35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pusurek wrote:Kate, ciachowo tez chyba lubisz
Albo udawalas, ze Ci smakuje najlepsze na swiecie ciasto czarna porzeczka od Sowy
Kurcze i narobilam sobie smaka...Pusurek lubi tę wiadomość
-
Pusurek wrote:A ja dzis zrobilam dietetyczne i pyszne zapiekane papryczki nadziewane farszem z kaszy jaglanej ( bo podobno taka zdrowa ) z duszonymi prawdziwkami. Pycha!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 17:24
Mango, Pusurek, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrzepis na papryczki z kasza
http://bettycook.pl/2013/05/papryka-faszerowana-kasza-jaglana/
Ja zmodyfikowalam troche przepis i zamiast miesa mielonego dalam duszone prawdziwki. Odpuscilam tez rodzynki, bo nie lubie, a przyprawy... tez wedle uznania
Mysle, ze to jest potrawa, ktora na bazie papryki i kaszy wyjdzie dobrze z kazdym dowolnym skladnikiemKate 75, bliska77, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKate 75 wrote:Przecież piszę, że grzeszyć lubię, a okazja była wyjątkowa, na szczęście dużo tego nie było, no i kawka bez cukru, ale za to w dobrym towarzystwie, na bank nie tuczy
Nastepnym razem zapodamy sobie wieksze kawalki, a co!Kate 75 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zrobilam ciasteczka z masla fistaszkowego i czerwonej fasoli.
Prawie takie http://www.kumquatblog.com/2013/08/chocolate-peanut-butter-brownie-cookies.html
Tylko fasola byla czerwona a nie czarna i dalam troche stewii i troche miodu. No i czekolady znacznie mniej.
Wlasnie wstawilam.
Za 12 minut powiem jakie sa w smaku.samira, Kate 75, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Papryki faszerowane z mięsem drobiowym i pełnoziarnistym ryżem.
- czerwone papryki wydrążam, ścinam górną część zostawiam do przykrycia - 4 szt duże lub 6 małych
- mielone mięso z piersi kurczaka ok. ćwierć kilo (ja mielę sama bo w kupnym drobiowym skład mnie przeraża)
- feta pół opakowania
- oregano, bazylia lub zioła prowansalskie
- czosnek przeciśnięty przez praskę wg uznania (ja lubię dużo)
- Ryż pełnoziarnisty 1 woreczek 100 g
- cebula 1 szt.
- sól
- pieprz
Ryż gotuję, mieszam z surowym mięsem, czosnkiem ziołami i cebulką drobno posiekaną, pieprzem i solą, faszeruję surowe papryki, paprykę można osolić, popieprzyć i wsypać trochę ziół do środka, przykrywam górnymi częściami, wkładam do naczynia żaroodpornego, na dno wlewam trochę oliwy i trochę wody, paprykę skrapiam oliwą i piekę w piekarniku w 180 st, ok 40 min do godziny w zależności od wielkości papryk, papryka musi się pomarszczyć i lekko przypiec, wtedy wyciągam, czasami potrzebna jest wyższa temperatura, ale to od piekarnika zależy, podaję z sosem tzatziki, albo bez niczego, smakuje też odgrzana.
Mięso i ryż można zmienić na inny rodzaj wg uznania.
Smacznego !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 18:18
Pusurek, ania.g, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:Witajcie
Wczoraj wieczorem oficjalnie stracilam dziewictwo
Chociaz sluz plodny- tzn. wodnisty- czyli ten drugiej kategoriipojawil sie wczoraj w ciagu dnia tylko na chwile. Posucha. Plemniki moga zdechnac z pragnienia
Za to wszedzie dookola mokro i zimno.
Milego dnia Babki
Lepiej późno niż wcale?
Mango lubi tę wiadomość
-
Pierwsze wnioski sa takie - nie rosna bardzo. Troche sie napuszyly, nie rozlaly sie.
Sa gorace po 12 minutach w piekarniku.
Baaardzo gorace.
Jak juz doszlam do smaku w moim poparzonym jezyku to stwierdzam ze sa malo slodkie - ale takie zrobilam. Nie wlalam 1/3 szklanki miodu tylko pewnie ze 2 lyzeczki i troche stewii ktorej jeszcze nie umiem dozowac.
No ale jak przestygna to troche slodyczy da im czekolada.
A poza tym sa dobre.
moze przetlumacze przepis i wysle do dietetyczki z pytaniem czy moglabym zjesc takie na sniadanie zamiast petitkow.Andzia33 lubi tę wiadomość
-
ania.g wrote:Nie wiem w sumie gdzie mam szukać, brak mi pomysłu bo nie pójdę do pierwszego lepszego. Może i łatwo zachodzę w ciążę ale jakoś nie mogę jej utrzymać bo trzy zabiegi mam już za sobą. Dlatego potrzebny mi specjalista.
Aniu, spróbuj rozejrzec sie po specjalistach na oddzialach patologii ciazy, musza tez przeciez prywatnie przyjmowac, nie tylko w szpitalu. A tacy maja dookola same udne i zagrozone ciaze, wiec szybciej moga wychwycic jakies nieprawidlowosci, tak mi si wydajebliska77, ania.g, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKate 75 wrote:Papryki faszerowane z mięsem drobiowym i pełnoziarnistym ryżem.
- czerwone papryki wydrążam, ścinam górną część zostawiam do przykrycia - 4 szt duże lub 6 małych
- mielone mięso z piersi kurczaka ok. ćwierć kilo (ja mielę sama bo w kupnym drobiowym skład mnie przeraża)
- feta pół opakowania
- oregano, bazylia lub zioła prowansalskie
- czosnek przeciśnięty przez praskę wg uznania (ja lubię dużo)
- Ryż pełnoziarnisty 1 woreczek 100 g
- cebula 1 szt.
- sól
- pieprz
Ryż gotuję, mieszam z surowym mięsem, czosnkiem ziołami i cebulką drobno posiekaną, pieprzem i solą, faszeruję surowe papryki, paprykę można osolić, popieprzyć i wsypać trochę ziół do środka, przykrywam górnymi częściami, wkładam do naczynia żaroodpornego, na dno wlewam trochę oliwy i trochę wody, paprykę skrapiam oliwą i piekę w piekarniku w 180 st, ok 40 min do godziny w zależności od wielkości papryk, papryka musi się pomarszczyć i lekko przypiec, wtedy wyciągam, czasami potrzebna jest wyższa temperatura, ale to od piekarnika zależy, podaję z sosem tzatziki, albo bez niczego, smakuje też odgrzana.
Mięso i ryż można zmienić na inny rodzaj wg uznania.
Smacznego !
O, kochana podalas caly przepis! Szacun! Ja tylko link
Ja robiac papryczki, niezaleznie z jakim farszem, wstawiam je zawsze na 15 min jeszcze puste do nagrzanego piekarnika, zeby ciutke zmiekly. Wtedy nie musze ich juz tyle trzymac z farszem i mam pewnosc, ze beda miekkieKate 75 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysjoanka, gratuluję spadku cm i kg
to niezły wyczyn, zwłaszcza te centymetry
jesli chodzi o papryczki to ja robiłam też z ryżem, słonecznikiem i różne rzeczy dodawałam akurat te które były pod ręką
ale tu się kulinarnie zrobiło hoho
ja właśnie przysnęłam, obudziłam sie na moment i zaraz znowu legnę, bo rwa mi spokoju nie dajesamira, Mango, Pusurek, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Witam się po robocie u nas wieje ale tempka na dworze spada i pada marznący deszcz.01.2015 iui
invicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017