X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    witam
    a ja z innej beczki ,dziś przed chwilą przyjechała niespodziewanie z Anglii moja bratanica ,nie widziałam ja prawie 3 miesiące ,bardzo się wzruszyłam ,jest u mojej mamy bo mama na przeciwko mieszka (drzwi w drzwi) a miała małpa moja przejechać za tydzień dopiero ,nagle mama nas woła ,wchodzimy a tam ona ,fajne uczucie .Pracuje od 3miesięcy w UK . :D

Kurcze z prawem jazdy tez tak zrobiła ze zdałą i była niespodzianka a powiedziała ze zdaje w innym terminie ;)
    fajne takie niespodzianki ;-), rowniez nikomu nie powiedziałam o egzaminie na prawo jazdy, coby w razie czego się nie tłumaczyć, informacją podzieliłam sie jak już było po ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 14:01

samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Witajcie
    Miśku jestem tylko nie odzywam się, bo parę razy mi się oberwało i nie chciało mi się dalej dyskutować. Nie mam nic do powiedzenia popartego badaniami i publikacjami naukowymi więc nie chcę nikogo wprowadzać w błąd.
    A tak poza tym mam wszystko w dupie. ;-)
    dobra dobra, nie kokietuj tylko wracaj tutaj na pelny etat ;)

Reni, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    To,ze masz w dupie to rozumiem, ale zawsze madrze mowisz a wymiana opinii, pogladow jest wskazana. Przynajmniej nie jest tak lukrowo jak kolorek na ovu:-)
    otoz to! :)

Reni, bliska77, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ha!
    ale ja mam czasami baardzo sprzeczne poglądy
    bo tak
    jestem za aborcją
    jestem za pozostawianiem dzieci w szpitalu jak osoba, która je urodziła ich nie chce
    jestem za pobieraniem zasiłków, bo dlaczego nie
    i jakby mi Pańswto coś dawało i mi się należało, bo tak wynikałoby z przepisów to dlaczego nie miałabym skorzystać
    i jakby mi się teraz nie udało zajść w ciążę a w wieku 50 lat tak to czemu nie
    i gender mi zwisa..
    w Boga wierzę, kościoła i panów w sukienkach nie lubię
    płacę zusy, na nfzety i za prywatne leczenie więc jak uda mi się coś na boku załatwić w państwowej służbie zdrowia bez kolejki to też nie mam skrupułów..
    jak żyć
    no i gitara ;)

Reni, bliska77, Iwone lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    A ja lubię filozoficzne wywody Coelho - w wielu rzeczach się z nim zgadzam - choć wiem - że w "wyższych kręgach" uważa się go za głupka od chińskich ciasteczek z wróżbami..:)
    glupi nie jest jak dla mnie

bliska77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem spozniona z tymi postami dzisiaj, no trudno....

Simba, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    heh, zaraz sie znowu specia zaczna.. wiecie- nie musimy wszytkie wierzyc w to samo ;)

ja np lubie memy.. i kiedys byl fajny z coelho- o tym, ze od samotnosci jest gorszy tylko sok ze smieci ;)

:)

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    aaa, gin zadzwonil do mnie jak bylam w pracy, a tu nikt nie wie, ze my sie o dziecko staramy, a co dopiero o IUI..

"trudno sie rozmawia nie uzywajac slow z zakresu tematu rozmowy"

paszczakin coelho
    "mow tak, by bez slow byc zrozumianym"

simba coelho

Bursztyn, paszczakin, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Reni trafiłaś w moje poglądy również :)

Reni wrote:
    ha!
    ale ja mam czasami baardzo sprzeczne poglądy
    bo tak
    jestem za aborcją
    jestem za pozostawianiem dzieci w szpitalu jak osoba, która je urodziła ich nie chce
    jestem za pobieraniem zasiłków, bo dlaczego nie
    i jakby mi Pańswto coś dawało i mi się należało, bo tak wynikałoby z przepisów to dlaczego nie miałabym skorzystać
    i jakby mi się teraz nie udało zajść w ciążę a w wieku 50 lat tak to czemu nie
    i gender mi zwisa..
    w Boga wierzę, kościoła i panów w sukienkach nie lubię
    płacę zusy, na nfzety i za prywatne leczenie więc jak uda mi się coś na boku załatwić w państwowej służbie zdrowia bez kolejki to też nie mam skrupułów..
    jak żyć

Reni, bliska77, Iwone, megan8, Myszonek lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    "mow tak, by bez slow byc zrozumianym"

simba coelho

tzw złote rady babci Tereski

Reni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :D
    Bozia trzymam kciuki :)
    Tyle napłodziłyscie :) że nie mam jak sie odniesć ale:
    obecnych polskich filmów nie lubie ( z lat nawet 90 to jeszce tak)
    nie lubie Pilcha ale to uraz przez jednego znajomego nauczyciela.
    Nie lubie Coehlo za to uwielbiam ksiażki różnego rodzaju oprócz miłosnych ( jak moze nie kobieta :P )
    nie znosze ksiażki i filmu Przemineło z wiatrem.
    Uwielbiam kryminały oraz ksiażki Jodi Piccoult ( chyba tak to sie pisze,nie pamietam) a moj ulubiony autor to Tolkien i C.S.Lewis
    i nie tylko Władca Pierscieni czy Opowiesci z Narni :)
    lubie filmy na faktach :) oraz fantastyka np Gwiezdne Wrota :)
    a wiec zróżnicowane :)
    Reni witaj po nieobecnosci :D
    DObrego dnia Wam życze raczej już popołudnia :D
    Mam problem ze skupieniem uwagi a wiec przepraszam za haos w pisaniu :)

Simba, bliska77, samira, Bursztyn, Pusurek, megan8, grosza, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, ja tez nie lubię książek o miłości, typowych romansideł a do reszty się nie odniosę, bo np nie jestem w stanie zrozumieć fascynacji nad np Tolkienem itp, intryguje mnie za to np david lynch oraz jerzy kosiński (to tylko przykłady)lubię ksiażki i filmy "na pograniczu normalności psychicznej i musza byc nie do końca zrozumiałe", jeżeli ktoś rozumie o co mi chodzi ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 15:03

inessa, samira, grosza, Monia37 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pozdrawiam popołudniowo. U mnie cisza i posucha. Czekam na wiosnę bo wtedy będziemy mogli prawdopodobnie zacząć nowe starania. Piszę prawdopodobnie bo nie mam jeszcze wyników hist.pat. Zdecydowaliśmy spróbować jeszcze ten jeden raz, ostatni raz. Może przez ten czas oczekiwania na ponowny start uda mi się w końcu poradzić sobie jakoś ze stresem którego skutecznie dostarcza mi nastoletnia córka nie chcąc chodzić do szkoły. Już trzeci rok użeram się z nią i jest coraz gorzej. Był już grany psycholog i psychiatra a w toku nauczanie indywidualne które jutro komisja przedłuży na kolejny semestr albo i nie...

bliska77, Pusurek, inessa, samira, Simba, Iwone, megan8, grosza, gosia7122, Bozia3, Niuta, Parka, Viv78, mysza1975, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Witajcie :D
    Bozia trzymam kciuki :)
    Tyle napłodziłyscie :) że nie mam jak sie odniesć ale:
    obecnych polskich filmów nie lubie ( z lat nawet 90 to jeszce tak)
    nie lubie Pilcha ale to uraz przez jednego znajomego nauczyciela.
    Nie lubie Coehlo za to uwielbiam ksiażki różnego rodzaju oprócz miłosnych ( jak moze nie kobieta :P )
    nie znosze ksiażki i filmu Przemineło z wiatrem.
    Uwielbiam kryminały oraz ksiażki Jodi Piccoult ( chyba tak to sie pisze,nie pamietam) a moj ulubiony autor to Tolkien i C.S.Lewis
    i nie tylko Władca Pierscieni czy Opowiesci z Narni :)
    lubie filmy na faktach :) oraz fantastyka np Gwiezdne Wrota :)
    a wiec zróżnicowane :)
    Reni witaj po nieobecnosci :D
    DObrego dnia Wam życze raczej już popołudnia :D
    Mam problem ze skupieniem uwagi a wiec przepraszam za haos w pisaniu :)

jakbym miała wybierać to najbardziej lubie tatara z łososia ;)

inessa, Myszonek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Hej dziewczyny, pozdrawiam popołudniowo. U mnie cisza i posucha. Czekam na wiosnę bo wtedy będziemy mogli prawdopodobnie zacząć nowe starania. Piszę prawdopodobnie bo nie mam jeszcze wyników hist.pat. Zdecydowaliśmy spróbować jeszcze ten jeden raz, ostatni raz. Może przez ten czas oczekiwania na ponowny start uda mi się w końcu poradzić sobie jakoś ze stresem którego skutecznie dostarcza mi nastoletnia córka nie chcąc chodzić do szkoły. Już trzeci rok użeram się z nią i jest coraz gorzej. Był już grany psycholog i psychiatra a w toku nauczanie indywidualne które jutro komisja przedłuży na kolejny semestr albo i nie...
    Aniu w takim razie duzo siły i wytrwałości życzę

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu sił życze kochana <3 <3 <3

a co do ksiazek to ja wymieniłam tylko przykłądy lubie o wiele wiecej autorów :) :) :)
    a lubie też ksiażki o odkryciach archeologicznych chciałam być kiedyś archeologiem ale moje życie inaczej sie potoczyło,moja kuzynak młodsza za to została nim z czego bardzo sie ciesze :D
    a ja znó tatara nie lubie,zreszta ryby lubie ale czaami mam ich dosć bo moja rodzina to rybacy ale tacy z wód słodkowodnych ( nie mylić z wedkarzami bo to duza różnica moja rodzina żyje z rybołóstwa słodkowodnego :D )

samira, EwaT, Myszonek, grosza, bliska77, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Inessa, ja tez nie lubię książek o miłości, typowych romansideł a do reszty się nie odniosę, bo np nie jestem w stanie zrozumieć fascynacji nad np Tolkienem itp, intryguje mnie za to np david lynch oraz jerzy kosiński (to tylko przykłady)lubię ksiażki i filmy "na pograniczu normalności psychicznej i musza byc nie do końca zrozumiałe", jeżeli ktoś rozumie o co mi chodzi ;-)

Ja tez niestety nie przebrnelam przez Tolkiena;)
    Natomiast jesli intryguje Cie Kosinski, to zachecam do lektury Glowackiego (moj ulubiony polski autor, obok Mysliwskiego) - Good night, Dżerzi

inessa, grosza, bliska77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane za wsparcie :)
    Jeśli chodzi o książki to fantastyka wszelkiego rodzaju. Uwielbiam humor T. Pratcheta to jeden z pisarzy po którego zawsze sięgam.
    Ciekawe jak tam Bozia.

inessa, EwaT, samira, bliska77, Andzia33, moremi lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam. Wieści nie do końca dobre.
    Jest piękny zarodek (1,5 milimetra). Już cały pulsuje, więc lada moment wykształci się serce. Jest pięknie położony - i jak określiła ginka ma super domek - wszystko gra. Powiedziała, że bardzo szkoda byłoby to stracić - bo piękna ciąża.
    Ale jak nie urok to sraczka. Na tym moim dorodnym endometrium wytworzył się duży krwiak - on powinien do dwóch tygodni się albo wchłonąć, albo usunąć z macicy. Jeśli zrobię jakiś gwałtowny ruch lub on sam zacznie gwałtownie schodzić - zmiata wtedy wszystko po drodze, więc to moje 2 milimetrowe dziecię nie będzie mieć szans - porwie ten krwiak wszystko co jest po drodze. Więc według zachodnich standardów - nie robi się nic. Ale ginka powiedziała, że kończy się tak, że laski np. w UK robią test i jeśli są dwie kreski natychmiast przylatują do Polski - bo tu się próbuje takie rzeczy ratować. Tam podobno do 13 tygodnia nie ruszą palcem.
    W tej sytuacji z jej strony - to zalecenie bezwzględnego leżenia plackiem przez dwa tygodnie plus hormony - 3x dupek plus 3x 2 luteiny dowcipnie. Z mojej strony trzymanie się zaleceń. Zero kąpieli w wannie - tylko chłodny prysznic, zero bzykoserc - no wiadomo. Kawę mogę pić, nawet dwie. A natura zrobi swoje...Także mam przesrane jak na razie...

samira, EwaT, Pusurek, inessa, megan8, grosza, Alis, Iwone, gosia7122, bliska77, Bursztyn, Reni, Niuta, Parka, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Myszonek co za badania?

Małgoś - tylko te od hematologa - morfologia, beta mikroglobulina i antygen hbs

inessa, malgos741 lubią tę wiadomość

‹‹ 2185 2186 2187 2188 2189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ