SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pan doktor zaznaczyl by na termin zapisywac sie tak by nie byl to srodek cyklu - troche mnie zdziwilo, moze mu chodzilo nie w trakcie okresu ale uzyl: nie w srodku cyklu ! Zglupialam!

nick nieaktualny, Myszonek, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko celiakia to nie alergia i ja walcze z celiakią prawoe 10 lat a mam ją prawdopodobnie od dziecka ale kiedyś sie tak o tym nie mówiło dzisiaj dopiero lekarze wiecej o niej wiedzą ale i tak bardzo mało a ginekolodzy to już prawie wogóle co niektórzy w klinikach zalecają badanie z krwi w kierunku celiaki,zresztą kazdy mozesz sobie sam zrobić ale nie pamietam ile ono kosztuje najbardziej znane badanie te test z krwi EMA. a leczenie dieta dieta i jeszcze raz dieta ale bardzo mocna czyli w róznych produktach jest gluten nawet w wedlinach ( ja nie jem kupnych wedlin chyba,ze wiem iż nie mają glutenu kilka zakąłdów tylko takie produkuje).

grosza, nick nieaktualny, Myszonek, nick nieaktualny, caffe, Andzia33, moremi lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    I cukrem!!!!
    dokladnie! :)

EwaT, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Pan doktor zaznaczyl by na termin zapisywac sie tak by nie byl to srodek cyklu - troche mnie zdziwilo, moze mu chodzilo nie w trakcie okresu ale uzyl: nie w srodku cyklu ! Zglupialam!
    a nie zapytalas dlaczego?

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Parka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAGI wrote:
    LUCKY- przykro mi :(

Dziewczyny- jak któraś oglada moje zdjecia z ciaży to widziała kiedy u mnie było widać brzuch :)
    z synem w 20tc miałam plus 2 cm w brzuchu, przy porodzie 80 cm i nikt nie wiedział,że jestem w ciaży, nawet wykładowcy, bo konczyłam wtedy studia. I jak dzis pamietam jak zadzwoniłam do profesorki,że nie przyjdę na ostani egzamin, bo zaczełam krwawic i jade rodzić. Jakie było jej zdziwienie :) Myślała,że kamienie bedę rodzić..A na studiach dziennych było 18 osób, wiec byłam dobrze widoczna codziennie :)

Z Ania w 21tc poszłam na USG połówkowe i kobieta do mnie,że przeprasza,że ona robi tylko połówkowe, nie genetyczne w 12tc. Nie wierzyła,że ja juz ponad 20tc. Fakt na wadze plus 10kg, ale w brzuchu może 4-5 cm wiecej, czyli ok 73cm :) Brzuch widać było od 26tc.

:) witam sie z rana :)

Dagi, dzięki za linka na YT z chodakowską. Wczoraj zrobiłam ten skalpel, świetnie się po nim czułam. Moze troche bylo trudno nadazyc przy wyrzutach nög w tył z jednoczesnym klękaniem w tym tempie, ale resztę nawet ogarnęłam. Pisalas, ze cwiczylas 5 razy w tygodniu, ale w jakich odstępach? Ja myslalam, zeby co drugi dzien, wtedy wyjdzie 4 razy w tygodniu, chodakowska radzi, ze co najmniej 3.
    Jezeli rzeczywisice po 3 tygodniach czuje sie efekt, to super, bo w sumie to trening trwa 40 minut, czyli wcale nie taki dlugi.

Przez 2 dni nie mialam dostepu do neta i nie czyatalam Was, a potem ciezko bylo nadgonic, ale jestem juz blisko biezacych postów :) niestety, z tego powodu ominely mnie tez Wasze zdjecia domów, czytalam wiec opisy i uruchamialam wyobraznię :)

Jestem umowiona na czwartek na monitoring, to mialo byc przed owulką, bo u mnie zawsze bardzo pozno, ale chyba jak pojde to juz tylko na potwierdzenie czy wystapila, bo dzisiaj byl skok tempki i samopoczucie wskazuje na owu. Ne pamietam kiedy mialam owu ok 17-18 dc to jak na mnie ewenement, a nie bralam ani clo ani soi. Czyli to chyba Inofolic tak dziala, bo w tym cyklu zaczelam - biore podwojna dawke bo tak zalecaja przy PCO . I jeszcze ewidentnie zadzialala dieta dla pco-wiczek ( bez cukru, mąki i mleka).

nick nieaktualny, EwaT, Bursztyn, nick nieaktualny, Simba, grosza lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Witajcie
    Miśku jestem tylko nie odzywam się, bo parę razy mi się oberwało i nie chciało mi się dalej dyskutować. Nie mam nic do powiedzenia popartego badaniami i publikacjami naukowymi więc nie chcę nikogo wprowadzać w błąd.
    A tak poza tym mam wszystko w dupie. ;-)

Reni, bez Twojego poczucia humoru to forum nie jest to samo!!!

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Reni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    a nie zapytalas dlaczego?
    Zbaranialam!!!!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ja juz u siebie doszukuje sie uczulenia na gluten!:-) i cukier!

Mam skierowanie na szycie lekotki. Powinnam sie zalapac na koniec lutego poczatek marca.
    No ale co z Twoim kolanem do tego czasu? Jak Ty sobie radzisz?

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Zbaranialam!!!!
    to Cie wzial z zaskoczenia ;)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mango lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Inessa , ona mowila ze byc uczulonym na gluten to troche nizsz szczebel niz byc chorym na celiakle! Wszystkie skladniki musi przestudiowac zanim cos zje. Nie omowilam z nia wszystkiego bo mali czasu bylo ale poczytam o tej chorobie. Tak z ciekawosci.

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    No ale co z Twoim kolanem do tego czasu? Jak Ty sobie radzisz?
    Chodze ale oszczednie. Dal mi cwiczenia na wzmocnienie miesni i proby wyprostu. Kalona nie moge wyprostowac jest lekko zgiete. Cos tam w srodku blokuje . Kazal cwiczyc (- nie Chodakowska )by do zabiegu wzmocnic miesnie. To jest atriskopia - to prawie zabieg nie operacja.

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 11:55

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • DAGI Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Dagi, dzięki za linka na YT z chodakowską. Wczoraj zrobiłam ten skalpel, świetnie się po nim czułam. Moze troche bylo trudno nadazyc przy wyrzutach nög w tył z jednoczesnym klękaniem w tym tempie, ale resztę nawet ogarnęłam. Pisalas, ze cwiczylas 5 razy w tygodniu, ale w jakich odstępach? Ja myslalam, zeby co drugi dzien, wtedy wyjdzie 4 razy w tygodniu, chodakowska radzi, ze co najmniej 3.
    Jezeli rzeczywisice po 3 tygodniach czuje sie efekt, to super, bo w sumie to trening trwa 40 minut, czyli wcale nie taki dlugi.

Ja ćwiczyłam codziennie od poniedziałku do piatku- wolne w weekend..a czasem i w weekend ćwiczyłam, zależy, a w tygodniu robiłam przerwe. Ewa mówi,że 3-4 razy w tygodniu skalpel, ale radzi jeszcze inne ćwiczenia. Ja dziś wziełam 4 x 6 minut z tych zestawów:
    https://www.youtube.com/watch?v=IU9B_3fyFTk&list=PLBiG1Oy7IRBVI8Y0eXGBIVNSYohQVEnL5

i namęczyłam sie bardziej niz przy skalperze...a ćwiczyłam 25 a nie 40 minut.
    Co do wyrzutu nogi- mam to samo....też zaraz opóźniam. I jeszcze przy staniu i wyrzut nogi w bok...
    Uważaj na kolana- ja musiałam zrezygnować z ćwiczeń na 3,5 miesiaca bo zaczęły boleć mnie kolana- bardzo...nawet jak chodziłam bolały. Dlatego takie ćwiczenie jak wyzej pisałaś- robię wolniej,żeby nie nadwyrężyć ich.

Bursztyn, Parka, megan8 lubią tę wiadomość

mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.:(
  • slash Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) wracałam z pracy to nogi mi się rozjeżdżały taka ślizgwka - pada deszcz i zamarza.
    No po wczorajszych 15 minutach z Chodakowską dziś czuję nóżki – głównie w udach.

Reni – uwielbiam tego motylka, pamiętam jak jakiś czas temu włączyłam go mojemu tacie, to codziennie mówił włącz tego motylka.

Co do Coelho – czytałam kilka jego wydań ale chyba „11 minut” najbardziej mi utkwiło w głowie.
    Tak najbardziej to chyba lubię książki takie bardziej biograficzne, oparte na faktach.
    Polecam „12 razy śmierć”, „Wszystko jest po coś”.

Bozia – fajnie że maleństwo się rozwija. I uważaj proszę na siebie na litość Boską.

Hmmm zastanowiła mnie ta celiakia, bo często też miewam takie objawy. :(
    Myślicie że mogę być uczulona na gluten albo mieć celiakię. Muszę o tym poczytać.

Tymczasem, nadrobiłam czytanie, zjadłam obiad i zabieram się za Chodakowską ;), może dam radę 30 minut ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 19:33

Bursztyn, nick nieaktualny, Reni, nick nieaktualny, EwaT, Myszonek, nick nieaktualny, megan8, malgos741, nick nieaktualny, DAGI, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Parka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Bylam u ortopedy i czekajac przed gabinem spotkalam znajoma ktora znam od 20 ponad lat no ale to nie jakas bliska kolezanka . Pytam co u niej a ona ze 5 miesiecy temy urodzila syna ( ona 42). No nie zdziwilam sie - bo sama jestem na etapie prob. Ale ona mi opowiedziala swoja historie: od prawie 20 lat starala sie z mezem o dziecko , na poczatku na luzie potem badania - wyniki jej i jego idealne, przyczyny nie zdiagnozowano. Odpuscili . Zaczela chodzic do lekarza bo miala rozwolnia i od czasu do czasu bole zoladka- ktore z czasem sie nasilaly. Badania wykryly ( moge zle napisac) celiakle!!! Przeszla na diete bezglutenowa i po dwoch miesiacach ( po tych 20 latach staran) zaszla w ciaze! Niestety w 10 tygodniu poronila ale po 8 miesiacach kolejny raz zaszla w ciaze i ma zdrowego syna!!!

Naprawdę dieta moze wiele zdzialac, czasami nie wiemy ze mamy na cos nietolerancje, bo nawet mozna nie miec jakichs wyraznych objawów, a dopiero odstawienie niektorej zywnosci przynosi poprawę zdrowia albo np. plodnosci. Wierze w to :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widze po sobie ile dieta moze zdziałać ja wazyłam przez lata 43 kg i nie mogąłm przytyć do tego gastroenterolog powiedział,ze moge mieć problem z zajściem wciaze a jak sie uda to z utrzymaniem jej a jak sie uda to moze dzieciatko być wcześniakiem albo niska waga urodzeniowa. DLatego musiałam czekać kilka lat i zastosowac porządną diete. Przez niestesowanie jej wiele lat mam problem z zebami,z kregosłupem,z krwią. Chociaż teraz już jest o niebo lepiej. Tylko dieta bezglutenowa jest bardzo droga włąsnie przed chwila przyszła paczka z jedzeniem zwłaszcza chleb bo u nas nie mam gdzie kupić i na góra dwa tygodnie chleb starczy a ponad 50 zł. Ale jak trzeba to trzeba :)

EwaT, nick nieaktualny, Parka, nick nieaktualny, Simba, caffe, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAGI wrote:
    Ja ćwiczyłam codziennie od poniedziałku do piatku- wolne w weekend..a czasem i w weekend ćwiczyłam, zależy, a w tygodniu robiłam przerwe. Ewa mówi,że 3-4 razy w tygodniu skalpel, ale radzi jeszcze inne ćwiczenia. Ja dziś wziełam 4 x 6 minut z tych zestawów:
    https://www.youtube.com/watch?v=IU9B_3fyFTk&list=PLBiG1Oy7IRBVI8Y0eXGBIVNSYohQVEnL5

i namęczyłam sie bardziej niz przy skalperze...a ćwiczyłam 25 a nie 40 minut.
    Co do wyrzutu nogi- mam to samo....też zaraz opóźniam. I jeszcze przy staniu i wyrzut nogi w bok...
    Uważaj na kolana- ja musiałam zrezygnować z ćwiczeń na 3,5 miesiaca bo zaczęły boleć mnie kolana- bardzo...nawet jak chodziłam bolały. Dlatego takie ćwiczenie jak wyzej pisałaś- robię wolniej,żeby nie nadwyrężyć ich.

No to dzis wieczorem sprobuje jeszcze te 4x 6 minut, o ile dam radę skoro to taki hardcore. Choc ja bardzo lubię tak sie zmeczyc, tzn uwielbiam ten wyrzut endorfin.
    A te wyrzuty nog sa dobre dla tych co lapia super rownowage, kiedys cwiczylam power-jogę (astanga joga - czyli asany ale szybciej sie je zmienia) troche przy tym sie nauczylam lapania rownowagi w szybszym tempie, ale jak widac przerwa w cwiczeniach jogi zrobila swoje

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia - wspieram, zeby bylo dobrze!

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Reni – uwielbiam tego motylka, pamiętam jak jakiś czas temu włączyłam go mojemu tacie, to codziennie mówił włącz tego motylka.

....

Musiało mi coś umknąć ;( i jak widzę bardzo fajnego ;(

• EwaT Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy to chodzi o tego motylka który ma wszystko w dupie?
    też go lubie :)

Reni lubi tę wiadomość

‹‹ 2188 2189 2190 2191 2192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ