35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
problem polega na tym, ze nie jest przewidziana dla nich zadna terapia, niestety. No i coz, nie mozna takiej kobiecie zabronic urodzic...Simba wrote:No i właśnie jeszcze kwestia tego co zrobić z laska której nie pomaga żadna terapia? Dalej pozwolić jej rodzic??
.
inessa lubi tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:tak, zapewnic im wsparcie, terapie, cokolwiek, i niestety- system jest tutaj winny
Tak myślałam, że to napiszesz.
Ja bym natomiast, otworzyła poradnię logicznego myślenia, bo czasami rozwala mnie zwykła bezmyślność i brak perspektywicznego myślenia. Mam w bliskim otoczeniu przypadek zrobienia sobie dwójki dzieci tylko z powodu lenistwa bo nie chciało się brać tabletek i zakładać gumek kupionych przez matkę , po jednym dziecku drugie z innym rzekomo plastry anty nie zadziałały, a teraz narzekanie jak to jest ciężko, dziewczyna skończyła studia, bo mama utrzymywała z tym jednym, a teraz jak jest drugie mieszka trochę z mamą trochę z ojcem tego drugiego i bierze wszelkie możliwe zasiłki, ojciec też bo ona i on figurują jako samotni rodzice i tak się bujają, aha do trzeciego roku z dzieckiem w domu, teraz poszła do pracy i dalej narzeka, jak dla mnie bosko. Kończę temat bo się rozemocjonowałam.
Niuta, Pusurek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ale ja pisze o patologii i mozliwej prewencji a Ty o leniwej i prawdopodobnie malo inteligentnej kobiecie- a w przypadku glupoty terapia nie pomozeKate 75 wrote:Tak myślałam, że to napiszesz.
Ja bym natomiast, otworzyła poradnię logicznego myślenia, bo czasami rozwala mnie zwykła bezmyślność i brak perspektywicznego myślenia. Mam w bliskim otoczeniu przypadek zrobienia sobie dwójki dzieci tylko z powodu lenistwa bo nie chciało się brać tabletek i zakładać gumek kupionych przez matkę , po jednym dziecku drugie z innym rzekomo plastry anty nie zadziałały, a teraz narzekanie jak to jest ciężko, dziewczyna skończyła studia, bo mama utrzymywała z tym jednym, a teraz jak jest drugie mieszka trochę z mamą trochę z ojcem tego drugiego i bierze wszelkie możliwe zasiłki, ojciec też bo ona i on figurują jako samotni rodzice i tak się bujają, aha do trzeciego roku z dzieckiem w domu, teraz poszła do pracy i dalej narzeka, jak dla mnie bosko. Kończę temat bo się rozemocjonowałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2014, 18:59
Simba, Mango lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:problem polega na tym, ze nie jest przewidziana dla nich zadna terapia, niestety. No i coz, nie mozna takiej kobiecie zabronic urodzic...
Nie wiem jak jest tu z wysyłaniem na terapie, ale zgadzam sie z Tobą ze jeśli chodzi o Polskę jest w tym spora wina systemu
Bursztyn lubi tę wiadomość
-
stół to jeszcze daleka droga - nie szukaliśmy
idziemy na imprezę - ja jako kierowca, na dodatek muszę udawać zatrucie, bo trzeba jakoś się wytłumaczyć- a na składanie oświadczeń za wcześnie..
miłęgo wieczoru
Simba, EwaT, Bursztyn, inessa, Kate 75, megan8, samira, Mango, bliska77, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Nie zgadzam się, że każdą głupotę można usprawiedliwić systemem, puszczam się, porzucam dziecko, jeżdżę po alko, walę żonę po mordzie .... bo system nie zapewnił mi opieki terapii i pomocy.
A miałam się zamknąć..
Niuta, Iwone, bliska77, moremi lubią tę wiadomość
-
i co z tym zrobisz? taki jest świat , tacy ludzie..Kate 75 wrote:Nie zgadzam się, że każdą głupotę można usprawiedliwić systemem, puszczam się, porzucam dziecko, jeżdżę po alko, walę żonę po mordzie .... bo system nie zapewnił mi opieki terapii i pomocy.
A miałam się zamknąć.. -
Bozia3 wrote:stół to jeszcze daleka droga - nie szukaliśmy
idziemy na imprezę - ja jako kierowca, na dodatek muszę udawać zatrucie, bo trzeba jakoś się wytłumaczyć- a na składanie oświadczeń za wcześnie..
miłęgo wieczoru
W sumie to też sposób, na odciągnięcie uwagi
Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
no wlasnie, glupote- tego nie da sie usprawiedliwic systemem, pataologii zreszta tez nikt nie usprawiedliwial systemem- jedyne co chcialam powiedziec- to to ze w wielu wypadkach nie dochodziloby do PORZUCANIA DZIECI (bo tym byla rozmowa wiec zostawmy walenie zon po mordzie i jazde po alko na boku- bo nie dotyczy tej dysksji)gdyby ososby dysfunkcyjne mialy pomoc. W krajach gdzie taka pomoc jest dostepna spada odsetek porzucen. Tylko tyle.Kate 75 wrote:Nie zgadzam się, że każdą głupotę można usprawiedliwić systemem, puszczam się, porzucam dziecko, jeżdżę po alko, walę żonę po mordzie .... bo system nie zapewnił mi opieki terapii i pomocy.
A miałam się zamknąć..
Simba, Monia37 lubią tę wiadomość
-
To ze mnie jako obywatelkę płacaca 50 procentowe podatki wkurwia utrzymywanie nieuczciwych kobiet, które udają samotne matki, żeby mieć wiecej kasy. Oraz ich facetów którzy dostają zasiłek jak dla samotnej osoby (ok. 300 euro miesięcznie w porównaniu do osoby w związku) i pracują na czarno. Albo w ogóle na przykład siedzą w więzieniu a zasiłek odbiera za nich brat lub kuzyn, bo Abdela od Mohameda nie odróżnisz. Ale to tez wina systemu, ktory robi wszystko żeby zniechęcić cie do uczciwego postępowania. Mozna mieć jednak jakaś moralność. Niekiedy.EwaT wrote:co w tym złego?
Niuta, EwaT, Kate 75, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW krajach trzeciego swiata nie istnieje porzucanie dzieci, bo jesli jest biada, ktora klepie rodzina - matka i ojciec dziecka, cala rodzina pomaga. W krajach wysoko rozwinietych tak juz nie jest. W krajach trzeciego swiata praktycznie nie ma pojecia podatkow a co za tym idzie na opieke panstwa nikt nie liczy, w krajach rozwinietych placimy ciezkie pieniadze. Nie twierdze ze wszystko panstwo ma nam dac ale nie utrudniac a czasami pomagac, na to idzie nasza kasa. Jaki to wydatek by mlode dziewczyny, nie gotowe do zalozenia rodziny a juz bzykajace sie mialy dostep do darmowej antykocencepcji - np. Plasterki bo pigulke dziewcze moze zapomniec lyknac.Kate 75 wrote:Nie zgadzam się, że każdą głupotę można usprawiedliwić systemem, puszczam się, porzucam dziecko, jeżdżę po alko, walę żonę po mordzie .... bo system nie zapewnił mi opieki terapii i pomocy.
A miałam się zamknąć..
Poza tym odpowiedzialnosc powinni ponosic obydwoje rodzice. Winimy dziewczyne ktora zostawila dziecko a gdzie fiut ktory w niej sie spuscil!
Simba, Bursztyn, EwaT, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:ale ja pisze o patologii i mozliwej prewencji a Ty o leniwej i prawdopodobnie malo inteligentnej kobiecie- a w przypadku glupoty terapia nie pomoze
Bursztynku ja nie rozróżniam tu głupota czy patologia, przypadek opisany powyżej przez mnie zaliczyłabym do obydwu kategorii, a tak na marginesie patologię jak i głupotę powinno się terapeutyzować jeżeli już te terapie system zapewni. A dziewczyna niby normalna, mówisz, że mało inteligentna, być może (ma mgr), ale ja jak miałabym patrzeć głębiej, choć to nie moja działka, jedno i drugie dziecko zrobione aby zatrzymać przy sobie faceta, zawsze w sytuacji kryzysowej pojawiała się ciąża i środki anty niby nie działały, więc może to dysfunkcja + głupota.
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:Ikea przerobiona na piątą stronę - ale to jakość średnia..powiedzmy taki Bleck Red Wite..wolałabym na zamówienie od solidnej firmy - byliśmy w dwóch miejscach - mają przysłać wycenę - zobaczymy..
IKEA ma teraz zupelnie inna jakosc niz kiedys, samo to, ze daja gwarancje na kuchnie na 25 lat. A firma raczej nie zbankrutuje
A mam kolejna juz kuchnie IKEA, teraz fronty z brzozy, jestem mega zadowolona z jakosci i wygladu. Sa wg mnie ponadczasowe.
EwaT, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Kate 75 wrote:Bursztynku ja nie rozróżniam tu głupota czy patologia, przypadek opisany powyżej przez mnie zaliczyłabym do obydwu kategorii, a tak na marginesie patologię jak i głupotę powinno się terapeutyzować jeżeli już te terapie system zapewni. A dziewczyna niby normalna, mówisz, że mało inteligentna, być może (ma mgr), ale ja jak miałabym patrzeć głębiej, choć to nie moja działka, jedno i drugie dziecko zrobione aby zatrzymać przy sobie faceta, zawsze w sytuacji kryzysowej pojawiała się ciąża i środki anty niby nie działały, więc może to dysfunkcja + głupota.
Perfidia i lenistwo
czyli nie taka głupia. No ale dzieci nie porzuciła. Niech wiec chodzi i mędzi. Przecież nie musisz jej pomagać.
-
Simba wrote:To ze mnie jako obywatelkę płacaca 50 procentowe podatki wkurwia utrzymywanie nieuczciwych kobiet, które udają samotne matki, żeby mieć wiecej kasy. Oraz ich facetów którzy dostają zasiłek jak dla samotnej osoby (ok. 300 euro miesięcznie w porównaniu do osoby w związku) i pracują na czarno. Albo w ogóle na przykład siedzą w więzieniu a zasiłek odbiera za nich brat lub kuzyn, bo Abdela od Mohameda nie odróżnisz. Ale to tez wina systemu, ktory robi wszystko żeby zniechęcić cie do uczciwego postępowania. Mozna mieć jednak jakaś moralność. Niekiedy.
tam gdzie chodzi o pieniądze nie ma moralności
wiń system a nie ludzi