X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    ale ochoty to mi narobiłas na tego grzańca aż się ślinię ;-)
    ja też się ślinię jak dziewczyny piszą o jedzeniu i piciu ;) hehe szczególnie jak piszą tak ze widzę to danie w wyobraźni

malgos741, bliska77, Bursztyn, DAGI lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Laseczki,Spokojnej Nocki ja już prawie śpię bo dziś wstałam o 5:30 :)

bliska77 lubi tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc miłych snów :-)

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • DAGI Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgos- kciuki za teścik.

Dziewczyny, może pomozecie mi...nie wiem,co robić.
    Dziś mam 3dc, @ typowa, choć ze śluzem i bez skrzepów. Jednak martwi mnie to,że piersi nie przestały mnie boleć, nawet są troche cieżkie, jak typowo po owulce, i zamiast bóli @ mam kłucie jajników , teraz od 2-3 godzin cały czas pulsuje mi lewy jajnik...Co robić? czy o początek endometriozy?
    Cykl miałam bezowulacyjny, choć tempka mi wzrosła, przed @ spadła- teraz nie mierze, wiec nie wiem na jakim jest poziomie. Cholera, zawsze musi być coś nie tak

Lucky, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.:(
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAGI wrote:
    Malgos- kciuki za teścik.

Dziewczyny, może pomozecie mi...nie wiem,co robić.
    Dziś mam 3dc, @ typowa, choć ze śluzem i bez skrzepów. Jednak martwi mnie to,że piersi nie przestały mnie boleć, nawet są troche cieżkie, jak typowo po owulce, i zamiast bóli @ mam kłucie jajników , teraz od 2-3 godzin cały czas pulsuje mi lewy jajnik...Co robić? czy o początek endometriozy?
    Cykl miałam bezowulacyjny, choć tempka mi wzrosła, przed @ spadła- teraz nie mierze, wiec nie wiem na jakim jest poziomie. Cholera, zawsze musi być coś nie tak
    Dagi, najlepiej byloby zrobic usg

Lucky lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • DAGI Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musze czekać do piatku...lekarka przyjmuje poniedziałek i piatek.:(

Lucky lubi tę wiadomość

mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.:(
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też tak myślę, mi ginek robi usg w 3dc i w 10dc czy jest wszystko w porządku. Lepiej leć do ginka.

Lucky, inessa lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • DAGI Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale kurcze co to może być? hormony robią jaja? Bo chyba nie ciaża
    mam monitoringi w 10dc i później w zależnosci od pęcherzyka...nigdy nie miałam tak wcześnie, zresztą po co, jak zawsze @ była normalna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2014, 22:47

malgos741, Lucky, inessa lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAGI wrote:
    musze czekać do piatku...lekarka przyjmuje poniedziałek i piatek.:(
    no to koniecznie umow sie na wizyte. To wcale nie musi byc cos powaznego, ale przeglad podwozia warto zrobic.

Lucky, bliska77, EwaT, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAGI wrote:
    ale kurcze co to może być? hormony robią jaja? Bo chyba nie ciaża
    test?

malgos741, Lucky lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • DAGI Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na USG byłam 3 tyg temu, kiedy ...

Mówisz o teście, też o tym pomyślałam, ale takie krwawienie przy pozytywnym teście nic dobrego nie powie, dlatego trochę boję się go robić. Jutro zmierze temperature na jakim jest poziomie...i czekam do wtorku...Może jakiś inny lekarz mnie przyjmie.

malgos741, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAGI wrote:
    Na USG byłam 3 tyg temu, kiedy ...

Mówisz o teście, też o tym pomyślałam, ale takie krwawienie przy pozytywnym teście nic dobrego nie powie, dlatego trochę boję się go robić. Jutro zmierze temperature na jakim jest poziomie...i czekam do wtorku...Może jakiś inny lekarz mnie przyjmie.
    ale chyba lepiej wiedziec co jest grane? sama temp. niewiele raczej wyjasni (zreszta trudno cokolwiek powiedziec, nie widac twojego wykresu)
    i co powiedzial gin. wtedy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2014, 22:54

Lucky lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lewy jajnik też dostał kota. Boli mnie od trzech dni jak na owu ale to raczej za późno bo 18dc a jajko zawsze znosiłam wcześniej - tak około 10dc. A poza tym to biorę antyki więc to chyba starość :-)
    A do tego wszystkiego poryczałam się na filmie o odsieczy wiedeńskiej....
    I muszę się napić wermucika z lodem :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2014, 23:01

malgos741, Lucky, samira, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • DAGI Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 10dc na USG był mały pęcherzyk z lewej strony , z prawej dziwny płyn.
    w 13 dc- z lewej strony pecherzyk sie wchłoną ale z prawej pojawiły sie na 2 małe pęcherzyki...jednak była dziwna śluzówka i lekarka stwierdziła,żebym brała od 16dc duphaston, bo o cykl bezowulacyjny. Jedyne staranie było w 20dc...czyli dokładnie 14 dni temu. Po 7 dniach od odstawienia dupka dopiero przyszła @ ...czyli 3 dni temu. Zawsze bolały mnie piersi po owulce i przestawały dzień przed @. teraz prawie przestały- bolały tylko sutki a od wczoraj znowu jakby wiecej bolały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2014, 23:10

Lucky lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAGI wrote:
    w 10dc na USG był mały pęcherzyk z lewej strony , z prawej dziwny płyn.
    w 13 dc- z lewej strony pecherzyk sie wchłoną ale z prawej pojawiły sie na 2 małe pęcherzyki...jednak była dziwna śluzówka i lekarka stwierdziła,żebym brała od 16dc duphaston, bo o cykl bezowulacyjny. Jedyne staranie było w 20dc...czyli dokładnie 14 dni temu. Po 7 dniach od odstawienia dupka dopiero przyszła @ ...czyli 3 dni temu. Zawsze bolały mnie piersi po owulce i przestawały dzień przed @. teraz prawie przestały- bały ylko sutki a od wczoraj znowu jakby wiecej bolały.
    Dagi, przyczyn moze byc wiele, a gdybac nie warto, uwazam ze nic tu sensownego nie wymyslimy, pozostaje isc do gin.

Lucky lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    Mój lewy jajnik też dostał kota. Boli mnie od trzech dni jak na owu ale to raczej za późno bo 18dc a jajko zawsze znosiłam wcześniej - tak około 10dc. A poza tym to biorę antyki więc to chyba starość :-)
    A do tego wszystkiego poryczałam się na filmie o odsieczy wiedeńskiej....
    I muszę się napić wermucika z lodem :-P
    Niuta, ten Twoj wykres "lysy"jest :) - nie mierzysz temp.? wiec tez nic nie mozna wywnioskowac
    przylaczam sie do Ciebie, nalewam sobie Zurawinowke :)

Niuta, Lucky lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mierzę bo nie ma bzykoserc ;-) Do tego antyki też chyba mają wpływ.
    A tak na prawdę to odpoczywam na razie od tego. Jak M wróci to na nowo nawiążę romans z moim różowiutkim termometrem :-)

Bursztyn, Lucky, Mango, inessa lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    Nie mierzę bo nie ma bzykoserc ;-) Do tego antyki też chyba mają wpływ.
    A tak na prawdę to odpoczywam na razie od tego. Jak M wróci to na nowo nawiążę romans z moim różowiutkim termometrem :-)
    teoretycznie antykow nie powinno sie mieszac z alkoholem, chciaz ja i tak czasem mieszlam- przyznaje z lekkim wstydem :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmmmm.... Zaryzykuję ;-) Jak jeszcze i aklo zacznę sobie odmawiać to nic tylko położyć się i czekać na kostuchę ;-)

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    Hmmmmm.... Zaryzykuję ;-) Jak jeszcze i aklo zacznę sobie odmawiać to nic tylko położyć się i czekać na kostuchę ;-)
    ja od poniedzialku w takim razie zaczne czekac, bo eliminuje i alko i slodycze :)

Niuta, Lucky, Mango, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 2033 2034 2035 2036 2037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ