35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
mysza1975 wrote:Takie z apteki albo z rosmanna LH test.
Zazwyczaj tak koło 10.00, ale dziś zrobiłam drugi przed chwilą i tez d u p a!
Do testów powinien być zagęszczony mocz, nie powinno się pić i siusiać ok. 2-4 godzin, i radzą niby po południu robić, ale co raz częściej słyszę, że rano i wieczorem. Może tu jest przyczyna.
-
i co jeszcze? recytować Norwida w czasie sikania?Kate 75 wrote:Do testów powinien być zagęszczony mocz, nie powinno się pić i siusiać ok. 2-4 godzin, i radzą niby po południu robić, ale co raz częściej słyszę, że rano i wieczorem. Może tu jest przyczyna.

mnie na testach owulacyjnych nigdy nic nie wychodziło a ciąża jest -
EwaT wrote:i co jeszcze? recytować Norwida w czasie sikania?
mnie na testach owulacyjnych nigdy nic nie wychodziło a ciąża jest
I to podobno tylko ciąża świadczy o tym że owulacja była.
A gdyby to miało pomóc w zajściu w ciąże, to nawet całego "Pana Tadeusza" nauczyłabym się na pamięć i recytowała w czasie bzykoserc.
EwaT, Bursztyn, samira, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:pusurku ja mam staniki z firmy bestform i freya - mam je już chyba ze 3 lata i są jak nowe....
A to widzisz, na pewno sa rozne ( lepsze i gorsze ) brytyjskie firmy, ja mialam jakichs 2 innych i byly superasne do pierwszych 2- 3 pran... -
mysza1975 wrote:Jutro idę na kolejny monitoring, więc zobaczymy czy pęcherzyki urosły, a może któryś już pękł.
Monitoring + badania hormonów to najpewniejsza metoda, a testy to tylko mała podpowiedź i nic nie gwarantują, owulka może być lub nie przy pozytywnym teście, widać np po mnie testy wychodzą i nic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 20:33
-
moja to samo - raczej mówiła, ze od 13 dc próbować co dwa dni. Jednak mi testy dodawały jakoś powera i lubiłam jak wychodziły łądne dwie krechy. Miałam gorsze te testy czasami i nic nie było widać, a w cyklu, w którym zaszłam miałam piękne kreski podczas owulkimysza1975 wrote:Moja poprzednia gina nie była jakoś przekonana do tych testów, ten nowy jak powiedziałam, że wspomagamy się testami i mierzeniem temperatury jakoś nie podjął tematu.
mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
zastanawia mnie - jak badanie hormonów wykrywa owulkę - bo w Kanadzie chyba na tym polega sprawdzanie cyklu - USG nie robią. Rozumiem, że progesteron skacze po owulce - ale jak wykryć owulację?Kate 75 wrote:Monitoring + badania hormonów to najpewniejsza metoda, a testy to tylko mała podpowiedź i nic nie gwarantują, owulka może być lub nie przy pozytywnym teście, widać np po mnie testy wychodzą i nic

bliska77 lubi tę wiadomość
-
Hejka wieczorową porą
Jestem bardzo zadowolona bo w sobotę z rańca jedziemy na 4 dni do Wieżycy ( taka kaszubska ułamkowa miniaturkowa namiastka Zakopanego) będziem się uczyć na nartach jazdy
) Młody przeszczęśliwwy
Kate 75, mysza1975, Simba, Żanet, Bursztyn, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:mogą mieć rację, że we wkrwi jest jakiegoś hormonu więcej na chłopca - kto wie..skoro podają skuteczność prawie 100 procent...
Bozia nie pozostaje nic innego, tylko wypróbuj, sama jestem ciekawa czy się sprawdzi
Wypróbowałabym sama, ale no wiesz jest mały problem
Bozia3, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Tak sobie myślę, że pokolenie naszych mam miał łatwiej. Bez internetu, tych wszystkich testów, wykresów zachodziły w ciążę, albo i nie (co też się przecież zdarzało) ale nie rozkładały tego na czynniki pierwsze.
A okres ciąży też był dla nich spokojniejszy bo nie miały świadomości tych wszystkich zagrożeń.
Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:nie mam pojęcia - trochę szkoda kasy...ale to jest raczej wiarygodny sprzedawca...
Ale co sie moze pojawic w moczu kobiety po 6 tyg ciazy? Chlopcom zaczynaja sie rozwijac jadra w okolicy 11 tyg, ale to wszytko.
To raczej taki test for fun, jak sie sprawdzi, to jest fun, a jak nie, to znaczy, ze to bylo to wlasnie te 2.2 % bledu
Kate 75, Myszonek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymysza1975 wrote:Bez internetu, tych wszystkich testów, wykresów zachodziły w ciążę, albo i nie (co też się przecież zdarzało) ale nie rozkładały tego na czynniki pierwsze.
No, ale jak ja bym zaszla w ciaze bez internetu?? Jak ja bym zaszla w ciaze bez Was?!
mysza1975, Kate 75, Simba, Bursztyn, malgos741, Iwone, samira, Mango, Niuta, Andzia33, Mega lubią tę wiadomość