Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    tak :)
    troche podróżowałam - więc ten dzisiejszy monitoring mocno spóźniony - ale ciałko żółte eleganckie jest, więc było co trzeba - a dodatkowo testy owu to potwierdziły no i czułam w środku że coś tam się dzieje - więc w przyszłym cyklu mogę sobie darować latanie na usg jeśli inne objawy wystąpią.
    przede mną badanie hormonów, a potem "rurki" do przeczyszczenia.
    grunt to mieć plan, więc w sumie jest ok :)

To jesteś zadowolona się nie dziwię :)
    A możesz powiedzieć ile usg i w jakich dniach cyklu miałaś w monitoring bo ja się też wybieram ?

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście Kate,
    najpierw byłam w 9. dc (pęcherzyk ~14 mm), później - w 16 dc (~24 mm) a że całe życie miałam cykle 28 dni (jak sie zaczeliśmy starać, to się wszystko rozregulowało niestety) - więc myśleliśmy z lekarzem że już wszystko będzie jasne. no ale okazało się że guzik z tego - jajo całe. więc miałam załamkę.
    no i dzisiaj - potwierdzono że owulka była. myślę że to nastąpiło 17-18 dc, bo testy były ok, no i ovu też wtedy dało czerwoną krechę (+ to uczucie pączkowania w środku).

Kate 75, nick nieaktualny, malgos741, nick nieaktualny, Parka lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Viv za informację, bo idę się rozeznać do nowego gina i ciekawa jestem co powie, moja lekarka robiła tylko dwa usg w odstępie 4 dniowym, trochę mało jak dla mnie, choć mówiła ze jest ok pęcherzyk, ciałko żółte,endo itd.

Viv78, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Lucky, Kate 75 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczynki. :-)
    Viv super że jajco pękło wiesz na czym stoisz. :-)
    Anna Maria dobrze że z dzieciątkiem jest ok i ciśnienie ci się unormowało, a mdłości w końcu ustąpią.

nick nieaktualny, Lucky, Kate 75, caffe, Viv78, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego Dnia :)

Lucky, Kate 75, caffe, Parka, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Anna Maria, bardzo się cieszę, ze wszystko u WAS ok ;-), dbaj o WAS
    Viv, teraz tylko należy trzymać kciuki za zielony finał cyklu ;-)

Wszystkim dziewczynom życzę miłego dnia

Lucky, nick nieaktualny, caffe, Parka, Bursztyn, Viv78, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co, ostatnio jakoś strasznie opadłam z sił, przede wszystkim psychicznie, wszystkim bardzo sie przejmuje, spać po nocach nie mogę, w drugiej połowie lutego mój tata idzie na ustawianie tego urządzenia które mu wszczepili, w tym celu będą musieli zatrzymać mu akcję serca...., cholera budzę sie w nocy i myślę o tym, śnią mi się jakieś głupoty...szkoda gadać, mam nadzieję, ze niebawem ten stan minie

Lucky, Iwone, Kate 75, nick nieaktualny, caffe, Parka, Bursztyn, mysza1975, grosza, Viv78, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczęta
    wczoraj cały dzień nie mogłam się zalogować na forum :(
    ale zimnica, a podobno jajka lubią ciepło:) oby udało się coś wyhodować mimo niesprzyjających warunków
    próbuję się dobić do gin na usg, ale podają mi jakieś kosmiczne terminy na marzec :(
    trzymam kciuki za wszystkie siejące i oczekujące na zbiory

nick nieaktualny, Mango, Kate 75, malgos741, nick nieaktualny, caffe, Parka, Bursztyn, mysza1975, Myszonek, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ściskam mocno
    wiem, że nic to nie pomoże jak powiem 'nie martw się, będzie dobrze' ale wysyłam dużo dobrych myśli w Twoim kierunku
    trzymaj się i dbaj o siebie
    Tacie życzę dużo zdrowia

nick nieaktualny, nick nieaktualny, caffe, Kate 75, Parka, Myszonek, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Aga ściskam mocno
    wiem, że nic to nie pomoże jak powiem 'nie martw się, będzie dobrze' ale wysyłam dużo dobrych myśli w Twoim kierunku
    trzymaj się i dbaj o siebie
    Tacie życzę dużo zdrowia
    wielkie dzięki ;-) jeśli chodzi o ciążę to momentami wydaje mi się, ze wcale w niej nie jestem... nie czuję ruchów, brzuch momentami jest zupełnie miękki jakby tam nic nie rosło, brzuch mnie boli jak na okres, jakaś głupia sie zrobiłam, z córką ewidentnie takich stanów nie miałam...
    Lucky, podobno ma się ocieplić, w niektórych rejonach ma być juz na plusie, zatem wszystko na dobrej drodze, jajca będą miały dobre warunki ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 09:44

Lucky, malgos741, nick nieaktualny, caffe, Kate 75, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z mroźnej wsi ! :)
    Dobrego dnia dla wszystkich :)

Aguś obawy o naszych najbliższych to rzecz normalna, ale postaraj się myśleć pozytywnie i że się wszystko uda i będzie dobrze. Przytulam <3

nick nieaktualny, Lucky, Parka, Bursztyn, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Aga musi być dobrze, każda ciąża jest inna. Mam nadzieję że operacja u Twojego taty przebiegnie sprawnie i bez komplikacji.
    U mnie -12, lodowaty wiatr i przebłyski słońca.

nick nieaktualny, Lucky, caffe, Parka, Bursztyn lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga trzymaj się będzie dobrze grunt to pozytywne myślenie i na pewno tata trochę wydobrzał po tym szpitalu bo najlepiej dochodzi się w domku <3

nick nieaktualny, Lucky, nick nieaktualny, caffe, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to mój kotek na śniadanie wcina ze mną zupę pomidorową z makaronem. ;-)

nick nieaktualny, Lucky, nick nieaktualny, caffe, Parka, Bursztyn lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczyny, na Was zawsze można liczyć
    u nas -10 i cholerny wiatr, jeśli ustanie, muszę iść koniecznie na jakiś spacer po pracy i przedszkolu, bo zwariuję ;-)
    Małgoś, wspólne śniadanie najlepiej smakuje, nawet jeśli jest obiadowe, widzę, ze Ty i Twój kotek lubicie taką samą zupkę jak ja ;-)

caffe, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te ktore pamietaja- macie pozdrowienia od Izy37- zawiesila staranka,. Ma ciezko chorego rodzica wiec wszystko poszlo na boczny tor.

caffe, nick nieaktualny, Parka, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O własnie myślałam ostatnio o Izie :-( pojawiła się na chwile i znowu zniknęła :-(

p.s. dzień dobry

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 10:02

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, dużo siły Ci życzę na ten trudny czas. Ruchami malucha się nie przejmuj, to i tak jest wcześnie żeby coś czuć.
    Wspieram mocno.

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Te ktore pamietaja- macie pozdrowienia od Izy37- zawiesila staranka,. Ma ciezko chorego rodzica wiec wszystko poszlo na boczny tor.
    Pozdrów ją od nas <3

nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2298 2299 2300 2301 2302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ