X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    dziewczyny a słyszałyście o tej śmierci bliźniaczek W szpitalu we Włocławku bo nie wykonali cesarki ,czekali do rana bo nie było niby specjalisty do wykonania usg (sprzęt najwyższej klasy z WOŚP) wcześniej tz. o 24 serduszka biły ładnie ,dwie godz. później już nie oczywiście sorry ale te huje w szpitalu nie maja sobie nic do zarzucenia ,jeszcze kazali jej czekac na usunięcie martwych dzieci...

łzy mi leciały jak teraz słuchałam ojca dzieci jak mówił i szlochał ze starali się o nie przez pięć lat i jak się cieszyli ze bliźnięta ...masakra ,strasznie to smutne :( :(

tu link http://polskalokalna.pl/raport/wosp/news/owsiak-o-tragedii-we-wloclawku-szpital-mial-nowoczesny,1984172,8466

Wczoraj o tym czytałam. I nawet sobie nie próbuję wyobrazić co czują rodzice..... I ciekawe jak to jest możliwe że dwie godziny wcześniej było ok a później dzieci zmarły. Coś lekarze nie mówią wszystkiego....

samira, bliska77, EwaT, Andzia33 lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagi usunelam linki ale sprawdz czy cos zostalo

• grosza Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira też czytałam na wp.pl o tym ale zbyt smutne to jest dla mnie :(

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    Wczoraj o tym czytałam. I nawet sobie nie próbuję wyobrazić co czują rodzice..... I ciekawe jak to jest możliwe że dwie godziny wcześniej było ok a później dzieci zmarły. Coś lekarze nie mówią wszystkiego....

ona była w ósmym miesiącu ,ciąża zagrożona powinna podobno już od tygodnia w nim być monitorowana a i ten sprzęt jak powiedział Owsiak mógł obsłużyć każdy lekarz gin. po prostu zaniedbanie bardzo poważnej sytuacji ...

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Taka mam jedna z lazienek, szarosci, biel , szklane drzwi od brodzika, biale sciany oddzielone od szarych kafelek czerwonym szklanym ozdobnyn paskiem. Lustro wielkie nad zlewem , wbudowane , otoczone czarna mozaika. Reczniki szare i czerwone.

Też się zastanawiam na dodaniem czegoś w kolorze a na razie nie mam koncepcji, ale twój opis bardzo mi się podoba, koleżanka zrobiła mi wizualizację mojego pomysłu i pracuję dalej nad wizją. Niestety muszę poprzerabiać hydraulikę i elektrykę bo zmieniam ustawienie co niestety niesie za sobą koszty, przy budowie nie przemyślałam dobrze łazienki i teraz będę ryć w ścianach, masakra :(

Pusurek lubi tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAGI wrote:
    168 cm..
    ale w udach prawie 60 cm, biodra 97 cm :(
    Kochana Ty jesteś fajnych rozmiarów. Gdybym ja miała 97 w biodrach byłabym szcześliwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2014, 19:40

bliska77, Kate 75 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w kuchni kafle w kolorze limonki i takiez dodatki. Lazienka ma na podlodze kafle imitujace ciemne panele podlogowe, dzieki temu wyglada cieplo i jest latwa w utrzymaniu czystosci ;) Pod prysznicem granatowa mozaika, sciany w kolorze wanilii.
    W pokojach kolory kawy jak na kawosza przystalo: latte, capuccino, mokka, w korytarzu mokka i ciemny blekit. Ja uwielbiam wszelakie odcienie niebieskiego i paski, paski mam na scianach w salonie i korytarzu. Fajnie wyglada, tylko ciezko sie maluje ;) Do tego biale meble ( IKEA, a jakze) i debowa jadalnia :)
    A, i mam miliony kwiatow, uwielbiam je i stoja pogrupowane w kaciki kwiatowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2014, 19:37

bliska77, Kate 75, polarmiś, EwaT, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Kochana to Ty jesteś fajnych rozmiarów. Gdybym ja miała 97 w biodrach byłabym szcześliwa.
    otóż to ;-)

Kate 75 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    U mnie w kuchni kafle w kolorze limonki i takiez dodatki. Lazienka ma na podlodze kafle imitujace ciemne panele podlogowe, dzieki temu wyglada cieplo i jest latwa w utrzymaniu czystosci ;) Pod prysznicem granatowa mozaika, sciany w kolorze wanilii.
    W pokojach kolory kawy jak na kawosza przystalo: latte, capuccino, mokka, w korytarzu mokka i ciemny blekit. Ja uwielbiam wszelakie odcienie niebieskiego i paski, paski mam na scianach w salonie i korytarzu. Fajnie wyglada, tylko ciezko sie maluje ;) Do tego biale meble ( IKEA, a jakze) i debowa jadalnia :)
    u córki też są meble z ikei ;-)

Pusurek lubi tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAGI wrote:
    ja majac 57 kg wyglądam fatalnie- mam dziwna budowę ciała- niestety...zobacz na moje wymiary...wszyscy są zdziwieni,ze tyle waże a tak wyglądam...Właśnie dlatego Chodakowska- ostatnio trochę mi spadło w centymetrach i pozbyłam sie cellulitu a mam go w okropnej ilości od pośladów do kolan- nogi 70 latki :( I właśnie z Chodakowską spadło mi dużo- biodra na 93, uda na 55,5 a talie mam 70- 67 cm.( wtedy cwiczyłam 3 miesiace)

POLARMIS- usuń linki do zdjeć, plissss :)

Ta z brzuchem to właśnie ja...dalej też są zdjecia bez brzucha z córką i chrzesnicą :)

Dagi dla mnie na zdjęciach wyglądasz super i nóg 70 - latki nie widziałam :)

bliska77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    przy budowie nie przemyślałam dobrze łazienki i teraz będę ryć w ścianach, masakra :(

Nas rycie tez czeka, bo przerobilismy jedna z sypialni na gorze na lazienke, rury juz pociagniete, ale nie ma jeszcze odplywow, no i problem z kolorami we wnetrzu, bo cala inwencje i serce wlozylam w pierwsza lazienke, ktora jest na dole. Na pewno bede miala taka sama podloge, czyli kafle - panele, a co do reszty do zero pomyslow :(

Kate 75, bliska77, polarmiś lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uroki budowy ciała - gruszki, dół szerszy , góra węższa.
    Jednak wydaje mi się że wymiary teraz masz fajne. Jednak to każda z nas musi czuć się dobrze w swoim ciele.
    Chyba zacznę z tą Chodakowską.

Kate 75, Pusurek, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie wypowiadam co do stylu w mieszkaniu, bo jestem na wynajmowanym więc prawie wszystko nie jest zależne ode mnie. A jak będę miała swoje to wtedy będę myśleć i szaleć :)
    Pod warunkiem, że będzie mnie stać na szaleństwa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2014, 19:43

Pusurek, megan8 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A, i mam miliony kwiatow, uwielbiam je i stoja pogrupowane w kaciki kwiatowe.

Limonka brzmi inspirująco i ta granatowa mozaika, chyba poskładam te inspiracje trochę od Polarka trochę od Pusurka i łazienka będzie w stylu eklektycznym a'la ovuf ;)
    A tak na poważnie fajne te opisy, aż mi ochota na ten remont się wzmaga, a ja bardzo nie lubię remontów.
    A z Ikea mam dywan i białą szafkę pod sprzęt tv i segregatory do śmieci oraz świece.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2014, 19:46

bliska77, Pusurek, polarmiś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slashus, dawaj Chodakowska, przy odrobinie rezimu zywieniowego mozna naprawde osiagnac szybkie efekty. Ja zaczelam z nia w kwietniu ubieglego roku i po kazdym treningu nagradzalam sie Prince Polo ;) I efekty byly bardzo szybkie, teraz zaluje tego nagradzania sie, bo moglabym wygladac duzo lepiej, ale i tak roznica jest spora :)

bliska77, slash, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nagroda super :)
    No muszę się zmobilizować, narazie tylko gadam i gadam, ale w czyny trzeba przejsc. Patrzyłam też w necie fajne ćwiczenia ma Mel B, ale jednak będę patriotką i spróbuję z Chodakowską :)

Reżim żywieniowy już zaczęłam od poniedziałku - dziś minęło 7 dni. Jupi :)

Pusurku Ty to pewnie laska jesteś i nie ma się czego czepiac.
    Z tego co zauważyłam jesteś bardzo aktywna fizycznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2014, 19:51

bliska77, Pusurek, Kate 75 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Uroki budowy ciała - gruszki, dół szerszy , góra węższa.
    Jednak wydaje mi się że wymiary teraz masz fajne. Jednak to każda z nas musi czuć się dobrze w swoim ciele.
    Chyba zacznę z tą Chodakowską.

Otóż to każda musi się czuć dobrze sama ze sobą, jednej przeszkadza kg czy cm za dużo, a drugiej nie, bo dobrze wygląda i czuje się w wadze jaką ma :) A ćwiczyć zawsze warto choćby dla zdrowia i samopoczucia niekoniecznie dla figury.
    Mnie ruchliwość tylko ratowała, bo przy posiadanej wcześniej dużej nadwadze, byłam w miarę sprawna i to mi pomogło przy późniejszej diecie i odchudzaniu, nie musiałam ruszać góry z miejsca ;)

Pusurek, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Nagroda super :)
    No muszę się zmobilizować, narazie tylko gadam i gadam, ale w czyny trzeba przejsc. Patrzyłam też w necie fajne ćwiczenia ma Mel B, ale jednak będę patriotką i spróbuję z Chodakowską :)

Reżim żywieniowy już zaczęłam od poniedziałku - dziś minęło 7 dni. Jupi :)

Pusurku Ty to pewnie laska jesteś i nie ma się czego czepiac.
    Z tego co zauważyłam jesteś bardzo aktywna fizycznie.

Teraz to juz jestem tylko kobieta w ciazy po 40 stce ;) Odpuscilam wspinaczke na razie ( chociaz tydzien temu jeszcze poszlam poasekurowac corke i az mnie nosilo, ale sie jednak troche balam ). Odmowilismy narty w gorach, na ktore mielismy jechac w lutym, bo mialambym stresa, ze we mnie ktos wjedzie, nawet jak ja bede uwazac.
    Ale generalnie jestesmy sportowa rodzina i sport jest dla nas wszystkich bardzo wazna rzecza. Przyznam wiec szczerze, ze troche teraz cierpie, kiedy cwicze tylko pillates. Ale do Chodakowskiej zamierzam wrocic w II trymestrze, jesli wszystko bedzie ok.

Kate 75, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dobrze, że z pewnych rzeczy narazie zrezygnowałaś, jeszcze będziesz miała czas wrócić do nich, a teraz maleństwo jest najważniejsze.
    Cwicz pilates :) to Ci powinno wystarczyć i już.

Pusurek, Kate 75 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:

Mnie ruchliwość tylko ratowała, bo przy posiadanej wcześniej dużej nadwadze, byłam w miarę sprawna i to mi pomogło przy późniejszej diecie i odchudzaniu, nie musiałam ruszać góry z miejsca ;)

Trzeba tez pamietac, ze problemy z nadwaga to nie tylko wyglad fizyczny. To rowniez problemy z kregoslupem, stawami, sercem, wszystko to musi pracowac podwojnie, a to jednak duze obciazenie dla organizmu. Ruszajmy sie wiec dla zdrowia, nie tylko dla urody! :)

Kate 75, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2159 2160 2161 2162 2163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ