35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
a skadKate 75 wrote:A już myślałam, że zaoponujesz, i terapię zalecisz

uwazam ze naprawde kazdy jest kowalem swojego losu, i posluguje sie narzedziami jakie ma w warsztacie jaki ma, i kazdy kuje swoje zelazo jak potrafi.
Niuta, inessa, Kate 75 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:a skad
uwazam ze naprawde kazdy jest kowalem swojego losu, i posluguje sie narzedziami jakie ma w warsztacie jaki ma, i kazdy kuje swoje zelazo jak potrafi.
Chyba mnie emocje opuściły i temat winkowy rozweselił, bo stwierdzenie" posługiwanie narzędziami jakimi się ma w warsztacie jaki się ma", jakoś mi się skojarzyło
A z tą terapią na kowala losu żartowałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2014, 20:40
Bursztyn, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
EwaT wrote:a co można przez to rozumieć?
tzn że ustawa przewidywałaby w mojej sytuacji pomoc socjalną
Strasznie to roszczeniowe. A może zamiast oczekiwać pomocy "bo mi się należy" prościej by było samemu o siebie zadbać....
A z resztą nie odzywam się bo mnie takie tematy strasznie wkur..ją!
Kate 75 lubi tę wiadomość
Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards -
Niuta wrote:Strasznie to roszczeniowe. A może zamiast oczekiwać pomocy "bo mi się należy" prościej by było samemu o siebie zadbać....
podejrzewam że nie dla każdego takie rozwiązanie jest prostsze
jeżeli państwo taka pomoc przewiduje to dlaczego ci którym sie nalezy maja z tego nie korzystać? bo Tobie sie to nie podoba? -
EwaT wrote:podejrzewam że nie dla każdego takie rozwiązanie jest prostsze
jeżeli państwo taka pomoc przewiduje to dlaczego ci którym sie nalezy maja z tego nie korzystać? bo Tobie sie to nie podoba?
I wracamy do sedna sprawy - dlaczego im się należy!
Bo co? Bo zamiast jednego czy dwójki dzieci mają ich 8? Bo zamiast się uczyć palili fajki za szkołą i wagarowali? Bo im się zwyczajnie nie chce pracować! Bo i po co skoro państwo musi dać BO IM SIĘ NALEŻY!!!!
To co napisałam to oczywiście duże uproszczenie ale ja tak to widzę i odbieram.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2014, 20:50
mysza1975 lubi tę wiadomość
Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards -
nick nieaktualnyEj dziewczyny, Ewa nie jest roszczeniowa i pewnie w zyciu sobie b. Dobrze radzi, podatki placi. Napisala ze gdyby sytuacja zyciowa ja zmusila zwrocila by sie o pomoc socjalna. Ja tez bym tak zrobila. Stac mnie na prywatnego lekarza i Nie korzstam generalnie z panstwowych, jestem ubezPieczona i placimy podatki. Dlaczego zawsze mam dodatkowo wykladac kase z wlasnej kieszeni na np lekarza skoro jestem ubezpieczona i na to co miesiac place skladki?Niuta wrote:Strasznie to roszczeniowe. A może zamiast oczekiwać pomocy "bo mi się należy" prościej by było samemu o siebie zadbać....
Reni, EwaT, bliska77, Monia37, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nie chce sie wtracac, wydaje mi sie ze Ewa miala na mysli- popraw mnie prosze jesli sie myle, ze jesli np. zostaje nagle sama z dziecmi bo facet sobie poszedl i nie mam pracy a panstwo [przewiduje w takiej sytuacji zasilek- to go biore dopuki(dopoki?) nie znajde pracy, wiec zgodnie z prawem korzystam z pomocy ktora w takiej sytacji mi przyslugujeEwaT wrote:podejrzewam że nie dla każdego takie rozwiązanie jest prostsze
jeżeli państwo taka pomoc przewiduje to dlaczego ci którym sie nalezy maja z tego nie korzystać? bo Tobie sie to nie podoba?
polarmiś, Reni, megan8, EwaT, samira, Monia37, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Nie miałam na myśli że Ewa jest roszczeniowa tylko tak ogólnie.
Zgadzam się że w niektórych sytuacjach państwo powinno pomagać, wkurza mnie tylko taka nazwijmy to wieczna pomoc
to prawda ze niektorzy bardzo naduzywaja i nalezy to tepic i taka sytaucja slusznie wywoluje sprzeciwNiuta wrote:Nie miałam na myśli że Ewa jest roszczeniowa tylko tak ogólnie.
Zgadzam się że w niektórych sytuacjach państwo powinno pomagać, wkurza mnie tylko taka nazwijmy to wieczna pomoc
Niuta lubi tę wiadomość
-
Niuta wrote:I wracamy do sedna sprawy - dlaczego im się należy!
Bo co? Bo zamiast jednego czy dwójki dzieci mają ich 8? Bo zamiast się uczyć palili fajki za szkołą i wagarowali? Bo im się zwyczajnie nie chce pracować! Bo i po co skoro państwo musi dać BO IM SIĘ NALEŻY!!!!
To co napisałam to oczywiście duże uproszczenie ale ja tak to widzę i odbieram.
to napisz do premiera
może przeczyta jak skończy masaż i popije Chateau Lafite 1787
Bursztyn lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo co pisalam panstwo powinno dac lopate a nie chleb. Taka jest rola panstwa. Umozliwic zarobienie na siebie i dziecko.Niuta wrote:Nie miałam na myśli że Ewa jest roszczeniowa tylko tak ogólnie.
Niuta, malgos741 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
polarmiś wrote:To gdzie sa urzednicy ktorzy powinni to kontrolowac aby tych naduzyc nie bylo. Ja mysle ze Donaldo pije Don Perignon i zakasza kawiorem - to wszystko nie za swoje ale za panstwowe . On grosza na zycie nie wydaje ze swoich .
oczywista oczywistość
nie tylko on
na tym polega demokracja przecież
polarmiś lubi tę wiadomość

Jakby co, Polska na 4 miejscu