X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Panda Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziendoberek wszystkim zza wielkiej wody

polarmiś, bliska77, Lucky, Bursztyn, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    tak wczoraj pochłonęło mnie lepienie różności z plasteliny z moja córka i robienie kokardek, że już nie brałam udziału w dyskusji :-)
    Dziewczyny, również myślę, że na tej porodówce to raczej będzie więcej tych po 30tek, w okolicach 40tki niż 20tek ;-)
    Powiem szczerze, ze dziś czuję sie fatalnie, miałam nadzieję, że mdłości mam już za sobą ale gdzie tam, obudziły mnie przed 4 i tak się bujałam do ok 5.20 a o 5.40 pobudka i dalej to samo, gdyby nie to, że mam dziś ważne spotkanie, zostałabym w domu ale cóz jak mus to mus :-)
    Miłego dnia wariatki

polarmiś, Panda, Lucky, Bursztyn, samira, mysza1975, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam piękne panie
    Megan ale masz prześliczną córeczkę! wielkie gratki
    o takiej marzę :D

Aga współczuję samopoczucia, wydawało by się że powinno się już uspokoić, nie?

może 10 lat temu dziwiłabym się 40-tce w ciąży, ale jednak punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Teraz wiem, że będę dumną i blada i swój brzuszek będę nosić do góry. A jak ktoś zazdrości i chce komentować to kij mu w nos, niech się zajmie swoim brzuchem i swoimi dziećmi.

śniegu brak ale zimno jakoś tak, siedzę pokurczona w pracy
    jak się macie?

Panda, Bozia3, Alis, Bursztyn, bliska77, samira, gosia7122, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się mam dobrze - czuję się bardzo dobrze- jedyny objaw to okropny ból cycków, ale za to stały się jędrniejsze, większe i tkliwsze...;). Na razie A. do siebie nie dopuszczam, bo nie wiem czy mogę -a już mnie trochę nosi....:). Dostałam piękne róże i cieszę się nimi...Czuję się bardzo wypoczęta cały dzień - energii mam za dwoje, za to po 20 mogłabym spać - przyłożyć głowę i obudzić się rano,,,
    Megan - czym smarowałaś piersi i brzuch? Ja powinnam już zacząć - bo cycki mam rozmiar większe na pewno , a i brzuch jakby większy - co wydaje się dziwne, bo przecież za wcześnie i staram się nie objadać - a jednak mi sterczy jakoś bardziej..czy też tak miałyście ciężarówki?
    Miłego dnia dla wszystkich - tych zboczonych i mniej...;)

Lucky, Bursztyn, Panda, bliska77, Pusurek, malgos741, samira, Żanet, Iwone, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Alis Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi brzuch jakoś szybko wyskoczył. Ponoć się jelita, macica i cała reszta przesuwają i to pewnie od tego. Miałam wrażenie, że jakaś spuchnięta na dole jestem. No i tak już zostało - dalej brzuch wystaje.

Ja sobie kupiłam do smarowania bio oil. Panie w Bootsie (taka tutejsza apteka połączona z kosmetycznym) twierdziły, że będzie najlepszy. Tylko kazały samrować dwa razy dziennie, a ja jestem z siebie dumna, że choć raz pamiętam. Nie mogę się wczuć w te smarowania, balsamy, kremy... Podziwiam was, że z takim zacięciem się mażecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2014, 08:49

bliska77, Lucky, Pusurek, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kobitki
    Znow musialam dzis obudzic psa i prosic zeby wyszedl na poranna toalete :)
    Nie dziwie mu sie, bo paskudnie jest, i gdybym miala kibel poza domem to tez by mi sie nie chcialo :)
    Ide kawe pic
    Slonecznego dnia Wazm zycze

bliska77, Lucky, Pusurek, malgos741, Żanet, Iwone, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis właśnie przeglądałam forum w sieci i też polecają ten bio oil - chyba kupię..na allegro 200 ml widziałam za 43 zł, więc nie zabija cena

bliska77, Lucky, samira, Parka lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Miłego dnia dla wszystkich - tych zboczonych i mniej...;)
    heheh, ta nie- zboczona sie odezwala- ale z brzuchem chodzi ;)
    Zaciazaja te ciche wody, co niby tylko po bozemu albo wcale ;) :D

bliska77, Lucky, Bozia3, samira, Iwone, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Panda Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie sobie tez Palmer's Cocoa Butter Formula maja mleczko i albo krem na rozstepy bardzo polecane dla ciezarowek :)

bliska77, Lucky, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Alis właśnie przeglądałam forum w sieci i też polecają ten bio oil - chyba kupię..na allegro 200 ml widziałam za 43 zł, więc nie zabija cena
    tylko ze on zaawiera parafine, pochodna ropy naftowej.... Tutaj babki najbardziej chwala olej ze slodkich migdalow- podobno bezkonkurencyjny, a rozmawialam z wieloma ciezarowkami podczas tlumaczen. Polozne tez zalecaja.
    Ale zrobicie jak bedziecie chcialy.

bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Alis Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    tylko ze on zaawiera parafine, pochodna ropy naftowej.... Tutaj babki najbardziej chwala olej ze slodkich migdalow- podobno bezkonkurencyjny, a rozmawialam z wieloma ciezarowkami podczas tlumaczen. Polozne tez zalecaja.
    Ale zrobicie jak bedziecie chcialy.

Teraz mi to mówisz, jak już drugi tydzień się tym mażę! :D

Będę szukać tych słodkich migdałów. A wiesz, jak takie coś się nazywa?

bliska77, Bursztyn, Lucky lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mdłości to pierwsze trzy miesiące, to niestety tylko teoria, z córką męczyły mnie do praktycznie 6go miesiąca :-)
    brzuch też już mam widoczny, nie jakoś tak bardzo ale już kilka osób niewtajemniczonych pogratulowało mi, także kształty już się zmieniają, na wadze około kilogram na plusie, ja smaruję się olejkiem migdałowym na zmianę z mleczkiem babydream, w ciąży z córką rozstępy były mi obce, dopiero po porodzie, gdy zaczęłam szybko chudnąć kilka sie pojawiło, na szczęście dosłownie 3,4 i malutkie i niziutko, także było ok, mam nadzieję, ze teraz będzie podobnie.

Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Teraz mi to mówisz, jak już drugi tydzień się tym mażę! :D

Będę szukać tych słodkich migdałów. A wiesz, jak takie coś się nazywa?
    trzeba bylo mowic ze masz zamiar kupic :)
    wszedzie znajdziesz, ja kupilam w Holland&Barret, ale nawet w spozywczych sklepach maja, szczegolnie hinduskich i kosztuje grosze. Sweet almond oil :)

Lucky, bliska77, Alis lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Co do mdłości to pierwsze trzy miesiące, to niestety tylko teoria, z córką męczyły mnie do praktycznie 6go miesiąca :-)
    brzuch też już mam widoczny, nie jakoś tak bardzo ale już kilka osób niewtajemniczonych pogratulowało mi, także kształty już się zmieniają, na wadze około kilogram na plusie, ja smaruję się olejkiem migdałowym na zmianę z mleczkiem babydream, w ciąży z córką rozstępy były mi obce, dopiero po porodzie, gdy zaczęłam szybko chudnąć kilka sie pojawiło, na szczęście dosłownie 3,4 i malutkie i niziutko, także było ok, mam nadzieję, ze teraz będzie podobnie.
    Agus, mam nadzieje ze teraz mdlosci nie beda Cie tak dlugo trzymac, kazad ciaza podobno inna, i na szczescie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2014, 09:08

Lucky, bliska77, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki!!!słodki temat od rana ten olej z migdałów...mniam...ja chyba bym więcej zjadła niż wysmarowała ;)a tak poza tym fajnie macie...o zaciążonych pomyślałam :)

bliska77, samira, Alis, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

• DAGI Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- ja przy każdej ciaży na rozstępy używałam oliwki dla dzieci bambino....i mam tylko jeden na pośladku :) ale z bioder 86 urosłam do 100 :)Natomias mam okropny cellulit, od 16 lat, czyli od ciaży z synem i nic nie działa- tylko ćwiczenia z Chodakowską, ale jak przestałam- wróciło cholerstwo.

Witam sie z rana..jak to dobrze nie chodzić do pracy. ja chce tak już zawsze...dlaczego to takie trudne :(
    Dzis odbieram bete..i nie wiem co byłoby lepsze- dodatnia czy ujemna przy tej cyście.

Planuje zabrać M gdzieś na weekend- możecie mi coś zaproponować w małopolsce? tak żeby jacuzi było, jakieś małe spa....ale żebym w 600 zł sie zmieściła.

bliska77, polarmiś, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.:(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Przecierałam oczy - bo nie wierzyłam w to co czytam :) - jesteście szurnięte do kwadratu...;)

Ja normalnie balam sie dzis wejsc na forum, z obawy, ze laski znowu cos wymyslily ;)

Bursztyn, bliska77, polarmiś, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    coś w tym jest :) zastanawiam się, jak to będzie w szpitalu...ja i stado 20 latek....chyba tam umrę..:)

Co Ty, od razu Cie poloza na gieriatrii polozniczej, razem z innymi 40 - stkami ;)

Bursztyn, Iwone, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAGI wrote:
    Dziewczyny- ja przy każdej ciaży na rozstępy używałam oliwki dla dzieci bambino....i mam tylko jeden na pośladku :) ale z bioder 86 urosłam do 100 :)Natomias mam okropny cellulit, od 16 lat, czyli od ciaży z synem i nic nie działa- tylko ćwiczenia z Chodakowską, ale jak przestałam- wróciło cholerstwo.

Witam sie z rana..jak to dobrze nie chodzić do pracy. ja chce tak już zawsze...dlaczego to takie trudne :(
    Dzis odbieram bete..i nie wiem co byłoby lepsze- dodatnia czy ujemna przy tej cyście.

Planuje zabrać M gdzieś na weekend- możecie mi coś zaproponować w małopolsce? tak żeby jacuzi było, jakieś małe spa....ale żebym w 600 zł sie zmieściła.
    Dagi, kolo Krakowa w Swoszowicach maja spa i inne atrakcje (hotel Farmona chyba)- mikroklimat jakis tam chyba jest, uzdrowiskowo- mimo z ze to pod Krakowem. W necie znajdziesz duzo ofert.

Andzia33 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Co Ty, od razu Cie poloza na gieriatrii polozniczej, razem z innymi 40 - stkami ;)
    geriatria poloznicza wymiata :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2014, 09:33

Pusurek, Żanet, Mango lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 2131 2132 2133 2134 2135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ