X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwka76 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drogie panie właśnie uzupełniłam swój wykres i okazuje sie ze w 7-mym dniu cyklu mam przypuszczalnie płodny dzień a wcześniej wykres wyznaczyl mi owulacje na 21 dzień cyklu czy któraś z was tak miała ? czy moze cos nakreciłam ? Bo przypomnę staramy się o maluszka a do czwartku jestem sama i nie chciała bym przegapić tego odpowiedniego czasu Podpowiedzcie mi Pozdrawiam

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • wenus Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba mnie choroba bierze...

inessa lubi tę wiadomość

[img]http:/[/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 wrote:
    drogie panie właśnie uzupełniłam swój wykres i okazuje sie ze w 7-mym dniu cyklu mam przypuszczalnie płodny dzień a wcześniej wykres wyznaczyl mi owulacje na 21 dzień cyklu czy któraś z was tak miała ? czy moze cos nakreciłam ? Bo przypomnę staramy się o maluszka a do czwartku jestem sama i nie chciała bym przegapić tego odpowiedniego czasu Podpowiedzcie mi Pozdrawiam

Kochana a Ovu tak poakazało? a wpisałaś wcześniejsze cykle w ustawieniach może wg. tego pokazał.

iwka76, bliska77 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 wrote:

nigdy tak nie miałam
    zamieść swój wykresik :)

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    wenus wrote:
    chyba mnie choroba bierze...

no to dokladnie tak jak mnie! Mam paskudne bole miesni, glowy i ogolnie jestem rozbita i stan podgoraczkowy 37.3 wiec witaj w klubie.
    Ide do lozka :/

Kochane kurujcie się świeta się zbliżają można odpocząć i nie tylko no i do tego staranak ;) weźcie jakieś witaminki, cebulke czosnek miodek ciepła herbatka i łóżeczko :)

Bursztyn, iwka76, samira, wenus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirko w szkole dziś byłaś lub jesteś? Ciekawe rzeczy Was uczyli?

samira, bliska77 lubią tę wiadomość

• iwka76 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inesso ,nie wpisalam jeszcze bo mialam pokrecone troche . ostatni normalny cykl mialam w grudniu bo potem zaszlam w ciaze i zaraz poronilam wiec to jest drugi miesiac po poronieniu , ale zaraz po zabiegu to nawet lekarka sie dziwila ze jajeczkowanie bylo jak w zegarku wiec teraz wedlug tego wykresu troche mi sie nie zgadza Poniewaz nawet w grudniu wedlug moich boli i testów owulacyjnych wyszlo mi w 16 dniu cyklu i po poronieniu tez w 16 dniu po zabiegu potwierdzone USG a tutaj wychodzi w 21 dniu hihih Wchodzac na ta strone zaczelam od terazniejszego cyklu .Zobaczymy jak to będzie . Na początku roku byłam najszczęśliwszą kobietką na świecie az poszlam do pewnego lekarza koniowała tutaj w polsce po malych plamieniach okazalo się że musiałam sama powiedzieć mu żeby dał mi leki na podtrzymanie a za usg musialam zapłacić albo czekać kolejne dwa tygodnie na usg . Zadowolona ze juz mam leki ze juz widzialam ze malenstwo rosnie pojechalam do n iemiec aby cieszyc sie wspólnie z przyszlym tatusiem ale pech chial ze po tygodniu stalo sie , ale na szczęście trafiłam na super lekarke i jak opowiedzialam jej jak musialam wszystko zalatwiac w polsce to nie chciala mnie wypuscic z pod jej opieki Więc teraz starania zaczynam pod jej opieka i mam nadzieje ze tym razem wszystko bedzie dobrze , a jak po powrocie poszlam do tego ginekologa z bożej łaski to nawet nie popatrzal na wyniki .Poprostu do bani . I dlatego szukam wszelkiego sposobu na to zeby utrafic na najlepszy momęt do zafasolkowania i dlatego zastanawiam się czy te tabele odpowiednio wyliczaja dni plodne Pozdrawiam serdecznie

relgh3714gqvyz0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Samirko w szkole dziś byłaś lub jesteś? Ciekawe rzeczy Was uczyli?

inessko kochana nie byliśmy teraz w szkole dopiero zajęcia mamy za 2tygpdnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2013, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wenus i bursztynku szybciutko wracajcie do zdrówka :*

Bursztyn, inessa, wenus, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2013, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 wrote:
    inesso ,nie wpisalam jeszcze bo mialam pokrecone troche . ostatni normalny cykl mialam w grudniu bo potem zaszlam w ciaze i zaraz poronilam wiec to jest drugi miesiac po poronieniu , ale zaraz po zabiegu to nawet lekarka sie dziwila ze jajeczkowanie bylo jak w zegarku wiec teraz wedlug tego wykresu troche mi sie nie zgadza Poniewaz nawet w grudniu wedlug moich boli i testów owulacyjnych wyszlo mi w 16 dniu cyklu i po poronieniu tez w 16 dniu po zabiegu potwierdzone USG a tutaj wychodzi w 21 dniu hihih Wchodzac na ta strone zaczelam od terazniejszego cyklu .Zobaczymy jak to będzie . Na początku roku byłam najszczęśliwszą kobietką na świecie az poszlam do pewnego lekarza koniowała tutaj w polsce po malych plamieniach okazalo się że musiałam sama powiedzieć mu żeby dał mi leki na podtrzymanie a za usg musialam zapłacić albo czekać kolejne dwa tygodnie na usg . Zadowolona ze juz mam leki ze juz widzialam ze malenstwo rosnie pojechalam do n iemiec aby cieszyc sie wspólnie z przyszlym tatusiem ale pech chial ze po tygodniu stalo sie , ale na szczęście trafiłam na super lekarke i jak opowiedzialam jej jak musialam wszystko zalatwiac w polsce to nie chciala mnie wypuscic z pod jej opieki Więc teraz starania zaczynam pod jej opieka i mam nadzieje ze tym razem wszystko bedzie dobrze , a jak po powrocie poszlam do tego ginekologa z bożej łaski to nawet nie popatrzal na wyniki .Poprostu do bani . I dlatego szukam wszelkiego sposobu na to zeby utrafic na najlepszy momęt do zafasolkowania i dlatego zastanawiam się czy te tabele odpowiednio wyliczaja dni plodne Pozdrawiam serdecznie

Oj kochana na temat lekarzy nic nie mów naprawde trzeba mieć szczęście ja teraz trafiłam do nowego i mam nadzieję,że nam pomoże.
    Z owulacją to jest różnie piszesz,że miałaś bardzo regularne cykle ten poprzedni też, na moje oko to wiesz pamiętaj Ovu to maszyna i jak nie zna poprzednich wykresów to wpisuje mnuej wiecej jak powinno wyglądać owulka wg. tego jaką wpiszesz temperature, śluz objawy szyjkowe plus te wszystkie objawy subiektywne zaznaczane na kolorwo. Ovu musi poznac Twoje cykle. Do tego zapwena wiesz że trzeba mierzyć tempke o tej samej gozinie itd. Ovu wyznacza owulkę po spadku tempki ale pamiętaj przed nią jest kilka dni płodnych zależnych od organizmu. Pamiętaj też że cykl może się zmieniać do tego cokoło 2 razy w roku jest bezowulacyjny, i raz w roku może się przesunąć cykl i owulacja. Ja kiedyś miałam bardzo regularne cykle od roku stały sie mniej regularne po ciąży biochemicznej troche lepiej ale i tak nie najlepiej chyba to wiek. Oj przepraszam rozpisałam się. Jak nie rozumiesz czegoś to pytaj ja czy dziewczyny postaramy się odpowiedzieć.

megan8, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2013, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirko to odpoczęłas mam nadzieję że trochę odpoczęliście.
    Dziewczyny jestem zła na siebie bo jestem tak nerwowa dzisiaj,że wszystko sie skrupiło na moim kochanym. Już bardzo dawno tak nie miałam, sama jestem tym zmęczona do tego popołudniu dostałam zawroty głowy co jakiś czas.
    Mam nadzieję,że trochę odpoczęłyście i pobyłyście z rodzinką w niedzielę :)
    Dzis przeczytałam dobry cytat : Najpiękniejsza wiosna jest wtedy gdy spotyka się dobrych ludzi" czyli do mnie już zawitała bo spotkałam Was :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2013, 19:02

angela, Bursztyn, iwka76, megan8, bliska77 lubią tę wiadomość

• iwka76 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    iwka76 wrote:

Oj kochana na temat lekarzy nic nie mów naprawde trzeba mieć szczęście ja teraz trafiłam do nowego i mam nadzieję,że nam pomoże.
    Z owulacją to jest różnie piszesz,że miałaś bardzo regularne cykle ten poprzedni też, na moje oko to wiesz pamiętaj Ovu to maszyna i jak nie zna poprzednich wykresów to wpisuje mnuej wiecej jak powinno wyglądać owulka wg. tego jaką wpiszesz temperature, śluz objawy szyjkowe plus te wszystkie objawy subiektywne zaznaczane na kolorwo. Ovu musi poznac Twoje cykle. Do tego zapwena wiesz że trzeba mierzyć tempke o tej samej gozinie itd. Ovu wyznacza owulkę po spadku tempki ale pamiętaj przed nią jest kilka dni płodnych zależnych od organizmu. Pamiętaj też że cykl może się zmieniać do tego cokoło 2 razy w roku jest bezowulacyjny, i raz w roku może się przesunąć cykl i owulacja. Ja kiedyś miałam bardzo regularne cykle od roku stały sie mniej regularne po ciąży biochemicznej troche lepiej ale i tak nie najlepiej chyba to wiek. Oj przepraszam rozpisałam się. Jak nie rozumiesz czegoś to pytaj ja czy dziewczyny postaramy się odpowiedzieć.

DZiekuje Ci bardzio , więc nadal będę kontrolowac moja owulacje testami i sprawdze co z tego wyniknie wedlugtego wykresu Pozdrawiam gorąco bo to cieplo w ostatnim czasie bardzo by sie przydało

relgh3714gqvyz0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2013, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dobrej nocy muszę się położyć bo inaczej pozagryzam wszystkich.
    Niech wiosna przyjdzie :)

iwka76, wenus, bliska77 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje odczucie : na tym forum ciezko jest nowym,wy tworzycie jakis zamkniety krak ,szkoda:( sprobuje gdzie inndziej

201407014965.png
  • wenus Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2013, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    witajcie dziewczyny,u mnie jest jakas tragedia z pogda ,zimno,slonce ale jest taki wiatr ze nie mozna oddychac,a musze wyjsc na spacer z pieskami.Zycze wam milej niedzieli.(mam taka walnieta tesciowa naszczescie nie mieszkam z nia)

musialabys poznac moja hahaha,na szczescie nie utrzymuje z ta osoba kontaktow.A moja corka nawet nie wie kto to jest...

bliska77, anna maria, inessa lubią tę wiadomość

[img]http:/[/img]
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 14:42

grosza, bliska77, inessa, Olena, Bursztyn, angela lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    anna maria wrote:
    moje odczucie : na tym forum ciezko jest nowym,wy tworzycie jakis zamkniety krak ,szkoda:( sprobuje gdzie inndziej

anna maria - niektóre z dziewczyn znają się dłużej. Pomiędzy nimi jest większa interakcja ale jeśli włączysz się do dyskusji i będziesz odpisywała na wszystkie posty to też będziesz w ścisłym kręgu, będzie Cię tu dużo. Zapewniam Cię, że jeśli o coś zapytasz zawsze jest odzew. Ja nie jestem aktywną forumowiczką i nie jestem wylewna. Traktuję to forum jako kopalnie wiedzy i nie inaczej. Nie uciekaj.

Wszystko zależy od podejścia do forum i od tego czego się potrzebuje od niego! ja jestem tu od stycznia ,nie inaczej jest to kopalnia wiedzy , tyle nowych rzeczy się dowiedziałam że ho ho ogólnie forum mi pomaga wbrew wszystkiemu się luzować i daje jakąś odskocznię.
    Pozdrawiam Wszystkich ciepło w ten wiosenno-śnieżny poranek! :)
    Dziewczynki a gdzie wasze wykresiki? :) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2013, 06:20

inessa, Bursztyn, megan8, angela lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2013, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Wenus, Bursztynku, jak Wasze zdrówko???
    Anna maria, każda z nas kiedyś była tu nowa, a forum jest chyba jedyne w swoim rodzaju, już byłam na tylu forach a tylko tutaj odnalazłam bratnie dusze i tyle wsparcia :-)
    Do mnie chyba niebawem @ zawita bo humorek i te plecy..., no trudno, nie powiem, że zupełnie się tym nie przejmuję ale liczyłam się z tym

Miłego dnia dla WSZYSTKICH

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2013, 07:52

Bursztyn, megan8, angela lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok laski sprobuje ,tak naprawde to jestem sama(oprocz mojego meza )z tym problemem zajscia w ciaze ,nikt z rodziny nie wie o naszych staraniach.Juz rok czasu probujemy,chyba wiek robi swoje ja koncze 1.04 ,41 lat.I za chwile znowu dostane @ .Milego dnia

inessa, polarmiś, Olena, samira, Bursztyn, megan8, angela lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wenus wrote:
    anna maria wrote:
    witajcie dziewczyny,u mnie jest jakas tragedia z pogda ,zimno,slonce ale jest taki wiatr ze nie mozna oddychac,a musze wyjsc na spacer z pieskami.Zycze wam milej niedzieli.(mam taka walnieta tesciowa naszczescie nie mieszkam z nia)

musialabys poznac moja hahaha,na szczescie nie utrzymuje z ta osoba kontaktow.A moja corka nawet nie wie kto to jest...

moja juz chyba ze starosci glupieje ma 80 lat i tak naprawde to chyba nie akceptuje nikogo.Zal mi tylko mojego meza bo jemu sie wszyscy na nia skarza ,a on przeciez za nia nic nie moze

bliska77, inessa, Bursztyn, megan8, angela lubią tę wiadomość

201407014965.png
‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ