X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone, te ręce z dzieckiem w twoim podpisie, niezmiennie kojarzą mi sie z filmem Poszukiwany poszukiwana. Tam ten nawiedzony malarz takie dłonie malował :)

Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Wiesz, u nich to rutyna no i potwierdzenie bardziej wiarygodne tego, co my kreślimy na wykresie. Moja oglądała wykres ovu, ale po wcześniejszym USG i pokazywała mi na wykresie co kiedy się działo. Sam skok tempki i test pozytywny oznacza tylko, że to czas owulacji, ale jajo mogło byc puste itd....więc płyn w zatoce, ciałko żółte i wysoki wynik progesteronu to dla nich cechy owulki. A pewność to tylko ciąża...

To prawda.
    Jednak w jakimś stopniu, te wszystkie testy i wykresy dają człowiekowi wrażenie ze coś kontroluje, nad czymś panuje;) ja tak mam przynajmniej. Szczególnie wykresy wydają mi sie ciekawe - zawsze mozna dowiedzieć sie o swoim organizmie.

mysza1975, Kate 75, bliska77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Iwone, te ręce z dzieckiem w twoim podpisie, niezmiennie kojarzą mi sie z filmem Poszukiwany poszukiwana. Tam ten nawiedzony malarz takie dłonie malował :)
    Nie oglądałam tego filmu.
    Obrazem mi się spodobał i go wkleiłam i zapewniam nie jestem nawiedzona :)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    To prawda.
    Jednak w jakimś stopniu, te wszystkie testy i wykresy dają człowiekowi wrażenie ze coś kontroluje, nad czymś panuje;) ja tak mam przynajmniej. Szczególnie wykresy wydają mi sie ciekawe - zawsze mozna dowiedzieć sie o swoim organizmie.
    ja mam dokładnie takie samo zdanie....

bliska77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Fajna stronka z badaniami USG w ciąży

http://www.usgecho4d.pl/usg-rozwoju-ciazy-polowkowe.html
    super zdjęcia

Iwone lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasze mamy i babcie miały przesrane
    tak nie panować nad wykresem i jeszcze tyle dzieciaków rodzić...uuffff

• Simba Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Nie oglądałam tego filmu.
    Obrazem mi się spodobał i go wkleiłam i zapewniam nie jestem nawiedzona :)

Wiem:)
    Nie znasz klasyka Barei? Na pewno to widziałaś
    http://historiesztuk.blogspot.be/2012/12/kino-domowe-poszukiwany-poszukiwana.html

Iwone lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Parka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu się dzisiaj działo!
    Można by pomyśleć, że te dialogi są wyreżyserowane :)
    Przez chwile pomyslalam, ze skoro program wykropkowuje niektore slowa, to moze tez ktos tworzy teksty zeby forumowiczka taka jak ja z doskoku na pewno wrocila na forum. Po prostu przeszlyscie same siebie :)

No to zmienię temat, tj napisze cos na temat forum: bylam dzisiaj na monitoringu i mam potwierdzona owulke, widzialam plame w miejsce pieknietego pecherzyka. I pochwale sie ;) : bez clo, bez soi, przy pco. Natomiast Inofolic od poczatku cyklu. Owulka ok. 17 dc, wszystko zgodnie z wykresem i moimi subiektywnymi objawami. To oznacza, ze moj cykl bedzie mniej wiecej 30 dniowy, no nie pamietam kiedy byl taki krotki. Nowa ginka dala nadzieje, az za bardzo optymistyczna, stwierdzila, ze skoro dzieci juz sa, a teraz wystapila taka ladna owulka, to szanse sa bardzo duze, ale jakby w tym cyklu nic z tego, to juz mam termin umowiony na zbadanie hormonow, dzieki wykresowi wiedzialam na kiedy sie umowic. Pozegnala mnie slowami: nastepne usg to juz w ciazy. No dobra, dosyc nakrecania sie, bedzie co bedzie. Mam nadzieje, ze jakosc zolnierzkow mojego M sie nie pogorszyla przez te lata...

Jeszcze tylko o karmieniu piersia: w czasie pierwszej ciazy bardzo duzo o tym czytalam w roznych ksiazkach, jakie to cudowne itd, a potem tragedia, to co mialo byc takie naturalne i instynktowne kompletnie nie wychodzilo. Bol nie do przejscia, cale brodawki popekane, pokrwawione, patrzylam z niedoerzaniem na inne karmiace myslac jak one to robia, az przyszedl taki dzien, nie wiadomo kiedy, ze maly po prostu dobrze chwycil piers od tego momentu karmienie bylo super. Po urodzeniu drugiego dziecka od razu pchalam jej do buzi cala brodawke i jeszcze w szpitalu pilam herbatke laktacyjna - mleka bylo pod dostatkiem i coreczka pieknie ssala. Karmienie moze byc super, potrzeba wytrwalosci.
    U mnie nakladki na brodawki do karmienia sie nie sprawdzily....

mysza1975, samira, Simba, Kate 75, Iwone, megan8, polarmiś, Bozia3, bliska77, Viv78, Andzia33 lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc!

Jutro wstaję o 5.00, bo przed pracą włoski, a po monitoring.

Trzymajcie kciuki za test i za moje pęknięte pęcherzyki ;-)

Simba, Parka, samira, Bozia3, bliska77, Viv78, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka super :) Jesli wszystkie badania zrobione i sa ok, to teraz najważniejsze jest zaufanie do lekarza i pozytywne nastawienie. Oraz seks ;)

Kate 75, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Parka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedna rzecz o kupie, choc moze to dziwnie zabrzmi: jak tylko sie syn urodzil i pielegniarka zalozyla mu pampersa i ubrala, a potem juz przewiniecie nalezalo do mnie, to ja dostalam jakiegos napadu paniki, bylam przerazona co ja znajde w tym pampersie. Dotad nia mialam do czynienia z malymi dziecmi i ta pierwsza kupa to dla mnie byl po prostu stres: gigantyczne czarne kupsko - okazalo sie, ze to tzw smółka, pierwszy stolec dziecka po urodzeniu, mażący sie i smolisty, cos okropnego, trudne do zmycia z malej pupy krecacego sie i wijacego sie noworodka. Przy tym, nastepne kupy gdy juz byl karmiony piersia , to byly ultra kupki, wygladajace jak jajecznica, kwasno pachnace ( naprawde, nie smierdzialy). Prawdziwe, smierdzace kupy pojawily sie jak syn zaczal jesc ze sloiczkow, zupki itd.

Kate 75, samira, megan8, mysza1975, Bozia3, bliska77, Reni, Pusurek lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Ale tu się dzisiaj działo!
    Można by pomyśleć, że te dialogi są wyreżyserowane :)
    Przez chwile pomyslalam, ze skoro program wykropkowuje niektore slowa, to moze tez ktos tworzy teksty zeby forumowiczka taka jak ja z doskoku na pewno wrocila na forum. Po prostu przeszlyscie same siebie :)

No to zmienię temat, tj napisze cos na temat forum: bylam dzisiaj na monitoringu i mam potwierdzona owulke, widzialam plame w miejsce pieknietego pecherzyka. I pochwale sie ;) : bez clo, bez soi, przy pco. Natomiast Inofolic od poczatku cyklu. Owulka ok. 17 dc, wszystko zgodnie z wykresem i moimi subiektywnymi objawami. To oznacza, ze moj cykl bedzie mniej wiecej 30 dniowy, no nie pamietam kiedy byl taki krotki. Nowa ginka dala nadzieje, az za bardzo optymistyczna, stwierdzila, ze skoro dzieci juz sa, a teraz wystapila taka ladna owulka, to szanse sa bardzo duze, ale jakby w tym cyklu nic z tego, to juz mam termin umowiony na zbadanie hormonow, dzieki wykresowi wiedzialam na kiedy sie umowic. Pozegnala mnie slowami: nastepne usg to juz w ciazy. No dobra, dosyc nakrecania sie, bedzie co bedzie. Mam nadzieje, ze jakosc zolnierzkow mojego M sie nie pogorszyla przez te lata...

Parka tylko pogratulować, mam nadzieję, że zawiał wiatr w żagle i pognasz do przodu :) Powdzenia :)

A co dialogów na forum, ależ my mamy reżysera, a właściwie animatorkę, która zawsze rozkręci imprezę, że aż huczy ;)

Parka lubi tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Parka super :) Jesli wszystkie badania zrobione i sa ok, to teraz najważniejsze jest zaufanie do lekarza i pozytywne nastawienie. Oraz seks ;)

No wlasnie, i tu jest ciekawie, bo jest tylko jedno serce trafione w dniu zaznaczonej owulacji, po tygodniowej przerwie od poprzedniego.....

Kate 75 lubi tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    No wlasnie, i tu jest ciekawie, bo jest tylko jedno serce trafione w dniu zaznaczonej owulacji, po tygodniowej przerwie od poprzedniego.....

No no co za precyzja, może będzie z tego piękne usg ciążowe, jak powiedziała twoja nowa gin :)

Parka lubi tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Parka tylko pogratulować, mam nadzieję, że zawiał wiatr w żagle i pognasz do przodu :) Powdzenia :)

A co dialogów na forum, ależ my mamy reżysera, a właściwie animatorkę, która zawsze rozkręci imprezę, że aż huczy ;)

No i dzieje sie, dzieje, ze zdumienia az przecieralam oczy, a ze mam dystans, to bez wybuchow smiechu od czasu do czasu tez sie nie obyło ;)

Kate 75, EwaT, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    No no co za precyzja, może będzie z tego piękne usg ciążowe, jak powiedziała twoja nowa gin :)

Gorzej, jak to serce spoznione o np. godzinę...eh
    Ze tez nie zadzialalismy dzien przedtem, no ale to wszystko dopiero wstecz widac.

Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Gorzej, jak to serce spoznione o np. godzinę...eh
    Ze tez nie zadzialalismy dzien przedtem, no ale to wszystko dopiero wstecz widac.

Trzeba być dobrej myśli, jajo jest przez jakiś dłuższy czas zdolne do zapłodnienia, czasami nawet do 24 godz. i tego się trzymajmy :)

Parka lubi tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    No i dzieje sie, dzieje, ze zdumienia az przecieralam oczy, a ze mam dystans, to bez wybuchow smiechu od czasu do czasu tez sie nie obyło ;)

No ja się uśmiałam do łez, tylko potem trochę mniej, przez brak dystansu niektórych właśnie, ale dysputa była nie od parady :)

Parka, polarmiś lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:

Ta ginka byla super mila i mysle, ze chciala wytworzyc fajna atmosfere, pelna nadziei i dobrych wiadomosci, no bo fajnie jak na pierwszej wizycie mimo roznych przeciwnosci wszystko fajnie wyglada. Obie wiec sie usmiechalysmy do siebie, no bo przeciez wszystko cacy, a za pare dni moze sie okazac z tego wielka dooopa. Dlatego spoko :)

Kate 75, bliska77 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Ta ginka byla super mila i mysle, ze chciala wytworzyc fajna atmosfere, pelna nadziei i dobrych wiadomosci, no bo fajnie jak na pierwszej wizycie mimo roznych przeciwnosci wszystko fajnie wyglada. Obie wiec sie usmiechalysmy do siebie, no bo przeciez wszystko cacy, a za pare dni moze sie okazac z tego wielka dooopa. Dlatego spoko :)

Ważne,że masz sensowną ginkę i nowy plan, a co ma być to będzie, na razie trzeba czekać, ale i być dobrej myśli na przyszłość :)

Parka, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2225 2226 2227 2228 2229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ