X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    a ślub w czym przeszkadza? a może w Twoim przypadku komu?

Mnie! Nie przeszkadza, ale nie wydaje sie potrzebny. Rzeczy funkcjonuja tak samo dobrze, a moze i lepiej niz w malzenstwie...

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem za slubami :) Slub to jest wyrazenie woli faceta(i babki tez, ale rozmawiamy o facetach) ze chce z ta kobieta byc do konca zycia, CHCE, to czy sie to pozniej uda czy nie to inna sprawa- roznie zycie sie toczy. Ale osiwdczajac sie, ten facet mowi: jestes dla mnie najwazniejsza na swiecie i wlasnie z toba chce spedzic i dzielic moje zycie. Slub to uroczyste przyzeczenie w obecnosci swiadkow, znak ze traktuje ta kobiete serio i zrobi wszystko by uczynic ja szczesliwa. Jesli tego nie deklaruje, badz checi zalegalizowania zwiazku to dla mnie oznacza, ze sie waha, ze nie jest pewien swoich uczuc. To jest moje zdanie, tak to widze i nikogo nie namawiam do podzielania mojej opinii :P ;)

samira, Kate 75, szczęśliwa 2, Iwone, Niuta, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    a ślub w czym przeszkadza? a może w Twoim przypadku komu?
    w ten sam sposób można zapytać - w czym przeszkadza brak ślubu?Albo komu to przeszkadza? Chyba tym ciotkom wypytującym o wszystko najbardziej....
    EwaT wrote:
    naprawde myślisz że jestes w stanie wszystko przewidzieć? i że brak ślubu będzie ok? jasnowidzem jesteś? myslisz że nowoczesna jesteś?

a co możesz przewidzieć mając ślub? Myślisz, że w jakiś sposób da CI to bezpieczeństwo?

Pusurek, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal trwam w swoim mniemaniu, że nie ma rozwiązań zero-jedynkowych tzn miłość,zaręczyny, ślub, dziecko. Życie to nie bajka i nie schemat, sytuacje bywają różne, ja po latach i wpajanych zasad stwierdzam, że powinnam postąpić inaczej, ale cóż czasu już nie cofnę, na koncie mam miłość,zaręczyny, ślub tylko dziecka brak bo za długo mi zajęło dojście od etapu zaręczyn do ślubu i po co ja tak długo czekałam ?
    Życie bywa przekorne i jak ten ślub wzięłam to zaczęły się schody, poronienie, choroba, załamanie, choroba, walka o siebie, operacja i teraz znowu walka.
    Dlatego uważam niech każdy walczy układa życie wg własnych potrzeb i niech tylko zwraca uwagę na to, że ten cholerny czas ucieka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 21:57

samira, Pusurek, szczęśliwa 2, malgos741, Niuta, Mango, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Mnie! Nie przeszkadza, ale nie wydaje sie potrzebny. Rzeczy funkcjonuja tak samo dobrze, a moze i lepiej niz w malzenstwie...

skąd wiesz że lepiej?
    pofunkcjonuj troche teraz potem z dzieckiem i się wypowiedz kiedyś
    jak narazie to nie możesz nic powiedzieć na ten temat

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    wydaje mi sie ze sprawy jesli maja dobrze funkcjonowac to beda, niezaleznie czy w wolnym zwiazku czy po slubie :)

Pusurek, Kate 75, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • DAGI Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ślub...temat trudny.
    Z doświadczenia posiadania prawie 16 letniego syna wiem,że ślub a do tego koscielny ułatwia jemu życie...bo:
    I Komunia św. rodzice moga stać koło niego i z nim isć do komunii, bierzmowanie- jak wyżej, nie mówiąc o chrzcinach, gdzie moja siosra miała właśnie problem z chrzestnym bo żyje z kobietą i 2 dzieci bez ślubu i ksiądz nie zgodził się na bycie chrzestnym kogoś w konkubinacie. W szkole wciaż jest pytanie o rocznicę ślubu, date ślubu...dlatego osobiscie jestem absolutnie za ślubami.
    Choc rozumiem ludzi żyjacych bez ślubu- mam wielu takich znajomych, niestety ich dzieci nie maja nawet chrztu :(

PS dostałam właśnie @

Iwone, MoniaT, Andzia33 lubią tę wiadomość

mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.:(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Ale osiwdczajac sie, ten facet mowi: jestes dla mnie najwazniejsza na swiecie i wlasnie z toba chce spedzic i dzielic moje zycie.

Moj mezczyzna mowi mi to codziennie i daje temu wyraz. Uwielbia przynosic kwiaty i kupowac prezenty. Troszczy sie o mnie, moja corke i mojego kota ;) Ma swira na punkcie sprzatania, wiec ja sie w domu nie przemeczam pod tym wzgledem. Co mogloby mnie jeszcze lepszego spotkac po slubie? :P

szczęśliwa 2, malgos741 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a co możesz przewidzieć mając ślub? Myślisz, że w jakiś sposób da CI to bezpieczeństwo?

sam fakt że facet chce się ożenić najlepiej swiadczy o jego intencjach i jak podchodzi do życia, odpowiedzialność na pierwszym miejscu u faceta, cała reszta daleko z tyłu

Bursztyn, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• DAGI Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze dodam- obserwując ludzi bez ślubu- jeśli jest problem, łatwiej im sie rozstać...nie zawsze starają sie rozwiazać problem, a ślub jednak bardziej cementuje, daje poczucie bezpieczeństwa, mamy większe poczucie odpowiedzialności za drugą osobę i problemy staramy sie rozwiazywać, bo odejście nie jest łatwe.

Reni, Bursztyn, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.:(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    skąd wiesz że lepiej?
    pofunkcjonuj troche teraz potem z dzieckiem i się wypowiedz kiedyś
    jak narazie to nie możesz nic powiedzieć na ten temat

Buahahhhah!
    Bo, droga Ewo, w moim zyciu nie zawsze bylo dobrze. Bylam juz zona, mam juz dziecko, przez dluzsza chwile bylam samotna matka ( zreszta doskonale sobie radzaca ), teraz jestem kobieta w ciazy zyjaca w konkubinacie, jak to raczylas zauwazyc. Wiec wybacz, ale doskonale wiem , o czym mowie :D

szczęśliwa 2, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    sam fakt że facet chce się ożenić najlepiej swiadczy o jego intencjach i jak podchodzi do życia, odpowiedzialność na pierwszym miejscu u faceta, cała reszta daleko z tyłu

A ja, wyobraz sobie, znam facetow ( i pewnie kazda z nas takich zna ), dla ktorych malzenstwo to bezpieczna przystan. Bo w domu poprane, ugotowane, sa dzieci, jest ogolnie fajnie. Prawie jak u mamy ;) :P I nie widze w tym odrobiny odpowiedzialnosci, niestety. Raczej daleko posuniety egoizm...

szczęśliwa 2, bliska77 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z powyższych wypowiedzi niektórych " wszystkowiedzących " ślub załatwia wszystko, tylko skąd te rozwody i nieszczęśliwe dzieci ;)

Pusurek lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    no i musze sie z tym zgodzic :) wlasnie o intencje tutaj chodzi. Czasem wszystko jest "cacy", ale kiedy kobieta wspomina o slubie ten niby kochajacy facet zaczyna nagle sie wyslizgiwac, migac itd. Pojawia sie pytanie: jesli mnie tak kochasz i mowisz ze chcesz ze mna byc do konca i jestem kobieta twojego zycia to dlaczego nie chcesz ze mna slubu? dlaczego ta sama deklaracja tylko na papierze wzbudza takie przerazenie? Facet ktory nie chce slubu- chce miec tym samym otwarta furtke... a mezczyzna pewien swoich uczuc z radoscia i duma stanie przed oltarzem lub urzednikiem stanu cywilnego :) a teraz mozecie we mnie rzucac :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 22:03

Kate 75, szczęśliwa 2, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Buahahhhah!
    Bo, droga Ewo, w moim zyciu nie zawsze bylo dobrze. Bylam juz zona, mam juz dziecko, przez dluzsza chwile bylam samotna matka ( zreszta doskonale sobie radzaca ), teraz jestem kobieta w ciazy zyjaca w konkubinacie, jak to raczylas zauwazyc. Wiec wybacz, ale doskonale wiem , o czym mowie :D

więc tym bardziej powinnaś dążyć do stabilizacji, czas upływa na naszą niekorzyść

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozwody bo nie ma miejsc w przedszkolach ;-)
    nieszczęśliwe dzieci.. bo nie dostały xboxa?
    sama już nie wiem ;-)
    Kate 75 wrote:
    Z powyższych wypowiedzi niektórych " wszystkowiedzących " ślub załatwia wszystko, tylko skąd te rozwody i nieszczęśliwe dzieci ;)

samira, Kate 75, Bursztyn, szczęśliwa 2, Iwone, Niuta lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A ja, wyobraz sobie, znam facetow ( i pewnie kazda z nas takich zna ), dla ktorych malzenstwo to bezpieczna przystan. Bo w domu poprane, ugotowane, sa dzieci, jest ogolnie fajnie. Prawie jak u mamy ;) :P I nie widze w tym odrobiny odpowiedzialnosci, niestety. Raczej daleko posuniety egoizm...
    nie mowimy tu o popaprancach i maminsynkach tylko w maire dojrzalych facetach :)

Pusurek, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no i musze sie z tym zgodzic :) wlasnie o intencje tutaj chodzi. Czasem wszystko jest "cacy", ale kiedy kobieta wspomina o slubie ten niby kochajacy facet zaczyna nagle sie wyslizgiwac, migac itd. Pojawia sie pytanie: jesli mnie tak kochasz i mowisz ze chcesz ze mna byc do konca i jestem kobieta twojego zycia to dlaczego nie chcesz ze mna slubu? Czyzby dlaczego ta sama deklaracja tylko na papierze wzbudza takie przerazenie? Facet ktory nie chce slubu chce miec tym samym otwarta furtke... a mezczyzna pewien swoich uczuc z radoscia i duma stanie przed oltarzem lub urzednikiem stanu cywilnego :) a teraz mozecie we mnie rzucac :P

już nie wspominajac że niektórzy faceci nie lubią obraczek na palcach..z wiadomych względów

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    slub nie zalatwia wszystkiego, jest natomiast deklaracja intencji. Reszte roboty juz dwoje ludzi musi odwalic :)

szczęśliwa 2 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    a mezczyzna pewien swoich uczuc z radoscia i duma stanie przed oltarzem lub urzednikiem stanu cywilnego :)

Dzis z duma, jutro moze zalowac. Faceci to dziwne stworzenia, nigdy nie ogarniesz co w tej glowie sie kolacze ;)

‹‹ 2018 2019 2020 2021 2022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ