X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh aż odpaliłam kompa, żeby zabrać głos bo w telefonie mam nerwa ;-)
    Mysza
    spotykałam się niestety często z takimi co to się nie określali
    jak wylądowałam w szpitalu w urodziny, bo się połamałam to nie zareagował
    dotarło do mnie, że ma mnie w dupie
    facet był ok 40 8 lat starszy i miał mózg małego chłopca..mieszkaliśmy niedaleko siebie ale nigdy razem...siłownia dieta odżywki i błyszczenie "na salonach" bujałam się z nim jeszcze pół roku ale w końcu go pogoniłam..baaardzo mi było szkoda ale jak "otrzeźwiałam" dotarło do mnie, że z nim nigdy nie byłoby ślubu, dziecka.. miesiąc po roztsaniu poznałam mojego męża..
    nie warto marnować czasu jeśli druga strona miga się od odpowiedzialności za drugą osobę
    nie będę Cię namawiać do rozstania ale pomyśl nad tym czy Wasze drogi się nie rozchodzą..szkoda czasu

samira, mysza1975, EwaT, Bursztyn, szczęśliwa 2, Iwone, malgos741, Olena, Niuta, Myszonek, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    a na serio to mysza czy Ty chcesz jego i jesteś z nim happy czy chcesz slubu ? wiem najlepsza opcja to facet i ślub :-)

Już pisałam wcześniej, że ślub jest dla mnie ważny, ale mam ostatnio, jakieś pół roku mnie więcej wrażenie, że on generalnie nie chce być ze mną związany formalnie czy finansowo (trzyma to swoje mieszkanie, choć już proponowałam, sprzedajmy obydwa i kupmy coś większego). Tak jakby sobie w razie czego furtkę taką zostawiał.

szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja doleje oliwy do ognia jeszcze przed wieczorem ;) Ja tez nie mam slubu i nie zamierzam go miec ;) I w ogole mi to nie przeszkadza :D

mysza1975, Reni, szczęśliwa 2, polarmiś, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    druga sprawa..
    bardzo często mam chęć wytargać Ewkę za włosy za jej uszczypliwości i często mamy odmienne zdania ale z drugiej strony bez niej forum było nudne
    każda z Nas wnosi tu coś nowego coś swojego
    miała aborcję czy nie to nie mamy prawa jej oceniać
    mam koleżankę co miała z 11 aborcji (już chyba karnet powinna mieć) i dwoje dzieci czy jest złym człowiekiem? nie i bardzo ją lubię nie oceniam nie potępiam, bo nie mam do tego prawa
    łatwo wydajemy osądy, skaczemy sobie do oczu..i po co ..
    piszmy, droczmy się a nawet spierajmy ale nie obrażajmy i nie poniżajmy..

myślę, że Ewa miała dużo odwagi przyznając się do tego.. tak na marginesie inna koleżanka też miała aborcję i bała się iść do gina nawet wiele lat po, bo bała się, że on pozna i wsadzi ją do więzienia..

samira, EwaT, mysza1975, Bursztyn, szczęśliwa 2, polarmiś, malgos741, Alis, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    To ja doleje oliwy do ognia jeszcze przed wieczorem ;) Ja tez nie mam slubu i nie zamierzam go miec ;) I w ogole mi to nie przeszkadza :D

Jeżeli obydwojgu partnerom to nie przeszkadza to ok.

Pusurek, Kate 75, szczęśliwa 2, Alis lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc, ja uciekam, bo w piątki muszę być w pracy wcześniej i wstaję o 5.00, a dziś i tak tu nieźle zabalowałam, nawet w czasie pracy. Niedługo odwyk będzie mi potrzebny.

Andzia33 lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:

może Twojemu dziecku będzie..

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa - super wyniki- bardzo się cieszę - może tym razem będzie to piękny prezent na rocznicę ślubu :)

Kate 75, polarmiś, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze byłam zdania, że nie chce ślubu, białej sukni, męża ani dzieci a jak zaliczę wpadkę to usunę..
    no i trafiłam na mojego męża..nie mogłam się doczekać zaręczyn a potem ślubu
    bałam się, że nie będzie chciał bo jak go poznałam to było po rozstaniu po bardzo długim związku, który miał zakończyć się ślubem ale rozstali się 2 miesiące przed ceremonią..
    i proszę.. trafił swój na swego i poleciało :-)

mysza1975, Bozia3, Pusurek, samira, Bursztyn, szczęśliwa 2, malgos741, Olena, Alis, Myszonek, Mango, Andzia33, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:

Zartujesz, prawda?

Tak czy owak, umarlam ze smiechu :D Bardzo jestes zabawna istota, Ewo! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 21:23

Kate 75, szczęśliwa 2, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    ja jestem po rozwodzie i mam alergię na śluby....a dziecko ma mieć rodziców zaangażowanych i kochających - myślę, że legalizacja lub inaczej umowa cywilno-prawna mniej go obchodzi. Mam wrażenie, że bardziej czasami kobietom zależy na ślubie - jako złudnej gwarancji trwałości niż na dobrym związku...

Pusurek, szczęśliwa 2, polarmiś, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Zartujesz, prawda?

nie żartuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja jestem po rozwodzie i mam alergię na śluby....a dziecko ma mieć rodziców zaangażowanych i kochających - myślę, że legalizacja lub inaczej umowa cywilno-prawna mniej go obchodzi.

Jakos nie wyobrazam sobie sytuacji, w ktorej moje dziecko pyta mnie o akt slubu i nie otrzymujac go, obraza sie albo jest mna rozczarowane. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 21:26

Kate 75, szczęśliwa 2, malgos741, bliska77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo to może chodzi o jakies tam poczucie bezpieczeństwa
    jak się coś dzieje to jako żona masz większe prawa
    nie lądujesz na ulicy w razie dramatu bo teściowa wywaliła za drzwi
    no i nie tak łatwo się rozstać..czasami wygodniej zakończyć związek bez ślubu jak facet nieodpowiedni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 21:27

szczęśliwa 2, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Zartujesz, prawda?

Kora też ostatnio wzięła slub..
    naprawde myślisz że jestes w stanie wszystko przewidzieć? i że brak ślubu będzie ok? jasnowidzem jesteś? myslisz że nowoczesna jesteś?

• EwaT Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Jakos nie wyobrazam sobie sytuacji, w ktorej moje dziecko pyta mnie o akt slubu i nie otrzymujac go, obraza sie albo jest mna rozczarowane. :D

nie ale może będzie mu niemiło kiedy ktoś mu powie że jesgo ojciec jest konkubentem..

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    bo to może chodzi o jakies tam poczucie bezpieczeństwa
    jak się coś dzieje to jako żona masz większe prawa
    nie lądujesz na ulicy w razie dramatu bo teściowa wywaliła za drzwi
    no i nie tak łatwo się rozstać..czasami wygodniej zakończyć związek bez ślubu jak facet nieodpowiedni

No pewnie, ze sa sytuacje, w ktorych bycie malzenstwem jest wygodniejsze i latwiejsze ( np. sprawy spadkowe )
    Mi sytuacja wywalenia za drzwi nie grozi, bo mam swoj dom.
    Slub mozna wziac zawsze, tak jak to zrobila ostatnio Kora i Sipowicz, albo jak moja ulubiona pisarka Dorota Terakowska, kiedy byla juz kolo 60 tki. Milosci brak podpisu na dokumencie nie przeszkadza...

Reni, Kate 75, szczęśliwa 2, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    nie ale może będzie mu niemiło kiedy ktoś mu powie że jesgo ojciec jest konkubentem..

Mieszkam w kraju, gdzie 70% par zyje w zwiazkach niemalzenskich. Ale nie znaczy to, ze sa to zwiazki nielegalne. One sa zarejestrowane cywilnie, ale bez nazwy malzenstwo.

Kate 75, bliska77 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No pewnie, ze sa sytuacje, w ktorych bycie malzenstwem jest wygodniejsze i latwiejsze ( np. sprawy spadkowe )
    Mi sytuacja wywalenia za drzwi nie grozi, bo mam swoj dom.
    Slub mozna wziac zawsze, tak jak to zrobila ostatnio Kora i Sipowicz, albo jak moja ulubiona pisarka Dorota Terakowska, kiedy byla juz kolo 60 tki. Milosci brak podpisu na dokumencie nie przeszkadza...

a ślub w czym przeszkadza? a może w Twoim przypadku komu?

• EwaT Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Mieszkam w kraju, gdzie 70% par zyje w zwiazkach niemalzenskich. Ale nie znaczy to, ze sa to zwiazki nielegalne. One sa zarejestrowane cywilnie, ale bez nazwy malzenstwo.

ktoś chce w ten sposób coś ominąć? komu przeszkadza nazwa małżonek/małzonka? BZDURA

‹‹ 2017 2018 2019 2020 2021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ