35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
mgr jeszcze nie swiadczy o inteligencji, z glupota naprawde niewiele mozna zrobic (poziom IQ jest wrodzony- mozna go tylko w niewielkim stopniu poprawic), a w przypadku tej dziewczyny- coz, moze miec problemy emocjonalne- i tutaj terapia by sie przydala.Kate 75 wrote:Bursztynku ja nie rozróżniam tu głupota czy patologia, przypadek opisany powyżej przez mnie zaliczyłabym do obydwu kategorii, a tak na marginesie patologię jak i głupotę powinno się terapeutyzować jeżeli już te terapie system zapewni. A dziewczyna niby normalna, mówisz, że mało inteligentna, być może (ma mgr), ale ja jak miałabym patrzeć głębiej, choć to nie moja działka, jedno i drugie dziecko zrobione aby zatrzymać przy sobie faceta, zawsze w sytuacji kryzysowej pojawiała się ciąża i środki anty niby nie działały, więc może to dysfunkcja + głupota.
Natomiast zauwazylam, ze rzeczywiscie bardzo sie emocjonujesz i to przezywasz
Kate 75, grosza, bliska77 lubią tę wiadomość
-
To wina systemu! Gdyby system był lepszy bylibyśmy na pierwszym miejscuPusurek wrote:Ale dzis goraca dyskusja! A ja sobie w swojej infantylnosci ogladalam konkurs skokow
Moze to i lepiej
Jakby co, Polska na 4 miejscu 
Bursztyn, inessa, Niuta, Pusurek, Kate 75, samira, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:mgr jeszcze nie swiadczy o inteligencji, z glupota naprawde niewiele mozna zrobic (poziom IQ jest wrodzony- mozna go tylko w niewielkim stopniu poprawic), a w przypadku tej dziewczyny- coz, moze miec problemy emocjonalne- i tutaj terapia by sie przydala.
Natomiast zauwazylam, ze rzeczywiscie bardzo sie emocjonujesz i to przezywasz
bo ona wina nie pije
-
Na szczęście nie wszyscy w tym kraju maja takie podejście do prawa i podatków jak Twoje. Ludzie podobnie myślący nie rozumieją najwyraźniej skąd sie biorą pieniądze na ten cały social. Złota kurę tez mozna zarżnąć. Typowo socjalistyczny sposób myślenia.EwaT wrote:dokładnie
gdyby mnie dawali też bym wzięła -
Simba wrote:Na szczęście nie wszyscy w tym kraju maja takie podejście do prawa i podatków jak Twoje. Ludzie podobnie myślący nie rozumieją najwyraźniej skąd sie biorą pieniądze na ten cały social. Złota kurę tez mozna zarżnąć. Typowo socjalistyczny sposób myślenia.
ale ja płacę podatki więc mam chyba prawidłowe podejście?
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pusurek wrote:To ja to przekaze trenerowi Kruczkowi
Jutro konkurs indywidualny, moze wygramy 
Bardzo bym ci była wdzięczna. Bo ja jeśli chodzi o skoki to akurat mam skok ciśnienia. Dlatego zawijam sie na przerwę od forum
Bursztyn lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle to nie chodzi o to by panstwo wyreczalo swoich obywateli ale by dawalo narzedzia by mogli sami zapracowac, stwarzac odpowiednie warunki. Poki co placimi podatki i glownie na tym korzysta ten kto juz ma a nie ten co nie ma nic. Wolalabym podzielic sie z biednym niz pchac w kieszen premierowi, prezydentowi a przede wszystkim jego swicie.Kate 75 wrote:Niby nie, tylko podatki na te zasiłki muszę

inessa, Bursztyn, Kate 75, Niuta, malgos741, samira, bliska77, Monia37, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySimba wrote:Bardzo bym ci była wdzięczna. Bo ja jeśli chodzi o skoki to akurat mam skok ciśnienia. Dlatego zawijam sie na przerwę od forum

Simba, chill out! Soczek sobie z aronii walnij, obniza cisnienie
Bursztyn, polarmiś, Kate 75, Simba, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoim skromnym zdaniem zawsze były takie sytuacje tylko teraz cześciej o nich słyszymy dzieki mediom i wiekszym kontaktom miedzyludzkim i zawsze znalazały sie kobiety które oddają dzieci itd
i wiem,ze prawo powinno pomagać tak jak pisałam wczesniej. Piszecie tu o socjalu ja jestem za ale tacy ludzie powinni być kontrolowani na co przeznaczają wydatki itp widze na codziń bo mieszkam przy Pomocy społecznej kto tam np przyjeżdża po obiadki ( pieknym nowym mercedesem bo nie wykazuje takich zarobków niby jakie ma ) i ich nikt nie sprawdza???
ja myśle,że tak jak zawsze jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase dla kogos,ktoś musi na czymś zarobić.
caffe, Kate 75, samira, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Nie mowię o potrzebujących tylko o kretaczach, którzy zasiłek na dzieci przeznaczają na zakup samochodu lub domu. Dzieci na pewno lepiej od tego nie maja.
myśle że za bardzo sie przejmujesz co państwo robi z pieniędzmi z podatków a i tak nie masz na to wpływu, co za różnica że wydaja na krętaczy skoro wydaja również na setki innych bzdur? w tym na zbrojenia?i pewnie równiez na inne rzeczy lub badania o których my szaraczki nie mamy pojęcia?
czy może myślisz że masz dostęp do wszystkich informacji?