X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ja od poniedzialku w takim razie zaczne czekac, bo eliminuje i alko i slodycze :)

No to trzymam kciuki.
    Jedno z moich postanowień noworocznych brzmiało : zacznę jeździć na rowerze stacjonarnym!
    Taaaa.... Jak na razie to się tylko o niego oparłam i nadal służy za wieszak ;-)

Lucky, samira, Bursztyn, inessa, Mega lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, spadam.
    Idę liczyć animal-graphics-sheep-481856.gif

Lucky, Mango, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Nie mge spac juz od jakisndwch godzin, ciagle a to mi niedobrze a to no zapchany... dzis pogoda raczej nie sprzyja spacerom, przynajmniej u nas, ciemno jak w srodku nocy :-)

Dagi chyba tylko lekarz pomoze
    Malgos jakby cos to czekamy :-)
    Mysza jak znajdziesz chwilke odezwij sie
    Milego dnia dziewczyny :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2014, 08:01

Kate 75, samira, Bursztyn, gosia7122, Mango, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mieszkam na obrzeżach małego miasta i sobie chwalimy cisza i spokój przedtem mieszkaliśmy w centrum i wszytko mieliśmy pod nosem dosłownie hałas też , na wieś nie chcemy się wyprowadzać nie leży ona w naszym charakterze teraz jest fajnie na basen i grilla miejsce jest i jeszcze na inne harce też :)

bliska77, anna maria, Kate 75, Bursztyn, Mango, Lucky, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza powodzenia w podjętej decyzji
    Inesska oby jak najmniej mdłości &&&&
    Samirka <3 muszę spróbować twego piwnego kogela-mogla
    Dagi chyba tylko pozostaje usg
    Małgoś daj znać co z teściorem
    Aga <3
    Reni -kibicuję

bliska77, anna maria, Kate 75, samira, Bursztyn, Lucky, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • DAGI Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady- na razie mierze tempke- jest dość wysoka...Wykres mam,już go udostepniłam i zmodyfikowałam pod katem temperatury.

Ja też mieszkam na "wsi", 2 km od centrum, ale to jest totalna wieś. Nie mam autobusu, samochodów, za oknem ogromna szklarnia i pola, zające, kuropatwy. Mieszkałam 30 lat w bolku, pod nosem sklep...teraz musimy w dzień planować co kupić , bo później isć do sklepu nikomu sie nie chce pare kilometrów. Zresztą sklep w poblizu jest drobi i ma podstawowy asortyment. Ostatnio wybudowali nam Biedronkę- jest szał, bo tylko 3 km mam do niej...
    I za nic nie wróciłabym do bloków, do miasta. W lecie w szlafroku chodzę po ogrodzie, mogę grillować kiedy chcę, a do pracy samochodem mam aż 5 minut ( złobek za zakładem pracy, wiec na miejscu)

Planuje iść do lekarki w piatek. Nie mam wyjscia, dziwny mam cykl i tyle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2014, 09:43

anna maria, samira, Kate 75, Bursztyn, bliska77, grosza, Lucky, polarmiś, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.:(
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczynki piekna niedziele ,slonce swieci normalnie wiosna przyszla.Samopoczucie bez zmian.Ja od 3 lat tez mieszkam na wsi ,mam duzy teren w okol domu ,wiec nikt mnie nie widzi jak rano w szlafroku z fryzura jakby mnie prad pizgnal wypuszczam pieski za potrzeba.Do miasta jest 6 km.Juz bym nie wrocila do miasta jest mi tu bardzo dobrze i wygodnie.

samira, Kate 75, Bursztyn, gosia7122, Mango, bliska77, Lucky, polarmiś, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się niedzielnie ! :)

U mnie dla odmiany pogoda mokra i ciemna nic tylko z domu nie wychodzić i chyba nie wyjdę, chleba nie kupiliśmy, a jutro wolne, trzeba będzie upiec.

Małgoś czekam, czekam, czekam...... ;)

Dagi bardzo dużo plamień masz w tym cyklu plus to co opisujesz to dla mnie wizyta gin koniecznie, ale postaraj się nie denerwować, a jeśli podejrzewasz ciążę to dla uspokojenia zrób test. :)

Aga oby dolegliwości przeszły <3

anna maria, Bursztyn, Niuta, bliska77, Lucky, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Anna39 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Zakropkowanym na zielono gratuluje,za reszte trzymam kciuki :)
    U mnie jutro pan nie mąż wyjeżdża już z rana( a właściwie w środku nocy) i dziś pewnie ostatnie bzykoserce będzie,choć to niczego nie zmieni,bo serduszko w 10 dniu cyklu raczej ciąży nie spowoduje.
    No,ale nic,poczekamy do marca znów.

samira, gosia7122, Kate 75, bliska77, Lucky, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do marca??

Lucky, inessa lubią tę wiadomość

• Anna39 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    do marca??
    bo chłop dopiero w marcu wróci na jakiś tydzień znów.

Lucky, inessa lubią tę wiadomość

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • Parka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Czytałam Was na bieżąco, ale prawdę möwiąc nie mogłabym nadążyć z pisaniem, bo co chwila nowy temat i to każdy emocjonujący. Najważniejsze, żebyśmy się dziewczyny na tym forum wspierały, bo chyba każda po to się tu pojawia - wiadomo, nakręcamy się, różne myśli mamy i nie zawsze możemy sie tym podzielić z otoczeniem, bo może nas spotkać ocenianie. A tu, tak sobie myśle, i najwększą głupotę można palnac i dziewczyny zrozumieją, zwłaszcza w temacie starań, ciąży, dzieci...
    Widzę, ze sporo tu dziewczyn po rożnych przejściach, jak tak czytałam Wasze wypowiedzi, to stwierdziłam, ze w sumie to niewiele doświadczeń mam w tematach związków, więc nie wiem, co mogłabym powiedzieć Myszy... Mysza...czy u Was coś sie rozstrzygnęło!?
    Muszę sie zastanowić jak w tym cyklu : czy z jakimiś wspomagaczami, czy odpocząć, poprzednie 3 cykle na soi - sukcesem w moim przypadku było to, ze cykle nie były tak strasznie długie i przypuszczalnie była owulacja. No właśnie, nie było monitoringu, opieram sie na objawach, tempce, śluzie itp, no i program bez wątpliwości ją wyznaczył. Ale ja te wątpliwości trochę mam, bo czytałam już o owulacjach wyznaczonych przez program, a których tak naprawdę nie było. Nie wiem, chyba w tym cyklu zrobię monitoring, trochę to uciążliwe, ale przestanę sie zadręczac co z tą owulacją ( mam PCO). No i co radzicie - z soją czy bez ? Bez soi mogę mieć straaasznie długi cykl, nawet ze 3 miesiące, a czuje trochę presję czasu...

samira, Bursztyn, Kate 75, Niuta, bliska77, Lucky, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka, moja koleżanka z pco(z Londynu) zaszła w zeszłym roku, ma zdrowa dziewczynkę, starali sie przez 5 lat po ślubie! w końcu ktoś jej poradził i przeszła na diete Gilian McKeith, ona ma przetłumaczone swoje ksiazki w Polsce a jedna dotyczy własnie płodności, mądre kśiązki i pozyteczne, więc ona bez żadnych głodówek stosując sie skrupulatnie do wskazowek pani Gilian schudła z marszu 10 kg a zaraz potem zaszła :)
    wiem że jadła dużo fasoli adzuko,nie wiem jak to sie dokładnie pisze, tam jest ta fasolka dostepna, u nas nie wiem....
    może poczytasz? :)

bliska77, Viv78, Lucky, Parka, inessa lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam w nowym roku dziewczeta,

wrocilam wypoczeta jak zwykle z biwakowania dwutygodniowego w pieknych zakatkach naszej planety. totalne odludzie i tylko odglosy przyrody, pikne jeziorko w ktorym kompalismy sie na golasa bo ludzi zero do okola, totalne hipi - boho zycie naladowalam sie pozytywna energia jak nigdy jest dobrze jest milo...

widze ze tutaj sporo sie dzieje nie czytam wszystkiego bo nie widze w tym sensu, nie rozumie pewnych tematow i porownan i ocen roznych sytuacji zyciowych bo czy to wazne kto ma meza czy partnera, czy ma kilkoro dzieci czy ich jeszcze nie posiada, czy wierzy w Boga czy wszechswiat czy jeszcze cos innego...czy to jakie ma idealy sa lepsze czy gorsze od tych ktore posiada inna osoba...jestesmy tutaj w jednym szczytnym celu i jest fajnie pogadac i posmiac sie i po to ja tutaj jestem bo jakos tak milo fajnie bylo i mam nadzieje ze bedzie :) nowy roczek przed nami wiec cieszmy sie kazdym nastepnym dniem spokojem i szczesciem....w zyciu to tak jest i nie wiadomo dlaczego ze jedni lubia zapach czekolady a drudzy jak im nogi smierdza ;) ...jestemy rozni i fajni inaczej ;)

Gratulacje dla tych ktorym sie udalo i wytrwalosci dla tych co cierpia a dla reszty powodzenia !!!!

Bursztyn, gosia7122, Kate 75, Bozia3, Mango, samira, grosza, Lucky, Reni, Parka, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha, wiem też że ją skutecznie podleczyli z tego pco w jakiejs dobrej klinice w Rzeszowie , latala samolotem czasami 2 razy w miesiacu , ale jaka to klinika dokładnie nie wiem, gdyby ktos byl zainteresowany to moge sie dowiedziec

Lucky, Parka, inessa lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewuszki
    Dzis ostatni dzien pozerania cukru i badziewia, wiec przejde sie do sklepu zeby jakiegos dziadostwa nakupic ;)

Kate 75, Niuta, Simba, samira, Lucky, inessa, malgos741 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie jestem ledwie żywa mdłości mnie wykańczają mam je nawet w nocy,trochę pomaga mi miętowa guma ale jest ciązko.
    Aniu g bardzo CI współczuje i tylko czas może CI pomóc ja też bardzo się boje.

Kate 75, Bursztyn, anna maria, Mango, samira, grosza, Lucky, Parka, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    Witajcie jestem ledwie żywa mdłości mnie wykańczają mam je nawet w nocy,trochę pomaga mi miętowa guma ale jest ciązko.
    Aniu g bardzo CI współczuje i tylko czas może CI pomóc ja też bardzo się boje.
    Gocha, mam nadzieje ze mdlosci nie beda sie dawac tak bardzo we znaki, mozna powiedziec- ze wiesz ze jestes konkretnie w ciazy :) kiedy idziesz na usg?

Mango, bliska77, gosia7122, samira, Lucky, Parka, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Witajcie Dziewuszki
    Dzis ostatni dzien pozerania cukru i badziewia, wiec przejde sie do sklepu zeby jakiegos dziadostwa nakupic ;)
    JA też jem na potęgę - do jutra. Od wtorku zaczynam odchudzanie, bo zmierzam w złym kierunku....

Panda - zazdroszczę takich kąpieli...ale to zmysłowe...:) Może zmajstrowaliście bliźniaki w tych buszach...;)

EwaT - nie wiem jak inne, ale ja na pewno przeczytam książki tej McKeith - bo ja lubię takie rzeczy czytać - a jej jeszcze nie znam...

bliska77, Panda, Lucky, Kate 75, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    JA też jem na potęgę - do jutra. Od wtorku zaczynam odchudzanie, bo zmierzam w złym kierunku....

Panda - zazdroszczę takich kąpieli...ale to zmysłowe...:) Może zmajstrowaliście bliźniaki w tych buszach...;)

EwaT - nie wiem jak inne, ale ja na pewno przeczytam książki tej McKeith - bo ja lubię takie rzeczy czytać - a jej jeszcze nie znam...
    czytalam pare lat temu, opiera sie w duzej mierze na zasadach makrobiotyki, generalnie nie jest zla. Dwie rzeczy do ktorych moge sie przyczepic: poslugiwala sie tytulem doktora a doktoratu nie ma, po aferze jaka wybuchla musiala usunac Dr przed nazwiskiem; i nie kupowalabym jej specyfikow- bo z powodu powyzszego stracilam troche zaufanie. Natomiast co do odzywiania ma wiele racji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2014, 12:34

samira, Lucky, Kate 75, Parka, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 2034 2035 2036 2037 2038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ