X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Czuję się znakomicie - mam mnóstwo energii - mogłabym cały dzień zasuwać i wciąż mnie nosi. Jedyny objaw, to to, że padam około 22.00,

No to jestes zuch! Ja po dni w pracy i codziennych altywnosciach mam zjazd o 21. Chodze spac wczesniej niz corka i wystarczy tylko, ze przyloze glowe do poduszki i juz mam zjazd. ;)

Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAGI wrote:
    Chudzina? Właśnie rozpoczynam dietkę, bo stuknęło mi 55,7 kg :( Od 3 dni ćwiczę Chodakowską.

To uwazaj, bo waga moze nie spac, ale zauwazysz roznice w obwodach, jesli masz potrzebe zauwazenia ;) Ja od kiedy zaczelam cwiczyc z Chodakowska ( teraz przestalam intensywnie, cwicze sobie na 30%) schudlam moze z 2 kg, ale byla istotna roznica w rozmiarach ciuchow. Miesnie waza wiecej niz tluszcz, a wygladaja znacznie lepiej ;)
    Zreszta Chodakowska mowi sama: Wyrzuc wage, bierz do reki centymetr! :)

megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Samira ale rozumiem ze dal Ci jakies lekarstwa na tarczyce?
    ja biorę Euthyrox 25 który przepisała mi endo a ze miałam iść za dwa dni do niej to on nic nie zmieniał (ja na własną rękę teraz biorę raz dawkę 25 a raz 50 (dzień na dzień)mam nadzieję ze to pomoże...a wizytę mam jak pisałam pod wykresem w notatkach 7.02 u endo (z mojej winny termin o 3tyg. przesunięty)

bliska77 lubi tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia uwierz mi ze nie chcialabys tych mdlosci ktore ja mam ,ale wszystko przed Toba ja do 6 tyg czulam sie super nie odczuwalam ciazy,a teraz szkoda gadac.
    Bozia3 wrote:
    anna maria bardzo CI współczuję - wiem, że może jestem nienormalna, ale liczyłam, że w drugiej ciąży poczuję co to znaczy mieć nudności i dzięki nim poleci waga - a tu tak jak poprzednio. Czuję się znakomicie - mam mnóstwo energii - mogłabym cały dzień zasuwać i wciąż mnie nosi. Jedyny objaw, to to, że padam około 22.00, no i bolą mnie cycki i to wszystko...

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez ciazy zasypiam o 20-21 ale budze sie 5-6 .

Pusurek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ja mam salon kolonialny.. meble z tego sklepu: http://www.massivum.de/
    meble z ciemnego palisandru z okuciami..
    Tez mam meble kolonialne ale z teaku i mahoniu kupione w Azji Dalekowschodniej. Ceny w Polsce sa odjechane i absurdalne w stosunku do ich rzeczywistej ceny plus koszty przeslania i cla. Ja z biblioteczke dalam 180 usd a w Pl podobna tylko ms mniej zdobien 3500 - chore!
    Za lozko podobne do tego na zdjeciu ale z teaku 200 usd. Ciekawe ile tu sobie zycza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no najtansze one nie sa, ale w porownaniu z cenami w sklepach stacjonarnych to i tak tanio.. a Ty polarmis to kupowalas te meble w Azji w jaki sposob? online, czy bylas tam?
    Bylam tam. Ale na tej stronie jak patrzylam to te ceny sa chyba nizsze niz w Polsce. I sa stosunkowo jasne ja mam ciemne. Teraz bym kupowala jasne. Swiatlo i jasnosc pomieszczenia to podstawa.

Andzia33 lubi tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira cieszę się ze trafiłaś do takiego lekarza. :-)
    Co do mebli to wolę jasne.
    Byłam dziś u ginka, jajco 20mm, dziś pregnyl ok 20 będę jechać do pielęgniarki.:-)

samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u nas dziś przymroziło w nocy -14 a w dzię -7

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgos to dzisiaj i jutro z lozka chlopa nie wypuszczaj!

malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj na forum dyzur:-)

malgos741 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Samira cieszę się ze trafiłaś do takiego lekarza. :-)
    Co do mebli to wolę jasne.
    Byłam dziś u ginka, jajco 20mm, dziś pregnyl ok 20 będę jechać do pielęgniarki.:-)
    To super że takie duże jajo, niech ładnie pęka :)

bliska77, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Ale u nas dziś przymroziło w nocy -14 a w dzię -7
    A w Kato w dzień +10

malgos741 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,
    Przepraszam, ze sie nie odzywalam ale wczoraj praktycznie caly dzien nie bylo mnie w domu, a dzis mamy problemy z internetem, badania ok, genetyk powiedzial ze nie ma potrzeby robic dalszych poniewaz ryzyko wystapiena jednej z tych trzech wad genetycznych, po obliczeniach itp, jest srednio 10krotnie nizsze niz przewidziane w mojej grupie wiekowej. W wolnej chwili poczytam co u Was

Kate 75, Pusurek, Mango, malgos741, samira, Niuta, Iwone, megan8, gosia7122, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś to super wieści <3 :)
    Cieszę się, że jest dobrze teraz możesz odetchnąć <3

bliska77, Pusurek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kate, zebys wiedziala ze odetchnelam i to jak!
    Ciekawy temat mnie ominal ale moze i dobrze, bo znam osobiscie znam ode mnie z racy 4 "samotne matki" i jedna obok mieszkajaca korzystajace ze wszystkiego co sie da i jezdza brykami wartymi nienalze 1/4 mojego domu...ale mniejsza z tym, moze po prostu umialy sbie "zycie zorganizowac" :-)
    Jesli chodzi o kuchnie, tak jak Bozia, powiedzmy, srednio odnalazlabym sie w kuchni z wspa, kolor frontow mamy taka ciepla wanilie a boki, polke i stol kuchenny dzielacy kuchnie isalon brazowy i dlatego tez zamowilismy takie blaty, to bylo dwa lata temu, teraz troche zaluje, ze nie zamowilam jasnych blatow i czekam az obecne nieco sie zniszcza :-) ..., ja preferuje dom cieply z dusza, nie przepada za minimalizmem w kazdym badz razie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2014, 18:51

Kate 75, Pusurek, slash, Mango, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga super.

bliska77 lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To masz Aguś podobnie do mnie wanilia + brąz, a co do ciepłych wnętrz też tak mam i trochę jak Polarek trochę pierdolniczek, choć ostatnio ograniczam, właśnie ze względu na porządek. Czasami jak do kogoś pójdę i widzę nowoczesność, lakier, błysk i stal to też tak chcę, ale to tylko chwila, ostatnio mieszkałam 3 dni w bardzo nowocześnie urządzonym hotelu i doszłam do wniosku, że to jednak nie dla mnie. Ktoś pytał o zabudowę AGD, lodówkę mam wolnostojącą z magnesami, kartkami i zapiskami, zmywarka w zabudowie i kuchenka bez bo była wcześniej i trzeba było wkomponować w szafki i jakoś wyszło.
    A co wagi, to Dagi odchudzaj się " z kości na ości" ;) dla mnie jesteś o.k. Ja to musiałam schudnąć bo ważyłam 105,5 przy 162 wzrostu, teraz chyba 160 bo mam wrażenie, że się kurczę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2014, 18:16

Pusurek, bliska77, polarmiś, samira, Bozia3, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze się nie kurczymy z szerokości ;)

bliska77, Bozia3 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    To masz Aguś podobnie do mnie wanilia + brąz, a co do ciepłych wnętrz też tak mam i trochę jak Polarek trochę pierdolniczek, choć ostatnio ograniczam, właśnie ze względu na porządek. Czasami jak do kogoś pójdę i widzę nowoczesność, lakier, błysk i stal to też tak chcę, ale to tylko chwila, ostatnio mieszkałam 3 dni w bardzo nowocześnie urządzonym hotelu i doszłam do wniosku, że to jednak nie dla mnie. Ktoś pytał o zabudowę AGD, lodówkę mam wolnostojącą z magnesami, kartkami i zapiskami, zmywarka w zabudowie i kuchenka bez bo była wcześniej i trzeba było wkomponować w szafki i jakoś wyszło.
    A co wagi, to Dagi odchudzaj się " z kości na ości" ;) dla mnie jesteś o.k. Ja to musiałam schudnąć bo ważyłam 105,5 przy 162 wzrostu, teraz chyba 160 bo mam wrażenie, że się kurczę ;)
    my np na początku kupiliśmy barierki stalowe i mąż je założył ale że schody drewniane, to stwierdziliśmy, ze pasuje jak.. a poza tym, je jednak nie czuję się dobrze w zimnych wnętrzach, barierki zdemontowaliśmy i drewniane założyliśmy ;-)
    w starym domu miałam taki pierdolniczek, teraz już bardzo ograniczyłam ze względów praktycznych ale duszę dom dla mnie musi mieć i taki swojski klimacik, uwielbiam przytulne i ciepłe wnętrza ale jednocześnie nie lubię upstrzonych ;-)

Kate 75, Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2157 2158 2159 2160 2161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ