35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella chyba liczy miesiące księżycowe
Od dnia zapłodnienia ciąża trwa 38 tygodni lub 9 i ½ miesiąca księżycowego (miesiące po 28 dni czyli 4 tygodnie). Najczęściej jednak czas trwania ciąży najczęściej liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Wówczas ciąża trwa 40 tygodni lub inaczej 10 miesięcy księżycowych. Lekarze czas trwania ciąży określają w tygodniach nie w miesiącach, według daty ostatniej miesiączki.
4 pełne tygodnie- 1 pełny miesiąc księżycowy,
8 tygodni- 2 pełne miesiące księżycowe,
12 tygodni- 3 pełne miesiące księżycowe,
16 tygodni- 4 pełne miesiące księżycowe,
20 tygodni- 5 pełnych miesięcy księżycowych,
24 tygodnie- 6 pełnych miesięcy księżycowych,
28 tygodni- 7 pełnych miesięcy księżycowych,
32 tygodni- 8 pełnych miesięcy księżycowych,
36 tygodni- 9 pełnych miesięcy księżycowych,
40 tygodni- 10 pełnych miesięcy księżycowych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2014, 19:55
grosza, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Moje córki się pokłóciły i młodsza mówi do starszej " jesteś moją najgorszą przyrodniczą siostrą"
Alis, Simba, samira, Myszonek, Parka, mysza1975, Bozia3, Sabina, polarmiś, Kate 75, Bursztyn, paszczakin, Reni, Mango, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4
-
Ovu wyznaczył mi owulację (tempka skoczyła), której wg monitoringu nie było. Teraz niech jeszcze będzie zielona kropka na koniec to przestanę ufać swojemu ciału
Myszonek, Sabina, Simba, samira, Żanet, grosza, Kate 75, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
mysza1975 wrote:Ovu wyznaczył mi owulację (tempka skoczyła), której wg monitoringu nie było. Teraz niech jeszcze będzie zielona kropka na koniec to przestanę ufać swojemu ciału

I tej zielonej kropeczki Ci życzę. A zaufanie powoli uda się odbudować
Sabina, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
A tam ciało, niech będzie zielonomysza1975 wrote:Ovu wyznaczył mi owulację (tempka skoczyła), której wg monitoringu nie było. Teraz niech jeszcze będzie zielona kropka na koniec to przestanę ufać swojemu ciału

Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4
-
nick nieaktualnyNiech się spelniMyszonek wrote:I tej zielonej kropeczki Ci życzę. A zaufanie powoli uda się odbudować

Ja dziś po wizycie u gin - rośnie jajeczko, będziemy walczyć
Tyle miałam Wam napisać, ale padnięta jestem, wybaczcie
Idę kąpać córkę - jak dam radę zajrzę jeszcze dziś
Talko nie piszcie juz tak dużo, bo nie mogę nadążyć!!
Myszonek, samira, Parka, ania.g, Mango, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Wynik meczu. Zielona kropka 0 - Czerwona kropka 1
Pani dr powiedziała ze wynik bety ujemny, także Reni...sorry...nie odpuszczasz
No i cóż - działamy dalej
PS Dr Bursztyn, proszę zatem o dyspense w diecie na ten w-end
Simba jak ja Cię rozumiem
Luzuj się w weekend skoro dyspensę od Dr Bursztyn dostałaś, czyli luz po legalu
a potem do roboty, nowe wyzwanie czeka 
samira, Simba, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Kate 75 wrote:Rozumiem, że na monitoringu byłaś ?
Czyli owulka była, gratulacje
tak
troche podróżowałam - więc ten dzisiejszy monitoring mocno spóźniony - ale ciałko żółte eleganckie jest, więc było co trzeba - a dodatkowo testy owu to potwierdziły no i czułam w środku że coś tam się dzieje - więc w przyszłym cyklu mogę sobie darować latanie na usg jeśli inne objawy wystąpią.
przede mną badanie hormonów, a potem "rurki" do przeczyszczenia.
grunt to mieć plan, więc w sumie jest ok
Kate 75, mysza1975, samira, Mango, Żanet, Myszonek, Simba, bliska77, Parka, Monia37, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
anna maria wrote:Witam dziewczynki ,wlasnie wrocilam ze szpitala caly tydzien mnie trzymali ,pomimo brania tabletek mialm wysokie cisnienie 180/100,zrobili mi duzo roznych badan,zostalam tez pozadnie nawodniona i odzywiona kroplowkami ,bo przez te mdlosci to nawet pic nie moglam.Cisnienie uregulowane ,mdlosci pozostaly.Z dzieckiem wszystko ok,jak robili mi usg to dzidzius dawal pogaz gimnastyki fajnie sie raczkoa po glowce glaskal tatus zachwycony z pokazu:-)
Aniu dobrze, że z dzieciątkiem jest ok i że postawili Cię na nogi, no i to ciśnienie, oby się nie powtórzyło, dużo zdrówka i niech mdłości odpuszczą
Andzia33 lubi tę wiadomość