym się z nimi zamienić miejscami - Ty uważasz inaczej i ok...ale dlaczego te bezdzietne mają uważać, że "ranią" wszystkie kobiety, którym one przedstawiają tym razem swoje zdanie - te bezdzietne też mają prawo do własnych odczuć i np. odczuwać własne położenie jako trudniejsze......to może niech one wiedzą - że jednych dzieciatych to rani, a innuch nie i tyle w temacie...
    Nikt tu nie robi żadnych podziałów ani nie każe nikomu nie zabierać głosu - uważam, że w takich stwierdzeniach to Ciebie poniosło trochę - ale oczywiście i do tego masz prawo..:)

Bursztyn, samira, Kate 75, malgos741, Lucky, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    to sa Twoje odczucia, masz do nich prawo, podobnie jak kazda z nas do swoich. I nie jest to kwestia posiadania racji lub nie, tylko jak sama slusznie zauwazylas - odczuc. Podobnie jak ja w kwestii wprowadzania Twojego partnera na forum- poczulam sie podgladana i skrepowana. Takie byly moje odczucia, ktos mial podobne, ktos inny nie, a czy poczulam sie zrozumiana- nie, nie poczulam sie w zadnycm wypadku. Czy to oznacza ze mam prowadzic z Toba wojne, bo na drugio dzien Twoj partner znow sie pojawil? Nie. Masz prawo, forum jest publiczne, i nie ma naczenia fakt czy mi sie to podoba czy nie. staram sie nie podchodzic do tego personalnie i zaakceptowac fakt ze masz inne zdanie w tej kwestii. A mowienie, ze jestes na przegranej pozycji bo doswiedczylas macierzynstwa jest daleko idaca nadinterpetacja i to idaca w niewlasciwym kierunku.
    co do partnera Caffe popieram Cię...ale tez tego nie komentowałam ...

Bursztyn, malgos741, Lucky lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Popieram!!!!
    ja też popieram - ktoś musi tworzyć język forumowy - bzykoserca, dupiszony, PRL i inne (orła cień - uważam, że masz rację - oznacza to negatyw, a nie cień cienia. Cień cienia to cień cienia, a orła cień to orła cień - jaka inteligentna wypowiedź ;) )

Bursztyn, samira, Reni, polarmiś, mysza1975, Niuta, Kate 75, malgos741, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 2009 2010 2011 2012 2013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ