Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Takie z apteki albo z rosmanna LH test.
    Zazwyczaj tak koło 10.00, ale dziś zrobiłam drugi przed chwilą i tez d u p a!

Do testów powinien być zagęszczony mocz, nie powinno się pić i siusiać ok. 2-4 godzin, i radzą niby po południu robić, ale co raz częściej słyszę, że rano i wieczorem. Może tu jest przyczyna. :)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/test-na-plec-plci-dziecka-od-6-tyg-ciazy-nowosc-i3892804820.html

to jest dopiero czad....:)

Żanet, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę na kolejny monitoring, więc zobaczymy czy pęcherzyki urosły, a może któryś już pękł.

nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Do testów powinien być zagęszczony mocz, nie powinno się pić i siusiać ok. 2-4 godzin, i radzą niby po południu robić, ale co raz częściej słyszę, że rano i wieczorem. Może tu jest przyczyna. :)
    i co jeszcze? recytować Norwida w czasie sikania?
    mnie na testach owulacyjnych nigdy nic nie wychodziło a ciąża jest

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja poprzednia gina nie była jakoś przekonana do tych testów, ten nowy jak powiedziałam, że wspomagamy się testami i mierzeniem temperatury jakoś nie podjął tematu.

Kate 75 lubi tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    i co jeszcze? recytować Norwida w czasie sikania?
    mnie na testach owulacyjnych nigdy nic nie wychodziło a ciąża jest

I to podobno tylko ciąża świadczy o tym że owulacja była.

A gdyby to miało pomóc w zajściu w ciąże, to nawet całego "Pana Tadeusza" nauczyłabym się na pamięć i recytowała w czasie bzykoserc.

EwaT, Bursztyn, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    pusurku ja mam staniki z firmy bestform i freya - mam je już chyba ze 3 lata i są jak nowe....

A to widzisz, na pewno sa rozne ( lepsze i gorsze ) brytyjskie firmy, ja mialam jakichs 2 innych i byly superasne do pierwszych 2- 3 pran...

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Jutro idę na kolejny monitoring, więc zobaczymy czy pęcherzyki urosły, a może któryś już pękł.

Monitoring + badania hormonów to najpewniejsza metoda, a testy to tylko mała podpowiedź i nic nie gwarantują, owulka może być lub nie przy pozytywnym teście, widać np po mnie testy wychodzą i nic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 20:33

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Moja poprzednia gina nie była jakoś przekonana do tych testów, ten nowy jak powiedziałam, że wspomagamy się testami i mierzeniem temperatury jakoś nie podjął tematu.
    moja to samo - raczej mówiła, ze od 13 dc próbować co dwa dni. Jednak mi testy dodawały jakoś powera i lubiłam jak wychodziły łądne dwie krechy. Miałam gorsze te testy czasami i nic nie było widać, a w cyklu, w którym zaszłam miałam piękne kreski podczas owulki

mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    http://allegro.pl/test-na-plec-plci-dziecka-od-6-tyg-ciazy-nowosc-i3892804820.html

Wierzyc w to?

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Wierzyc w to?
    nie mam pojęcia - trochę szkoda kasy...ale to jest raczej wiarygodny sprzedawca...

FZuMp1.png

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

To jest lekka przesada, ale na bank mają sprzedaż, i ktoś tam trafia.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Monitoring + badania hormonów to najpewniejsza metoda, a testy to tylko mała podpowiedź i nic nie gwarantują, owulka może być lub nie przy pozytywnym teście, widać np po mnie testy wychodzą i nic :)
    zastanawia mnie - jak badanie hormonów wykrywa owulkę - bo w Kanadzie chyba na tym polega sprawdzanie cyklu - USG nie robią. Rozumiem, że progesteron skacze po owulce - ale jak wykryć owulację?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzywalam Clearblue owulacyjnych i prawie zawsze wychodzily, moze tylko dwa razy zdarzylo sie ze byly negatywne, no ale jak same mowicie, o niczym to jeszcze nie swiadczy

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    To jest lekka przesada, ale na bank mają sprzedaż, i ktoś tam trafia.
    mogą mieć rację, że we wkrwi jest jakiegoś hormonu więcej na chłopca - kto wie..skoro podają skuteczność prawie 100 procent...

FZuMp1.png

• grosza Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wieczorową porą
    Jestem bardzo zadowolona bo w sobotę z rańca jedziemy na 4 dni do Wieżycy ( taka kaszubska ułamkowa miniaturkowa namiastka Zakopanego) będziem się uczyć na nartach jazdy :)) Młody przeszczęśliwwy :)

Kate 75, mysza1975, Simba, Żanet, Bursztyn, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    mogą mieć rację, że we wkrwi jest jakiegoś hormonu więcej na chłopca - kto wie..skoro podają skuteczność prawie 100 procent...

Bozia nie pozostaje nic innego, tylko wypróbuj, sama jestem ciekawa czy się sprawdzi :) Wypróbowałabym sama, ale no wiesz jest mały problem ;)

Bozia3, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myślę, że pokolenie naszych mam miał łatwiej. Bez internetu, tych wszystkich testów, wykresów zachodziły w ciążę, albo i nie (co też się przecież zdarzało) ale nie rozkładały tego na czynniki pierwsze.
    A okres ciąży też był dla nich spokojniejszy bo nie miały świadomości tych wszystkich zagrożeń.

Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    nie mam pojęcia - trochę szkoda kasy...ale to jest raczej wiarygodny sprzedawca...

Ale co sie moze pojawic w moczu kobiety po 6 tyg ciazy? Chlopcom zaczynaja sie rozwijac jadra w okolicy 11 tyg, ale to wszytko.
    To raczej taki test for fun, jak sie sprawdzi, to jest fun, a jak nie, to znaczy, ze to bylo to wlasnie te 2.2 % bledu ;)

Kate 75, Myszonek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Bez internetu, tych wszystkich testów, wykresów zachodziły w ciążę, albo i nie (co też się przecież zdarzało) ale nie rozkładały tego na czynniki pierwsze.

No, ale jak ja bym zaszla w ciaze bez internetu?? Jak ja bym zaszla w ciaze bez Was?! ;)

mysza1975, Kate 75, Simba, Bursztyn, malgos741, Iwone, nick nieaktualny, Mango, Niuta, Andzia33, Mega lubią tę wiadomość

‹‹ 2223 2224 2225 2226 2227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ