35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnydziewczyny znalazłam odpowiedz forumowiczki z innego forum -lekarza ,odpowiadała na pytanie innej babeczki ,na temat brania luteiny i zaciekawiło mni e jedno zdanie szczególnie
cyt:
[zgłoś do usunięcia] doris26
Jestem lekarzem - po pierwsze luteina podnosi temperature ciala!!! po drugie jesli zaczelas ja brac tuz przed terminem miesiaczki to ona najprawdopodobniej przesunela CI termin miesiaczki - bo ten preparat to progesteron - w normalnym cyklu progesteron produkowany jest tuz po owulacji przez cialko zolte, w momencie kiedy cialko zolte zaczyna zanikac spada poziom progesteronu i to wywoluje miesiaczke - dlatego jesli zazylas te tabletki tuz przed miesiaczka poziom progesteronu nie spadl a podwyzszyl sie wiec okres sie spozni. Temperature trzeba mierzyc w pochwie, w ustach lub w odbycie - bo pod pacha jest niemiarodajnie. Ciazy nie rozpoznaje sie po sluzie, wiec sie nad tym nie zastanawiaj.
Jesli jednak masz watpliwosci czy jestes w ciazy czy nie to po prostu zrob test - jesli sikany to od dnia spodziewanej miesiaczki a jesli z krwi to od 6 dnia po zaplodnieniu.
Zazwyczaj luteine bierze sie na podtrzymanie drugiej fazy cyklu - jesli cialko zolte jest nie wydolne - czyli mniej wiecej od 14-25dnia cyklu. Potem sie odstawia, zeby spowodowac spadek tego progesteronu i po ok.3 dniach powinna sie pojawic miesiączka.
U kobiet starajacych sie zajsc w ciaze - powinno sie brac od ok.2dnia po owulacji do konca cyklu - czyli do dnia spodziewanej miesiaczki, wtedy zrobic test ciazowy i jesli pozytywny to nie powinno sie odstawiac tego leku - zeby nie obnizyc gwaltownie poziomu tego hormonu, bo jest to hormon podtrzymujacy ciaze i pomagajacy sie zaimplantowac zarodkowi.
Nie wiem z jakich wskazan dostalas ta luteine? wiec trudno odniesc sie do tego jakie mozesz miec zaburzenia cyklu i jak ona wplynie na Twoj cykl.
Pozdrawiam serdecznie.
acha ona nie jest ginem
i ciekawe jest to ze ona pisze ze do dnia @ brać i zrobić test a nie przez 10dni i go zrobić czy betę !!??Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 14:21
Bursztyn, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
samira wrote:
U kobiet starajacych sie zajsc w ciaze - powinno sie brac od ok.2dnia po owulacji do konca cyklu - czyli do dnia spodziewanej miesiaczki, wtedy zrobic test ciazowy i jesli pozytywny to nie powinno sie odstawiac tego leku - zeby nie obnizyc gwaltownie poziomu tego hormonu, bo jest to hormon podtrzymujacy ciaze i pomagajacy sie zaimplantowac zarodkowi.
-
Hej Dziewczęta
Widzę, że sobota Wam upływa w miłej atmosferze. Ja właśnie skończyłam zajęcia i jeszcze nie dotarłam na miejsce zakwaterowaniaale dzisiejszy dzień na kursie to STRATA czasu. Wściekła jestem niesłychanie ;( ale pogoda piękna, cieplutko itp .... słonko ....
Kate 75, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
mysza1975 wrote:A co mi z tego życia zostało? Tylko dobrze zjeść.
A te co na diecie to mają w przeciwieństwie do mnie silną wolę i takie teksty na nie nie działają.
Wszystko się zgadza Myszkoteż mam silną wolę na diecie i dlatego kupiłam sobie 2 czekolady
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 16:13
mysza1975, sjoanka, Kate 75, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
a ja na kursowym żarełku (obiadki) i studenckim (kolacja, śniadanie).
Fakt, trzeba przyznać, że tu na ośrodku kobiety gotują przepyszne domowe jedzonko i zawsze jest wybór. A w pokoju - cóż - co supermarket zaserwuje - byle nie było ciężkie do noszeniamysza1975, Kate 75, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Kate 75 wrote:A ja właśnie stałam się bezmyślna i sączę domowe winko z czarnej porzeczki zodrobiną wiśni i dobrze mi z tym : P
Myszonek, Kate 75, malgos741 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4