X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sjoanka wrote:
    Maz mnie kocha.
    Powiedzial ze zje nawet jak nie wyjda. :)

No chyba ze kocha jednak bardziej boczek - bo jego czesc zrobilam z boczkiem. ;)

A co to jest bulka? :(

inessa lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Ja w piątek, albo w sobotę zrobię moje pierwsze podejście do pączków.

Wiem, wiem, jeden 300 kcal, ale żyje się tylko raz.

Ja paczki robilam trzy razy w zyciu: pierwszy raz, ostatni raz i o jeden raz za duzo

inessa, bliska77, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Cycki kremem na tradzik smarowac??? ;)

Hmm, jesli maja tradzik? ;) Ja bym je raczej czyms lagodniejszym potraktowala ;)

inessa lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Hmm, jesli maja tradzik? ;) Ja bym je raczej czyms lagodniejszym potraktowala ;)

Nie (na szczescie), ale jesli ten sam krem co na twarz :-/

inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • sjoanka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulka to jest buleczka taka drozdzowa tylko bez polskich znakow niestety. ;)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAGI wrote:
    Myszka- uwielbiam paczki :) a jeszcze jak są z bitą śmietaną to już masakra- kazda ilość do zjedzenia

A ja po USG- cysta trochę mniejsza, niewiele, ale jednak. Prolaktyna super- ok 11,5 a norma od 2 do 23.
    Beta jutro koło 13.00
    W piatek mam przyjsć na kolejne USG, z betą i dostanę silny progesteron- nie duphaston ,ale coś silniejszego.
    I mam odpuścić ten cykl- cholerka, to już drugi, starzeje się :(
    Starzejesz hym ja my wszystkie ale jak juz dzidzia przyjdzie to odmłodniejesz :)

kurcze ale pojechany ten cykl u ciebie ,mam nadzieje ze w końcu ustaną te krwawienia bo nie za ciekawie to wygląda,ciekawe jak beta wyjdzie...

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sjoanka wrote:
    Bulka to jest buleczka taka drozdzowa tylko bez polskich znakow niestety. ;)

Tak, cos sobie przypominam. To jest takie cos pyszne, czego nie mozna jesc jak czlowiek przejdzie na zdrowa zywnosc. Ehhhh...

samira, inessa, Bursztyn, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Aisab Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisab wrote:
    A co zrobić aby seks nie był banalny? ;)

no dziewczynki , nie wiecie ? trzeba skreślić "B" i wyjdzie...

sjoanka, inessa, Bursztyn, polarmiś, mysza1975, Simba, EwaT, megan8, Alis, Niuta lubią tę wiadomość

81827d8f4997a3f5ab8554e5299a2923.png
  • sjoanka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Tak, cos sobie przypominam. To jest takie cos pyszne, czego nie mozna jesc jak czlowiek przejdzie na zdrowa zywnosc. Ehhhh...

Mozna, mozna!
    Ja mam diete napisana przez dietetyczke i mam zjadac pare razy w tygodniu bulke do kolacji.
    Tylko taka zwykla - pszenna.
    Wiec chcialam przedobrzyc i zrobic razowa - to mi nie urosly.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:

To twarz smaruj czym chcesz, a cyckom kup cos lepszego ;)

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisab wrote:
    no dziewczynki , nie wiecie ? trzeba skreślić "B" i wyjdzie...
    dobre :)

samira, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    na to wyglada, tak trzeba bedzie zrobic :)

Pusurek, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • sjoanka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomosc z ostatniej chwili - nie urosly ale dobre sa.
    Tylko malutkie.
    Maz zjadl juz 3! ;)

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Simba, a czego uzywasz teraz na twarz? Ja Skinoren ostatnio codziennie wieczorem :/

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przesolilam szpinak! Bo najpierw przy duszeniu posolilam, a potem przyszlo mi do glowy, zeby dodac fete, bo ja kocham. A ona slona sama z siebie... Sierota ze mnie, no! Albo zakochana... ;)

inessa, EwaT, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    dziewczyny, ja dopiero wrocilam, widze, ze temat bardzo ciekawy, coz, tak jak napisala Samira, to miejsce juz nigdy nie bedzie wygladalo tak jak przed porodem :-), ja mialam porod taki jaki mialam, 6 szwow i zaluje ze zdjecia przed porodem nie zrobilam, bo juz zapomnialam jak to wszystko wyvladalo :-). zatem apeluje dziewczyny, przed porodem robcie zdjecia swojej waginy ;-)
    Masz rację,Agafbh nic nie wygląda tak samo jak wcześniej, mnie też pierwszy poród strasznie pokiereszował, byłam bardzo młoda, chuda, a dziecko całkiem spore - jak na mnie. Porozrywało mi szyjkę, rana krocza nie chciała się goić, ale cóż szybko się zapomina i warto :) Jeśli uda mi się donosić ciążę i będę rodzić to chcę naturalnie. Najwyżej zrobię korekcję laserową pochwy, coby M był zadowolony :) i ja też oczywiście :)

samira, polarmiś, inessa, mysza1975, EwaT, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    A przy okazji, dziewczyny, mam do was pytanie. Rozmawiamy na takie intymne tematy, że mam nadzieję, że mogę... Właściwie to pytanie do dziewczyn, które rodziły naturalnie. Co się później dzieje z pochwą? Czy ona się ściąga? Czy seks jest po jakimś czasie taki sam jak przed? Trudno mi to sobie wyobrazić...

Po jakims czasie wszystko wraca do normy, a na seks dlugo po porodzie nie mialam ochoty, bo bylam za bardzo zmeczona i nawet mi do glowy nie przychodzilo, dziecko pochlanialo mnie calkowicie, nie mowiac juz o karmieniu co 2 godziny, gdy tylko zasypialo to ja tez od razu spac, wiec seks przez jakis czas nie wchodzil w grę - to od strony emocj i psychiki? Natomiast fizycznie - jezeli krocze jest nacinane, to nawet przez pare tygodni moze bolec (do Tej pory po 10 latach w czasie @ czuję ciagniecie w mejscu naciecia krocza), ale pochwa sie oczywiscie, jak to ujelas, sciaga, troche czuje sie inaczej w srodku, ja mam jakby obnizenie? Nie umiem przez to badac szyjki macicy, bo jakby od razu na nią natrafiam. No i jest chyba trochę luźniej niz bylo :) ale nie ma to u mnie wplywu na doznania, wiec od tej strony nie martwilabym się :)

samira, inessa, Iwone, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:

Pewnie kupie. Ja mam tak male cycki, ze male opakowanie starczy mi na trzy ciaze

inessa, Bursztyn, Pusurek, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Simba, a czego uzywasz teraz na twarz? Ja Skinoren ostatnio codziennie wieczorem :/

Effaclar K, ale moja skora sie juz chyba do niego po latach przyzwyczaila. W ubieglym roku bylo przez moment az tak dobrze, ze zaczelam uzywac kremow Clarins na dzien i noc - multi active. Bo to przeciez zmarszczki za pasem, a czlowiek jeszcze z syfami walczy!! Od dawna mowie ze powinien byc krem przeciw tradzikowi i zmarchom. Taki oksymoron kosmetyczny :)

inessa, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn trafilam na niezla strone nt. medycyny naturalnej. Moze cos cie zainspiruje:

http://www.janus.net.pl/index.htm

a8vSp1.png
‹‹ 2129 2130 2131 2132 2133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ