X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    O, kochana podalas caly przepis! Szacun! Ja tylko link ;)

Ja robiac papryczki, niezaleznie z jakim farszem, wstawiam je zawsze na 15 min jeszcze puste do nagrzanego piekarnika, zeby ciutke zmiekly. Wtedy nie musze ich juz tyle trzymac z farszem i mam pewnosc, ze beda miekkie :)
    Bo to moja radosna twórczość inspirowana przepisami innych bardziej doświadczonych kucharzy, wersja jest też bardziej dietetyczna :)
    Bo nie jadam np. Wieprzowiny i białego ryżu. W mojej wersji jest surowe mięso, więc czas w piekarniku trochę dłuższy.

Mango, Pusurek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Aniu, spróbuj rozejrzec sie po specjalistach na oddzialach patologii ciazy, musza tez przeciez prywatnie przyjmowac, nie tylko w szpitalu. A tacy maja dookola same udne i zagrozone ciaze, wiec szybciej moga wychwycic jakies nieprawidlowosci, tak mi si wydaje
    To jest myśl, dzięki :)

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę spróbować te Wasze papryki :) ale najpierw mam w planach jutro robienie pizzy :)

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate dziękuję za przepis - na "oko" już i smakuje ;)

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Bo to moja radosna twórczość inspirowana przepisami innych bardziej doświadczonych kucharzy, wersja jest też bardziej dietetyczna :)
    Bo nie jadam np. Wieprzowiny i białego ryżu. W mojej wersji jest surowe mięso, więc czas w piekarniku trochę dłuższy.
    wrzucajcie całe przepisy też do działu przepisów - bo tu jutro już znikną....

papryki nadziewane są jeszcze bardziej dietetyczne, jeśli podlewa się je samą wodą, a zamiast fety - na wierzch nadzienia wykłada się serek wiejski light (3%) - on się rozpieka na wierzchu i jest też smacznie.

Podobnie dla tych, które się odchudzają - nieźle wychodzą różne zupy na wywarze warzywnym - np. z kawałkami chudej podpieczonej szynki, kurczaka czy łososia. Na koniec do takiej zupy dodać cały serek wiejski - który tą zupę zabieli, a ser podczas jedzenia się będzie fajnie ciągnąć...:)

samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Viola Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki, najpierw chciała was przeprosic ze moje znikniecie i nieodzywanie sie. Jak sie pewnie domyslacie niestety nie udalo mi sie ostatnio. Zalamalam sie totalnie, i nie wchodzilam tu przez chyba 2 miesiace. W czasie kiedy ronilam Aga odkrywala ze jest w ciazy, moja beta HCG spadala, a Adze rosla. Musialam wiec stad na chwile 'wypasc". Olalam totalnie lekarza od tamtego czasu czyli od 04.12. nie poszlam juz do tej mojej niby-lekarki jak sie okazalo ze zarodek zniknal czy sie wchlanal po prostu czekalam na poronienie, cale szczescie tylko 2 dni. Nie poszlam nawet pozniej sprawdzic czy wszsytko sie wyczyscilo, bo nie chcialam ogladac tej mojej lekarki no i mialam dosc lazenia do lekarza. 01.01. zaczal sie pierwszy cykl po poronieniu no i ....znowu zaszlam. Teraz jestem cala zesr....ze strachu bo to 3-cia ciaza w ciagu 10 miesiecy. Widzialam ze Ania.G tez pisala cos o latwym zachodzeniu i niemoznosci utrzymania ciazy. Moze ja mam ten sam problem, nie wiem. Teraz nie bylam nawet na badaniu krwi bo sie po prostu boje. Do lekarza ide w poniedzialek i modle sie caly czas zeby tym razem dzidzia zostala z nami.
    Mam nadzieje ze mi wybaczycie....GRATULACJE DLA WSZYSTKICH KTORYM SIE UDALO W CZASIE KIEDY MNIE TU NIE BYLO!!!:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 19:45

mysza1975, Mango, malgos741, ania.g, samira, Reni, Pusurek, Parka, Viv78, Simba, megan8, Iwone, grosza, Panda, Dorka71, sjoanka, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Nie jadłam czerwonego mięsa od roku i wcale nie tęsknię. Kurczak odstawiony niedawno i zamieniony na indyka. Za to jest dużo warzyw, nabiału i ryb. Dzisiaj byłam na targu i na ulubionym straganie kupiłam różne rodzaje orzechów i suszonych owoców bo jutro robię musli. Jest też plan na sok marchekowo jabłkowy. Lubię dobrze zjeść i najchętniej sama gotuję. Poza tym mam w domu wegetariankę od trzech lat i cały czas testuję i improwizuję z kuchnią bez mięsa. No i jest coś jeszcze, jak gotuję to potrafię się kompletnie wyłączyć i wyciszyć.

Simba lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, dopiero teraz zauwazylam ze mam zaproszenie od kilku osob do przyjaciolek, no coz blondzia ze mnie....dzieki Reni za twoje zaproszenie z czerwca zeszlego roku;-)chyba przedtem tego nie bylo widac tak od razu tylko zaproszenia byly pomieszane w kazdym innym wpisem...

malgos741, Reni, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj ponownie i to z taką wiadomością!!!!!!

samira, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Viola Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Mango, dziekuje....teraz jak juz wyszlam z dolka to bylo mi bardzo milo znowu tu wrocic i czytac do woli...moj maz co chwile tylko prosi zebym mu przeczytala kilka fajnych kawalow, a ja mu tlumacze ze to nie kawaly tylko nasze forumowe laski daja czadu;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 19:58

Bozia3, samira, Reni, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violka - dobrze, że wróciłaś. Jest tu dużo nowych dziewczyn - wszystkie poznasz :)
    Kurcze, byłam pewna, że z tego szczęścia, że Ci się udało - po prostu nas olałaś - a tu taka informacja....

Trzymam za CIebie kciuki - Inessie się udało po kilku poronieniach utrzymać teraz ciążę - życzę CI tego samego :)

samira, Parka, Viola, Panda, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Violka i to jaka dobra wiadomość. <3

samira, Viola, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Hej Dziewczynki, najpierw chciała was przeprosic ze moje znikniecie i nieodzywanie sie. Jak sie pewnie domyslacie niestety nie udalo mi sie ostatnio. Zalamalam sie totalnie, i nie wchodzilam tu przez chyba 2 miesiace. W czasie kiedy ronilam Aga odkrywala ze jest w ciazy, moja beta HCG spadala, a Adze rosla. Musialam wiec stad na chwile 'wypasc". Olalam totalnie lekarza od tamtego czasu czyli od 04.12. nie poszlam juz do tej mojej niby-lekarki jak sie okazalo ze zarodek zniknal czy sie wchlanal po prostu czekalam na poronienie, cale szczescie tylko 2 dni. Nie poszlam nawet pozniej sprawdzic czy wszsytko sie wyczyscilo, bo nie chcialam ogladac tej mojej lekarki no i mialam dosc lazenia do lekarza. 01.01. zaczal sie pierwszy cykl po poronieniu no i ....znowu zaszlam. Teraz jestem cala zesr....ze strachu bo to 3-cia ciaza w ciagu 10 miesiecy. Widzialam ze Ania.G tez pisala cos o latwym zachodzeniu i niemoznosci utrzymania ciazy. Moze ja mam ten sam problem, nie wiem. Teraz nie bylam nawet na badaniu krwi bo sie po prostu boje. Do lekarza ide w poniedzialek i modle sie caly czas zeby tym razem dzidzia zostala z nami.
    Mam nadzieje ze mi wybaczycie....GRATULACJE DLA WSZYSTKICH KTORYM SIE UDALO W CZASIE KIEDY MNIE TU NIE BYLO!!!:-)
    Viola my się w sumie nie znamy bo kiedy Ty zniknęłaś z forum to ja dopiero tu raczkowałam. Wiem co czujesz i rozumiem Twój strach. Życzę Ci szczęśliwego zakończenia ♡

• Viola Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiesz co Bozia!!! w zyciu bym bez powodu nie zrezygnowala z forum;-) po prostu drugie poronienie zalamalo mnie masakrycznie.
    Zebys wiedziala co ja teraz mam w lepecie! przy ostatniej ciazy szalalam, ale teraz to juz odchodze od zmyslow. Ostatnio latalam na bete co drugi dzien, a teraz jestem w ciazy od zeszlego czwartku a jeszcze nie bylam na badaniu krwi i nie mam zamiaru. Do lekarza tez sie boje isc, bo nie wiem co uslysze.....gratuluje Bozia z calego serca!

samira, Reni, Mango, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violka! No wreszcie! :) zastanawialam sie co sie z Toba dzialo i przyszlo mi do glowy ze chyba cos nie tak....bardzo mi przykro. Ale teraz ciesze sie ze jestes w ciazy i trzymam kciuki zaby szczesliwie sie zakkonczyla :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    No wiesz co Bozia!!! w zyciu bym bez powodu nie zrezygnowala z forum;-) po prostu drugie poronienie zalamalo mnie masakrycznie.
    Zebys wiedziala co ja teraz mam w lepecie! przy ostatniej ciazy szalalam, ale teraz to juz odchodze od zmyslow. Ostatnio latalam na bete co drugi dzien, a teraz jestem w ciazy od zeszlego czwartku a jeszcze nie bylam na badaniu krwi i nie mam zamiaru. Do lekarza tez sie boje isc, bo nie wiem co uslysze.....gratuluje Bozia z calego serca!
    Dzięki :). Słuchaj - może CIebie ten stres jakoś bardzo spala - przecież pamiętam, jak przeżywałaś wszystko. DObrze, że odpuściłaś teraz latanie po badaniach - może dobrze CI to zrobi. Trzymam kciuki :)

samira, Viola, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Viola Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Bursztynku, dziekuje Aniu, tak w czasie kiedy ja stad zniknelam, ty zaczelas "bywanie";-)......grudzien mialam fatalny, ale styczen i nowy rok zaczal sie dla mnie cudownie, niestety nie potrafie sie cieszyc tak jak powinnam i nie wiem kiedy bede potrafila, bo strach mnie zzera.

megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może wróci też peppa - dawno jej nie było - ale ją spotkała tragedia rodzinna - może dlatego...

Andzia33 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Viola Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ostatnim razem przegielam ze wszystkim, wiec teraz bylo postanowienie podejscia do ciazy jak juz zajde "na luzaka". No i to podejscie skonczylo sie tak ze wlasnie dzisiaj wrocilismy z nart ;-) Tzn. normalnie to bym nie pojechala, ale poniewaz nie sadzilam ze tak szybko zajde to zarezerwowalismy wyjazd i nie bylo wyjscia. Niestety wrocilam z wielkim niedosytem, bo jezdzilam tylko 3 dni i to po 2-3 zjazdy, nowy lekarz do ktorego dzwonilam przed wyjazdem nie zabronil urlopu w gorach, powiedzial ze dopiero wysokosc 5000 moze byc niebezpieczna, a 2500 m to spoko, ale musialam uwazac zeby sie nie wywalic. Tak wiec dotlenilam dziecko!
    Bozia3 wrote:
    Dzięki :). Słuchaj - może CIebie ten stres jakoś bardzo spala - przecież pamiętam, jak przeżywałaś wszystko. DObrze, że odpuściłaś teraz latanie po badaniach - może dobrze CI to zrobi. Trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 20:18

Bozia3, samira, megan8, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dobrze Viola - tak trzymaj :)

FZuMp1.png

‹‹ 2314 2315 2316 2317 2318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ