X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misku ja jeszcze b.malo jadlam :-) prawie nic...

szczęśliwa 2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Pasurku czytaj ze zrozumieniem ,ja tez przecież napisałam ze w zły sposób je egzekwowała a Ty z kolei jakbyś sugerowała ze co to ona nawymyślała z tym porodem ,czego to on wymagała nadzwyczajnego a nie tylko w jaki sposób to robiła...tak sorry ale jakbyś się z niej tylko naśmiewała...na tym kończę :)

Opis sytuacji kolezanki nie mial na celu jej osmieszanie, raczej pokazanie, ze kiedy sie zaczyna cos z doopy strony, to mozna wiecej stracic niz zyskac. Miala swoje prawa, znala je, fantastycznie, tylko na litosc Boska, badzmy ludzmi, szanujmy tez troche innych, tak jak bysmy chcieli, zeby szanowali nas.

A z drugiej strony, moze jestem troche staromodna, ale mysle tak samo jak Ania, ktora w koncu siedzi w branzy, ze porod to nie zakupy, mozesz sobie zrobic genialna liste, zgodna ze swoimi prawami, a rzeczywistosc moze okazac sie zupelnie inna. Jesli ide urodzic w szpitalu, to znaczy, ze ufam lekarzowi i zdaje sie na jego opinie, a nie mowie mu, co ma ze mna w danym momencie robic, a czego nie.

Widze, ze w modnych planach porodu jest np. haslo: Chcę przeć instynktownie, nie chcę aby mówiono mi kiedy mam przeć i być instruowana jak długo przeć. Matko, konia z rzedem tej kobiecie, ktora bedzie wiedziala sama, kiedy to robic, tak zeby np. nie popekalo krocze. Ja bede rodzila po raz 2 i bede blagac, zeby mi polozna mowila, ze to juz czy jeszcze nie...

szczęśliwa 2, polarmiś, inessa, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 11:51

bliska77, grosza, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Myszonek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarku - podoba mi się wyjaśnienie:

Moje dziecko - to jaśniejsze

Bozia3, bliska77, polarmiś lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha - przy tych zaangażowaniach na 100% w różne nasze sfery życia, zapomniałam wymienić rozrywkę - to też ważne. Np. taka Aga- na 100% się bawi :) - dziecko za nią chodzi - a ona zamknięta w łazience - na klopie w dżinsach oddaje się ovu - widzicie - da się? ;)

bliska77, polarmiś, szczęśliwa 2, Bursztyn, inessa, Reni, Iwone, mysza1975, Parka lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    Pusurku był film czy leci z nami pilot :-)
    ten pilot wg mnie to rola społeczna na 100 % ale jesli chodzi o możliwości pilotowania samolotu to - 100 % :-P
    tez zjadłam pączka to sie już wcale nie ekscytuje bo mam równowagę w zrównoważeniu w roli społecznej 100 %

No i to jest bardzo dobra koncepcja, Marysiu :P

szczęśliwa 2, Bursztyn, Reni lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    A ziarno by sie przydało :-P
    a promotor pamietam niczego sobie :-P
    a mąż czasami Bursztynka wkurza :-P
    o to to :)

bliska77, szczęśliwa 2, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• slash Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz. Naprawdę widać że ten dom ma w sobie coś. A Twoje dziecko śliczne :)

polarmiś, bliska77 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Bursztynku, nawet nie wiesz jak bardzo chcialabym sie z toba spotkac na piwku, jest jeszcze na tej mojej liscie kilka dziewczyn, nie bede wszystkich wymieniac coby swoich sympatii nie ujawniac ale powiem, ze Ty jestes zdecydowanie jedna z nich :-)
    bardzo mi milo Agus, z wzajemnoscia :) <3
    i z przyjemniscia, piwko przeciez to jest mozliwe do zrealizowania :)

bliska77, samira lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    aha - przy tych zaangażowaniach na 100% w różne nasze sfery życia, zapomniałam wymienić rozrywkę - to też ważne. Np. taka Aga- na 100% się bawi :) - dziecko za nią chodzi - a ona zamknięta w łazience - na klopie w dżinsach oddaje się ovu - widzicie - da się? ;)

Ja jestem zaangazowana na 100% przy komputerze, ale z roli nauczyciela nie wychodze :P Moje dziecko gra na komorce i jak przeklina, bo przegrywa to dostaje ustne pouczenie:P
    Mozna? Mozna! :P

polarmiś, szczęśliwa 2, Parka lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    bardzo mi milo Agus, z wzajemnoscia :) <3
    i z przyjemniscia, piwko przeciez to jest mozliwe do zrealizowania :)
    Aga teraz piwka nie może - dopiero za rok - tymczasem zajmij się promotorem..;)

bliska77, szczęśliwa 2, Bursztyn, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• grosza Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmisiu domek z duszą :)

polarmiś, Myszonek, szczęśliwa 2, bliska77 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Misku ja jeszcze b.malo jadlam :-) prawie nic...

ja rok temu od września do grudnia schudłam 15 kg, dieta, duzo spacerów, pływanie i też nic.
    Ale nadwaga na pewno mi nie pomaga, to fakt.

bliska77, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    o co raz lepiej :-)
    czyli "trudne ,dziwne nowobrzmiące "słowa konotuja u mnie predylekcje naukowe :-P ????
    cos w tym stylu ;)

szczęśliwa 2 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bozia, wszystko sie da, zycie nauczylo mnie podchdzic do wszystkiego z dystansem, do siebie tez, w miesiacu w ktorym zaszlam, robilamw domu gwiazdy z corka i stawalam na rekach :-) , latem w ogrodku hula hop zawsze jest w ruchu, ja wiekszy corka mniejszy i mam to gdzies, ze sasiedzi maja ze mne ubaw, i tak corka i ja mamy najlepszy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 18:46

polarmiś, szczęśliwa 2, Bursztyn, samira, Bozia3, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 11:52

polarmiś, Pusurek, bliska77, Bursztyn, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Opis sytuacji kolezanki nie mial na celu jej osmieszanie, raczej pokazanie, ze kiedy sie zaczyna cos z doopy strony, to mozna wiecej stracic niz zyskac. Miala swoje prawa, znala je, fantastycznie, tylko na litosc Boska, badzmy ludzmi, szanujmy tez troche innych, tak jak bysmy chcieli, zeby szanowali nas.

A z drugiej strony, moze jestem troche staromodna, ale mysle tak samo jak Ania, ktora w koncu siedzi w branzy, ze porod to nie zakupy, mozesz sobie zrobic genialna liste, zgodna ze swoimi prawami, a rzeczywistosc moze okazac sie zupelnie inna. Jesli ide urodzic w szpitalu, to znaczy, ze ufam lekarzowi i zdaje sie na jego opinie, a nie mowie mu, co ma ze mna w danym momencie robic, a czego nie.

Widze, ze w modnych planach porodu jest np. haslo: Chcę przeć instynktownie, nie chcę aby mówiono mi kiedy mam przeć i być instruowana jak długo przeć. Matko, konia z rzedem tej kobiecie, ktora bedzie wiedziala sama, kiedy to robic, tak zeby np. nie popekalo krocze. Ja bede rodzila po raz 2 i bede blagac, zeby mi polozna mowila, ze to juz czy jeszcze nie...
    moim skromnym zdaniem powinno sie babe oblać wiadrem zimnej wody już po pierwszych 3 sek wrzasku a jak to nie pomoże to pierdzielnąć tortem w łeb jak na starych filmach z Chaplinem

szczęśliwa 2, Pusurek, Bursztyn lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No i to jest bardzo dobra koncepcja, Marysiu :P
    No bo ...
    mąż ?
    mój mąż jest z zawodu dyrektorem :-P

Pusurek, grosza, Bursztyn lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    po alko Cie nie słyszałam , a nawet jesli było cos na forum to nie widziałam różnicy :-)
    podejrzewam ze po alko idzie Ci jeszcze lepiej :-P
    po alko staje sie wirtuozem slowa- oczywiscie nie podazajac logicznym szlakiem- tylko gubi mnie to, ze nie widac po mnie ze jestem napier....na jak meteor - i ludzie mysla ze ja tak na powaznie....to jest problem

bliska77, szczęśliwa 2, EwaT, Reni, Niuta lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    moim skromnym zdaniem powinno sie babe oblać wiadrem zimnej wody już po pierwszych 3 sek wrzasku a jak to nie pomoże to pierdzielnąć tortem w łeb jak na starych filmach z Chaplinem

No padlam ze smiechu jak sobie to wyobrazilam! :D Ale co oni by potem biedacy mieli w tym szpitalu, polowe mediow z Trojmiasta i druga polowe prawnikow pewnie w ciagu 15 minut :D
    Nie jest lekko byc lekarzem ;)

szczęśliwa 2, EwaT, Bursztyn, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2173 2174 2175 2176 2177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ