X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Boziu a skad ten krwiak sie tam wzial? Tez mialam - silnee krwawienie w 9 tygodniu ciazy. Ale udalo sie . Lezalam do konca. Ale warto bylo.
    Powiedziała, że trudno to określić - po prostu kobiety mogą mieć takie skłonności. Najprawdopodobniej to efekt po zagnieżdżaniu - jedne wtedy plamią, a u innych może być takie coś...

Musiałam powiedzieć w pracy najbliższemu otoczeniu o ciąży - wszystkie się ucieszyły, trochę ta sytuacja przyśpieszyła sprawę - a może i lepiej, nie będę mieć dylematu - kiedy powiedzieć..Dziś wieczorem pojedziemy do mojej mamy - prezent połowiczny - ale musi wiedzieć - bo jak ja będę leżeć plackiem - to ona do mnie będzie latać 5 razy dziennie i pomagać :) - Na szczęście mieszka bliziutko...

Iwone, inessa, bliska77, Bursztyn, polarmiś, samira, megan8, Viv78, caffe, malgos741, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Iwone Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa gdzie będziesz rodzić w Cieszynie?

inessa lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny jeszcze raz :)

Iwone, inessa, bliska77, EwaT, samira, megan8, Viv78 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Ewa gdzie będziesz rodzić w Cieszynie?

nie w Bielsku bo tam w szpitalu pracuje moja ginka

Iwone lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Powiedziała, że trudno to określić - po prostu kobiety mogą mieć takie skłonności. Najprawdopodobniej to efekt po zagnieżdżaniu - jedne wtedy plamią, a u innych może być takie coś...

Musiałam powiedzieć w pracy najbliższemu otoczeniu o ciąży - wszystkie się ucieszyły, trochę ta sytuacja przyśpieszyła sprawę - a może i lepiej, nie będę mieć dylematu - kiedy powiedzieć..Dziś wieczorem pojedziemy do mojej mamy - prezent połowiczny - ale musi wiedzieć - bo jak ja będę leżeć plackiem - to ona do mnie będzie latać 5 razy dziennie i pomagać :) - Na szczęście mieszka bliziutko...
    może nie powinnaś już nigdzie jezdzić??

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam u ortopedy i czekajac przed gabinem spotkalam znajoma ktora znam od 20 ponad lat no ale to nie jakas bliska kolezanka . Pytam co u niej a ona ze 5 miesiecy temy urodzila syna ( ona 42). No nie zdziwilam sie - bo sama jestem na etapie prob. Ale ona mi opowiedziala swoja historie: od prawie 20 lat starala sie z mezem o dziecko , na poczatku na luzie potem badania - wyniki jej i jego idealne, przyczyny nie zdiagnozowano. Odpuscili . Zaczela chodzic do lekarza bo miala rozwolnia i od czasu do czasu bole zoladka- ktore z czasem sie nasilaly. Badania wykryly ( moge zle napisac) celiakle!!! Przeszla na diete bezglutenowa i po dwoch miesiacach ( po tych 20 latach staran) zaszla w ciaze! Niestety w 10 tygodniu poronila ale po 8 miesiacach kolejny raz zaszla w ciaze i ma zdrowego syna!!!

Bursztyn, bliska77, inessa, EwaT, ania.g, samira, Niuta, Myszonek, Parka, Alis, Simba, malgos741, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisze z telefonu i ledwo widze jak pisze.

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Wróciłam. Wieści nie do końca dobre.
    Jest piękny zarodek (1,5 milimetra). Już cały pulsuje, więc lada moment wykształci się serce. Jest pięknie położony - i jak określiła ginka ma super domek - wszystko gra. Powiedziała, że bardzo szkoda byłoby to stracić - bo piękna ciąża.
    Ale jak nie urok to sraczka. Na tym moim dorodnym endometrium wytworzył się duży krwiak - on powinien do dwóch tygodni się albo wchłonąć, albo usunąć z macicy. Jeśli zrobię jakiś gwałtowny ruch lub on sam zacznie gwałtownie schodzić - zmiata wtedy wszystko po drodze, więc to moje 2 milimetrowe dziecię nie będzie mieć szans - porwie ten krwiak wszystko co jest po drodze. Więc według zachodnich standardów - nie robi się nic. Ale ginka powiedziała, że kończy się tak, że laski np. w UK robią test i jeśli są dwie kreski natychmiast przylatują do Polski - bo tu się próbuje takie rzeczy ratować. Tam podobno do 13 tygodnia nie ruszą palcem.
    W tej sytuacji z jej strony - to zalecenie bezwzględnego leżenia plackiem przez dwa tygodnie plus hormony - 3x dupek plus 3x 2 luteiny dowcipnie. Z mojej strony trzymanie się zaleceń. Zero kąpieli w wannie - tylko chłodny prysznic, zero bzykoserc - no wiadomo. Kawę mogę pić, nawet dwie. A natura zrobi swoje...Także mam przesrane jak na razie...
    Skoro gin. powiedziala ze moze sie wchlonacdo 2 tyg. to ja licze ze tak wlasnie bedzie w Twoim przypadku. Rozumiem ze nastepne usg za 2 tyg.? Wierze, ze bedzie dobrze <3

bliska77, polarmiś, samira, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia kładź się natychmiast i nawet nie myśl, że coś będzie źle! Trzymam kciuki i modlę się...przetrwasz to

Bursztyn, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Bylam u ortopedy i czekajac przed gabinem spotkalam znajoma ktora znam od 20 ponad lat no ale to nie jakas bliska kolezanka . Pytam co u niej a ona ze 5 miesiecy temy urodzila syna ( ona 42). No nie zdziwilam sie - bo sama jestem na etapie prob. Ale ona mi opowiedziala swoja historie: od prawie 20 lat starala sie z mezem o dziecko , na poczatku na luzie potem badania - wyniki jej i jego idealne, przyczyny nie zdiagnozowano. Odpuscili . Zaczela chodzic do lekarza bo miala rozwolnia i od czasu do czasu bole zoladka- ktore z czasem sie nasilaly. Badania wykryly ( moge zle napisac) celiakle!!! Przeszla na diete bezglutenowa i po dwoch miesiacach ( po tych 20 latach staran) zaszla w ciaze! Niestety w 10 tygodniu poronila ale po 8 miesiacach kolejny raz zaszla w ciaze i ma zdrowego syna!!!
    niezla historia! :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia da rade draniowi bo to silna kobieta. Odpocznie od pracy ale za to bedzie ciezko pracowac na forum!!!

Bursztyn, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    niezla historia! :)
    Ku pokrzepieniu serc. Przec to dziadostwo nie miala dziecka. Pewnie zachodzila w ciaze biochemiczna nie raz ale jej organizm zwalczal od razu . Cos jak u naszej Iness , tylko ze jej zesxlo sie dluzej.

Bursztyn, Simba lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Matko jedyna 20 lat starań, kosmos jakiś. Podziwiam wytrwałość w dążeniu do celu. A myślałam że moja siostra to kosmos - 12 lat starań na szczęście udanych :)i też po 40 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 18:42

polarmiś, Myszonek, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 11:54

hzr10fs.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 11:55

EwaT, inessa lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Matko jedyna 20 lat starań, kosmos jakiś. Podziwiam wytrwałość w dążeniu do celu. A myślałam że moja siostra to kosmos - 12 lat starań na szczęście udanych :)i też po 40 :)
    Tak a przyczyna nie w hormonach i plemniikach a w glutenie!!!!

Bursztyn lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Tak a przyczyna nie w hormonach i plemniikach a w glutenie!!!!
    Precz z glutenem!

EwaT lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona mi mowila ze strali sie, badali ok 10 lat a potem zluzowali ale nigdy sie nie zabezpieczali! Wyszlo ze po 20 latach!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Precz z glutenem!
    I cukrem!!!!

Bursztyn, EwaT lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz u siebie doszukuje sie uczulenia na gluten!:-) i cukier!

Mam skierowanie na szycie lekotki. Powinnam sie zalapac na koniec lutego poczatek marca.

inessa, EwaT, grosza, Myszonek, szczęśliwa 2, samira lubią tę wiadomość

‹‹ 2187 2188 2189 2190 2191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ