Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leż, leż Boziu, na wiosenne spacerki z brzuszkiem będziesz sobie chodzić :)
    Zima niebezpieczna "ślizgo" , zimno i wieje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 08:17

Bozia3, Parka, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam babeczki :)

Bozia nie wiem czy czytałaś

http://dzieci.pl/kat,1033563,title,Nie-klasc-ciezarnych-do-lozek,wid,15930828,wiadomosc.html?smgputicaid=612141

nie plamisz,wiec ja bym sie zastanowiła czy leżeć plackiem.Nie mówię o spacerach jak jest ślisko, ale w domu przy oszczędnym trybie życia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 08:20

Kate 75, nick nieaktualny, Parka, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:

http://dzieci.pl/kat,1033563,title,Nie-klasc-ciezarnych-do-lozek,wid,15930828,wiadomosc.html?smgputicaid=612141

nie plamisz,wiec ja bym sie zastanowiła czy leżeć plackiem.Nie mówię o spacerach jak jest ślisko, ale w domu przy oszczędnym trybie życia

Bardzo ciekawe, tylko która zaryzykuje niesłuchania się lekarza :)

nick nieaktualny, Parka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,
    Mysza, powodzenia na monitoringu ;)
    Bozia, ja chyba tez bym nie ryzykowała
    U nas -14 zimno, z domu nie chciało sie wychodzić....
    Wczoraj już sie nie udzielałam, w pracy miałam taki kocioł a i psychicznie człowieka wykańczają, którzy po prostu nie myślą a co gorsza, większość z nich to są ludzie z samej góry....
    Miłego dnia dziewczyny ;-)

Bozia3, Parka, Bursztyn, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:

Rozmawiałam o tym z lekarką - chyba pisałam. Od razu mi powiedziała, że na zachodzie nikt by się tym nie zajmował i nie przejmował - tam dopiero cokolwiek robią,jeśli zamkniesz 13 tydzień. Z drugiej strony wpatrywanie się z zachwytem w zachód i osiągnięcia położników z Północnej Karoliny nie wiele mi mówią - tam większość bab opasłych i z depresją - więc dla nich dodatkowe leżenie może być rzeczywiście bardzo uciążliwe. Ginka mi powiedziała, że coraz więcej kobiet przylatuje do Polski zaraz po teście, bo chcą od początku zrobić wszystko co w ich mocy - jakkolwiek się to skończy. (Chodzi o dodatkowy progesteron i leżenie - bo nic innego się nie zrobi).
    Ja troszkę wstaję - szykuję sobie jedzenie, toaleta, połażę po mieszkaniu. Staram się nie robić gwałtownych ruchów - żeby tego krwiaka nie zerwać - a co ma być to i tak będzie.

Panda, nick nieaktualny, Parka, grosza, Bursztyn, Iwone, megan8, mysza1975, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Iwone Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Bardzo ciekawe, tylko która zaryzykuje niesłuchania się lekarza :)
    decyzja należy do osoby której problem dotyczy.Czytałam na forach o krwiakach w ciąży i nie każda ma zalecone leżenie.Tu głównie chodzi o nieplamiące.

Ps.zmykam do fryzjera :)

Parka, malgos741 lubią tę wiadomość

• DAGI Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Iwone, te ręce z dzieckiem w twoim podpisie, niezmiennie kojarzą mi sie z filmem Poszukiwany poszukiwana. Tam ten nawiedzony malarz takie dłonie malował :)
    zobacz to:
    http://f2photographybylexi.wordpress.com/2013/06/26/walter-joshua-fretz/

A ja w takie testy na płeć nie wierze...

Witam się w piatek..Nareszcie mamy ujemną temperaturę. Dziś rano -10 :) ale śniegu minimalnie...

Parka, Bursztyn, Iwone lubią tę wiadomość

mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.:(
  • DAGI Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym jednak leżała- niestety mam przykłady dziewczyn, które nie plamiły mając krwiaka, nie leżały i krwiak odkleił sie razem z płodem. Coż to za problem poleżeć te 3 tygodnie...kurcze...a to dla bezpieczeństwa dziecka.

Panda, Parka, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.:(
  • Panda Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobietki u mnie juz popoludnie i wlasnie wciagnelam cocktail owocowy pycha :)

Milego dnia i lezenia;)

Boziu ja bym raczej sluchala swojego lekarza bo z tego co pisalas to masz fajna babke i super Cie prowadzi. Tak wlsnie wczoraj myslalam ze jakbym zaszla to chyba pojade w odwiedziny do domu i zrobie wszystkie badania w Pl ale to tylko takie moje przemyslenia na razie no i trzeba sie zaplodnic zeby bylo z czym jechac ;)

Kate Twoj wykres ladnie wyglada testujesz czy czekasz do date@

Podrawiam i slonce sle :)

Ps. badania spermiszonow przeniesione na nastepny tydzien pozyjemy zobaczymy

nick nieaktualny, Reni, Parka, Bursztyn, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też się tak kojarzą :-)
    na prawdę nie znasz tego filmu???? przecież to klasyka polskich komedii :-)
    Ilość cukru w cukrze itd.. ;-)

p.s. dzień dobry
    Iwone wrote:
    Nie oglądałam tego filmu.
    Obrazem mi się spodobał i go wkleiłam i zapewniam nie jestem nawiedzona :)

Parka, grosza, Simba, Iwone lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie ale z tą owulacją to tak na prawdę chyba nigdy nic nie wiadomo
    tak na prawdę tylko ciąża może ją potwierdzić
    bo może być pęknięty pęcherzyk, płyn itd a jajko z worka nie wyskoczy i d upa
    na monitoringu nie widać jajka więc .. dla mnie kolejne czary z mleka..
    mnie monitoring strasznie nakręca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 08:57

Panda, Parka, nick nieaktualny, Simba, Bursztyn, malgos741, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • DAGI Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RENI- dokładnie, lekarze mówią,że tylko ciaża jest dowodem na owulację.
    Ja miałam robiony monitoring latami i niby wszystko było ok..a póxniej okazało sie,że miałam w dolnej granicy, ale w granicy normy estrogeny i przez to w ciażę nie zachodziłam. 2 cykle z estrofemem i zaszłam.

Panda, nick nieaktualny, Parka, nick nieaktualny, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    bo może być pęknięty pęcherzyk, płyn itd a jajko z worka nie wyskoczy i dupa

Ja to tolanie niepoinformowana w tym temacie jestem i tyle wiem co Was tu czytam.

ale tak moja GP to jak bada progesteron w 21 dniu cyklu i jest dobry to mowi ze owulka na pewno byla.

no i jak bylam na usg to tez babka mi mowi o owulacja tuz tuz no kurna chyba wiedza ze jest co nie?

nick nieaktualny, Parka, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze coś takiego znalazłam.. to chyba dotyczy testów owu
    bo czasami laski robią i przez tydzień wychodzą im II

Owulacja następuje zwykle w ciągu 24-36 godzin po pierwszym gwałtownym wyrzucie LH, lub 9-24 godzin po szczytowym wyrzucie LH.

no i o co kaman? pozostaje czekać ;-)

Parka, grosza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry o poranku! Matko, dzis u mnie - 13, dobrze, ze zabralam moje syberyjskie buty z futerkiem na wakacje w Polsce, dzis pasuja jak ulal ;)
    Milego mroznego dnia!

Kate, "slizgo" nie "slizgo" ;) ostroznie jezdzcie! :)

Parka, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    bo może być pęknięty pęcherzyk, płyn itd a jajko z worka nie wyskoczy i d upa

Masz rację, moze byc tez tak, ze owulacja byla, ale jest mnostwo innych czynnikow: endometrium odpowiedzialne za zagniezdzenie, progesteron, jakosc samej owulacji (komorka bez uszkodzen, w tym genetycznych).
    Ja poszlam na monitoring zeby sprawdzic, czy to ze byl skok tempki i objawy, w tym bol piersi, to czy to rzeczywiscie efekt ze cos sie dzieje w organizmie, czy ze to sciema. ( np hormony szaleja, ale pecherzyk w ogole nie urósł). Pisala kiedys Polarmisia, ze miala piekny wykres, ale monitoring niczego nie potwierdził. Chcialam sprawdzic jak to u mnie.

Iwone, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Dzien dobry o poranku! Matko, dzis u mnie - 13, dobrze, ze zabralam moje syberyjskie buty z futerkiem na wakacje w Polsce, dzis pasuja jak ulal ;)
    Milego mroznego dnia!

Kate, "slizgo" nie "slizgo" ;) ostroznie jezdzcie! :)
    Na początek muszę się wydostać z domu, tzn brama nam przymarza, potem wyjazd z lasu, a później to już z górki ;)

Parka, Reni, Simba, Mango, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a jeszcze coś takiego znalazłam.. to chyba dotyczy testów owu
    bo czasami laski robią i przez tydzień wychodzą im II

Owulacja następuje zwykle w ciągu 24-36 godzin po pierwszym gwałtownym wyrzucie LH, lub 9-24 godzin po szczytowym wyrzucie LH.

no i o co kaman? pozostaje czekać ;-)

Reni, kiedys robilam testy owulacyjne, ktore wychodzily pozytywnie przez wiele dni, potem sie dowiedzialam, ze u dziewczyn z pco te testy daja zafalszowany wynik, gdyz dziewczyny te maja zle wyniki poziomu hormonow - stosunku lh do fsh. Przekonalam sie na wlasnej skorze.

nick nieaktualny, Bursztyn, Kate 75 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Reni, kiedys robilam testy owulacyjne, ktore wychodzily pozytywnie przez wiele dni, potem sie dowiedzialam, ze u dziewczyn z pco te testy daja zafalszowany wynik, gdyz dziewczyny te maja zle wyniki poziomu hormonow - stosunku lh do fsh. Przekonalam sie na wlasnej skorze.
    tak jest, miałam tak samo

Parka, Kate 75 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira, Malgos, Reni - ale nam sie cykle zbiegły w czasie ... :)

nick nieaktualny, Reni, malgos741, MoniaT lubią tę wiadomość

‹‹ 2227 2228 2229 2230 2231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ