X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny znalazłam odpowiedz forumowiczki z innego forum -lekarza ,odpowiadała na pytanie innej babeczki ,na temat brania luteiny i zaciekawiło mni e jedno zdanie szczególnie

cyt:
    [zgłoś do usunięcia] doris26
    Jestem lekarzem - po pierwsze luteina podnosi temperature ciala!!! po drugie jesli zaczelas ja brac tuz przed terminem miesiaczki to ona najprawdopodobniej przesunela CI termin miesiaczki - bo ten preparat to progesteron - w normalnym cyklu progesteron produkowany jest tuz po owulacji przez cialko zolte, w momencie kiedy cialko zolte zaczyna zanikac spada poziom progesteronu i to wywoluje miesiaczke - dlatego jesli zazylas te tabletki tuz przed miesiaczka poziom progesteronu nie spadl a podwyzszyl sie wiec okres sie spozni. Temperature trzeba mierzyc w pochwie, w ustach lub w odbycie - bo pod pacha jest niemiarodajnie. Ciazy nie rozpoznaje sie po sluzie, wiec sie nad tym nie zastanawiaj.
    Jesli jednak masz watpliwosci czy jestes w ciazy czy nie to po prostu zrob test - jesli sikany to od dnia spodziewanej miesiaczki a jesli z krwi to od 6 dnia po zaplodnieniu.

Zazwyczaj luteine bierze sie na podtrzymanie drugiej fazy cyklu - jesli cialko zolte jest nie wydolne - czyli mniej wiecej od 14-25dnia cyklu. Potem sie odstawia, zeby spowodowac spadek tego progesteronu i po ok.3 dniach powinna sie pojawic miesiączka.
    <3 U kobiet starajacych sie zajsc w ciaze - powinno sie brac od ok.2dnia po owulacji do konca cyklu - czyli do dnia spodziewanej miesiaczki, wtedy zrobic test ciazowy i jesli pozytywny to nie powinno sie odstawiac tego leku - zeby nie obnizyc gwaltownie poziomu tego hormonu, bo jest to hormon podtrzymujacy ciaze i pomagajacy sie zaimplantowac zarodkowi. <3
    Nie wiem z jakich wskazan dostalas ta luteine? wiec trudno odniesc sie do tego jakie mozesz miec zaburzenia cyklu i jak ona wplynie na Twoj cykl.
    Pozdrawiam serdecznie.

acha ona nie jest ginem
    i ciekawe jest to ze ona pisze ze do dnia @ brać i zrobić test a nie przez 10dni i go zrobić czy betę !!??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 14:21

Bursztyn, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira ale na poczatku jest jestem lekarzem
    P.s. Witam

samira lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Samira ale na poczatku jest jestem lekarzem
    P.s. Witam
    tak no wiem ale nie ginem ;)

• Reni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra ale chyba zwykły lekarz też zna działanie organizmu czlowieka..a może jest ginem? Nie podała specjalizacji

Andzia33 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pisała potem jeszcze post niżej ze nie jest ginem

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    <3 U kobiet starajacych sie zajsc w ciaze - powinno sie brac od ok.2dnia po owulacji do konca cyklu - czyli do dnia spodziewanej miesiaczki, wtedy zrobic test ciazowy i jesli pozytywny to nie powinno sie odstawiac tego leku - zeby nie obnizyc gwaltownie poziomu tego hormonu, bo jest to hormon podtrzymujacy ciaze i pomagajacy sie zaimplantowac zarodkowi. <3
    w sumie to ma nawet sens

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Viola Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kate, Anna Maria i Dorka:-) balam sie ze dostane porzadny ochrzan za moj brak kultury i nagle znikniecie, ale chyba mi sie upieklo;-)

Mango, Kate 75, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczęta :)

Widzę, że sobota Wam upływa w miłej atmosferze. Ja właśnie skończyłam zajęcia i jeszcze nie dotarłam na miejsce zakwaterowania ;) ale dzisiejszy dzień na kursie to STRATA czasu. Wściekła jestem niesłychanie ;( ale pogoda piękna, cieplutko itp .... słonko ....

Kate 75, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na działce. Czekam na ognisko i kiełbe mniam

Myszonek, malgos741, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    A ja na działce. Czekam na ognisko i kiełbe mniam
    fajnie Ci! :) ale bez alko? tak na wszelki wypadek ;)

Myszonek, Reni, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę denerwować tych co na diecie, ale właśnie nasmażyłam faworków :-)

Mango, Myszonek, malgos741, ania.g, sjoanka, samira, Simba, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Nie chcę denerwować tych co na diecie, ale właśnie nasmażyłam faworków :-)
    no to wlasnie zdenerwowalas ;)

Myszonek, samira, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co mi z tego życia zostało? Tylko dobrze zjeść.

A te co na diecie to mają w przeciwieństwie do mnie silną wolę i takie teksty na nie nie działają.

Myszonek, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    A co mi z tego życia zostało? Tylko dobrze zjeść.

A te co na diecie to mają w przeciwieństwie do mnie silną wolę i takie teksty na nie nie działają.

Wszystko się zgadza Myszko :) też mam silną wolę na diecie i dlatego kupiłam sobie 2 czekolady :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 16:13

mysza1975, sjoanka, Kate 75, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Wiola, ciesze sie ze jest ok.

Witam pozostale laski.

U mnie dzisiaj dorsz w sosie jawajskim po holendersku wg przepisu Maklowicza:-)i kruche ze sliwkami- swiezo mrozonymi:-)

Myszonek, Kate 75, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja na kursowym żarełku (obiadki) i studenckim (kolacja, śniadanie).
    Fakt, trzeba przyznać, że tu na ośrodku kobiety gotują przepyszne domowe jedzonko i zawsze jest wybór. A w pokoju - cóż - co supermarket zaserwuje - byle nie było ciężkie do noszenia ;)

mysza1975, Kate 75, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie stałam się bezmyślna i sączę domowe winko z czarnej porzeczki zodrobiną wiśni i dobrze mi z tym :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 18:56

ania.g, Myszonek, mysza1975, Simba, malgos741, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano zrobiłam sok marchewkowo jabłkowy, wyszło 2 litry i już go prawie nie ma. A teraz zabieram się za robienie pizzy.

Myszonek, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    A ja właśnie stałam się bezmyślna i sączę domowe winko z czarnej porzeczki zodrobiną wiśni i dobrze mi z tym : P
    Ja też sączę, ale kupne czerwone wytrawne. Zdrówko Kate :)

Myszonek, Kate 75, malgos741 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    A ja właśnie stałam się bezmyślna i sączę domowe winko z czarnej porzeczki zodrobiną wiśni i dobrze mi z tym : P
    i się nie podzielisz?? 04ludzik.gif

Kate 75, ania.g, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2317 2318 2319 2320 2321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ