X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja też popieram - ktoś musi tworzyć język forumowy - bzykoserca, dupiszony, PRL i inne (orła cień - uważam, że masz rację - oznacza to negatyw, a nie cień cienia. Cień cienia to cień cienia, a orła cień to orła cień - jaka inteligentna wypowiedź ;) )
    popieram i ja :)

samira, Reni, Lucky lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • slash Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Aniu przykro mi, przytulam.

samira, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebrałam wyniki z tomografii - wygląda, że wszystko ok i w normie oprócz ostatniego zdania, którego nie kumam - może któraś ma doświadczenie i mi podpowie? "Okrężne, zapalne zgrubienia śluzówki prawej zatoki klinowej).

samira, anna maria, mysza1975, Lucky, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    nikt tego nigdzie nie napisal ze powinny sie zamknac
    No wlasnie i tu znowu musze i chce Cie poprzec. Czytam i czytam i nie moge sie doczytac o co ta burza w szklance wody. kobiet sie dziela na te co maja dzieci i nie maja. Na te co maja i chca jeszcze i na te co maja i kolejnego nie chca. Na te co nie maja i staraja sie o dziecko i na te co nie maja i bardzo nie chca miec dzieci. Forum jest dla tych, ktore maja i nie maja a bardzo chca. Wszystkie jestesmy rowne w tych staraniach .

samira, Bozia3, sjoanka, Bursztyn, Myszonek, gosia7122, malgos741, Lucky, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    popieram i ja :)
    to ja też ;)

Lucky lubi tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    odebrałam wyniki z tomografii - wygląda, że wszystko ok i w normie oprócz ostatniego zdania, którego nie kumam - może któraś ma doświadczenie i mi podpowie? "Okrężne, zapalne zgrubienia śluzówki prawej zatoki klinowej).

Bozia a to nie chodzi czasem o zatoki?

samira, Lucky lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bozia mam to samo tylko obu zatok szczękowych to nic poważnego (pytałam moją nową laryngolog) ale fakt od tego może go boleć głowa !!

właśnie jutro do niej idę żeby na to coś poradziła,i już będę miała wynik z wymazu z gardła (mam nadzieje ze bakterii nie wykryli a ona dokładnie bada i z przezornością przepisuje medykamenty szczególnie jak powiedziałam ze staram się o dziecko...

Lucky, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiadomo o co chodzi ale ładnie brzmi
    jak u mnie na tomografii
    zapalenie wyrostków sutkowych.... jak gdzieeeeeee sutki w szczęce?
    no koniec świata
    a tak poważnie to chyba lekarze kumają o co biega w tych ich rozpiskach..
    Bozia3 wrote:

samira, Lucky, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Bozia a to nie chodzi czasem o zatoki?
    nie mam pojęcia, a lekarki neurolog zapytam dopiero na początku marca - bo wtedy będę mieć też wynik z EEG.

Dzięki samirka - to mnie uspokoiłaś trochę. On kiedyś miał wstrząs mózgu - bałam się o to, ale jeśli to zatoki to ok.....

Dziewczyny dziś rano wstałam o 7.00, żeby zapisać młodego do ortodonty. Przychodnia dostała kontrakt, więc na fundusz mogą go prowadzić (cała kuracja z aparatem to koszt. ok 5000 zł) więc czuję się, jakbym zarobiła te pieniądze. Przychodnia otwarta od 8.00. Ja byłam chwilę po 7.00, byłam już 30sta w kolejce, a za mną ustawiło się chyba ze 100 osób. PO 3 godzinach było po terminach - do lipca wszystko zajęte. Współczuję tym, którzy przegapili dzisiaj ten dzień. A cieszę się tym bardziej, że M w lipcu kończy 12 lat i potem już nie refundują...

Reni, samira, mysza1975, Myszonek, malgos741, Lucky, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni - no jakby młodemu wpisali zapalenie wyrostków sutkowych w głowie - to też bym się zmartwiła..tym, co mu po tej głowie chodzi...;)

polarku - jak Twoja noga?

Reni, samira, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Zatoki klinowe polozone są na wysokosci oczu, z tym, ze geboko - najglebiej ze wszystkich zatok ,jesli pojawia sie tam stan zapalny to trzeba to koniecznie leczyc, najpierw zachowawczo, jesli nie daje rezultatu - to w szczegolnych przypadkach operacyjnie- jesli np.wystepuje temp., lub ciemieniowe bole glowy. Mam jednak nadzieje ze zabiegnie bedzie ko0nieczny. Ale i tak musi wypowiedziec sie lekarz.

samira, Lucky lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nie wiadomo o co chodzi ale ładnie brzmi
    jak u mnie na tomografii
    zapalenie wyrostków sutkowych.... jak gdzieeeeeee sutki w szczęce?
    no koniec świata
    a tak poważnie to chyba lekarze kumają o co biega w tych ich rozpiskach..

Pewnikiem chodzi o wyrostek sutkowaty kosci skroniowej :)

Lucky lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Zatoki klinowe polozone są na wysokosci oczu, z tym, ze geboko - najglebiej ze wszystkich zatok ,jesli pojawia sie tam stan zapalny to trzeba to koniecznie leczyc, najpierw zachowawczo, jesli nie daje rezultatu - to w szczegolnych przypadkach operacyjnie- jesli np.wystepuje temp., lub ciemieniowe bole glowy. Mam jednak nadzieje ze zabiegnie bedzie ko0nieczny. Ale i tak musi wypowiedziec sie lekarz.
    dzięki - może dlatego nieraz tak bardzo boli go głowa...

Lucky lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami musi dojsc do spiecia bo albo jestesmy przed @ - a jej nie chcemy albo po i zblizamy sie do godziny szczytu a tu taki samiec odmawia wspolpracy albo po szczycie i w okresie oczekiwania na rezultaty. Jestesmy poddane premanentnemu stresowi!!!! A jak juz pojawi sie plusik to stres czy wszystko ok, czy dziecko zdrowe itp. Jak tu nie wariowac!

samira, Bursztyn, Myszonek, Mango, malgos741, Viv78, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    a tu taki samiec odmawia wspolpracy

A czy potrzebuje ktoras samca do wspolpracy? ;) Bo moj to by ostatnio wspolpracowal za 3 ( a robote swoja w koncu zrobil ), a mi sie tak ostatnio nieeeeeeee chceeeeeeeeeeee... ;)

samira, polarmiś, Myszonek, Mango, malgos741, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ponawiam pytanie ,miśku jak noga ??

Lucky lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam w szpitalu ale wizyte pani mi zaproponowala na 18 stycznia ( jutro wracam do domu), poprosilam o odplatne usg lub rezonans - nie ma takiej mozliwosci. Jedyny ortopeda przyjmuje prywatnie dzisiaj od 16-stej. Ale co mi po takiej wizycie. Musze poczekac na powrot do domu a tu sobota, niedziela i poniedzialek Trzech Kroli a we wtorek pierwszy dzien do pracy, a ja chodzic nie moge. Nie moge wyprostowac nogi w kolanie. To sie narobilo.

samira, malgos741, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A czy potrzebuje ktoras samca do wspolpracy? ;) Bo moj to by ostatnio wspolpracowal za 3 ( a robote swoja w koncu zrobil ), a mi sie tak ostatnio nieeeeeeee chceeeeeeeeeeee... ;)
    Mojemu sie bardzo chce ale nie wtedy kiedy trzeba!!!! Ale bede pamietala. Dzieki!

Pusurek, Mango, malgos741, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na ostry dyżur się jedzie, że wyrżnęłaś orła
    i od razu Cię przyjmują.. Fakt jak się załatwiłam w Zakopcu dzień przed Sylwkiem to musiałam odsiedzieć w kolejce ale godz dwie jest ok
    polarmiś wrote:
    Bylam w szpitalu ale wizyte pani mi zaproponowala na 18 stycznia ( jutro wracam do domu), poprosilam o odplatne usg lub rezonans - nie ma takiej mozliwosci. Jedyny ortopeda przyjmuje prywatnie dzisiaj od 16-stej. Ale co mi po takiej wizycie. Musze poczekac na powrot do domu a tu sobota, niedziela i poniedzialek Trzech Kroli a we wtorek pierwszy dzien do pracy, a ja chodzic nie moge. Nie moge wyprostowac nogi w kolanie. To sie narobilo.

samira, Myszonek, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro juz bede w Wawie to moze uda mi sie odplatnie pojsc na usg na Szaserow.

Lucky lubi tę wiadomość

‹‹ 2010 2011 2012 2013 2014 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ