X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    A ziarno by sie przydało :-P
    a promotor pamietam niczego sobie :-P
    a mąż czasami Bursztynka wkurza :-P
    dobra dobra, bez kuszenia ;)

szczęśliwa 2 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    No bo ...
    mąż ?
    mój mąż jest z zawodu dyrektorem :-P

Brawo za znajomosc starych polskich filmow! Musisz byc chyba taka stara jak ja ;)

szczęśliwa 2 lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a ja byłam z Bursztynem na piwie... :-P
    bardzo fajnie bylo :)
    chetnie powtorke zrobilabym- przy nastepnym przyjezdzie do Krakowa :)

bliska77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Bursztyn, mąż robi zakwas wg tego przepisu:

http://www.zajadam.pl/wypieki/przepis-na-zakwas-zytni

Bursztyn, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    No i fajnie mialyscie :-)
    bardzo :)

bliska77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, masz racje, piwka teraz nie moge a tego bezalkoholowego i tak nie uznaje, rowniez stawiam na promotora :-)

Bursztyn, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja zrobiłam podobnie - i tylko na tym skorzystałam - a te pyskujące, roszczeniowe i warczące już od startu tracą na sympatii u personelu i tym bardziej gówno osiągają...:)
    Bozia ja też to popieram co teraz napisałaś .wiadomo jak ktoś ryja drze od progu to nie chce się z taka osoba gadać ale są tez sytuacje w których trzeba reagować jak cie olewają ...

i też nie uważam darcie się nawet podczas porodu nie pomaga chociaż ja sobie popłakiwałam jak było ciężko ale tak cichutko tylko ;)

a kiedyś mi mama opowiadała jak mnie rodziła ze w tym czasie rodziła tez cyganka i darła się jak wariatka ,na prawdę przeszkadzała i lekarzom i położnym nawet pacjentkom obok rodzącym i w pewnym momencie słychać trzask - dostałą w twarz od pewnej położnej bo ta już nie wytrzymała i przestała się drzeć ,chyba zdębiała po tym nagłym zwrocie akcji ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 18:52

EwaT, bliska77, szczęśliwa 2, Bozia3, malgos741, mysza1975, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    bardzo :)
    No domysam sie :-)

Bursztyn lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    o to to :)
    Boziu, nie sadzilam ze bedziesz podzegac (strasznie jest pisac bez polskiej czcionki)... ;)

bliska77, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Aga teraz piwka nie może - dopiero za rok - tymczasem zajmij się promotorem..;)
    tak, wiem, za rok :)
    byc moze zajme sie mezem :) wlasnie jest w drodze z pracy, i ciekawe jakie ma rewelacje i plany podrozy do zaanonsowania. Przedwczoraj zaczelam nowy cykl, a 30/01 wypada owulka, wiec pomyslalam, ze tym razem sprobujemy <3
    no chyba ze znowu wyjedzie...

bliska77, szczęśliwa 2, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    tak, wiem, za rok :)
    byc moze zajme sie mezem :) wlasnie jest w drodze z pracy, i ciekawe jakie ma rewelacje i plany podrozy do zaanonsowania. Przedwczoraj zaczelam nowy cykl, a 30/01 wypada owulka, wiec pomyslalam, ze tym razem sprobujemy <3
    no chyba ze znowu wyjedzie...
    zablefuj że jak znowu wyjedzie bez zapłodnienia to bierzesz divorce ;)

bliska77, Bursztyn, szczęśliwa 2, malgos741, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój mąż uwielbia wszelkie polskie filmy a w szczególności te starsze ale niektóre wymiatają :)
    Pusurek wrote:
    Brawo za znajomosc starych polskich filmow! Musisz byc chyba taka stara jak ja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 19:07

bliska77, Pusurek, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    moim skromnym zdaniem powinno sie babe oblać wiadrem zimnej wody już po pierwszych 3 sek wrzasku a jak to nie pomoże to pierdzielnąć tortem w łeb jak na starych filmach z Chaplinem

Tylko skad by wzieli te torty? :D Musialby miec szpital jakis dobry uklad z najblizsza cukiernia, na codzienne dostawy tortow z duza ilosca bitej smietany :D

EwaT, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku, promotor, maz i to w odpowiednim czasie, bedziesz mialamz czego a raczej z kogo wybierac, przepraszam, ze zapytam ale spotkanie z promotorem tez wypada tak okolo 30 stycznia? :-)

Bursztyn, szczęśliwa 2, Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Bozia, masz racje, piwka teraz nie moge a tego bezalkoholowego i tak nie uznaje, rowniez stawiam na promotora :-)
    lepiej, zeby stawial promotor....piwo oczywiscie ;)

bliska77, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Bursztyn, mąż robi zakwas wg tego przepisu:

http://www.zajadam.pl/wypieki/przepis-na-zakwas-zytni
    dzieki :)
    juz sie zapoznalam, facet bardzo przystepnie caly proces opisal, jutro jak mi sie uda kupic make to biore sie do pracy :)

EwaT lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Bursztynku, promotor, maz i to w odpowiednim czasie, bedziesz mialamz czego a raczej z kogo wybierac, przepraszam, ze zapytam ale spotkanie z promotorem tez wypada tak okolo 30 stycznia? :-)
    jeszcze nie ustalilsmy :) poczekam co maz powie, a potem bede ustalac daty ;)

bliska77, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    lepiej, zeby stawial promotor....piwo oczywiscie ;)
    Bursztyn, zalezy kto co, pro otor postawi piwo, Ty cos innego...moze np ciastko hahahha :-)

grosza, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz pisze ,plan dają w każdym szpitalu ale to są pytania i się zakreśla interesującą nas odpowiedz ale jak pisałam ten plan zinterpretuje przebieg porodu i wszystko się może zmienić chociaż bym miała super lekarza i extra położną czego każdej was życzę

a jeśli chodzi o zaufanie do lekarza to trzeba mieć duże zaufanie ..ja mam mniejsze ze względu na tragedię jaka spotkała moją rodzinę prawie 5 lat temu ...coś podobnie jak z tymi bliźniaczkami (chodzi mi o zaniedbanie)...tylko inny oddział i mój brat miał 41 lat...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 19:08

bliska77, EwaT, Bursztyn, szczęśliwa 2, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Tylko skad by wzieli te torty? :D Musialby miec szpital jakis dobry uklad z najblizsza cukiernia, na codzienne dostawy tortow z duza ilosca bitej smietany :D

ja bym starą kanapką rzuciła bez względu na konsekwencje, krewka jestem na ryczace babskie mordy
    taki model powinien w chlewiku rodzić w warunkach wojennych

samira, bliska77, szczęśliwa 2, Iwone lubią tę wiadomość

‹‹ 2174 2175 2176 2177 2178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ