X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    Bursztynku daj sobie spokój :-)
    to nic nie da Ewa juz taka jest
    ja to nawet sie ździwię jak zacznie pisać inaczej
    a i Ewa sorry że tak o Tobie bez Ciebie :-)
    z dwiema rzeczami nie da sie walczyc: z uposledzeniem i z glupota. Nie wiem o ktora w tym przypadku chodzi, ale Ewa mnie pokonala. Przyznaje sie do porazki :) To tak jakby chciec nauczyc swinie spiewu- nigdy sie nie uda , a i swinie sie zdenerwuje. Baterie mi sie wyczerpaly.
    Ewa mozesz do woli kwiczec na forum :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 19:03

szczęśliwa 2, Mango, Simba, Reni, nick nieaktualny, megan8, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja tez. Dzieki temu, ze dostalam namiary na suplementy dla mojego mezczyzny. Staralismy sie 2 lata ( a raczej nie zabezpieczalismy sie przez 2 lata ) i nagle po 2 cyklach na forum jestem w ciazy. No jesli to nie pomoc forum, to chyba juz tylko cud ;)
    Pusurek to cud ;-)

nick nieaktualny, Kate 75 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Myszonek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    To ja z innej beczki ;) Zjadlam wlasnie kabanosa, wedzonke krotoszynska, to poprawilam paczkiem z dzemem i zapilam Kubusiem. I twierdze, ze najlepsze jedzenie jest w Polsce! :)

Zgadzam się - najlepsze żarełko w Polsce.
    Skończyłam właśnie gołąbki a tuż przed nimi tą paskudną prezentację o depresji. Chyba mnie pogięło - 56 slajdów - ale już koniec.

nick nieaktualny, Kate 75 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash - jaką stosujesz dietę? (ja jak nawiedzona wszystkich wypytuje o rodzaj diety - objadając się białą czekoladą..;) )

Simba, Reni, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Żanet Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Możliwe że tylko iluzja, ja jednak czuję inaczej.
    Powiem Ci że znam osoby które zaciążyły dzięki poradom na forum naszym i na innych.Poza tym co uważam najważniejsze, to to, że odważyły się w tym wieku jeszcze,albo dopiero pierwszy raz spróbować.
    Myślę że każda z nas zanim zaczęła myśleć o ciąży w tym wieku najpierw zaczęła wyszukiwać informacji w necie i na forach.
    Iwone,
    Masz rację, podczytuje Was, bo forum jest publiczne i mam mieszane odczucia czy się udzielać ;) Są tutaj dziewczyny, których wypowiedzi powodują, że japa się cieszy cały cas, a nawet śmieję się w głos do Laptopa, są również takie, że wiedzą dużo więcej niż ja, więcej przeszły i można się od nich dowiedzieć czegoś cennego, są też niestety takie, które wkurzają...
    Idea forum jest jedna - wzajemne wsparcie i wymiana doświadczeń w dążeniu do zostania mamą w "naszym" wieku. Cudownie byłoby, gdyby dyskusje odbywałby by się w przyjaznej atmosferze, bo wszystkie jesteśmy fajne - tak sądzę :)
    Ostatnio oglądałam Dorotę Wellman w programie o in vitro vs metodach naturalnych wspomagających płodność i ona powiedziała coś takiego, "że k... puściłaby się z samym diabłem gdyby to pomogło w zajściu w upragnioną ciążę". Myślę, że tonący brzytwy się chwyta i próbuje co raz to nowych specyfików, aby cel osiągnąć.
    Sama starałam się rok, podczytywałam różne fora, co miesiąc miałam wszystkie objawy wczesnej ciąży, przeżywałam rozżalenie jak @ przychodziła... Brałam castangus, luteinę, kwas foliowy, a w ostatnim cyklu przeczytałam gdzieś o acardzie, może to zbieg okoliczności, bo byłam lekko podziębiona i stwierdziłam, że się kilka tabletek nie zaszkodzi i proszę - zaszłam w ciążę.
    Życzę Każdej z Was aby doświadczyła tego uczucia kiedy pokazują się dwie kreski...
    Powodzenia Dziewczyny

Bozia3, Reni, nick nieaktualny, Iwone, malgos741, megan8, Kate 75, mysza1975, Niuta, Viv78, Panda, ania.g, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiejs specjalnej to nie stosuję, podstawa to MŻ i jem zdrowiej, tzn więcej owoców, warzyw, mięso raczej gotowane albo ryby, wieprzowiny narazie nie jem w ogóle tzn od dwóch tyg.

nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I śniadanie jem 2 kromki ciemnego chleba z białym serem i piję herbatę.
    II śniadanie jogurty naturalny z 2 łyżkami błonnika i 1 łyżeczką siem lnianego i jakiś owoc pokrojony np trochę ananasa albo kiwi.
    Przedobiadek zamiast podwieczorka -jakiś owoc.
    Obiad - sałatka i gotowany kurczak (filet) albo ryba pieczona z kaszą lub ryżem.
    Kolacji staram się nie jeść.

Narazie jakoś mi udało się na tym wytrwać. Muszę pomyśleć i poczytać o innych potrawach żeby mi się to nie zbrzydło wszystko za szybko.

Co do przygotowywania potraw to jestem nygus, wolę szybko coś przygotować - nie lubie pracochłonnych potraw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 19:13

nick nieaktualny, nick nieaktualny, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to spoko - schudniesz dalej, bo to ilości jak dla ptaszka :) mnie by było za mało chyba od obiadu - potem owoc i tak do rana...trochę mało...

szczęśliwa 2 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeby efekty byly trzebaby rozdzielnie jesc weglowodany i bialka, bo sa trawione przez inne enzymy, czyli jesli rybe czy kurczakka to bez ryzu ale z warzywami.

477706bb5ioid7xx.jpg
  • slash Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dzięki Bursztynku to teraz będę to rozdzielać.

ale u mnie obiad jest około godz 17, wiec potem podwieczorek jest około 19 to jakoś do rana daję radę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 19:15

klz98u696p33kjce.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 12:04

Bursztyn, Simba, Reni, nick nieaktualny, megan8, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę często zaglądać do netu i patrzeć które to węglowadany, a któe to białka bo mi się jakoś to wszystko myli. A 5 miałam z biologii i z chemii o dziwo ;)

klz98u696p33kjce.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    A ja zaczęłam sie zastanawiac czysto z ciekawości , czemu niektórzy wszystko negują ale jednoczesnie ich te miejsca czy sytuacje czy osoby fascynuja ???

ale to chyba taka przewrotność pamiętam jak ewa była w UK a pisała jak to w Polsce jest ble a jednak teraz siedzi w PL
    dzis suplementy ble ale jak Reni wspomniała kiedys kupowała jakieś algi i były super
    i tak jest tez z forum , jest głupie ale chyba cos z niego ewa czerpie , skoro sie udziela :-)
    i myslę ten typ tak ma albo ,Ewa ma wielkie kłopoty z sama soba
    i staram sie nie wypowiadać o kimś ,ale w sumie Bursztynku skoro mamy sesje z kozetka to nam wolno :-P
    klopoty ma sama z soba, co potwierdza kazdym postem, szkoda tylko ze ich nie chce przepracowac, bo przetransferuje to na dziecko a za 20 lat bedzie miala powtorke "Ballady o Januszku"...

szczęśliwa 2, nick nieaktualny, megan8, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Żanet Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a tak z innej beczki, co polecacie na katar? bo alergia mnie wykończy, a nie chcę psikać zwykłych kropli...

• Simba Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    klopoty ma sama z soba, co potwierdza kazdym postem, szkoda tylko ze ich nie chce przepracowac, bo przetransferuje to na dziecko a za 20 lat bedzie miala powtorke "Ballady o Januszku"...
    Pamietam ten straszny serial :-/

szczęśliwa 2, Bursztyn lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    Dziewczyny, a tak z innej beczki, co polecacie na katar? bo alergia mnie wykończy, a nie chcę psikać zwykłych kropli...
    Żanet - inhalacje - do gorącej wody dodaj majeranku, tymianku i soli; płukanie wodą morską lub solą fizjologiczną.
    Oprócz tego pomaga mi Oregasept (olejek z oregano - dla ciężarnych zakaz).

Żanet, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa - przy inhalacjach - zakaz przykrywania głowy ręcznikiem. A majeranku i tymianku sporo - garść oraz 3 łyżki soli (na ok 1.5-2itra wody)

Żanet lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    polecam oglądnąć rosyjski film z 2011 roku "Elena" - zgarnął mnóstwo nagród. Pokazuje świetnie relacje między ludźmi i właśnie mamusię niańczącą dorosłego syna, który nie bierze odpowiedzialności za własne życie. Świetny film

szczęśliwa 2, nick nieaktualny, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Żanet Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    aaa - przy inhalacjach - zakaz przykrywania głowy ręcznikiem. A majeranku i tymianku sporo - garść oraz 3 łyżki soli (na ok 1.5-2itra wody)
    Myszonek dzięki, popróbuje tych inhalacji...

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 12:04

Bursztyn lubi tę wiadomość

hzr10fs.png
‹‹ 2238 2239 2240 2241 2242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ