X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny znalazłam odpowiedz forumowiczki z innego forum -lekarza ,odpowiadała na pytanie innej babeczki ,na temat brania luteiny i zaciekawiło mni e jedno zdanie szczególnie

cyt:
    [zgłoś do usunięcia] doris26
    Jestem lekarzem - po pierwsze luteina podnosi temperature ciala!!! po drugie jesli zaczelas ja brac tuz przed terminem miesiaczki to ona najprawdopodobniej przesunela CI termin miesiaczki - bo ten preparat to progesteron - w normalnym cyklu progesteron produkowany jest tuz po owulacji przez cialko zolte, w momencie kiedy cialko zolte zaczyna zanikac spada poziom progesteronu i to wywoluje miesiaczke - dlatego jesli zazylas te tabletki tuz przed miesiaczka poziom progesteronu nie spadl a podwyzszyl sie wiec okres sie spozni. Temperature trzeba mierzyc w pochwie, w ustach lub w odbycie - bo pod pacha jest niemiarodajnie. Ciazy nie rozpoznaje sie po sluzie, wiec sie nad tym nie zastanawiaj.
    Jesli jednak masz watpliwosci czy jestes w ciazy czy nie to po prostu zrob test - jesli sikany to od dnia spodziewanej miesiaczki a jesli z krwi to od 6 dnia po zaplodnieniu.

Zazwyczaj luteine bierze sie na podtrzymanie drugiej fazy cyklu - jesli cialko zolte jest nie wydolne - czyli mniej wiecej od 14-25dnia cyklu. Potem sie odstawia, zeby spowodowac spadek tego progesteronu i po ok.3 dniach powinna sie pojawic miesiączka.
    <3 U kobiet starajacych sie zajsc w ciaze - powinno sie brac od ok.2dnia po owulacji do konca cyklu - czyli do dnia spodziewanej miesiaczki, wtedy zrobic test ciazowy i jesli pozytywny to nie powinno sie odstawiac tego leku - zeby nie obnizyc gwaltownie poziomu tego hormonu, bo jest to hormon podtrzymujacy ciaze i pomagajacy sie zaimplantowac zarodkowi. <3
    Nie wiem z jakich wskazan dostalas ta luteine? wiec trudno odniesc sie do tego jakie mozesz miec zaburzenia cyklu i jak ona wplynie na Twoj cykl.
    Pozdrawiam serdecznie.

acha ona nie jest ginem
    i ciekawe jest to ze ona pisze ze do dnia @ brać i zrobić test a nie przez 10dni i go zrobić czy betę !!??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 14:21

Bursztyn, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira ale na poczatku jest jestem lekarzem
    P.s. Witam

samira lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Samira ale na poczatku jest jestem lekarzem
    P.s. Witam
    tak no wiem ale nie ginem ;)

• Reni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra ale chyba zwykły lekarz też zna działanie organizmu czlowieka..a może jest ginem? Nie podała specjalizacji

Andzia33 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pisała potem jeszcze post niżej ze nie jest ginem

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    <3 U kobiet starajacych sie zajsc w ciaze - powinno sie brac od ok.2dnia po owulacji do konca cyklu - czyli do dnia spodziewanej miesiaczki, wtedy zrobic test ciazowy i jesli pozytywny to nie powinno sie odstawiac tego leku - zeby nie obnizyc gwaltownie poziomu tego hormonu, bo jest to hormon podtrzymujacy ciaze i pomagajacy sie zaimplantowac zarodkowi. <3
    w sumie to ma nawet sens

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Viola Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kate, Anna Maria i Dorka:-) balam sie ze dostane porzadny ochrzan za moj brak kultury i nagle znikniecie, ale chyba mi sie upieklo;-)

Mango, Kate 75, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczęta :)

Widzę, że sobota Wam upływa w miłej atmosferze. Ja właśnie skończyłam zajęcia i jeszcze nie dotarłam na miejsce zakwaterowania ;) ale dzisiejszy dzień na kursie to STRATA czasu. Wściekła jestem niesłychanie ;( ale pogoda piękna, cieplutko itp .... słonko ....

Kate 75, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na działce. Czekam na ognisko i kiełbe mniam

Myszonek, malgos741, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    A ja na działce. Czekam na ognisko i kiełbe mniam
    fajnie Ci! :) ale bez alko? tak na wszelki wypadek ;)

Myszonek, Reni, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę denerwować tych co na diecie, ale właśnie nasmażyłam faworków :-)

Mango, Myszonek, malgos741, ania.g, sjoanka, samira, Simba, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Nie chcę denerwować tych co na diecie, ale właśnie nasmażyłam faworków :-)
    no to wlasnie zdenerwowalas ;)

Myszonek, samira, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co mi z tego życia zostało? Tylko dobrze zjeść.

A te co na diecie to mają w przeciwieństwie do mnie silną wolę i takie teksty na nie nie działają.

Myszonek, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    A co mi z tego życia zostało? Tylko dobrze zjeść.

A te co na diecie to mają w przeciwieństwie do mnie silną wolę i takie teksty na nie nie działają.

Wszystko się zgadza Myszko :) też mam silną wolę na diecie i dlatego kupiłam sobie 2 czekolady :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 16:13

mysza1975, sjoanka, Kate 75, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Wiola, ciesze sie ze jest ok.

Witam pozostale laski.

U mnie dzisiaj dorsz w sosie jawajskim po holendersku wg przepisu Maklowicza:-)i kruche ze sliwkami- swiezo mrozonymi:-)

Myszonek, Kate 75, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja na kursowym żarełku (obiadki) i studenckim (kolacja, śniadanie).
    Fakt, trzeba przyznać, że tu na ośrodku kobiety gotują przepyszne domowe jedzonko i zawsze jest wybór. A w pokoju - cóż - co supermarket zaserwuje - byle nie było ciężkie do noszenia ;)

mysza1975, Kate 75, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie stałam się bezmyślna i sączę domowe winko z czarnej porzeczki zodrobiną wiśni i dobrze mi z tym :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 18:56

ania.g, Myszonek, mysza1975, Simba, malgos741, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano zrobiłam sok marchewkowo jabłkowy, wyszło 2 litry i już go prawie nie ma. A teraz zabieram się za robienie pizzy.

Myszonek, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    A ja właśnie stałam się bezmyślna i sączę domowe winko z czarnej porzeczki zodrobiną wiśni i dobrze mi z tym : P
    Ja też sączę, ale kupne czerwone wytrawne. Zdrówko Kate :)

Myszonek, Kate 75, malgos741 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    A ja właśnie stałam się bezmyślna i sączę domowe winko z czarnej porzeczki zodrobiną wiśni i dobrze mi z tym : P
    i się nie podzielisz?? 04ludzik.gif

Kate 75, ania.g, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2317 2318 2319 2320 2321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ