35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja tez nie mam nic przeciwko pomocy socjalnej państwa - to jest cudowne koło bezpieczeństwa. Przypominam tylko ze wyszliśmy od sytuacji w której ludzie naciągają prawo by te pomoc uzyskać.Bursztyn wrote:nie chce sie wtracac, wydaje mi sie ze Ewa miala na mysli- popraw mnie prosze jesli sie myle, ze jesli np. zostaje nagle sama z dziecmi bo facet sobie poszedl i nie mam pracy a panstwo [przewiduje w takiej sytuacji zasilek- to go biore dopuki(dopoki?) nie znajde pracy, wiec zgodnie z prawem korzystam z pomocy ktora w takiej sytacji mi przysluguje
-
naciagaczom mowimy zdecydownie: NIE !Simba wrote:Ja tez nie mam nic przeciwko pomocy socjalnej państwa - to jest cudowne koło bezpieczeństwa. Przypominam tylko ze wyszliśmy od sytuacji w której ludzie naciągają prawo by te pomoc uzyskać.
Simba, Niuta lubią tę wiadomość
-
polarmiś wrote:Ej dziewczyny, Ewa nie jest roszczeniowa i pewnie w zyciu sobie b. Dobrze radzi, podatki placi. Napisala ze gdyby sytuacja zyciowa ja zmusila zwrocila by sie o pomoc socjalna. Ja tez bym tak zrobila. Stac mnie na prywatnego lekarza i Nie korzstam generalnie z panstwowych, jestem ubezPieczona i placimy podatki. Dlaczego zawsze mam dodatkowo wykladac kase z wlasnej kieszeni na np lekarza skoro jestem ubezpieczona i na to co miesiac place skladki?
Ewa nie widziała nic złego w oszustwach, którzy manipulują sytuacja rodzinna w celu uzyskania korzyści finansowych. -
Simba wrote:Ewa nie widziała nic złego w oszustwach, którzy manipulują sytuacja rodzinna w celu uzyskania korzyści finansowych.
ależ tak
powinno się ich bezwzględnie zamykać a dzieci oddawać rodzinom zastępczym płącąc im za to wiecej niż by wyniósł zasiłek dla rodziców
Reni, Monia37 lubią tę wiadomość
-
dzięki SImba - faktycznie ładnie wyglądają - przejedziemy się tam, bo to około 40 km od KrakowaSimba wrote:Bozia, kiedy ja robiłam kuchnie, bardzo zainspirowała mnie ta fabryka mebli, frontów i blatow. Tam było trochę za drogo żeby zrobić cała kuchnie, ale stelaż zamówiłam u tańszego stolarza natomiast fronty u nich i jestem bardzo zadowolona.
http://www.chobotdesign.eu/oferta/
bliska77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoze jest ale ale reke dam sobie uciac ze fabryka kuchni w ktorej bykam jest w Chobocie kolo Warszawy, no ale i moze w tym pod krakowskim tez jest:-) zaraz spradze.Bozia3 wrote:o cholera , a już się napaliłam..) Bo Chobot jest też pod Krakowem...
-
nick nieaktualnyTak ta firma ktora podala Simba(?) jest pod Warszawa. Ale ja mysle, ze w Krakowie znajdziesz full firm zajmujacych sie stolarstwem i kuchniami. Ale Ikea nie jest zlym rozwiazaniem. Mi osobiscie najbardziej podobaja sie kuchnie w stylu skandynawskim, sa piekne. Ja mam kuchnie nowoczesna ( teraz zrobilabym skandynawska) dol ciemny - wenge a gore biala. Zrobilam w Brw 8 lat temu za 3 tys pln. Stwierdzilam ze nigdy wiecej nie zainwestuje w szfki kuchenne - bo na poprzednim mieszkaniu zrobilismi b. Droga kuchnie a nie wiele ona wniosla do sprzedazy mieszkania. Wiec wole tanszą ( co nie znaczy brzydszą) aby moc ja po paru latach eksplatacji wymienic! Tamta droga po dwoch latach mi sie znudzila i bylam wsciekla, ze ja mam i ze tyle kasy na nia wydalam. A teraz mam spokoj duszy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2014, 09:40
Pusurek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny