X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Parka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dziewczynki, mam pytanie, glupawe pewnie troche, ale coz ;) otoz: zrobilam teraz test owulacyjny i jest usmiechnieta buzka :) a patrzac na moj wykres mysle ze owu zaznaczy mi za pare dni owulacje w dniu dzisiejszym- bo jest spadek temp, podejrzewam ze jutro powinien byc skok jesli oczywiscie wszystko zadziala tak jak powinno. I teraz jak to odniesc do testu, skoro na ulotce pisza ze owulacje powinn nastapic w ciagu 24-36 godz. od dodatniego testu? A z kolei Ovu mowi, ze owulka moze nastapic w tym samym dniu nawet co pozytywny test?

Niestety, na 100% nigdy nie wiadomo kiedy bedzie owulacja, moze peknac dzis, ale i za 2 dni, albo niestety nie peknac, tylko sie wchlonac. Od dzis do czasu gdy skonczy sie plodny sluz trzeba bzykosercowac, nie ma rady. Patrzac wstecz, ostatni dzien najbardziej plodnego sluzu to byl TEN dzien. I to jest najgorsze, ze dopiero po fakcie widzimy, ze np bylo za malo serc (jak u mnie w tym cyklu, mialam nadzieje, ze owu jeszcze przede mna w dniu bzykania, a patrzac wstecz to byl ten dzien, wiec moglo byc juz za pozno, a ja mialam nadzieje, ze beda jeszcze ze 2 dni z plodnym sluzem. )

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :D
    Szczęśliwa Gratulacje :D :D :D
    Piszecie tak dużo,ze nie nadąrzam przepraszam,ze nie ma mnie teraz tutaj tyle ile bym chciała być ale nie mam na to sił jak narazie nadal meczą mnie mdłosci chociaż w róznym nasileniu ale pomaga mi wit B6 oraz wielka sennosć najlepiej cały czas bym spała :P
    Prosze sie tu chwalić co nowego u Was w wielkim skrócie prosze :D
    Buziaki dla kazdej i naprawde pamietam <3 :)

samira, megan8, Parka, Kate 75, grosza, Mango, gosia7122, bliska77, Bursztyn, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Wlaśnie, tez licze na to i nie poddawaj sie tylko i inkubuj .....
    W ostatecznosci test moge zrobic w niedzielę, przeciez wtedy do pracy nie ide :)

samira, Mango, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a wiesz masz rację czasami czuć oddech Drakuli na karku ;-)

Od razu mi się przypomniał skecz kabaretu Hrabi z Dziubasem :)

Reni, bliska77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze coś śmiesznego dla humorku no po fakcie śmiesznego ale: :P
    http://fakty.interia.pl/swiat/news-niemcy-gazy-wzdetych-krow-wysadzily-w-powietrze-obore,nId,1096479

Kate 75, bliska77 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku masz też dylematy z tymi testami, bzykosercnąć czy nie bzykosercnąć, radzę sercować, dziewczyny już wszystko wyjaśniły bardzo dobrze, po to mamy określenie dni płodne w których bzyki mogą dać pożądany efekt, bo w tych dniach może być owu właśnie, specjalnie dla Ciebie wykres z dzisiaj ciążowy zwróć uwagę na testy owu :)

https://ovufriend.pl/wykres,9278fc3f772df2fcf60af25baa8f4026.html

P.S. U mnie testy pięknie wychodzą, pokrywają się z wykresami, pokryły się z monitoringiem w grudniu i nic, gwarantem owulki nie są.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 18:00

Myszonek, Parka, Bursztyn, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry przykład Kate :)

Witam się w czwartkowe popołudnie ;)

Kate 75, bliska77, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Witam się z Wami w ten śniezny poranek.
    Niestety, wszystkie wczorajsze "objawy" ciazowe mozna sobie ....., tempka daje nura w dół. A niech to ...

Parka,
    Popatrz sobie ma mój wykres, tam dopiero były góry, doliny i spadki... Jeszcze wszystko się może zdarzyć :)

bliska77, Kate 75, Parka, Viv78, Panda, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Aaaa....no to teraz rozumiem :) faktycznie tak jest napisane, ze tez tego nie rozkminilam :)
    Bozi trzeba sluchac, wiec tak zrobie :)
    Dzieki :)
    Ty się męczysz z buźką, a ja śledztwo w poszukiwaniu owulki zaczynam od ustalenie odcieni kresek testowej i kontrolnej ;)Kiedy już ustalę ;) , że test był pozytywny zaczynam liczyć godziny ;)))))) Normalnie detektyw ;))))

mysza1975, bliska77, Kate 75, Parka, ania.g, Bursztyn, angela, Panda, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Wczoraj byłam u gin. serduszko bije i dzidziolek ok, ja niestety nadal na zwolnieniu bo lekarka określiła moją ciąze jako duże ryzyko.Byłam dzisiaj w pracy i szefowa powiedziała że nie mam się martwić i tu mnie pocieszyła bo najbardziej boję się utraty pracy.Pod koniec lutego mam sie umówić na badanie prenatalne i następny stres. AnnoMario dobrze że się odezwałaś bo się martwił am ja też mam problemy z ciśnieniem we wtorek mam wizytę u kardiologa bo nie wiem czy leki które biorę są dopuszczalne w ciązy.Pozdrawiam Wszystkie ,mdłości są okropne ,zaczynają sie popołudniu i trwają długo w nocy a te mam ostatnio bezsenne.

samira, bliska77, Kate 75, Parka, Bursztyn, Alis, Myszonek, caffe, malgos741, Niuta, angela, megan8, Iwone, Pusurek, Andzia33 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    no to mam nowe wieści

Szczęśliwa urodziła wczoraj - 29.01.2014 - o 22.10 synka -2790

tyle wiem ,resztę dopisze sama

i pozdrawia ;D"
    pięknie, pogratuluj Szczęśliwej z całego serca, no to z Łodzi już chyba tylko ja zostałam, jakby nie było to jeśli chodzi o zaciązenie to Łódź wygrywa 100% skuteczności jeśli chodzi o ciąże, jakieś 70% jeśli chodzi o zakończoną szczęśliwym porodem, ja mam jeszcze jakieś 22-24 tygodnie i też bezie 100%, no chociaż raz jestem dumna z naszego miasta, bo we wszystkim jesteśmy na szarym końcu ;-), chyba że którąś pominęłam, bo z mojej wiedzy wynika że z Łodzi jest Angela, Szczęśliwa i ja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 17:50

Mango, mysza1975, Parka, Bursztyn, Simba, Iwone, angela, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    Pod koniec lutego mam sie umówić na badanie prenatalne i następny stres.

Gosia, spokojnie. Wszystko będzie dobrze.

A propos badań prenatalnych. Wczoraj w telewizji śniadaniowej była aktorka - Dominika Figurska. Jest w ciąży z piątym dzieckiem. Przy jednej z ciąż przeżyli z mężem ogromną traumę, bo ze względu na wyniki badań prenatalnych, lekarz zaproponował aborcję, że względu na duże prawdopodobieństwo zespołu Downa. Zdecydowali, że utrzymają ciążę. I co? Urodziła zdrowego chłopca.

bliska77, Parka, Bursztyn, Iwone, EwaT, malgos741, Niuta, angela, gosia7122, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    Parka,
    Popatrz sobie ma mój wykres, tam dopiero były góry, doliny i spadki... Jeszcze wszystko się może zdarzyć :)
    Rzeczywiście, Twój wykres tak jakby z tych mniej sie zapowiadajacych ;) ale uwage zwraca spadek 8 dpo, gdybym taki miala to myslalabym o zagniezdzeniu, a u mnie spadek i to stopniowy juz w czasie zblizajacej sie @ no nic, dzieki za pocieszenie, polozenie jutrzejszej kropki da odpowiedz. Pozostaje czekać :)

Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Gosia, spokojnie. Wszystko będzie dobrze.

A propos badań prenatalnych. Wczoraj w telewizji śniadaniowej była aktorka - Dominika Figurska. Jest w ciąży z piątym dzieckiem. Przy jednej z ciąż przeżyli z mężem ogromną traumę, bo ze względu na wyniki badań prenatalnych, lekarz zaproponował aborcję, że względu na duże prawdopodobieństwo zespołu Downa. Zdecydowali, że utrzymają ciążę. I co? Urodziła zdrowego chłopca.

Trudno uwierzyć, że lekarka proponowała abocję zamiast amniopunkcji. Rządowy program badań prenatalnych ma określone procedury i najpierw jest USG, test Pappa, a potem w razie wątpliwości amniopuncja, a aborcja dopiero jest proponowana przy stuprocentowej pewności. Oni pewnie podarowali sobie część badań... A przy samym złym usg czy teście Pappa dziecko mogło się równie dobrze urodzić zdrowe co chore...

Dzisiaj miałam te badania. Jak na razie po USG wszystko ok. Za tydzień dowiem się, jak wyniki z krwi, ale hormony ciążowe utrzymują mnie w głębokim przeświadczeniu, że wszystko jest ok :) A młode machało łapkami i nóżkami na monitorze. Wyglądało jakby miało bardzo dobry humor. Fajnie było widać.

Parka, bliska77, Kate 75, mysza1975, Mango, Simba, Żanet, malgos741, gosia7122, EwaT, Pusurek, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    Witam.Wczoraj byłam u gin. serduszko bije i dzidziolek ok, ja niestety nadal na zwolnieniu bo lekarka określiła moją ciąze jako duże ryzyko.Byłam dzisiaj w pracy i szefowa powiedziała że nie mam się martwić i tu mnie pocieszyła bo najbardziej boję się utraty pracy.Pod koniec lutego mam sie umówić na badanie prenatalne i następny stres. AnnoMario dobrze że się odezwałaś bo się martwił am ja też mam problemy z ciśnieniem we wtorek mam wizytę u kardiologa bo nie wiem czy leki które biorę są dopuszczalne w ciązy.Pozdrawiam Wszystkie ,mdłości są okropne ,zaczynają sie popołudniu i trwają długo w nocy a te mam ostatnio bezsenne.
    Z tego co wiem bo sama mam nadciśnienie to w ciąży jest dopuszczalny tylko Dopegyt. Przyjmuję go odkąd się staramy bo wcześniej był Bisocard.

gosia7122 lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Trudno uwierzyć, że lekarka proponowała abocję zamiast amniopunkcji. Rządowy program badań prenatalnych ma określone procedury i najpierw jest USG, test Pappa, a potem w razie wątpliwości amniopuncja, a aborcja dopiero jest proponowana przy stuprocentowej pewności. Oni pewnie podarowali sobie część badań... A przy samym złym usg czy teście Pappa dziecko mogło się równie dobrze urodzić zdrowe co chore...

Dzisiaj miałam te badania. Jak na razie po USG wszystko ok. Za tydzień dowiem się, jak wyniki z krwi, ale hormony ciążowe utrzymują mnie w głębokim przeświadczeniu, że wszystko jest ok :) A młode machało łapkami i nóżkami na monitorze. Wyglądało jakby miało bardzo dobry humor. Fajnie było widać.
    same dobre wieści i tak trzymaj :-)

Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki aga :)
    Weszłam dziś na stronę polskiego towarzystwa ginekologicznego, żeby przeczytac jakie są wskazania do cesarki i oczywiście dowiedziałam się, że nie rekomendują cesarki na życzenie... Szkoda tylko, że w 20 osobowym zespole podejmującym decyzję są tylko 3 kobiety:
    http://pulsmedycyny.pl/2582141,72628,ciecie-cesarskie-rekomendacje-polskiego-towarzystwa-ginekologicznego
    Kiedy wreszcie mężczyźni przestaną decydować jak kobiety powinny rodzić dzieci!!!
    Ich zdaniem lęk przed porodem powinnam zwalczać psychoterapią i nabywając wiedzę. Ale im więcej wiedzy nabywam tym mocniej się przekonuję do cesarki. Grrrrrrrrrr........

bliska77, Iwone, Kate 75, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Dzięki aga :)
    Weszłam dziś na stronę polskiego towarzystwa ginekologicznego, żeby przeczytac jakie są wskazania do cesarki i oczywiście dowiedziałam się, że nie rekomendują cesarki na życzenie... Szkoda tylko, że w 20 osobowym zespole podejmującym decyzję są tylko 3 kobiety:
    http://pulsmedycyny.pl/2582141,72628,ciecie-cesarskie-rekomendacje-polskiego-towarzystwa-ginekologicznego
    Kiedy wreszcie mężczyźni przestaną decydować jak kobiety powinny rodzić dzieci!!!
    Ich zdaniem lęk przed porodem powinnam zwalczać psychoterapią i nabywając wiedzę. Ale im więcej wiedzy nabywam tym mocniej się przekonuję do cesarki. Grrrrrrrrrr........
    dokładnie, mnie też to przeraża, faceci nie powinni w tej sprawie zabierać głosu ale jeśli dla niektórych z nich większy ból od porodowego jest ten przy wyrywaniu zęba to o czym my w ogóle mówimy.niech jeden z drugim urodzi a dopiero potem zabiera głos w temacie

Alis, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Bursztynku masz też dylematy z tymi testami, bzykosercnąć czy nie bzykosercnąć, radzę sercować, dziewczyny już wszystko wyjaśniły bardzo dobrze, po to mamy określenie dni płodne w których bzyki mogą dać pożądany efekt, bo w tych dniach może być owu właśnie, specjalnie dla Ciebie wykres z dzisiaj ciążowy zwróć uwagę na testy owu :)

https://ovufriend.pl/wykres,9278fc3f772df2fcf60af25baa8f4026.html

P.S. U mnie testy pięknie wychodzą, pokrywają się z wykresami, pokryły się z monitoringiem w grudniu i nic, gwarantem owulki nie są.
    wiem wiem, tylko ze mialam misternie ulozony plan i chcialam sie bzyknac jak najblizej owulki :)
    No ale trudno, jade z koksem dzis wieczorem i co ma byc to bedzie o ile cokolwiek bedzie ;)

Alis, Mango, Parka, mysza1975, Simba, Myszonek, Sabina, Iwone, malgos741, Niuta, samira, EwaT, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Alis Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze denerwują mnie te pochwały porodu fizjologicznego, że najlepszy, bo naturalny... Wysoka umieralność niemowląt też była naturalna zanim medycyna się zaczęła rozwijać. Tak samo jak umieralność kobiet przy porodzie - nic bardziej naturalnego. I naturalna średnia długość życia w okolicach 40.
    Ale gdy to o nich samych chodzi to lecą do lakarza, biorą nienaturalne antybiotyki, środki przeciwbólowe, dzwonią po karetkę przy zawale i nie widzą w tym nic nienaturalnego.
    Generalnie, gdyby to zależało od matki natury, nie urodziłabym się żywa, więc jakoś nie mam do niej zaufania.

bliska77, Simba, ania.g, samira, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
‹‹ 2303 2304 2305 2306 2307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ