X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky, walcz dalej <3

bliska77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Te ktore pamietaja- macie pozdrowienia od Izy37- zawiesila staranka,. Ma ciezko chorego rodzica wiec wszystko poszlo na boczny tor.
    jak będziesz miała okazję, pozdrów Izę i żyz dużo sił i wytrwałości

polarmiś, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Aga, dużo siły Ci życzę na ten trudny czas. Ruchami malucha się nie przejmuj, to i tak jest wcześnie żeby coś czuć.
    Wspieram mocno.
    <3

samira, caffe lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowienia dla Izy - myślałam o niej ostatnio - podobnie jak o Violi i Jolce z Meksyku :)

Aga - jesteś dojrzałą mamą i nie możesz porównywać obu ciąż - będzie dobrze :)

Miłego dnia :)

caffe, bliska77, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie wczoraj o Izie myślałam,zdrówka dla jej rodzica <3

Aga na pewno zabieg przebiegnie pomyślnie u taty <3
    a sny to ja teraz mam dziwne możne to przed terminem @ (mam z obliczeń na 3-4 luty)nerw się włącza ;)

caffe, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobietki
    To prawda zimnica okropna na dworze - zawiesiłam spacery i liczę dni do wiosny.
    Rozpuściłam moją córunię na maxa - a teraz nie daję rady. Gdy nie ma kogoś przy sobie to daje popalić - ostatnio nie reagowałam na płacz, ale serce ściska....efekt późnego macierzyństwa eeeh...
    Aga - wierz ,że wszystko będzie dobrze i tak będzie. Podobno każda ciąża jest inna więc nie ma się co przejmować.
    Anna Maria - super ,że wszystko dobrze
    Pozdrawiam i życzę miłego dnia

samira, Kate 75, bliska77, Mango, Simba, Bursztyn, caffe, megan8, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna M super ze bobo rośnie i ma się dobrze ,oby te mdłości w końcu przeszły na i cieśnie było w normie <3

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela - szykuj się na kolejną dzidzię - wróć tu do nas i od nowa działaj, bo Lenka potrzebuje rodzeństwa...;)

samira, angela, bliska77, Mango, caffe, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Anna Maria - napędziłaś nam już troszkę stracha - ale dobrze, że wszystko dobrze...

bliska77, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (od 16dc brałam d u p k a przez osiem dni ,skończył się i miałam brać lutkę do wczoraj żeby było 10dni) ale zdecydowałam że lutkę przedłużam do niedzieli a w poniedziałek robię testa ,i już się boję wyniku :O

bliska77, Parka, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira, ale w jakim celu przedłużasz luteinę? Przecież się bierze przez 10 dni, potem teścior i odstawiasz, bo jak nic z tego, to po cholerę przedłużać sztucznie cykl? Lepiej szybciej zacząć od nowa...

Kate 75, samira, bliska77, Bursztyn, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam dzis u ogólnej po leki bo się skończyły i przy okazji zobaczyła gardło i osłuchała ,oskrzela ok. ale gardło troszkę czerwone ,dała coś do płukania tylko,a teraz jeszcze muszę się zapisać znów do laryngolog po skierowanie na badanie czy grzybek sobie poszedł czy nadal mnie truje,smarowałam ta nystatyna ale nie tak regularnie ,no zobaczymy jak to będzie...gardło mnie troszkę pobolewa i pokasłuje czasami ale tylko str. prawa jak zwykle ech jak nie urok boży to sraczka ;)

Kate 75, bliska77, caffe lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia - na razie nie. Po pierwsze cc , po którym trzeba odczekać ok. ( 18 miesięcy - 9 po porodzie i 9 ewentualnej ciąży , a więc starania najwcześniej w lipcu ) po drugie zmęczenie i niewyspanie - muszę trochę dojść do siebie.
    Cykle jak u 18latki - co 28 dni , zero plamień przed @( walczyłam z nimi 9 lat, śluz rozciągliwy zawsze był wodnisty - organizm zwariował po ciąży, a hormony się ustabilizowały. Odganiam męża i trzymam na odległość, zresztą sam jak słyszy płodne to ucieka hi..hi.. Nasza córunia jeszcze musi poczekać na rodzeństwo , a rodzice dojrzeć do decyzji
    Bozia3 wrote:
    Angela - szykuj się na kolejną dzidzię - wróć tu do nas i od nowa działaj, bo Lenka potrzebuje rodzeństwa...;)

samira, Bozia3, polarmiś, Kate 75, bliska77, Reni, Mango, Bursztyn, Iwone, caffe, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Samira, ale w jakim celu przedłużasz luteinę? Przecież się bierze przez 10 dni, potem teścior i odstawiasz, bo jak nic z tego, to po cholerę przedłużać sztucznie cykl? Lepiej szybciej zacząć od nowa...

bo w poniedziałek będzie pewniejszy a teraz jest dopiero 11dpo i może nie wyjść na razie a na betę nie mam obecnie miedzi ...

• angela Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samirka - wykres piękny - może to właśnie ten cykl - trzymam kciuki
    samira wrote:
    (od 16dc brałam d u p k a przez osiem dni ,skończył się i miałam brać lutkę do wczoraj żeby było 10dni) ale zdecydowałam że lutkę przedłużam do niedzieli a w poniedziałek robię testa ,i już się boję wyniku :O

samira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    samirka - wykres piękny - może to właśnie ten cykl - trzymam kciuki
    dziękuję <3

jak dojrzejecie do decyzji o rodzeństwie dla córci to na pewno będzie chłopiec ,tak dla równowagi :P

angela, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    właśnie wczoraj o Izie myślałam,zdrówka dla jej rodzica <3

Aga na pewno zabieg przebiegnie pomyślnie u taty <3
    a sny to ja teraz mam dziwne możne to przed terminem @ (mam z obliczeń na 3-4 luty)nerw się włącza ;)
    oby @ nie przyszła ;-)

samira, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    oj tak, o tym samym pomyślałam ;-)

angela, Bozia3, samira lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samirko - o tak chłopczyk by się przydał - fajnie jest mieć parkę

Bozia3, bliska77, Mango, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gwiazdka śpi - jestem w szoku, że tak długo ( ale fajnie z Wami pogadać) - w okresach aktywności mogę tylko pomarzyć o forum , a wieczorem marzę o poduszce

bliska77, Kate 75, samira, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2299 2300 2301 2302 2303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ