35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKate 75 wrote:No właśnie, spojrzałam na oferty i ok. 60 zł za 20 saszetek, dużo jak na 20 dni, poczytałam i zastanawiam się czy też nie zainwestować
grosza, inessa, Parka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymysza1975 wrote:To już jest koniec! Postawiłam na swoim. Tylko dlaczego nie czuję satysfakcji? I dlaczego to tak cholernie boli?
Jak w piosence ,aha jeden wers wycięłam bo mi nie pasował
Hania Stach & Andrzej Lampert
Masz w sobie wiarę
Masz w sobie wiarę kiedy się zdaję, że już nie wyjdzie nic.
Ona daje siłę by się wzbić.
Nic nie jest niemożliwe choć są dni, gdy trudno uwierzyć w to
I łatwiej lęk ukrywać niż pokonać go
Jednak mówisz sobie walcz kto miał by być
Lepszy niż ty
Masz w sobie wiarę
Kiedy się zdaję, że już nie wyjdzie nic
Ona daje siłę by się wzbić
To jak świat nas widzi jednakowy los tyle samo szans
A resztę sobie wymyśl
Uuu... wolną drogę masz
Skoro wiedzie tam gdzie chcesz to kto jej nada sens?!
Jeśli nie ty
Masz w sobie wiarę
Kiedy się zdaję, że się nie uda nic
Ona daje siłę by się wzbić
Tylu sił trzeba by
Walczyć o swoje sny
Trudno żyć według czyjś marzeń
I choć ty ani nikt
Nie wie co wyjdzie z nich
Twoje są wierzysz im
Bronić marzeń
Jeśli się zdarzy, że nic nie wyjdzie z nich
Łatwiej razem jeszcze raz się wzbić
Masz w sobie wiarę
Nie ważne co będzie chce za jej głosem iść
Wiem, że nas nie pokona nic
Nic nie jest niemożliwe choć są dni gdy trudno uwierzyć w to...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2014, 16:31
inessa, Bursztyn, bliska77, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnygrosza wrote:na allegro i w aptekagemini jest po 53 zł ale znalazłam w bliskaapteka.pl po prawie 45zł
a i tam jest 200 jednostek leku a powinno się przyjmować 400Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2014, 16:47
inessa, Parka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Parka wrote:O wpływie soi na owulację czytałam w necie - na amerykańskich stronach, potem któraś z naszego forum podpowiedziala, ze na ovufriend tez jest ten temat poruszony ( chyba w ogólnym - soja naturalny clomid, jakoś taki wątek). Stosuje sie ja tak samo jak clo, czyli w dniach 5-9 dc najczęściej (albo 3-7, 4-
. Kupuje sie soję w aptece jako izoflawony sojowe dla kobiet w okresie menopauzy, ale najlepiej bez dodatku witamin, ponieważ dobowa dawka dla kobiet z meno wynosi 1 tab., a dla starających sie aby wspomöc owulację 2-4 tab. więc wtedy przedawkowaloby sie witaminy. A więc przez 5 dni 2-4/dziennie (o ile 1 tabl to 30 mg, to trzeba sprawdzić na ulotce,, bo optymalna dawka to 60-120 mg izoflawońów sojowych dziennie). Mi najlepszy wykres temperaturowy wyszedł Gdy brałam w dniach 3-7 cyklu najniższa dawkę 60 mg,z czyli 2 tab. dziennie. Owulacja była ok. 24 dc, więc wcale nie tak późno jak na mnie.
Sięgnęlam po soję, bo clo brałam już 8 cykli, a za dużo nie można.
O soi przeczytałam właśnie w dziale - "starając się z pomocą medyczną". Zainteresowało mnie to ponieważ jakiś czas temu brałam Clo. Mam tylko nadzieję że ta soja nie przesunie mi ovu tak daleko jak u Ciebie.
A z resztą! Jak efektem soi ma być Zielona Kropa to owulka niech sobie będzie nawet i 24dcWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2014, 17:02
inessa, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość
Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards -
Mysza gratuluje konsekwencji w działaniu. Jeszcze nie wiadomo co z tego wyniknie, ale na pewno coś na plus, bo albo sie chłop ogarnie, albo nie ma czego żałować. Nie rozklejaj sie, jesteś silna i mądra babka, co właśnie udowodnilas.
inessa, bliska77, Parka, EwaT, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Witam panie, troszeczkę pospałam po imprezie, np i musiałam jeszcze po kasę jechać za imprezy i do sklepu.
Testowałam ale jak wcześniej mówiłam d..a zimna test negatywny.
Mam jeszcze jeden cylk na clo i menuparze jak nic nie wyjdzie to insyminacja. Czekam teraz na @.inessa, Parka, samira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
no dziś też mam wysoką ale jutro może spaść czekam za2-3 dni dostane
Parka, inessa lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
malgos741 wrote:no dziś też mam wysoką ale jutro może spaść czekam za2-3 dni dostane
To długa by była fl jak na ciebie, jak za 2-3 dni, może jednak nie dostaniesz, życzę z całego serca
U mnie granica jest na 11 12 dniu po wtedy spada, i dokładnie po odstawieniu dupka 2 dni po jest @.
Parka, inessa, malgos741 lubią tę wiadomość
-
agafbh wrote:Parka, to byl cykl po nieudanej iui....
Mysza strasznie mi przykro, czas pokaze co z tego wyniknie
A ja dzis pierwszy raz od kilku dni zjadlam kawalek miesa hura, tak odnosnie plci i mdlosci, w ciazy z corka mialam cholerne mdlosci i dopiero pod koniec 6go miesiaca sie skonczyly
Sorki, ze drązę, ale do iui byłaś stymulowana? Bo gdzieś czytałam, ze silna stymulacja może działać nawet do 3 cykli...
bliska77 lubi tę wiadomość
-
Malgoś- kciuki wiec dalej odpalone.
INESS- piekny masz suwaczek- trzymam kciuki, aby został już na 9 miesięcysamira, Mango, inessa, malgos741 lubią tę wiadomość
mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.
-
Niuta wrote:O soi przeczytałam właśnie w dziale - "starając się z pomocą medyczną". Zainteresowało mnie to ponieważ jakiś czas temu brałam Clo. Mam tylko nadzieję że ta soja nie przesunie mi ovu tak daleko jak u Ciebie.
A z resztą! Jak efektem soi ma być Zielona Kropa to owulka niech sobie będzie nawet i 24dc
Soja nie powinna wpłynąč na przesunięcie owulacji. U mnie, o ile owulacja naturalnie w ogole wystepuje, to dużo pózniej, a właśnie dzięki soi, albo clo jest wcześniej (te 24 dc to właśnie wcześniej u mnie)
zarówno clo jak i soja skracają mi cykle. Tyle tylko, ze clo zalecają do 6 cykli, a soja jest bardziej naturalna.
W tym cyklu pójdę na monitoring, to dodatkowo potwierdzę owulację po soi.
Przy braniu clo miałam monitoring i zawsze pęcherzyki rosły i pękały.inessa, Niuta lubią tę wiadomość