X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Takie z apteki albo z rosmanna LH test.
    Zazwyczaj tak koło 10.00, ale dziś zrobiłam drugi przed chwilą i tez d u p a!

Do testów powinien być zagęszczony mocz, nie powinno się pić i siusiać ok. 2-4 godzin, i radzą niby po południu robić, ale co raz częściej słyszę, że rano i wieczorem. Może tu jest przyczyna. :)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/test-na-plec-plci-dziecka-od-6-tyg-ciazy-nowosc-i3892804820.html

to jest dopiero czad....:)

Żanet, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę na kolejny monitoring, więc zobaczymy czy pęcherzyki urosły, a może któryś już pękł.

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Do testów powinien być zagęszczony mocz, nie powinno się pić i siusiać ok. 2-4 godzin, i radzą niby po południu robić, ale co raz częściej słyszę, że rano i wieczorem. Może tu jest przyczyna. :)
    i co jeszcze? recytować Norwida w czasie sikania?
    mnie na testach owulacyjnych nigdy nic nie wychodziło a ciąża jest

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja poprzednia gina nie była jakoś przekonana do tych testów, ten nowy jak powiedziałam, że wspomagamy się testami i mierzeniem temperatury jakoś nie podjął tematu.

Kate 75 lubi tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    i co jeszcze? recytować Norwida w czasie sikania?
    mnie na testach owulacyjnych nigdy nic nie wychodziło a ciąża jest

I to podobno tylko ciąża świadczy o tym że owulacja była.

A gdyby to miało pomóc w zajściu w ciąże, to nawet całego "Pana Tadeusza" nauczyłabym się na pamięć i recytowała w czasie bzykoserc.

EwaT, Bursztyn, samira, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    pusurku ja mam staniki z firmy bestform i freya - mam je już chyba ze 3 lata i są jak nowe....

A to widzisz, na pewno sa rozne ( lepsze i gorsze ) brytyjskie firmy, ja mialam jakichs 2 innych i byly superasne do pierwszych 2- 3 pran...

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Jutro idę na kolejny monitoring, więc zobaczymy czy pęcherzyki urosły, a może któryś już pękł.

Monitoring + badania hormonów to najpewniejsza metoda, a testy to tylko mała podpowiedź i nic nie gwarantują, owulka może być lub nie przy pozytywnym teście, widać np po mnie testy wychodzą i nic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 20:33

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Moja poprzednia gina nie była jakoś przekonana do tych testów, ten nowy jak powiedziałam, że wspomagamy się testami i mierzeniem temperatury jakoś nie podjął tematu.
    moja to samo - raczej mówiła, ze od 13 dc próbować co dwa dni. Jednak mi testy dodawały jakoś powera i lubiłam jak wychodziły łądne dwie krechy. Miałam gorsze te testy czasami i nic nie było widać, a w cyklu, w którym zaszłam miałam piękne kreski podczas owulki

mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    http://allegro.pl/test-na-plec-plci-dziecka-od-6-tyg-ciazy-nowosc-i3892804820.html

Wierzyc w to?

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Wierzyc w to?
    nie mam pojęcia - trochę szkoda kasy...ale to jest raczej wiarygodny sprzedawca...

FZuMp1.png

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

To jest lekka przesada, ale na bank mają sprzedaż, i ktoś tam trafia.

bliska77 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Monitoring + badania hormonów to najpewniejsza metoda, a testy to tylko mała podpowiedź i nic nie gwarantują, owulka może być lub nie przy pozytywnym teście, widać np po mnie testy wychodzą i nic :)
    zastanawia mnie - jak badanie hormonów wykrywa owulkę - bo w Kanadzie chyba na tym polega sprawdzanie cyklu - USG nie robią. Rozumiem, że progesteron skacze po owulce - ale jak wykryć owulację?

bliska77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzywalam Clearblue owulacyjnych i prawie zawsze wychodzily, moze tylko dwa razy zdarzylo sie ze byly negatywne, no ale jak same mowicie, o niczym to jeszcze nie swiadczy

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    To jest lekka przesada, ale na bank mają sprzedaż, i ktoś tam trafia.
    mogą mieć rację, że we wkrwi jest jakiegoś hormonu więcej na chłopca - kto wie..skoro podają skuteczność prawie 100 procent...

FZuMp1.png

• grosza Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wieczorową porą
    Jestem bardzo zadowolona bo w sobotę z rańca jedziemy na 4 dni do Wieżycy ( taka kaszubska ułamkowa miniaturkowa namiastka Zakopanego) będziem się uczyć na nartach jazdy :)) Młody przeszczęśliwwy :)

Kate 75, mysza1975, Simba, Żanet, Bursztyn, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    mogą mieć rację, że we wkrwi jest jakiegoś hormonu więcej na chłopca - kto wie..skoro podają skuteczność prawie 100 procent...

Bozia nie pozostaje nic innego, tylko wypróbuj, sama jestem ciekawa czy się sprawdzi :) Wypróbowałabym sama, ale no wiesz jest mały problem ;)

Bozia3, bliska77 lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myślę, że pokolenie naszych mam miał łatwiej. Bez internetu, tych wszystkich testów, wykresów zachodziły w ciążę, albo i nie (co też się przecież zdarzało) ale nie rozkładały tego na czynniki pierwsze.
    A okres ciąży też był dla nich spokojniejszy bo nie miały świadomości tych wszystkich zagrożeń.

Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    nie mam pojęcia - trochę szkoda kasy...ale to jest raczej wiarygodny sprzedawca...

Ale co sie moze pojawic w moczu kobiety po 6 tyg ciazy? Chlopcom zaczynaja sie rozwijac jadra w okolicy 11 tyg, ale to wszytko.
    To raczej taki test for fun, jak sie sprawdzi, to jest fun, a jak nie, to znaczy, ze to bylo to wlasnie te 2.2 % bledu ;)

Kate 75, Myszonek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Bez internetu, tych wszystkich testów, wykresów zachodziły w ciążę, albo i nie (co też się przecież zdarzało) ale nie rozkładały tego na czynniki pierwsze.

No, ale jak ja bym zaszla w ciaze bez internetu?? Jak ja bym zaszla w ciaze bez Was?! ;)

mysza1975, Kate 75, Simba, Bursztyn, malgos741, Iwone, samira, Mango, Niuta, Andzia33, Mega lubią tę wiadomość

‹‹ 2223 2224 2225 2226 2227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ