35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Bursztyn wrote:Dziewczynki, mam pytanie, glupawe pewnie troche, ale coz
otoz: zrobilam teraz test owulacyjny i jest usmiechnieta buzka
a patrzac na moj wykres mysle ze owu zaznaczy mi za pare dni owulacje w dniu dzisiejszym- bo jest spadek temp, podejrzewam ze jutro powinien byc skok jesli oczywiscie wszystko zadziala tak jak powinno. I teraz jak to odniesc do testu, skoro na ulotce pisza ze owulacje powinn nastapic w ciagu 24-36 godz. od dodatniego testu? A z kolei Ovu mowi, ze owulka moze nastapic w tym samym dniu nawet co pozytywny test?
Wierzyc i jednym i drugim =
dzis i jutro i pojutrze etc.
Serio? Nie mam pojecia. Ja patrze na sluz i temperature no i ogolnie zwiekszam
w tych dniach...No i jak widac - mam @
bliska77, Parka, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:Bursztyn może być i dzisiaj więc jak tylko będziesz miała okazję wykorzystaj swojego Pana albo cudzego

jesli nie wroci to wyjde chyba dzis cos upolowac 
czyli jednak owulka niekoniecznie musi nastapic 24 h po dodaanim tescie? to po co takie rzeczy pisza na ulotkach podkreslajac ten nastepny dzien po tescie jako pewniejszy? Eh....
tylko w glowie mi mieszaja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 13:00
samira, Simba, Reni, bliska77, Parka, malgos741 lubią tę wiadomość
-
bursztynku wszystko gra. Owulacja będzie dziś, jutro lub najdalej pojutrze. Po teście owulacyjnym dodatnim ovu mówi, że owulka może być właśnie w tym samym dniu lub następnym. Informacja na testach to potwierdza, że owulacja nastąpi W CIĄGU 24-36 godzin (a nie PO 24 godzinach) czyli może nastąpić np. dziś w nocy. Bzykaj się dzisiaj i nie cuduj...
Bursztyn, samira, bliska77, grosza, Parka, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Reni zrobiłaś się bardzo stałocieplna...Reni wrote:Bursztyn może być i dzisiaj więc jak tylko będziesz miała okazję wykorzystaj swojego Pana albo cudzego

a jak tam inne objawy wczesnej ciąży?
Bursztyn, Simba, Reni, bliska77, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Aaaa....no to teraz rozumiemBozia3 wrote:bursztynku wszystko gra. Owulacja będzie dziś, jutro lub najdalej pojutrze. Po teście owulacyjnym dodatnim ovu mówi, że owulka może być właśnie w tym samym dniu lub następnym. Informacja na testach to potwierdza, że owulacja nastąpi W CIĄGU 24-36 godzin (a nie PO 24 godzinach) czyli może nastąpić np. dziś w nocy. Bzykaj się dzisiaj i nie cuduj...

faktycznie tak jest napisane, ze tez tego nie rozkminilam 
Bozi trzeba sluchac, wiec tak zrobie
Dzieki
Bozia3, Simba, bliska77, Parka lubią tę wiadomość
-
nic mnie nie boli, chce mi się spać, jeść, nie mam zawrotów głowy ani bólu głowy więc na pewno to jest TO
Bozia3 wrote:Reni zrobiłaś się bardzo stałocieplna...
a jak tam inne objawy wczesnej ciąży? 
Simba, Bozia3, Bursztyn, Parka, mysza1975, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo jest rożnie. U mnie bywalo tak ( przy monitorowanych cyklach), ze dwa dni mialam pozytywne testy owulacyjne i owulka nastepowala trzeciego dnia ( liczac od pierwszego pozytywnego testu) . Ale kazdy organizm jest inny. Maz mial dzisiaj byc wiec zagon do roboty dzis, jutro i pojutrze i popojutrze .....Bursztyn wrote:Dziewczynki, mam pytanie, glupawe pewnie troche, ale coz
otoz: zrobilam teraz test owulacyjny i jest usmiechnieta buzka
a patrzac na moj wykres mysle ze owu zaznaczy mi za pare dni owulacje w dniu dzisiejszym- bo jest spadek temp, podejrzewam ze jutro powinien byc skok jesli oczywiscie wszystko zadziala tak jak powinno. I teraz jak to odniesc do testu, skoro na ulotce pisza ze owulacje powinn nastapic w ciagu 24-36 godz. od dodatniego testu? A z kolei Ovu mowi, ze owulka moze nastapic w tym samym dniu nawet co pozytywny test?
Simba, bliska77, Bursztyn, Bozia3, samira, Parka, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bo tu nie chodzi o czas/godzinę zrobienia samego testu, tylko wynik pozytywny trzeba odnieść do wzrostu stężenia hormonu LH w moczu, co umożliwia ustalenie momentu owulacji (stężenia LH gwałtownie wzrasta na 24-48 godzin przed owulacją). Czyli owulacja występuje po skoku LH, a nie po pozytywnym teście. A test czulszy może wykrywać wzrost LH, ale nie koniecznie zawsze to będzie ten szczytowy moment, bo najwyższy już mógł być np. kilka godzin wcześniej (mimo, że test jeszcze pokazuje plus), czyli godzina zrobienia testu nie jest punktem startowym w odliczaniu do owu.Bursztyn wrote:owulacje powinn nastapic w ciagu 24-36 godz. od dodatniego testu? A z kolei Ovu mowi, ze owulka moze nastapic w tym samym dniu nawet co pozytywny test?
samira, bliska77, Parka, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny