X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    I kolejny dylemat, fałduszek na blizną, czy indyk pomiędzy nogami, może trzeba sprawdzić co jest tańsze plastyka waginy czy brzucha, rachunek ekonomiczny może pomóc ;)
    no wiesz, ja już coś na kształt indora mam ;-) także stawiam chociaż na w miarę ładny wygląd brzucha :-)

Bozia3, Kate 75, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Olena, też zaszłam w pierwszym cyklu stosowania żelu :)

Bozia, nie zasłaniam sie strachem, bo serio wierzę w znieczulenie i, że ból się da znieść. Boję się, że lekarze będą mieli wizję porodu naturalnego i będą czekać, czekać, a w tym czasie dojdzie do niedotlenienia dziecka. to jest to czego się najbardziej boję w porodzie naturalnym - niedotlenienie mózgu... Resztę sobie potrafię jakoś zracjonalizować.
    A cesarka planowana jest dużo bezpieczniejszym zabiegiem niż cesarka przeprowadzana po X godzinach porodu dla ratowania życia matki i dziecka. Nie mówiąc już o tym, że zespół w nagłym wypadku może się nie zebrać na czas.

A co do cięć, blizn - zalezy kto kroi i jak zszyje.

Z ciekawostek - nie mogłam się połączyć z ovu za pomocą internetu miejskiego, bo ponoć mamy jakieś kontrowersjne treści tutaj ;)
    no ja skutków niedotlenienia bałam sie najbardziej, pisałam juz kiedys ze córka dostała 7pkt, inkubator, neurolog a ja zobaczyłam ja dopiero na drugi dzień
    co do kontrowersyjnych treści no cóż - sama ciąża w okolicach 40 dla 20tek jest kontrowersyjna a co dopiero indory i takie tam inne, także luz ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 14:19

Bozia3, Alis, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Alis spoko.. Nie wiem, czy ktoras z nas jest w stanie wizja porodu, blizn czy indykow odwiesc od mysli o dziecku ;)
    otóz to

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    no wiesz, ja już coś na kształt indora mam ;-) także stawiam chociaż na w miarę ładny wygląd brzucha :-)

A ja mam bliznę i fałduszek miałam po operacji, bo mięśniak był duży i prawa strona brzucha mi lekko nawis robiła, ale to i tak nic w porównaniu z kulką wystającą, jak doszłam do siebie i spojrzałam na brzuch to czułam się jak po plastyce, no i w pasie mniej, teraz fałduszek wciągnięty i z chęcią czekam na kolejny po cc, bliznę chyba natną tę samą, ogólnie mam gdzieś stan mojego brzucha, chcę mieć wielki brzuch, fałduszek, blizny, rozstępy i mały cud na świecie :P
    Tak afirmacja mała.

sjoanka, bliska77, grosza, Pusurek, Mango, mysza1975, megan8, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim!
    Pamietacie mnie jeszcze?
    Reni mnie wywolala.
    Jestem, zyje.
    Malo ostatnio czasu mialam. Wpadalam, wpisywalam temperaturke i tyle.

Dietuje sie od stycznia zeby poprawic szanse na ciaze.
    Bylam na koniec miesiaca u dietetyczki na kontroli - schudlam co prawda tylko 2 kilo ale za to -4 cm w pasie.

Chyba musze awatarka zmienic bo choinka juz rozebrana i wlasnie w deszczu sobie stoi na balkonie. ;)

A z innych wiadomosci to smutno mi sie zrobilo bo znajoma zaszla w ciaze.
    Ma juz dziecko a teraz znowu.
    A jestesmy tyle samo po slubie.
    Tyle ze ona mlodsza odemnie.
    I tu jest cala roznica. Niestety.

Kate - ja tez.
    I zniose bez gadania wszelkie mdlosci i inne niedogodnosci ciezarnej kobiety!
    Byle tylko cos sie z tego wyklulo!

Bozia3, Kate 75, Reni, ania.g, Mango, gosia7122, bliska77, malgos741, megan8, Parka, Sabina, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane buziaki dla Was :D :D :D
    spokojnego pełnego odpoczynku wekendu :D

Kate 75, samira, Bozia3, Bursztyn, gosia7122, mysza1975, Simba, bliska77, malgos741, megan8, Parka, Panda, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sjo clap-smiley.gif nareszcie się odezwałaś
    jak ja bym chciała zrzucić 4 cm w brzuchu
    może uda się dzisiaj zacząć ćwiczyć ale myślę, że znowu rzuci się na mnie kanapa parę razy mnie przekopie i przegram :-/

sjoanka, bliska77, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sjoanka gratulacje - 2 kg super i te 4 cm ekstra :), ja się cieszyłam z każdego 0,5 kg, dokładnie wiem jak ciężko zrzucać wagę, tym bardziej racjonalnie u dietetyka, a nie tak na zasadzie zrywu, czyli diety cud, mój nie pozwalał na chudnięcie więcej niż kg na tydzień.
    Mnie niestety też dobijają zachodzące w ciążę.
    I na nas przyjdzie czas :)

To fakt zapomniałam o mdłościach, rzyganku i innych też chcę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 18:19

sjoanka, samira, bliska77, malgos741, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt - na poczatku nie jest latwo, ale jak wytrwasz to stanie sie to nawykiem i przyjemnoscia.
    Mnie sie najtrudniej rozebrac d sportowego stroju jak mi zimno (jak teraz) albo cwiczyc i mega sie pocic jak jest goraco w lecie.

Kate 75, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poczatku ta dieta byla taka niedietetyczna - musialam znowu kupowac chleb i to zwykly bialy, makaron i ryz.
    Tylko warzywek wiecej a miesa mniej niz jadlam wczesniej.

I raz w tygodniu pizze moglam zjesc.
    Teraz mam nowy jadlospis i jest w nim troche mniej makaronu a wiecej miesa. Kalorii tez podobno mniej.

A na sniadanie - uwaga, uwaga - wcale nie dietetycznie :)

2 razy w tygodniu herbatka z 30 gramami ciastek.
    2 razy sok pomaranczowy z batonem energetcznym
    No i reszte tak jak wczesniej jogurt z musli.

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi rzeczywiście weszło w nawyk, po dwóch latach nie ma się co dziwić.
    Ale grzeszyć kulinarnie i "winkowo" nadal lubię, tylko wyrzut sumienia większy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 15:20

Andzia33 lubi tę wiadomość

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - podobno tak dziala psychika - jak cwiczysz to myslisz - moge zjesc to czy tamto bo przeciez i tak cwicze wiec to spale.
    A organizm przyzwycaja sie do wysilku i niekoniecznie spala tyle co na poczatku.

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - masz racje, powoli mam przestawiac organizm na mniej kaloryczne jedzenie i chudnac powoli. Ja schudlam 2 kg a znam dziewczyne co w tym samym czasie na Montigniaku zrzucila ponad 4 kg. I to bez cwiczen.

Mam tylko nadzieje ze moje kilogramy do mnie juz nie wroca jak to bylo po moich poprzednich dietach-cud.

Kate 75, samira, bliska77, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sjoanka wrote:
    Kate - masz racje, powoli mam przestawiac organizm na mniej kaloryczne jedzenie i chudnac powoli. Ja schudlam 2 kg a znam dziewczyne co w tym samym czasie na Montigniaku zrzucila ponad 4 kg. I to bez cwiczen.

Mam tylko nadzieje ze moje kilogramy do mnie juz nie wroca jak to bylo po moich poprzednich dietach-cud.

Mój dietek mówił, że właśnie dlatego nie pozwala dużo chudnąć tak dobiera dietę, aby był 1 kg na minusie na tydz., po to właśnie, aby nie wróciło, jeżeli oczywiście nie zaczniemy na maksa szaleć, z ćwiczeniami nie przesadzałam, bo też nie pozwalał, racjonalnie to było jego motto :)
    Skoro powolutku idziesz do celu, to nie powinno wrócić. :)

A jak grzeszę to nie myślę, że spalę, po prostu nie myślę wcale, taka brutalna prawda ;) Muszę znowu powiesić na lodówce moje zdjęcia z przed odchudzania z ponad setką na liczniku, od razu wróci myślenie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 15:43

sjoanka, Simba, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcia na lodówce jeszcze nie ma, więc chyba dziś będę bezmyślna, tak jakoś czuję :P ;)

Simba, paszczakin, Andzia33 lubią tę wiadomość

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie wyszukuje roznych zdrowych slodkosci.
    Np znalazlam ciastka z cieciezycy z maslem orzechowym i kawalkami czekolady - bezglutenowe, bezmleczne, i bezjajeczne. ;)

Jakby tylko mnie maz nie pilnowal to bym juz je zrobila. ;)

Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    aha - zapomniałam jeszcze dodać, że zrobi CI się między nogami indyk :) czy jak to tam nazwała to Reni..;) no czy cesarka, czy siłami natury - będziesz w bliznach heheheh :) ale mam radochę dzisiaj :)
    czyli jednym slowem: naturalne eykhhmm...piekno ;)

Bozia3, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam popołudniową porą :)

Kate 75, bliska77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sjoanka, gratuluje zrzutu kilosow i centymetrow :)

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Mi rzeczywiście weszło w nawyk, po dwóch latach nie ma się co dziwić.
    Ale grzeszyć kulinarnie i "winkowo" nadal lubię, tylko wyrzut sumienia większy ;)

Kate, ciachowo tez chyba lubisz :P Albo udawalas, ze Ci smakuje najlepsze na swiecie ciasto czarna porzeczka od Sowy ;)

Kurcze i narobilam sobie smaka... ;)

Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2312 2313 2314 2315 2316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ