X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dziewczynki, mam pytanie, glupawe pewnie troche, ale coz ;) otoz: zrobilam teraz test owulacyjny i jest usmiechnieta buzka :) a patrzac na moj wykres mysle ze owu zaznaczy mi za pare dni owulacje w dniu dzisiejszym- bo jest spadek temp, podejrzewam ze jutro powinien byc skok jesli oczywiscie wszystko zadziala tak jak powinno. I teraz jak to odniesc do testu, skoro na ulotce pisza ze owulacje powinn nastapic w ciagu 24-36 godz. od dodatniego testu? A z kolei Ovu mowi, ze owulka moze nastapic w tym samym dniu nawet co pozytywny test?

Wierzyc i jednym i drugim = <3 dzis i jutro i pojutrze etc.

Serio? Nie mam pojecia. Ja patrze na sluz i temperature no i ogolnie zwiekszam <3 w tych dniach...No i jak widac - mam @ ;)

bliska77, Parka, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn może być i dzisiaj więc jak tylko będziesz miała okazję wykorzystaj swojego Pana albo cudzego ;-)

Bursztyn, Simba, bliska77, megan8, Parka, Kate 75, Mango lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Wierzyc i jednym i drugim = <3 dzis i jutro i pojutrze etc.
    tyle to ja wiem :)

Simba, Parka lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bursztyn może być i dzisiaj więc jak tylko będziesz miała okazję wykorzystaj swojego Pana albo cudzego ;-)
    :) jesli nie wroci to wyjde chyba dzis cos upolowac ;)
    czyli jednak owulka niekoniecznie musi nastapic 24 h po dodaanim tescie? to po co takie rzeczy pisza na ulotkach podkreslajac ten nastepny dzien po tescie jako pewniejszy? Eh.... :/ tylko w glowie mi mieszaja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 13:00

samira, Simba, Reni, bliska77, Parka, malgos741 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bursztynku wszystko gra. Owulacja będzie dziś, jutro lub najdalej pojutrze. Po teście owulacyjnym dodatnim ovu mówi, że owulka może być właśnie w tym samym dniu lub następnym. Informacja na testach to potwierdza, że owulacja nastąpi W CIĄGU 24-36 godzin (a nie PO 24 godzinach) czyli może nastąpić np. dziś w nocy. Bzykaj się dzisiaj i nie cuduj...:)

Bursztyn, samira, bliska77, grosza, Parka, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Reni zrobiłaś się bardzo stałocieplna...;) a jak tam inne objawy wczesnej ciąży? :)

Bursztyn, Simba, Reni, bliska77, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    bursztynku wszystko gra. Owulacja będzie dziś, jutro lub najdalej pojutrze. Po teście owulacyjnym dodatnim ovu mówi, że owulka może być właśnie w tym samym dniu lub następnym. Informacja na testach to potwierdza, że owulacja nastąpi W CIĄGU 24-36 godzin (a nie PO 24 godzinach) czyli może nastąpić np. dziś w nocy. Bzykaj się dzisiaj i nie cuduj...:)
    Aaaa....no to teraz rozumiem :) faktycznie tak jest napisane, ze tez tego nie rozkminilam :)
    Bozi trzeba sluchac, wiec tak zrobie :)
    Dzieki :)

Bozia3, Simba, bliska77, Parka lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    tyle to ja wiem :)

Wiem :-P

Bursztyn, Parka lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Aaaa....no to teraz rozumiem :) faktycznie tak jest napisane, ze tez tego nie rozkminilam :)
    Bozi trzeba sluchac, wiec tak zrobie :)
    Dzieki :)

No jasne ze Bozi - ostatecznie to ona jest w ciazy :)

Bursztyn, Bozia3, Parka lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No jasne ze Bozi - ostatecznie to ona jest w ciazy :)
    nie da sie ukryc :)

Parka lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic mnie nie boli, chce mi się spać, jeść, nie mam zawrotów głowy ani bólu głowy więc na pewno to jest TO ;-)
    Bozia3 wrote:
    Reni zrobiłaś się bardzo stałocieplna...;) a jak tam inne objawy wczesnej ciąży? :)

Simba, Bozia3, Bursztyn, Parka, mysza1975, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nic mnie nie boli, chce mi się spać, jeść, nie mam zawrotów głowy ani bólu głowy więc na pewno to jest TO ;-)

No a jak!

Parka lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn, serduszkować, serduszkować i jeszcze raz serduszkować a z kim - to już mniej istotne ;-), najważniejszy jest efekt

Bozia3, Bursztyn, samira, Kate 75, grosza, Parka, Mango, Iwone, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dziewczynki, mam pytanie, glupawe pewnie troche, ale coz ;) otoz: zrobilam teraz test owulacyjny i jest usmiechnieta buzka :) a patrzac na moj wykres mysle ze owu zaznaczy mi za pare dni owulacje w dniu dzisiejszym- bo jest spadek temp, podejrzewam ze jutro powinien byc skok jesli oczywiscie wszystko zadziala tak jak powinno. I teraz jak to odniesc do testu, skoro na ulotce pisza ze owulacje powinn nastapic w ciagu 24-36 godz. od dodatniego testu? A z kolei Ovu mowi, ze owulka moze nastapic w tym samym dniu nawet co pozytywny test?
    To jest rożnie. U mnie bywalo tak ( przy monitorowanych cyklach), ze dwa dni mialam pozytywne testy owulacyjne i owulka nastepowala trzeciego dnia ( liczac od pierwszego pozytywnego testu) . Ale kazdy organizm jest inny. Maz mial dzisiaj byc wiec zagon do roboty dzis, jutro i pojutrze i popojutrze .....

Simba, bliska77, Bursztyn, Bozia3, samira, Parka, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    A taką chcialam Polarmiśkowi zrobic przyjemnosc, zeby choc raz z testem sie pokazac ;)
    Wlaśnie, tez licze na to i nie poddawaj sie tylko i inkubuj .....

bliska77, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Bursztyn, serduszkować, serduszkować i jeszcze raz serduszkować a z kim - to już mniej istotne ;-), najważniejszy jest efekt
    6- nie cudzoloz ;) no chyba ze dobro wyzsze tego wymaga ;)

bliska77, Parka, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    owulacje powinn nastapic w ciagu 24-36 godz. od dodatniego testu? A z kolei Ovu mowi, ze owulka moze nastapic w tym samym dniu nawet co pozytywny test?
    Bo tu nie chodzi o czas/godzinę zrobienia samego testu, tylko wynik pozytywny trzeba odnieść do wzrostu stężenia hormonu LH w moczu, co umożliwia ustalenie momentu owulacji (stężenia LH gwałtownie wzrasta na 24-48 godzin przed owulacją). Czyli owulacja występuje po skoku LH, a nie po pozytywnym teście. A test czulszy może wykrywać wzrost LH, ale nie koniecznie zawsze to będzie ten szczytowy moment, bo najwyższy już mógł być np. kilka godzin wcześniej (mimo, że test jeszcze pokazuje plus), czyli godzina zrobienia testu nie jest punktem startowym w odliczaniu do owu.

samira, bliska77, Parka, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    6- nie cudzoloz ;) no chyba ze dobro wyzsze tego wymaga ;)

Przeciez to moze byc w Twoim lozku, a nie cudzym ;)

bliska77, caffe, Parka, Bursztyn, Iwone lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Przeciez to moze byc w Twoim lozku, a nie cudzym ;)
    otóż to ;-)

caffe lubi tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:53

samira, Simba, Parka, Mango, bliska77, Bursztyn, angela lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
‹‹ 2301 2302 2303 2304 2305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ