35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Bozia3 wrote:zastanawia mnie - jak badanie hormonów wykrywa owulkę - bo w Kanadzie chyba na tym polega sprawdzanie cyklu - USG nie robią. Rozumiem, że progesteron skacze po owulce - ale jak wykryć owulację?
No ja znam tylko trzy lh e2 progesteron, no chyba że mają jakiś dodatkowy marker. -
płeć dziecka jest określona już od razu po zapłodnieniuPusurek wrote:Ale co sie moze pojawic w moczu kobiety po 6 tyg ciazy? Chlopcom zaczynaja sie rozwijac jadra w okolicy 11 tyg, ale to wszytko.
To raczej taki test for fun, jak sie sprawdzi, to jest fun, a jak nie, to znaczy, ze to bylo to wlasnie te 2.2 % bledu
bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:płeć dziecka jest określona już od razu po zapłodnieniu
No raczej, ale nie widac tego w moczu kobiety
Inaczej robila bys sobie test ciazowy razem z plcia zarodka.
Takich wynalazkow jeszcze niestety chyba nie ma
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 20:46
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:płeć dziecka jest określona już od razu po zapłodnieniu
Test jest niby na hormony.
"Test wykrywa w porannym moczu specyficzne męskie hormony, które występują w kobiecym moczu wyłącznie w przypadku, gdy płód jest płci męskiej." Tkak napisali na stronce, ciekawe czy to bujda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 20:48
-
nick nieaktualnyKate 75 wrote:Test jest niby na hormony.
"Test wykrywa w porannym moczu specyficzne męskie hormony, które występują w kobiecym moczu wyłącznie w przypadku, gdy płód jest płci męskiej." Tka napisali na stronce, ciekawe czy to bujda.
Tak, ja wlasnie pisalam o tym, jaki hormon maja na mysli? Testosteron? Kobiety tez go maja. Inne androgeny?
Kate 75, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
No tego nie napisali, określenie specyficzne męskie hormony diabeł jeden wie co znaczyPusurek wrote:Tak, ja wlasnie pisalam o tym, jaki hormon maja na mysli? Testosteron? Kobiety tez go maja. Inne androgeny?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 20:50
Pusurek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
to nie jest to samo co test owulacyjny. Dobry test owulacyjny u przeciętnej osoby wykaże poprawnie owulację. Czasami kobietom wychodzą wciąż testy owulacyjne, przez cały cykl - tym, które mają hormonu więcej w organizmie, a innym nie wychodzą - bo mają poziom za niski...to wszystko...EwaT wrote:to znaczy że bajer żeby kase wyciągnąć
coś takiego jak test owulkowy
bliska77 lubi tę wiadomość
-
Ginekolodzy to chyba w żadne testy nie wierzą
musza mieć krew albo fotkę.
Znałam tylko jednego gina ktory brał pod uwagę temperaturę, ale on sie specjalizował w naprotechnologiiWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 21:21
Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
na Ebay-u jest połowę tańszyBozia3 wrote:http://allegro.pl/test-na-plec-plci-dziecka-od-6-tyg-ciazy-nowosc-i3892804820.html
to jest dopiero czad....
http://www.ebay.pl/itm/Pink-or-Blue-Boy-or-Girl-baby-gender-prediction-test-/151174892379?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2332b9cb5b -
Wiesz, u nich to rutyna no i potwierdzenie bardziej wiarygodne tego, co my kreślimy na wykresie. Moja oglądała wykres ovu, ale po wcześniejszym USG i pokazywała mi na wykresie co kiedy się działo. Sam skok tempki i test pozytywny oznacza tylko, że to czas owulacji, ale jajo mogło byc puste itd....więc płyn w zatoce, ciałko żółte i wysoki wynik progesteronu to dla nich cechy owulki. A pewność to tylko ciąża...Simba wrote:Ginekolodzy to chyba w żadne testy nie wierzą
musza mieć krew albo fotkę.
Znałam tylko jednego gina ktory brał pod uwagę temperaturę, ale on sie specjalizował w naprotechnologii
Iwone, mysza1975, Simba, malgos741, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość