X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    A mnie od wieczora zalewa kremowy śluz nie wiem o co chodzi, do tego ten spadek tempki. Oj dziewczyny u nas dzis troszke cieplej ale najważniejsze to to, że jest Słońce.

ten kremowy zalewajacy śluz często jest dobrym objawem....

samira, inessa, Bursztyn, polarmiś, megan8, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    inessa wrote:
    A mnie od wieczora zalewa kremowy śluz nie wiem o co chodzi, do tego ten spadek tempki. Oj dziewczyny u nas dzis troszke cieplej ale najważniejsze to to, że jest Słońce.

ten kremowy zalewajacy śluz często jest dobrym objawem....

właśnie to chciałam inessce napisać hehe :P

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    dziewczyny a co z tymi testami na ovulacje? czy ktoras ma doswiadczenie ,bo ja narazie nie robilam (lekarz mi zrobil wykres kiedy mam ovu.)

Mam w tej chwili urwanie głowy, potem Ci opiszę co i jak z testami owulacyjnymi.

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALe mnie pocieszacie, zobaczymy jaki progesteron będzie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku, dużo zdrówka
    co do mojej sytuacji, masz rację, ze dopóki nie ma @ jest nadzieja ale nie nakręcam się, nie chcę robić sobie nadziei...

Bursztyn, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• Sylwia77 Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki:) widzę,że większość z Was przechodzi grype,ja tak samo :( normalnie jakaś masakra.Niech juz przychodzi ta wiosna bo już mam dosyć zimy.Normalnie,aż się nie chce robić czegokolwiek na te święta.Pozdrawiam :)

Bursztyn, bliska77, inessa, samira, Olena, angela lubią tę wiadomość

c55fskjo3pvgdpvd.png
  • Sylwia77 Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanko do Was ,jak mierzycie sobie temperature?Pod językiem czy w pochwie?Z tego co czytałam to jeden i drugi sposób pomiaru jest dobry.Pozdrowionka:)

samira lubi tę wiadomość

c55fskjo3pvgdpvd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze względu na brak dobrego, owalnego termometru, mierze w buzi. Poza tym wygodniej dla mnie mierzyć w buzi.

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia77 wrote:
    Mam jeszcze pytanko do Was ,jak mierzycie sobie temperature?Pod językiem czy w pochwie?Z tego co czytałam to jeden i drugi sposób pomiaru jest dobry.Pozdrowionka:)

w pochwie ;-)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia 77 obydwa sposoby są dobre można jeszcze mierzyć w odbycie ale wzystkie trzy różnią się trzoszkę wysokością temperatury. Trzeba wybrać jedno stałe miejsce, zeby wykres był prawidłowy i do tego w ciągu cyklu nie zmieniać termometru.
    Zdrówka życzę jeżli nie jesteś w pracy to leż i kuruj się kochana.

polarmiś, bliska77, Sylwia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Bursztynku, dużo zdrówka
    co do mojej sytuacji, masz rację, ze dopóki nie ma @ jest nadzieja ale nie nakręcam się, nie chcę robić sobie nadziei...

Aguś ja też nie chcę się nakręcać bo już chyba nie mam sił na to oczekiwanie i dobrze że w święta nie będe miała czasu na myślenie bo mamy zjazd rodzinny, no a przez to od piątku popołudniu do rana w poniedziałek nie będzie mnie na Ovu :( alewiecie święta mają być w miare ciepłe i ładne :)

bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

• KaRa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    KaRa wrote:
    Bursztyn wrote:
    Wenus, jak sie czujesz? Ja fatalnie....musialam wziac przeciwbolwe na miesnie i glowe. Masakra :/ Ide do lozka.
    Dobranoc Dziewczynki.

Hej kobietki! U mnie to samo. Wczoraj miałam tak wysoka temp ze aż wymiotowalam. Dziś z łóżka sie nie ruszam. Oczy mnie tak pieka ze cieżko mi sie czyta. I pomyśleć ze cała zimę bez przeziębienia przeszłam :(

u mnie tak samo, tylko bez wymiotow. Lezakuj i odpoczywaj, bierzesz jakies leki?

Biorę gripeks ale jakoś nie pomaga. 2 godziny temu wzięłam 2 aspiryny i wit C. Wypocilam sie i teraz jest mi trochę lepiej. Nawet zjadlam kanapkę.
    A ty? A twój mąż wyjechał? Ma kto sie tobą zaopiekować?

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    agafbh wrote:
    Bursztynku, dużo zdrówka

Aguś ja też nie chcę się nakręcać bo już chyba nie mam sił na to oczekiwanie i dobrze że w święta nie będe miała czasu na myślenie bo mamy zjazd rodzinny, no a przez to od piątku popołudniu do rana w poniedziałek nie będzie mnie na Ovu :( alewiecie święta mają być w miare ciepłe i ładne :)

Inessa, wiesz, ze trzymam kciuki nieustannie, w końcu musi się udać ;-)

inessa, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa ale ty masz wysoką temperature kochana dbaj o siebie bardzo najlepszy na chorobe jest sen(wg. mojej babci i taty) oraz wypocenie się. KaRa masz racje czy ma kto się zająć Bursztynkiem ona sama teraz jest?

KaRa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia77 wrote:

najlepiej mierzyć w pochwie o tej samej porze,nie można wstać z łóżka i nic pić przed mierzeniem ,wprowadzać go w to miejsce na ok.4cm (tempka jest wtedy najbardziej optymalna)i trzymać go tam jeszcze ok. 30sekund po pikaniu .

bliska77, Sylwia77, inessa lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    KaRa wrote:
    Bursztyn wrote:
    Wenus, jak sie czujesz? Ja fatalnie....musialam wziac przeciwbolwe na miesnie i glowe. Masakra :/ Ide do lozka.
    Dobranoc Dziewczynki.

Hej kobietki! U mnie to samo. Wczoraj miałam tak wysoka temp ze aż wymiotowalam. Dziś z łóżka sie nie ruszam. Oczy mnie tak pieka ze cieżko mi sie czyta. I pomyśleć ze cała zimę bez przeziębienia przeszłam :(

widzę ze każdy po kolei walczy z choróbskiem ,zdrówka ...

mnóstwa zdrówka wam wysyłam kurujcie się szybko :)
    choć mi katarzysko jeszcze nie przeszło

bliska77, KaRa, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Sylwia77 Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Sylwia 77 obydwa sposoby są dobre można jeszcze mierzyć w odbycie ale wzystkie trzy różnią się trzoszkę wysokością temperatury. Trzeba wybrać jedno stałe miejsce, zeby wykres był prawidłowy i do tego w ciągu cyklu nie zmieniać termometru.
    Zdrówka życzę jeżli nie jesteś w pracy to leż i kuruj się kochana.

Dzieki za info:) Ja Kochana jestem jeszcze na zwolnieniu lekarskim po operacji i nie musze wychodzic z domku.Ale juz mam dosyc tej zimy brrrrr. :)

inessa lubi tę wiadomość

c55fskjo3pvgdpvd.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    dziewczyny a co z tymi testami na ovulacje? czy ktoras ma doswiadczenie ,bo ja narazie nie robilam (lekarz mi zrobil wykres kiedy mam ovu.)

ja zaczęłam tak naprawdę od stycznia je używać i sobie chwalę ale mój gin powiedział żeby nie do końca nie ufać żadnym testom

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to ja wyciągam termometr zaraz po pikaniu, no i mam z jedną cyfrą po przecinku. Poprawię się.

• grosza Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    agafbh wrote:
    Bursztynku, dużo zdrówka

Inessa fajnie masz ja w sobotę do pracy pomykam aż nie chce mi się myśleć tyle roboty i sprzątania przedemną. A i w piątek @ jeszcze.

Aga ja też będę miała @ spoko

‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ