X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Parka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Cześć dziewczynki wy o porodach a ja jeszcze nie zaszłam ;-) więc nie będę się wypowiadać.
    Samira, Parka testy w niedzielę? bo u mnie wchodzi w grę niedziela lub poniedziałek.
    Nie ma wyjscia, mus to mus, chyba ze @ przyjdzie z zaskoczenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 22:29

malgos741 lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    oj Bozia kłamczuszko.. piszesz, że bolało, że nie wiedziałaś już gdzie jesteś a za chwilę, że się nie pamięta.. hm... Ty jednak pamiętasz ;-)
    Reni co to za suwak jest, sie pytam? Juz ci chyba naprawdę od tej ciąży odwala ;)

samira, Parka, megan8, Kate 75, Panda, Reni, paszczakin, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Parka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Szczęśliwa - gratulacje :)

Alis - szkoda, że tak bardzo boisz się naturalnego porodu - bo to nie jest tak, że kobieta powinna sobie decydować czy ją mają ciąć - czy nie - w zależności od jej zachcianki. To jest poważny moment i to tak - jakbyś chciała decydować, czy pęcherzyk żółciowy mają Ci usunąć operacyjnie czy laparoskopowo. Jest wiele przesłanek za naturalnym porodem, łącznie z tym, że i kobieta lepiej do siebie dochodzi po naturalnym porodzie - i dziecko jest w naturalny sposób wypychane na świat. Jest to wspólny proces matki i dziecka i wychodzi ono przygotowane. Po cesarce - jest wyciągane z zaskoczenia i gwałtownie z brzucha - to nie jest dla niego dobre.
    A znieczuleniem to też się tak nie ciesz - :) bo to nie jest tak, że CIę zaboli i dostajesz zastrzyk w kręgosłup. Dostaje się go dopiero po wskazaniu od lekarza, że teraz już można - w przeciwnym wypadku poród naturalny może być zablokowany. Ja dostałam znieczulenie po 4 godzinach takich bóli, że nie wiedziałam już gdzie jestem, a skurcze miałam co minutę - i ta minuta była za krótka, żebym do siebie doszła - kosmos...:) Ale da się przeżyć...:)i po kilku tygodniach już tego nie pamiętasz...

Boziu, nic dodac nic ujac. Ja, bedac po 2 porodach naturalnych, wolalabym w dalszym ciagu naturalny, wlasnie ze wzgledu na to, ze szybciej sie do siebie dochodzi i lepiej idzie potem karmienie piersia. Po drugim porodzie, 2 dni pozniej juz prowadzilam samochod (musialam wrocic do szpitala po wypisie, na jedno dodatkowe badanie, a czulam sie ekstra). Inna sprawa, ze znieczulenie udalo mi sie podac przy stosunkowo malym rozwarciu, wiec bardzo malo bolalo i w ogole sie nie wymeczylam, stad potem taka dobra forma. Ale nie bylo wyboru, bo anastzjolodzy jechali na cesarke do kogos innego i bylo haslo albo teraz albo wcale. I cale szczescie ze porod nie wyhamowal, bo ryzyko bylo (polozna byla sama co przy pierwszym porodzie, wiec ie juz znalysmy i blagalam ja zeby nie przeoczyla znieczulenia ) za to pierwszy porod bolal mocno, bo znieczulenie dali o normalnym czasie, no ale dalo sie wytrzymac i nie zniechecilam sie jak widac. Po znoeczuleniu kompletnie nic nie boli, a zaraz potem kilka parć i juz daja dziecko do piersi.
    Boziu, teraz ze wzgledu na wiek wskazaniem moze byc cesarka, niestety...

Bozia3, Alis, Kate 75, grosza, bliska77, ania.g, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu.g, rzeczywiscie szkoda, ze gin postapil tak rutynowo. Bedziesz szukac dalej innego? W sumie latwo zaszlas w ciaze, to do samych staran moze jakis mega specjalista nie jestCi ptrzebny, tylko potem dobry, zeby chuchac na zimne

Bozia3, Kate 75, malgos741, bliska77, ania.g, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Alis masz jeszcze trochę czasu zanim zaczniesz myśleć o porodzie :) Za to wcześniej dużo przyjemnych spraw - zakupy dla Maleństwa,szukanie imienia itp :)

Dzięki Sabina. Tego się będę trzymać :)

Parka lubi tę wiadomość

aY05p2.png
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    wiem wiem, tylko ze mialam misternie ulozony plan i chcialam sie bzyknac jak najblizej owulki :)
    No ale trudno, jade z koksem dzis wieczorem i co ma byc to bedzie o ile cokolwiek bedzie ;)

Wiem o misternym planie, tylko te testy to za mało, może powinnaś włączyć dokładne obserwacje śluzu, czyli określić szczyt śluzu płodnego + temperatura daje większe prawdopodobieństwo trafienia w czas bliższy owulki :)

Parka lubi tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    ale za to jaki ladny awatarek :)
    główka do góry
    Dzięki Viv :)

Viv78 lubi tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spijcie dobrze a to na dobry humor na poczatek dnia

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=573600579394681&set=a.175720995849310.46683.174510765970333&type=1&theater

pozdrawiam

bliska77, Bozia3, Reni, Bursztyn, mysza1975 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieplutkiego dnia dziewczyny :)

Myszonek, Parka, bliska77, Bursztyn, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Wszystkim i Tobie Grosza :)

Parka, bliska77, Kate 75 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Ja również życzę bo u nas -9 i wieje. :-)

Parka, bliska77, Kate 75 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Bozia ma rację, mozna zapomnieć, choć jakiś czas po porodzie, myślałam, ze jest to raczej niemożliwe......
    Ania g. odczekaj te 3m-ce i rób swoje :-), moze w międzyczasie udaj sie do innego ginekologa, nie koniecznie poleconego "światowej sławy specjalistę", opisywałam o swoim przypadku, tułałam sie do takich prawie 3 lata i nic oprócz spłukanego portfela nie osiągnęłam

dziewczyny, u nas -10 i nie wieje ale piździ, dosłownie
    miłego dnia

Bursztyn, ania.g, samira, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda, genialne :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 07:47

• Olena Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Dzięki aga :)
    Weszłam dziś na stronę polskiego towarzystwa ginekologicznego, żeby przeczytac jakie są wskazania do cesarki i oczywiście dowiedziałam się, że nie rekomendują cesarki na życzenie... Szkoda tylko, że w 20 osobowym zespole podejmującym decyzję są tylko 3 kobiety:
    http://pulsmedycyny.pl/2582141,72628,ciecie-cesarskie-rekomendacje-polskiego-towarzystwa-ginekologicznego
    Kiedy wreszcie mężczyźni przestaną decydować jak kobiety powinny rodzić dzieci!!!
    Ich zdaniem lęk przed porodem powinnam zwalczać psychoterapią i nabywając wiedzę. Ale im więcej wiedzy nabywam tym mocniej się przekonuję do cesarki. Grrrrrrrrrr........

Każdy poród jest inny. Jedni są zadowoleni z naturalnego rodzenia inni z cesarki. Ja moge powiedzieć o sobie, jestem tak jak Ty w stu procentach przekonana do cesarki. Jedną już przeszłam. I w moim przypadku nie sprawdziło się, że nie miałam mleka dla małego. Szybko doszłam do siebie. Znieczulenie przed dostałam dość szybko, mogę powiedzieć, że prawie nie odczułam porodu. Za to panicznie boję się rodzić naturalnie. Na szczęście mój gin jest z tych co łatwo go namówić na cesarkę. Sam coś boknął, że jak zajdę to drugi poród skończy się cesarką. No i słyszałam o nim opinie, że jak mu się coś podszepnie i zapłaci to zrobi cesarkę. Szkopuł w tym, że jeszcze nie jestem w ciąży.
    Miłego dnia dziewczyny.

Parka, bliska77, malgos741, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    Każdy poród jest inny. Jedni są zadowoleni z naturalnego rodzenia inni z cesarki. Ja moge powiedzieć o sobie, jestem tak jak Ty w stu procentach przekonana do cesarki. Jedną już przeszłam. I w moim przypadku nie sprawdziło się, że nie miałam mleka dla małego. Szybko doszłam do siebie. Znieczulenie przed dostałam dość szybko, mogę powiedzieć, że prawie nie odczułam porodu. Za to panicznie boję się rodzić naturalnie. Na szczęście mój gin jest z tych co łatwo go namówić na cesarkę. Sam coś boknął, że jak zajdę to drugi poród skończy się cesarką. No i słyszałam o nim opinie, że jak mu się coś podszepnie i zapłaci to zrobi cesarkę. Szkopuł w tym, że jeszcze nie jestem w ciąży.
    Miłego dnia dziewczyny.
    No tak, ale to przekonanie o korzyściach wynika tylko z panicznego strachu i decyzji lekarza, którego można przekupić... U nas też tak można - kumpela tak zrobiła - ma dwójkę dzieci - za każde zapłaciła na lewo po 1500 zł i miała dwie cesarki. Ona jest mega zadowolona z tego rozwiązania - więc widocznie jakoś to działa.

bliska77, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiesz te hormony zmiany w organiźmie.. nie wiem jak to dźwignę ;-)

ps. witam
    ,
    Simba wrote:
    Reni co to za suwak jest, sie pytam? Juz ci chyba naprawdę od tej ciąży odwala ;)

Parka, Bozia3, malgos741, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Olena Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak jest przy naturalnym porodzie, ale dziewczyny często opisują, że jest to trauma. Ja tylko wiem, że cesarka jest w porządku. Nie pozostawia traumy. No i też nie zgodzę się, że dla dziecka naturalny poród lepszy, bo skoro ono też musi się przeciskać przez parę godzin, to chyba też wolałoby , żeby to się szybciej skończyło. Chociaż pewnie tak jak lekarz mówią cesarka jest ryzykowna, ale czy naturalny nie jest ryzykowny?

Andzia33 lubi tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Wiem o misternym planie, tylko te testy to za mało, może powinnaś włączyć dokładne obserwacje śluzu, czyli określić szczyt śluzu płodnego + temperatura daje większe prawdopodobieństwo trafienia w czas bliższy owulki :)
    Kate, dziekuje za cenne wskazowki, ale robie to od 12 miesiecy :)

bliska77, Simba, Kate 75 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Wczoraj wieczorem oficjalnie stracilam dziewictwo ;)
    Chociaz sluz plodny- tzn. wodnisty- czyli ten drugiej kategorii ;) pojawil sie wczoraj w ciagu dnia tylko na chwile. Posucha. Plemniki moga zdechnac z pragnienia ;)
    Za to wszedzie dookola mokro i zimno.
    Milego dnia Babki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 09:00

bliska77, paszczakin, Mango, Reni, malgos741, samira, Simba, Kate 75, megan8, mysza1975, Parka, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Witajcie
    Wczoraj wieczorem oficjalnie stracilam dziewictwo ;)
    Chociaz sluz plodny- tzn. wodnisty- czyli ten drugiej kategorii ;) pojawil sie wczoraj w ciagu dnia tylko na chwile. Posucha. Plemniki moga zdechnac z pragnienia ;)
    Za to wszedzie dookola mokro i zimno.
    Milego dnia Babki :)
    moje gratulacje ;-)
    pamiętaj, nigdy nic nie wiadomo :-)

Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2305 2306 2307 2308 2309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ