X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leż, leż Boziu, na wiosenne spacerki z brzuszkiem będziesz sobie chodzić :)
    Zima niebezpieczna "ślizgo" , zimno i wieje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 08:17

Bozia3, Parka, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam babeczki :)

Bozia nie wiem czy czytałaś

http://dzieci.pl/kat,1033563,title,Nie-klasc-ciezarnych-do-lozek,wid,15930828,wiadomosc.html?smgputicaid=612141

nie plamisz,wiec ja bym sie zastanowiła czy leżeć plackiem.Nie mówię o spacerach jak jest ślisko, ale w domu przy oszczędnym trybie życia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 08:20

Kate 75, samira, Parka, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:

http://dzieci.pl/kat,1033563,title,Nie-klasc-ciezarnych-do-lozek,wid,15930828,wiadomosc.html?smgputicaid=612141

nie plamisz,wiec ja bym sie zastanowiła czy leżeć plackiem.Nie mówię o spacerach jak jest ślisko, ale w domu przy oszczędnym trybie życia

Bardzo ciekawe, tylko która zaryzykuje niesłuchania się lekarza :)

bliska77, Parka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,
    Mysza, powodzenia na monitoringu ;)
    Bozia, ja chyba tez bym nie ryzykowała
    U nas -14 zimno, z domu nie chciało sie wychodzić....
    Wczoraj już sie nie udzielałam, w pracy miałam taki kocioł a i psychicznie człowieka wykańczają, którzy po prostu nie myślą a co gorsza, większość z nich to są ludzie z samej góry....
    Miłego dnia dziewczyny ;-)

Bozia3, Parka, Bursztyn, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:

Rozmawiałam o tym z lekarką - chyba pisałam. Od razu mi powiedziała, że na zachodzie nikt by się tym nie zajmował i nie przejmował - tam dopiero cokolwiek robią,jeśli zamkniesz 13 tydzień. Z drugiej strony wpatrywanie się z zachwytem w zachód i osiągnięcia położników z Północnej Karoliny nie wiele mi mówią - tam większość bab opasłych i z depresją - więc dla nich dodatkowe leżenie może być rzeczywiście bardzo uciążliwe. Ginka mi powiedziała, że coraz więcej kobiet przylatuje do Polski zaraz po teście, bo chcą od początku zrobić wszystko co w ich mocy - jakkolwiek się to skończy. (Chodzi o dodatkowy progesteron i leżenie - bo nic innego się nie zrobi).
    Ja troszkę wstaję - szykuję sobie jedzenie, toaleta, połażę po mieszkaniu. Staram się nie robić gwałtownych ruchów - żeby tego krwiaka nie zerwać - a co ma być to i tak będzie.

Panda, bliska77, Parka, grosza, Bursztyn, Iwone, megan8, mysza1975, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Iwone Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Bardzo ciekawe, tylko która zaryzykuje niesłuchania się lekarza :)
    decyzja należy do osoby której problem dotyczy.Czytałam na forach o krwiakach w ciąży i nie każda ma zalecone leżenie.Tu głównie chodzi o nieplamiące.

Ps.zmykam do fryzjera :)

Parka, malgos741 lubią tę wiadomość

• DAGI Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Iwone, te ręce z dzieckiem w twoim podpisie, niezmiennie kojarzą mi sie z filmem Poszukiwany poszukiwana. Tam ten nawiedzony malarz takie dłonie malował :)
    zobacz to:
    http://f2photographybylexi.wordpress.com/2013/06/26/walter-joshua-fretz/

A ja w takie testy na płeć nie wierze...

Witam się w piatek..Nareszcie mamy ujemną temperaturę. Dziś rano -10 :) ale śniegu minimalnie...

Parka, Bursztyn, Iwone lubią tę wiadomość

mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.:(
  • DAGI Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym jednak leżała- niestety mam przykłady dziewczyn, które nie plamiły mając krwiaka, nie leżały i krwiak odkleił sie razem z płodem. Coż to za problem poleżeć te 3 tygodnie...kurcze...a to dla bezpieczeństwa dziecka.

Panda, Parka, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.:(
  • Panda Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobietki u mnie juz popoludnie i wlasnie wciagnelam cocktail owocowy pycha :)

Milego dnia i lezenia;)

Boziu ja bym raczej sluchala swojego lekarza bo z tego co pisalas to masz fajna babke i super Cie prowadzi. Tak wlsnie wczoraj myslalam ze jakbym zaszla to chyba pojade w odwiedziny do domu i zrobie wszystkie badania w Pl ale to tylko takie moje przemyslenia na razie no i trzeba sie zaplodnic zeby bylo z czym jechac ;)

Kate Twoj wykres ladnie wyglada testujesz czy czekasz do date@

Podrawiam i slonce sle :)

Ps. badania spermiszonow przeniesione na nastepny tydzien pozyjemy zobaczymy

bliska77, Reni, Parka, Bursztyn, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też się tak kojarzą :-)
    na prawdę nie znasz tego filmu???? przecież to klasyka polskich komedii :-)
    Ilość cukru w cukrze itd.. ;-)

p.s. dzień dobry
    Iwone wrote:
    Nie oglądałam tego filmu.
    Obrazem mi się spodobał i go wkleiłam i zapewniam nie jestem nawiedzona :)

Parka, grosza, Simba, Iwone lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie ale z tą owulacją to tak na prawdę chyba nigdy nic nie wiadomo
    tak na prawdę tylko ciąża może ją potwierdzić
    bo może być pęknięty pęcherzyk, płyn itd a jajko z worka nie wyskoczy i d upa
    na monitoringu nie widać jajka więc .. dla mnie kolejne czary z mleka..
    mnie monitoring strasznie nakręca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 08:57

Panda, Parka, samira, Simba, Bursztyn, malgos741, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • DAGI Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RENI- dokładnie, lekarze mówią,że tylko ciaża jest dowodem na owulację.
    Ja miałam robiony monitoring latami i niby wszystko było ok..a póxniej okazało sie,że miałam w dolnej granicy, ale w granicy normy estrogeny i przez to w ciażę nie zachodziłam. 2 cykle z estrofemem i zaszłam.

Panda, bliska77, Parka, samira, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    bo może być pęknięty pęcherzyk, płyn itd a jajko z worka nie wyskoczy i dupa

Ja to tolanie niepoinformowana w tym temacie jestem i tyle wiem co Was tu czytam.

ale tak moja GP to jak bada progesteron w 21 dniu cyklu i jest dobry to mowi ze owulka na pewno byla.

no i jak bylam na usg to tez babka mi mowi o owulacja tuz tuz no kurna chyba wiedza ze jest co nie?

bliska77, Parka, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze coś takiego znalazłam.. to chyba dotyczy testów owu
    bo czasami laski robią i przez tydzień wychodzą im II

Owulacja następuje zwykle w ciągu 24-36 godzin po pierwszym gwałtownym wyrzucie LH, lub 9-24 godzin po szczytowym wyrzucie LH.

no i o co kaman? pozostaje czekać ;-)

Parka, grosza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry o poranku! Matko, dzis u mnie - 13, dobrze, ze zabralam moje syberyjskie buty z futerkiem na wakacje w Polsce, dzis pasuja jak ulal ;)
    Milego mroznego dnia!

Kate, "slizgo" nie "slizgo" ;) ostroznie jezdzcie! :)

Parka, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    bo może być pęknięty pęcherzyk, płyn itd a jajko z worka nie wyskoczy i d upa

Masz rację, moze byc tez tak, ze owulacja byla, ale jest mnostwo innych czynnikow: endometrium odpowiedzialne za zagniezdzenie, progesteron, jakosc samej owulacji (komorka bez uszkodzen, w tym genetycznych).
    Ja poszlam na monitoring zeby sprawdzic, czy to ze byl skok tempki i objawy, w tym bol piersi, to czy to rzeczywiscie efekt ze cos sie dzieje w organizmie, czy ze to sciema. ( np hormony szaleja, ale pecherzyk w ogole nie urósł). Pisala kiedys Polarmisia, ze miala piekny wykres, ale monitoring niczego nie potwierdził. Chcialam sprawdzic jak to u mnie.

Iwone, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Dzien dobry o poranku! Matko, dzis u mnie - 13, dobrze, ze zabralam moje syberyjskie buty z futerkiem na wakacje w Polsce, dzis pasuja jak ulal ;)
    Milego mroznego dnia!

Kate, "slizgo" nie "slizgo" ;) ostroznie jezdzcie! :)
    Na początek muszę się wydostać z domu, tzn brama nam przymarza, potem wyjazd z lasu, a później to już z górki ;)

Parka, Reni, Simba, Mango, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a jeszcze coś takiego znalazłam.. to chyba dotyczy testów owu
    bo czasami laski robią i przez tydzień wychodzą im II

Owulacja następuje zwykle w ciągu 24-36 godzin po pierwszym gwałtownym wyrzucie LH, lub 9-24 godzin po szczytowym wyrzucie LH.

no i o co kaman? pozostaje czekać ;-)

Reni, kiedys robilam testy owulacyjne, ktore wychodzily pozytywnie przez wiele dni, potem sie dowiedzialam, ze u dziewczyn z pco te testy daja zafalszowany wynik, gdyz dziewczyny te maja zle wyniki poziomu hormonow - stosunku lh do fsh. Przekonalam sie na wlasnej skorze.

bliska77, Bursztyn, Kate 75 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Reni, kiedys robilam testy owulacyjne, ktore wychodzily pozytywnie przez wiele dni, potem sie dowiedzialam, ze u dziewczyn z pco te testy daja zafalszowany wynik, gdyz dziewczyny te maja zle wyniki poziomu hormonow - stosunku lh do fsh. Przekonalam sie na wlasnej skorze.
    tak jest, miałam tak samo

Parka, Kate 75 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira, Malgos, Reni - ale nam sie cykle zbiegły w czasie ... :)

samira, Reni, malgos741, MoniaT lubią tę wiadomość

‹‹ 2227 2228 2229 2230 2231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ