X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • DAGI Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dasz radę wejsć?
    Kuchnia ma 16 m2 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2014, 11:24

mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.:(
  • DAGI Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    POLARMIS- usuń linki z cytowania.
    Dam ci link bezpośredni, tylko tam jest duzo różnych zdjeć kuchnia jest na koncu..wczesniej ja z ciaży ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2014, 18:58

Kate 75, megan8 lubią tę wiadomość

mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.:(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wklejam ten link wchodze na onet.foto i mam komunikat- brak zdjec:-)moze na inny komputer przejde bo z tabletu czesto tak mam.

• DAGI Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz szarość i czerwień w domu...bardziej wole ten kolor niż wcześniejszy brąz i ecry

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Nie moge wejsc .

Kolejne linki dzialaja. Ciekawe rozwiazanie z 2 wyspami, ale czy jest wygodne? Mam wrazenie, ze mozna sie sporo posiniaczyc biegajac miedzy naroznikami. ;) Ale pewnie kwestia przyzwyczajenia i wprawy.
    Ja mam kuchnie w ksztalcie litery L, jest wtedy dosc sensowny ciag roboczy, z miejscem do przyrzadzania, mycia, gotowania/ pieczenia. wiec sie nie nalatam ;) A to wazne w kuchni, zeby nie robic zbednych przebiegow ;)

Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• DAGI Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie latam...wszystko mam pod ręką, wystarczy sie odwrócić, a my z M gotujemy, ANia siedzi na stole i na wszystko jest miejsce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2014, 11:44

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kate 75, EwaT, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna kuchnia Dagi :)

Ja mam za małą kuchnię na wyspę, no może na siłę dało by radę, ale ja zrobiłam blat na murku do codziennego jedzenia co by stołu w salonie nie niszczyć, a rozkład szafek w kształcie "L" jak Pusurek i sobie chwalę, a w we wnęce powstałej przez przypadek przy budowie,zrobiłam mini spiżarkę, małe pomieszczonko,ale co się wala, albo w szafkach nie mieści np. duże gabaryty sprzęt agd, wody mineralne i segregatory na śmieci tam trzymam :)

Jadę nad morze, połazić z kijkami powdychać jod, bo dziś fala duża :)

P.S. Pusurku odpisałam :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie agd zabudowane czy nie? Ja mam swira na punkcie magnesow na lodowke, mam cala obmagnesowana + rysunki, notatki, artystyczny nielad ;)
    Ale glownym punktem w kuchni na magnesy sa 2 duze tablice magnetyczne, gdzie wisza te z roznych stron swiata. Musza miec nazwe kraju lub miasta i im bardziej sa barwne i kiczowante, tym lepsze. Wszyscy moi znajomi wiedza, ze nie ma ze mna problemu, jezeli chodzi z pamiatki z wyjazdow i przywoza mi je z wojazy. Mam ich ponad 70 i chyba bedzie czas na kolejna tablice :)

nick nieaktualny, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    To w końcu napiszę co u tego lekarza było :P
    Do Bozi . Nie pisałam tak od razu bo były tu tematy ciekawsze a nie miałam po co budować napięcia jak to ty określiłaś bo nic nadzwyczajnego nie powiedział :)
    Do gabinetu weszłam razem z moim G. Zadawaliśmy bardzo dużo pytań Pierwsze co to dałam wyniki badania nasienia G. Powiedział że wyniki nie są najgorsze ale mimo wszystko dużo parametrów jest obniżonych i trzeba by się skonsultować z urologiem. Na pewno będą potrzebne suplementy które i tak stosujemy. Następnie ja dałam swoje wyniki z tarczycy z czego stwierdził że to na pewno będzie hashimoto i powiedział że trzeba będzie uregulować tarczycę bo w tej chwili ona jest za to wszystko odpowiedzialna. Czyli za plamienia w środku cyklu, wydłużające się cykle,
    nie pękające pęcherzyki, mało śluzu płodnego, nadwaga ( bo przytyłam 10 kg. w niedługim czasie i zauważyłam że mam często napady głodu).

Oczywiście zrobił usg Macica i pochwa w porządku , torbiela nie ma musiał się wchłonąć.
    Kazał się starać i jeśli nic nie wyjdzie do kwietnia to do niego przyjść to rozpoczniemy odpowiednią stymulację ,bo brał właśnie pod uwagę uregulowanie tarczycy a jak wiadomo miałam mieć wizytę u endo za 3 dni która nie wypaliła ( ale o tym pisałam w notatkach pod wykresem i muszę czekać do 7 lutego ) oczywiście wtedy będziemy ustalać histeroskopię z laparoskopią , mówił też o zakupieniu testów owulacyjnych ( nie ma problemu żeby były z allegro ) Ale robić 2 razy dziennie bo można przegapić owulacje. No i wiadomo jak to mówił wcześniej G w tym czasie do urologa. Wspominał też o in vitro pytając czy jesteśmy aż tak zdesperowani żeby przystąpić do niego w niedługim czasie a my odpowiedzieliśmy chórem że nie, i to wszystko co pamiętam.

mam nadzieję że ktoś to z was przeczyta chociaż nie spodziewam się odpowiedzi po tym jak ja zwlekałam z pisaniem...:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2014, 14:08

EwaT, Iwone, nick nieaktualny, malgos741, Kate 75, nick nieaktualny, grosza, Niuta, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagi, ale Ty jesteś chudzina..:) Ładna kuchnia, ale chyba nie umiałabym funkcjonować na takich wyspach..a może to kwestia przyzwyczajenia...

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• DAGI Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chudzina? Właśnie rozpoczynam dietkę, bo stuknęło mi 55,7 kg :( Od 3 dni ćwiczę Chodakowską.

megan8, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w niedzielne popołudnie!
    55,7 kg a ile masz wzrostu Dagi?

Andzia33 lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAGI wrote:
    Chudzina? Właśnie rozpoczynam dietkę, bo stuknęło mi 55,7 kg :( Od 3 dni ćwiczę Chodakowską.
    Ja pierniczę - gdybym ważyła 56 kg - to byłabym jak szkielet...nawet nie chciałabym tyle ważyć...ważąc 72-74 kg wyglądam naprawdę zadawalająco - z tendencją do zanikania cycków już wtedy. Do 75-77 jest ok i tyle ważyłam przez ostatnie 2-3 lata. Teraz zaczynam z wagą 81 (może te dupki i clo, po których puchnę znów mi pomogły przytyć...) mam 170 cm wzrostu. 58 kg ważyłam w 8 klasie podstawówki..:)

nick nieaktualny, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira - dobrze, że konkretny lekarz. Zadbaj o tą tarczycę, bo ona najwyraźniej psuje wszystko. I suplementy u M. też ważne - myślę, że nam pomogły...

FZuMp1.png

• slash Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ważyłam 57 kg jak konczyłam podstawówkę, a w liceum urosłam jeszcze 4 cm. Teraz mam 173cm a ważę niestety 80 kg, trochę mi się przytyło ostatnimi czasy, ale to też moja wina bo niczego sobie nie odmawiałam.
    Najlepiej czuję się w wadze 67 - 72, powyżej tej wagi już mi jakoś ciężko i nie podobam się sobie.
    Już zaczęłam ograniczać sobie jedzenie, jeszcze żebym się zmobilizowała do ćwiczen, ale ja nygus jestem.

Samira - słuchaj Bozi, ona mądrze mówi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2014, 14:17

grosza, nick nieaktualny, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki w sloneczna niedziele,u mnie nadal katastrofa mdlosci nie odpuszczaja i doszlo rzyganko poranne,to jest jakas masakra nie moge jesc i pic .Jestem tym wszystkim strasznie zmeczona ,23 mam wizyte u Gina.milego dnia

nick nieaktualny, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAGI wrote:
    Wyspe widzialam , kuchnia wielkaale przez to ze na scianach nie wiele wydaje mi sie malo przytulna - ale to jest opinia z jednej fotki. Ja lubie pierdolniczek, musi sie duzo dziac- ale w takim pierdolniczku trudniej utrzymac czystosc. Byly tam fotki jak rosl Ci brzuszek to Ty ? Taka blondyneczka z dlugimi wlosami. Szczupaczek z ciebie. No ale przy mnie to kazdy jest chudziutki.

Andzia33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira ale rozumiem ze dal Ci jakies lekarstwa na tarczyce?

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria bardzo CI współczuję - wiem, że może jestem nienormalna, ale liczyłam, że w drugiej ciąży poczuję co to znaczy mieć nudności i dzięki nim poleci waga - a tu tak jak poprzednio. Czuję się znakomicie - mam mnóstwo energii - mogłabym cały dzień zasuwać i wciąż mnie nosi. Jedyny objaw, to to, że padam około 22.00, no i bolą mnie cycki i to wszystko...

anna maria, nick nieaktualny, malgos741, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• slash Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia jak to jest, ale chyba te nudności i rzyganko to męcząca sprawa. Anna Maria miejmy nadzieję że to szybko minie.

anna maria lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 2156 2157 2158 2159 2160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ