X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ja od poniedzialku w takim razie zaczne czekac, bo eliminuje i alko i slodycze :)

No to trzymam kciuki.
    Jedno z moich postanowień noworocznych brzmiało : zacznę jeździć na rowerze stacjonarnym!
    Taaaa.... Jak na razie to się tylko o niego oparłam i nadal służy za wieszak ;-)

Lucky, samira, Bursztyn, inessa, Mega lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, spadam.
    Idę liczyć animal-graphics-sheep-481856.gif

Lucky, Mango, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Nie mge spac juz od jakisndwch godzin, ciagle a to mi niedobrze a to no zapchany... dzis pogoda raczej nie sprzyja spacerom, przynajmniej u nas, ciemno jak w srodku nocy :-)

Dagi chyba tylko lekarz pomoze
    Malgos jakby cos to czekamy :-)
    Mysza jak znajdziesz chwilke odezwij sie
    Milego dnia dziewczyny :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2014, 08:01

Kate 75, samira, Bursztyn, gosia7122, Mango, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mieszkam na obrzeżach małego miasta i sobie chwalimy cisza i spokój przedtem mieszkaliśmy w centrum i wszytko mieliśmy pod nosem dosłownie hałas też , na wieś nie chcemy się wyprowadzać nie leży ona w naszym charakterze teraz jest fajnie na basen i grilla miejsce jest i jeszcze na inne harce też :)

bliska77, anna maria, Kate 75, Bursztyn, Mango, Lucky, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza powodzenia w podjętej decyzji
    Inesska oby jak najmniej mdłości &&&&
    Samirka <3 muszę spróbować twego piwnego kogela-mogla
    Dagi chyba tylko pozostaje usg
    Małgoś daj znać co z teściorem
    Aga <3
    Reni -kibicuję

bliska77, anna maria, Kate 75, samira, Bursztyn, Lucky, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • DAGI Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady- na razie mierze tempke- jest dość wysoka...Wykres mam,już go udostepniłam i zmodyfikowałam pod katem temperatury.

Ja też mieszkam na "wsi", 2 km od centrum, ale to jest totalna wieś. Nie mam autobusu, samochodów, za oknem ogromna szklarnia i pola, zające, kuropatwy. Mieszkałam 30 lat w bolku, pod nosem sklep...teraz musimy w dzień planować co kupić , bo później isć do sklepu nikomu sie nie chce pare kilometrów. Zresztą sklep w poblizu jest drobi i ma podstawowy asortyment. Ostatnio wybudowali nam Biedronkę- jest szał, bo tylko 3 km mam do niej...
    I za nic nie wróciłabym do bloków, do miasta. W lecie w szlafroku chodzę po ogrodzie, mogę grillować kiedy chcę, a do pracy samochodem mam aż 5 minut ( złobek za zakładem pracy, wiec na miejscu)

Planuje iść do lekarki w piatek. Nie mam wyjscia, dziwny mam cykl i tyle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2014, 09:43

anna maria, samira, Kate 75, Bursztyn, bliska77, grosza, Lucky, polarmiś, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.:(
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczynki piekna niedziele ,slonce swieci normalnie wiosna przyszla.Samopoczucie bez zmian.Ja od 3 lat tez mieszkam na wsi ,mam duzy teren w okol domu ,wiec nikt mnie nie widzi jak rano w szlafroku z fryzura jakby mnie prad pizgnal wypuszczam pieski za potrzeba.Do miasta jest 6 km.Juz bym nie wrocila do miasta jest mi tu bardzo dobrze i wygodnie.

samira, Kate 75, Bursztyn, gosia7122, Mango, bliska77, Lucky, polarmiś, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się niedzielnie ! :)

U mnie dla odmiany pogoda mokra i ciemna nic tylko z domu nie wychodzić i chyba nie wyjdę, chleba nie kupiliśmy, a jutro wolne, trzeba będzie upiec.

Małgoś czekam, czekam, czekam...... ;)

Dagi bardzo dużo plamień masz w tym cyklu plus to co opisujesz to dla mnie wizyta gin koniecznie, ale postaraj się nie denerwować, a jeśli podejrzewasz ciążę to dla uspokojenia zrób test. :)

Aga oby dolegliwości przeszły <3

anna maria, Bursztyn, Niuta, bliska77, Lucky, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Anna39 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Zakropkowanym na zielono gratuluje,za reszte trzymam kciuki :)
    U mnie jutro pan nie mąż wyjeżdża już z rana( a właściwie w środku nocy) i dziś pewnie ostatnie bzykoserce będzie,choć to niczego nie zmieni,bo serduszko w 10 dniu cyklu raczej ciąży nie spowoduje.
    No,ale nic,poczekamy do marca znów.

samira, gosia7122, Kate 75, bliska77, Lucky, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do marca??

Lucky, inessa lubią tę wiadomość

• Anna39 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    do marca??
    bo chłop dopiero w marcu wróci na jakiś tydzień znów.

Lucky, inessa lubią tę wiadomość

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • Parka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Czytałam Was na bieżąco, ale prawdę möwiąc nie mogłabym nadążyć z pisaniem, bo co chwila nowy temat i to każdy emocjonujący. Najważniejsze, żebyśmy się dziewczyny na tym forum wspierały, bo chyba każda po to się tu pojawia - wiadomo, nakręcamy się, różne myśli mamy i nie zawsze możemy sie tym podzielić z otoczeniem, bo może nas spotkać ocenianie. A tu, tak sobie myśle, i najwększą głupotę można palnac i dziewczyny zrozumieją, zwłaszcza w temacie starań, ciąży, dzieci...
    Widzę, ze sporo tu dziewczyn po rożnych przejściach, jak tak czytałam Wasze wypowiedzi, to stwierdziłam, ze w sumie to niewiele doświadczeń mam w tematach związków, więc nie wiem, co mogłabym powiedzieć Myszy... Mysza...czy u Was coś sie rozstrzygnęło!?
    Muszę sie zastanowić jak w tym cyklu : czy z jakimiś wspomagaczami, czy odpocząć, poprzednie 3 cykle na soi - sukcesem w moim przypadku było to, ze cykle nie były tak strasznie długie i przypuszczalnie była owulacja. No właśnie, nie było monitoringu, opieram sie na objawach, tempce, śluzie itp, no i program bez wątpliwości ją wyznaczył. Ale ja te wątpliwości trochę mam, bo czytałam już o owulacjach wyznaczonych przez program, a których tak naprawdę nie było. Nie wiem, chyba w tym cyklu zrobię monitoring, trochę to uciążliwe, ale przestanę sie zadręczac co z tą owulacją ( mam PCO). No i co radzicie - z soją czy bez ? Bez soi mogę mieć straaasznie długi cykl, nawet ze 3 miesiące, a czuje trochę presję czasu...

samira, Bursztyn, Kate 75, Niuta, bliska77, Lucky, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka, moja koleżanka z pco(z Londynu) zaszła w zeszłym roku, ma zdrowa dziewczynkę, starali sie przez 5 lat po ślubie! w końcu ktoś jej poradził i przeszła na diete Gilian McKeith, ona ma przetłumaczone swoje ksiazki w Polsce a jedna dotyczy własnie płodności, mądre kśiązki i pozyteczne, więc ona bez żadnych głodówek stosując sie skrupulatnie do wskazowek pani Gilian schudła z marszu 10 kg a zaraz potem zaszła :)
    wiem że jadła dużo fasoli adzuko,nie wiem jak to sie dokładnie pisze, tam jest ta fasolka dostepna, u nas nie wiem....
    może poczytasz? :)

bliska77, Viv78, Lucky, Parka, inessa lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam w nowym roku dziewczeta,

wrocilam wypoczeta jak zwykle z biwakowania dwutygodniowego w pieknych zakatkach naszej planety. totalne odludzie i tylko odglosy przyrody, pikne jeziorko w ktorym kompalismy sie na golasa bo ludzi zero do okola, totalne hipi - boho zycie naladowalam sie pozytywna energia jak nigdy jest dobrze jest milo...

widze ze tutaj sporo sie dzieje nie czytam wszystkiego bo nie widze w tym sensu, nie rozumie pewnych tematow i porownan i ocen roznych sytuacji zyciowych bo czy to wazne kto ma meza czy partnera, czy ma kilkoro dzieci czy ich jeszcze nie posiada, czy wierzy w Boga czy wszechswiat czy jeszcze cos innego...czy to jakie ma idealy sa lepsze czy gorsze od tych ktore posiada inna osoba...jestesmy tutaj w jednym szczytnym celu i jest fajnie pogadac i posmiac sie i po to ja tutaj jestem bo jakos tak milo fajnie bylo i mam nadzieje ze bedzie :) nowy roczek przed nami wiec cieszmy sie kazdym nastepnym dniem spokojem i szczesciem....w zyciu to tak jest i nie wiadomo dlaczego ze jedni lubia zapach czekolady a drudzy jak im nogi smierdza ;) ...jestemy rozni i fajni inaczej ;)

Gratulacje dla tych ktorym sie udalo i wytrwalosci dla tych co cierpia a dla reszty powodzenia !!!!

Bursztyn, gosia7122, Kate 75, Bozia3, Mango, samira, grosza, Lucky, Reni, Parka, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha, wiem też że ją skutecznie podleczyli z tego pco w jakiejs dobrej klinice w Rzeszowie , latala samolotem czasami 2 razy w miesiacu , ale jaka to klinika dokładnie nie wiem, gdyby ktos byl zainteresowany to moge sie dowiedziec

Lucky, Parka, inessa lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewuszki
    Dzis ostatni dzien pozerania cukru i badziewia, wiec przejde sie do sklepu zeby jakiegos dziadostwa nakupic ;)

Kate 75, Niuta, Simba, samira, Lucky, inessa, malgos741 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie jestem ledwie żywa mdłości mnie wykańczają mam je nawet w nocy,trochę pomaga mi miętowa guma ale jest ciązko.
    Aniu g bardzo CI współczuje i tylko czas może CI pomóc ja też bardzo się boje.

Kate 75, Bursztyn, anna maria, Mango, samira, grosza, Lucky, Parka, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    Witajcie jestem ledwie żywa mdłości mnie wykańczają mam je nawet w nocy,trochę pomaga mi miętowa guma ale jest ciązko.
    Aniu g bardzo CI współczuje i tylko czas może CI pomóc ja też bardzo się boje.
    Gocha, mam nadzieje ze mdlosci nie beda sie dawac tak bardzo we znaki, mozna powiedziec- ze wiesz ze jestes konkretnie w ciazy :) kiedy idziesz na usg?

Mango, bliska77, gosia7122, samira, Lucky, Parka, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Witajcie Dziewuszki
    Dzis ostatni dzien pozerania cukru i badziewia, wiec przejde sie do sklepu zeby jakiegos dziadostwa nakupic ;)
    JA też jem na potęgę - do jutra. Od wtorku zaczynam odchudzanie, bo zmierzam w złym kierunku....

Panda - zazdroszczę takich kąpieli...ale to zmysłowe...:) Może zmajstrowaliście bliźniaki w tych buszach...;)

EwaT - nie wiem jak inne, ale ja na pewno przeczytam książki tej McKeith - bo ja lubię takie rzeczy czytać - a jej jeszcze nie znam...

bliska77, Panda, Lucky, Kate 75, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    JA też jem na potęgę - do jutra. Od wtorku zaczynam odchudzanie, bo zmierzam w złym kierunku....

Panda - zazdroszczę takich kąpieli...ale to zmysłowe...:) Może zmajstrowaliście bliźniaki w tych buszach...;)

EwaT - nie wiem jak inne, ale ja na pewno przeczytam książki tej McKeith - bo ja lubię takie rzeczy czytać - a jej jeszcze nie znam...
    czytalam pare lat temu, opiera sie w duzej mierze na zasadach makrobiotyki, generalnie nie jest zla. Dwie rzeczy do ktorych moge sie przyczepic: poslugiwala sie tytulem doktora a doktoratu nie ma, po aferze jaka wybuchla musiala usunac Dr przed nazwiskiem; i nie kupowalabym jej specyfikow- bo z powodu powyzszego stracilam troche zaufanie. Natomiast co do odzywiania ma wiele racji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2014, 12:34

samira, Lucky, Kate 75, Parka, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 2034 2035 2036 2037 2038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ