X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    Bursztynku daj sobie spokój :-)
    to nic nie da Ewa juz taka jest
    ja to nawet sie ździwię jak zacznie pisać inaczej
    a i Ewa sorry że tak o Tobie bez Ciebie :-)
    z dwiema rzeczami nie da sie walczyc: z uposledzeniem i z glupota. Nie wiem o ktora w tym przypadku chodzi, ale Ewa mnie pokonala. Przyznaje sie do porazki :) To tak jakby chciec nauczyc swinie spiewu- nigdy sie nie uda , a i swinie sie zdenerwuje. Baterie mi sie wyczerpaly.
    Ewa mozesz do woli kwiczec na forum :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 19:03

szczęśliwa 2, Mango, Simba, Reni, samira, megan8, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja tez. Dzieki temu, ze dostalam namiary na suplementy dla mojego mezczyzny. Staralismy sie 2 lata ( a raczej nie zabezpieczalismy sie przez 2 lata ) i nagle po 2 cyklach na forum jestem w ciazy. No jesli to nie pomoc forum, to chyba juz tylko cud ;)
    Pusurek to cud ;-)

Pusurek, Kate 75 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Myszonek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    To ja z innej beczki ;) Zjadlam wlasnie kabanosa, wedzonke krotoszynska, to poprawilam paczkiem z dzemem i zapilam Kubusiem. I twierdze, ze najlepsze jedzenie jest w Polsce! :)

Zgadzam się - najlepsze żarełko w Polsce.
    Skończyłam właśnie gołąbki a tuż przed nimi tą paskudną prezentację o depresji. Chyba mnie pogięło - 56 slajdów - ale już koniec.

Pusurek, Kate 75 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash - jaką stosujesz dietę? (ja jak nawiedzona wszystkich wypytuje o rodzaj diety - objadając się białą czekoladą..;) )

Simba, Reni, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Żanet Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Możliwe że tylko iluzja, ja jednak czuję inaczej.
    Powiem Ci że znam osoby które zaciążyły dzięki poradom na forum naszym i na innych.Poza tym co uważam najważniejsze, to to, że odważyły się w tym wieku jeszcze,albo dopiero pierwszy raz spróbować.
    Myślę że każda z nas zanim zaczęła myśleć o ciąży w tym wieku najpierw zaczęła wyszukiwać informacji w necie i na forach.
    Iwone,
    Masz rację, podczytuje Was, bo forum jest publiczne i mam mieszane odczucia czy się udzielać ;) Są tutaj dziewczyny, których wypowiedzi powodują, że japa się cieszy cały cas, a nawet śmieję się w głos do Laptopa, są również takie, że wiedzą dużo więcej niż ja, więcej przeszły i można się od nich dowiedzieć czegoś cennego, są też niestety takie, które wkurzają...
    Idea forum jest jedna - wzajemne wsparcie i wymiana doświadczeń w dążeniu do zostania mamą w "naszym" wieku. Cudownie byłoby, gdyby dyskusje odbywałby by się w przyjaznej atmosferze, bo wszystkie jesteśmy fajne - tak sądzę :)
    Ostatnio oglądałam Dorotę Wellman w programie o in vitro vs metodach naturalnych wspomagających płodność i ona powiedziała coś takiego, "że k... puściłaby się z samym diabłem gdyby to pomogło w zajściu w upragnioną ciążę". Myślę, że tonący brzytwy się chwyta i próbuje co raz to nowych specyfików, aby cel osiągnąć.
    Sama starałam się rok, podczytywałam różne fora, co miesiąc miałam wszystkie objawy wczesnej ciąży, przeżywałam rozżalenie jak @ przychodziła... Brałam castangus, luteinę, kwas foliowy, a w ostatnim cyklu przeczytałam gdzieś o acardzie, może to zbieg okoliczności, bo byłam lekko podziębiona i stwierdziłam, że się kilka tabletek nie zaszkodzi i proszę - zaszłam w ciążę.
    Życzę Każdej z Was aby doświadczyła tego uczucia kiedy pokazują się dwie kreski...
    Powodzenia Dziewczyny

Bozia3, Reni, samira, Iwone, malgos741, megan8, Kate 75, mysza1975, Niuta, Viv78, Panda, ania.g, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiejs specjalnej to nie stosuję, podstawa to MŻ i jem zdrowiej, tzn więcej owoców, warzyw, mięso raczej gotowane albo ryby, wieprzowiny narazie nie jem w ogóle tzn od dwóch tyg.

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I śniadanie jem 2 kromki ciemnego chleba z białym serem i piję herbatę.
    II śniadanie jogurty naturalny z 2 łyżkami błonnika i 1 łyżeczką siem lnianego i jakiś owoc pokrojony np trochę ananasa albo kiwi.
    Przedobiadek zamiast podwieczorka -jakiś owoc.
    Obiad - sałatka i gotowany kurczak (filet) albo ryba pieczona z kaszą lub ryżem.
    Kolacji staram się nie jeść.

Narazie jakoś mi udało się na tym wytrwać. Muszę pomyśleć i poczytać o innych potrawach żeby mi się to nie zbrzydło wszystko za szybko.

Co do przygotowywania potraw to jestem nygus, wolę szybko coś przygotować - nie lubie pracochłonnych potraw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 19:13

polarmiś, Pusurek, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to spoko - schudniesz dalej, bo to ilości jak dla ptaszka :) mnie by było za mało chyba od obiadu - potem owoc i tak do rana...trochę mało...

szczęśliwa 2 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeby efekty byly trzebaby rozdzielnie jesc weglowodany i bialka, bo sa trawione przez inne enzymy, czyli jesli rybe czy kurczakka to bez ryzu ale z warzywami.

477706bb5ioid7xx.jpg
  • slash Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dzięki Bursztynku to teraz będę to rozdzielać.

ale u mnie obiad jest około godz 17, wiec potem podwieczorek jest około 19 to jakoś do rana daję radę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 19:15

klz98u696p33kjce.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 12:04

Bursztyn, Simba, Reni, samira, megan8, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę często zaglądać do netu i patrzeć które to węglowadany, a któe to białka bo mi się jakoś to wszystko myli. A 5 miałam z biologii i z chemii o dziwo ;)

klz98u696p33kjce.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    A ja zaczęłam sie zastanawiac czysto z ciekawości , czemu niektórzy wszystko negują ale jednoczesnie ich te miejsca czy sytuacje czy osoby fascynuja ???

ale to chyba taka przewrotność pamiętam jak ewa była w UK a pisała jak to w Polsce jest ble a jednak teraz siedzi w PL
    dzis suplementy ble ale jak Reni wspomniała kiedys kupowała jakieś algi i były super
    i tak jest tez z forum , jest głupie ale chyba cos z niego ewa czerpie , skoro sie udziela :-)
    i myslę ten typ tak ma albo ,Ewa ma wielkie kłopoty z sama soba
    i staram sie nie wypowiadać o kimś ,ale w sumie Bursztynku skoro mamy sesje z kozetka to nam wolno :-P
    klopoty ma sama z soba, co potwierdza kazdym postem, szkoda tylko ze ich nie chce przepracowac, bo przetransferuje to na dziecko a za 20 lat bedzie miala powtorke "Ballady o Januszku"...

szczęśliwa 2, samira, megan8, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Żanet Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a tak z innej beczki, co polecacie na katar? bo alergia mnie wykończy, a nie chcę psikać zwykłych kropli...

• Simba Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    klopoty ma sama z soba, co potwierdza kazdym postem, szkoda tylko ze ich nie chce przepracowac, bo przetransferuje to na dziecko a za 20 lat bedzie miala powtorke "Ballady o Januszku"...
    Pamietam ten straszny serial :-/

szczęśliwa 2, Bursztyn lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    Dziewczyny, a tak z innej beczki, co polecacie na katar? bo alergia mnie wykończy, a nie chcę psikać zwykłych kropli...
    Żanet - inhalacje - do gorącej wody dodaj majeranku, tymianku i soli; płukanie wodą morską lub solą fizjologiczną.
    Oprócz tego pomaga mi Oregasept (olejek z oregano - dla ciężarnych zakaz).

Żanet, bliska77 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa - przy inhalacjach - zakaz przykrywania głowy ręcznikiem. A majeranku i tymianku sporo - garść oraz 3 łyżki soli (na ok 1.5-2itra wody)

Żanet lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    polecam oglądnąć rosyjski film z 2011 roku "Elena" - zgarnął mnóstwo nagród. Pokazuje świetnie relacje między ludźmi i właśnie mamusię niańczącą dorosłego syna, który nie bierze odpowiedzialności za własne życie. Świetny film

szczęśliwa 2, samira, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Żanet Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    aaa - przy inhalacjach - zakaz przykrywania głowy ręcznikiem. A majeranku i tymianku sporo - garść oraz 3 łyżki soli (na ok 1.5-2itra wody)
    Myszonek dzięki, popróbuje tych inhalacji...

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 12:04

Bursztyn lubi tę wiadomość

hzr10fs.png
‹‹ 2238 2239 2240 2241 2242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ