X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Viola Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, i widzialam ze pisalyscie kiedys tam o cwiczeniach w ciazy i podczas staran. Powiem tak. W zeszlym roku obchodzilam sie ze soba jak z jajkiem, a teraz po grudniowym poronieniu, wrocilam do roweru w ramach przygotowan do wyjazdu narciarskiego. Zapieprzalam jak maly samochodzik, czy byl mroz czy nie....i zaszlam. Wytrzepalo mi dupsko a jednak sie udalo, wiec moze cwiczenia mi akurat dobrze zrobily?..

samira, Mango, megan8, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Dziekuje Bursztynku, dziekuje Aniu, tak w czasie kiedy ja stad zniknelam, ty zaczelas "bywanie";-)......grudzien mialam fatalny, ale styczen i nowy rok zaczal sie dla mnie cudownie, niestety nie potrafie sie cieszyc tak jak powinnam i nie wiem kiedy bede potrafila, bo strach mnie zzera.
    Viola, ale moze to byc sygnalem twojego organizmu zebys odpuscila,zmienila podejscie, wyciszyla sie. Bo jezeli strach tak bardzo Cie zzera to generuje ogromny stres- obciazenie dla calego organizmu, ktory jest nastawiony na przetrwanie i na inne funkcje nie starcza mu juz sily.

Simba, Viola, grosza, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Viola Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram sie:-)
    Bozia3 wrote:
    I dobrze Viola - tak trzymaj :)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violuś kochana witaj ponownie..
    Kurcze jak zniknelas to przeczuwalam, ze koniec ale nie mowilam nic glosno. Ciesze sie, ze znowu sie udalo. :-)

Viola, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 19:44

mysza1975, samira, Parka, Viola, paszczakin, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak Bursztynku, tylko nie chcialabym zeby zabrzmialo to "moherowo". Jestem osoba bardzo wierzaca i po prostu zawierzylam Bogu, nic na sile nie zrobie jesli nie jest mi to TAM pisane. Nie bede sie awanturowac i wyklocac z NIM, bedzie chcial to mi da....i tak chce do tego podchodzic.
    Bursztyn wrote:
    Viola, ale moze to byc sygnalem twojego organizmu zebys odpuscila,zmienila podejscie, wyciszyla sie. Bo jezeli strach tak bardzo Cie zzera to generuje ogromny stres- obciazenie dla calego organizmu, ktory jest nastawiony na przetrwanie i na inne funkcje nie starcza mu juz sily.

Reni, mysza1975, Parka, Mango, Simba, megan8, Dorka71, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Powiem tak Bursztynku, tylko nie chcialabym zeby zabrzmialo to "moherowo". Jestem osoba bardzo wierzaca i po prostu zawierzylam Bogu, nic na sile nie zrobie jesli nie jest mi to TAM pisane. Nie bede sie awanturowac i wyklocac z NIM, bedzie chcial to mi da....i tak chce do tego podchodzic.
    Amen! :)

Viola, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Amen! :)
    A co na to drakula?

Bozia3, Mango, Bursztyn, Simba, megan8 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Reni jak mi sie milo zrobilo, jak nadrabiajac lekture w pewnym momencie natrafilam na Twoj wpis o piersiach, hi, hi....wspomialas mnie, ze skoro piszecie o bimbalkach to moze i ja sie odezwe...milo ze pamietalas moje zboczenie:-)
    Reni wrote:
    Violuś kochana witaj ponownie..
    Kurcze jak zniknelas to przeczuwalam, ze koniec ale nie mowilam nic glosno. Ciesze sie, ze znowu sie udalo. :-)

Bozia3, Reni, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Sabinko:-)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina a jakie odchudzanie? Ja w ramach odchudzania od poniedzialku jade na koglu moglu masakra jakas ale nie moge sie powstrzymac a mam jaja wsiowe zaplodnione przez koguta
    Skoro Sroka kazał..

mysza1975, Mango, Simba, Dorka71, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze Drakula nie bedzie maczal palcow w tym....no w tym interesie;-)
    Reni wrote:
    A co na to drakula?

Mango lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Wiesz Reni jak mi sie milo zrobilo, jak nadrabiajac lekture w pewnym momencie natrafilam na Twoj wpis o piersiach, hi, hi....wspomialas mnie, ze skoro piszecie o bimbalkach to moze i ja sie odezwe...milo ze pamietalas moje zboczenie:-)
    o tak - nikt tak zaciekle nie walczył w obronie Teresek jak Ty....;)

Reni, samira, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Viola dlatego Cie wywolalam ;-)

• Viola Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia teraz jak sie uda to od razu zapisuje sie do klubu z literka, hm...B, to i tak szczyt szalenstwa jak na moje warunki;-)

Reni, Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Bozia teraz jak sie uda to od razu zapisuje sie do klubu z literka, hm...B, to i tak szczyt szalenstwa jak na moje warunki;-)
    eee kto wie, kto wie, może nawet do C dociągniesz..;)

FZuMp1.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola mam pytanie, czy doczekałaś @ po poronieniu, czy zaszłaś jeszcze przed? Pytam bo ja raz czekałam trzy mc po i się nie udało, potem pół roku i też się nie udało aż po drugim razie nie odczekałam wcale i teraz ma pyskującą sześciolatkę :) Teraz lekarz standardowo każe mi czekać trzy mc...

samira, Viola, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Parka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Viola, przede wszystkim gratuluję i zyczę Ci, aby tym razem się udało donosić. Ze mną też się tak trochę minęłaś, bo ja wskoczyła, niemal równocześnie z Anią.g. A ze wczesniej chwile podczytywalam, to pamiętam Cię z wpisów :)

• Viola Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Parka:-)
    Ania G, ja poronilam 04.12., nastepnie 01.01.2014 dostalam @ i zaszlam. Nie czekalam, bo nie mialam zabiegu. Tym razem nie bylam nawet w szpitalu, bo wiedzialam juz jak to wyglada. Natomiast za pierwszym poronieniem w zeszlym roku w kwietniu wyladowalam w szpitalu bo nie wiedzialam co sie dzieje. Lekarze zawsze kaza czekac, przynajmniej moja kazala wlasnie te 3 miesiace. Ale z drugiej strony czytalam na wielu forach ze zaraz po poronieniu organizm jest bardziej "podatny" na zachodzenie, hormony ciagle buzuja. Nie wiem ile w tym prawdym;-)

ania.g, grosza, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Witaj Parka:-)
    Ania G, ja poronilam 04.12., nastepnie 01.01.2014 dostalam @ i zaszlam. Nie czekalam, bo nie mialam zabiegu. Tym razem nie bylam nawet w szpitalu, bo wiedzialam juz jak to wyglada. Natomiast za pierwszym poronieniem w zeszlym roku w kwietniu wyladowalam w szpitalu bo nie wiedzialam co sie dzieje. Lekarze zawsze kaza czekac, przynajmniej moja kazala wlasnie te 3 miesiace. Ale z drugiej strony czytalam na wielu forach ze zaraz po poronieniu organizm jest bardziej "podatny" na zachodzenie, hormony ciagle buzuja. Nie wiem ile w tym prawdym;-)
    A ja doczytałam że jakby nie był gotowy do zachodzenia w ciążę to nie było by owulacji. Coś w tym jest.

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 2315 2316 2317 2318 2319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ