35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnywłaśnie też o nim myślkę bo gina mówiła ze może dać dobre efekty ;0Kate 75 wrote:No właśnie, spojrzałam na oferty i ok. 60 zł za 20 saszetek, dużo jak na 20 dni, poczytałam i zastanawiam się czy też nie zainwestować

grosza, inessa, Parka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywiem co czujesz ale z czasem ochłoniesz,jeszcze wszystko świeże i będzie długo bolało ale przestanie wierz mi,a to może być najlepsza twoja decyzja,dałaś mu wybór no to wybrał,mam nadzieję ze poznasz niedługo kogoś kto doceni to ze pragniesz stabilizacji i tez będzie jej pragną razem z tobą .przytulam i trzymam kciuki za Ciebiemysza1975 wrote:To już jest koniec! Postawiłam na swoim. Tylko dlaczego nie czuję satysfakcji? I dlaczego to tak cholernie boli?
Jak w piosence ,aha jeden wers wycięłam bo mi nie pasował 
Hania Stach & Andrzej Lampert
Masz w sobie wiarę
Masz w sobie wiarę kiedy się zdaję, że już nie wyjdzie nic.
Ona daje siłę by się wzbić.
Nic nie jest niemożliwe choć są dni, gdy trudno uwierzyć w to
I łatwiej lęk ukrywać niż pokonać go
Jednak mówisz sobie walcz kto miał by być
Lepszy niż ty
Masz w sobie wiarę
Kiedy się zdaję, że już nie wyjdzie nic
Ona daje siłę by się wzbić
To jak świat nas widzi jednakowy los tyle samo szans
A resztę sobie wymyśl
Uuu... wolną drogę masz
Skoro wiedzie tam gdzie chcesz to kto jej nada sens?!
Jeśli nie ty
Masz w sobie wiarę
Kiedy się zdaję, że się nie uda nic
Ona daje siłę by się wzbić
Tylu sił trzeba by
Walczyć o swoje sny
Trudno żyć według czyjś marzeń
I choć ty ani nikt
Nie wie co wyjdzie z nich
Twoje są wierzysz im
Bronić marzeń
Jeśli się zdarzy, że nic nie wyjdzie z nich
Łatwiej razem jeszcze raz się wzbić
Masz w sobie wiarę
Nie ważne co będzie chce za jej głosem iść
Wiem, że nas nie pokona nic
Nic nie jest niemożliwe choć są dni gdy trudno uwierzyć w to...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2014, 16:31
inessa, Bursztyn, bliska77, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjak te ceny się różnią w aptekachgrosza wrote:na allegro i w aptekagemini jest po 53 zł ale znalazłam w bliskaapteka.pl po prawie 45zł

a i tam jest 200 jednostek leku a powinno się przyjmować 400Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2014, 16:47
inessa, Parka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Parka wrote:O wpływie soi na owulację czytałam w necie - na amerykańskich stronach, potem któraś z naszego forum podpowiedziala, ze na ovufriend tez jest ten temat poruszony ( chyba w ogólnym - soja naturalny clomid, jakoś taki wątek). Stosuje sie ja tak samo jak clo, czyli w dniach 5-9 dc najczęściej (albo 3-7, 4-
. Kupuje sie soję w aptece jako izoflawony sojowe dla kobiet w okresie menopauzy, ale najlepiej bez dodatku witamin, ponieważ dobowa dawka dla kobiet z meno wynosi 1 tab., a dla starających sie aby wspomöc owulację 2-4 tab. więc wtedy przedawkowaloby sie witaminy. A więc przez 5 dni 2-4/dziennie (o ile 1 tabl to 30 mg, to trzeba sprawdzić na ulotce,, bo optymalna dawka to 60-120 mg izoflawońów sojowych dziennie). Mi najlepszy wykres temperaturowy wyszedł Gdy brałam w dniach 3-7 cyklu najniższa dawkę 60 mg,z czyli 2 tab. dziennie. Owulacja była ok. 24 dc, więc wcale nie tak późno jak na mnie.
Sięgnęlam po soję, bo clo brałam już 8 cykli, a za dużo nie można.
O soi przeczytałam właśnie w dziale - "starając się z pomocą medyczną". Zainteresowało mnie to ponieważ jakiś czas temu brałam Clo. Mam tylko nadzieję że ta soja nie przesunie mi ovu tak daleko jak u Ciebie.
A z resztą! Jak efektem soi ma być Zielona Kropa to owulka niech sobie będzie nawet i 24dc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2014, 17:02
inessa, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość
Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards -
Mysza gratuluje konsekwencji w działaniu. Jeszcze nie wiadomo co z tego wyniknie, ale na pewno coś na plus, bo albo sie chłop ogarnie, albo nie ma czego żałować. Nie rozklejaj sie, jesteś silna i mądra babka, co właśnie udowodnilas.
inessa, bliska77, Parka, EwaT, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Witam panie, troszeczkę pospałam po imprezie, np i musiałam jeszcze po kasę jechać za imprezy i do sklepu.
Testowałam ale jak wcześniej mówiłam d..a zimna test negatywny.
Mam jeszcze jeden cylk na clo i menuparze jak nic nie wyjdzie to insyminacja. Czekam teraz na @.
inessa, Parka, samira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
01.2015 iui
invicta Gdańska
10.2015 iui
Artemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017
-
no dziś też mam wysoką ale jutro może spaść czekam za2-3 dni dostane

Parka, inessa lubią tę wiadomość
01.2015 iui
invicta Gdańska
10.2015 iui
Artemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017
-
malgos741 wrote:no dziś też mam wysoką ale jutro może spaść czekam za2-3 dni dostane

To długa by była fl jak na ciebie, jak za 2-3 dni, może jednak nie dostaniesz, życzę z całego serca
U mnie granica jest na 11 12 dniu po wtedy spada, i dokładnie po odstawieniu dupka 2 dni po jest @.
Parka, inessa, malgos741 lubią tę wiadomość
-
agafbh wrote:Parka, to byl cykl po nieudanej iui....
Mysza strasznie mi przykro, czas pokaze co z tego wyniknie
A ja dzis pierwszy raz od kilku dni zjadlam kawalek miesa hura
, tak odnosnie plci i mdlosci, w ciazy z corka mialam cholerne mdlosci i dopiero pod koniec 6go miesiaca sie skonczyly 
Sorki, ze drązę, ale do iui byłaś stymulowana? Bo gdzieś czytałam, ze silna stymulacja może działać nawet do 3 cykli...
bliska77 lubi tę wiadomość
-
Malgoś- kciuki wiec dalej odpalone.
INESS- piekny masz suwaczek- trzymam kciuki, aby został już na 9 miesięcy
samira, Mango, inessa, malgos741 lubią tę wiadomość
mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.
-
Niuta wrote:O soi przeczytałam właśnie w dziale - "starając się z pomocą medyczną". Zainteresowało mnie to ponieważ jakiś czas temu brałam Clo. Mam tylko nadzieję że ta soja nie przesunie mi ovu tak daleko jak u Ciebie.
A z resztą! Jak efektem soi ma być Zielona Kropa to owulka niech sobie będzie nawet i 24dc

Soja nie powinna wpłynąč na przesunięcie owulacji. U mnie, o ile owulacja naturalnie w ogole wystepuje, to dużo pózniej, a właśnie dzięki soi, albo clo jest wcześniej (te 24 dc to właśnie wcześniej u mnie)
zarówno clo jak i soja skracają mi cykle. Tyle tylko, ze clo zalecają do 6 cykli, a soja jest bardziej naturalna.
W tym cyklu pójdę na monitoring, to dodatkowo potwierdzę owulację po soi.
Przy braniu clo miałam monitoring i zawsze pęcherzyki rosły i pękały.
inessa, Niuta lubią tę wiadomość