35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:polarmisiu - gdzie jesteś? w oczekiwaniu na testowanie - wykres jak zwykle schowany - Ty wyciszona...
Reni, samira, Bozia3, megan8, Kate 75, Mango, grosza, Bursztyn, mysza1975, malgos741, Parka, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:e tam...roztyjesz się po dziecku, cycki Ci obwisną, będziesz cała w rozstępach
Dziecko tak CI da w kość, że będziesz łazić po domu z tłustymi włosami i w dresie
. Już za późno hehe - trzeba było wczoraj nie tracić dziewictwa...
czy jak to tam nazwała to Reni..
no czy cesarka, czy siłami natury - będziesz w bliznach heheheh
ale mam radochę dzisiaj
bliska77, Reni, malgos741, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
polarmiś wrote:Zupelnie nic mi nie jest. Nie udostepniam bo nie prowadze, nie mierze temperatur, nie lykam niczego, nie zawracam sobie glowy. Zagladam od czasu do czasu - jestem na odwyku forumowym:-)
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam do was pytanie.Czy mialyscie kiedyś taki okrutnie obfity okres,wręcz można to juz nazwać krwotokiem?Dzisiaj trzeci dzień,czegoś takiego jeszcze nigdy nie miałam.Byłam dzisiaj u lekarza i chciała żebym poszła do szpitala,żeby mi to wszystko "wyciągnęli",ale sie nie zgodzilam,bo narkoza i inne koszmary.Dała mi wiec jakieś tabletki,które maja pomoc tyle ,ze będzie to trwało dłużej?Dlaczego tak sie dzieje?Pierwszego dnia wypłynął mi taki wielki glut,pózniej juz mniejsze a teraz ciagle leci że mnie.Jeśli możecie to poradzcie cos.
samira, Kate 75, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:aha - zapomniałam jeszcze dodać, że zrobi CI się między nogami indyk
czy jak to tam nazwała to Reni..
no czy cesarka, czy siłami natury - będziesz w bliznach heheheh
ale mam radochę dzisiaj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 13:51
Bozia3, Kate 75, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
wenus wrote:Dziewczyny mam do was pytanie.Czy mialyscie kiedyś taki okrutnie obfity okres,wręcz można to juz nazwać krwotokiem?Dzisiaj trzeci dzień,czegoś takiego jeszcze nigdy nie miałam.Byłam dzisiaj u lekarza i chciała żebym poszła do szpitala,żeby mi to wszystko "wyciągnęli",ale sie nie zgodzilam,bo narkoza i inne koszmary.Dała mi wiec jakieś tabletki,które maja pomoc tyle ,ze będzie to trwało dłużej?Dlaczego tak sie dzieje?Pierwszego dnia wypłynął mi taki wielki glut,pózniej juz mniejsze a teraz ciagle leci że mnie.Jeśli możecie to poradzcie cos.
bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
miałam podobnie ale trwało to tylko 2 dni po czym też nagle się kończyło
nie wiem co Ci poradzić
wenus wrote:Dziewczyny mam do was pytanie.Czy mialyscie kiedyś taki okrutnie obfity okres,wręcz można to juz nazwać krwotokiem?Dzisiaj trzeci dzień,czegoś takiego jeszcze nigdy nie miałam.Byłam dzisiaj u lekarza i chciała żebym poszła do szpitala,żeby mi to wszystko "wyciągnęli",ale sie nie zgodzilam,bo narkoza i inne koszmary.Dała mi wiec jakieś tabletki,które maja pomoc tyle ,ze będzie to trwało dłużej?Dlaczego tak sie dzieje?Pierwszego dnia wypłynął mi taki wielki glut,pózniej juz mniejsze a teraz ciagle leci że mnie.Jeśli możecie to poradzcie cos. -
agafbh wrote:no to fakt a jeszcze przy cesarce trzeba pamietać, ze nasza skóra jest coraz starsza nie młodsza a co za tym idzie coraz mniej elastyczna..... widziałam brzuszki koleżanek majacych cesarkę tak między 35 a 38 lat i cóz, powiedzmy, ze blizna blizną ale fałduszek wokół tej blizny bezcenny, no chyba ze od rzu cc połączyć z plastyką brzucha
od razu by mi odessali z kilka kg z brzucha
Gdzie takie coś można zrobić?
bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
wenus wrote:Dziewczyny mam do was pytanie.Czy mialyscie kiedyś taki okrutnie obfity okres,wręcz można to juz nazwać krwotokiem?Dzisiaj trzeci dzień,czegoś takiego jeszcze nigdy nie miałam.Byłam dzisiaj u lekarza i chciała żebym poszła do szpitala,żeby mi to wszystko "wyciągnęli",ale sie nie zgodzilam,bo narkoza i inne koszmary.Dała mi wiec jakieś tabletki,które maja pomoc tyle ,ze będzie to trwało dłużej?Dlaczego tak sie dzieje?Pierwszego dnia wypłynął mi taki wielki glut,pózniej juz mniejsze a teraz ciagle leci że mnie.Jeśli możecie to poradzcie cos.
Nie jestem lekarzem, ale takie objawy mogą dawać np. mięśniaki w macicy, lekarz robił USG ?
Łyżeczkowanie na jakiś czas pomaga, ale to decyzja lekarza. -
tampon co godzinę??.. ja od pół roku przerzuciłam się na podpsaki na początku, bo tampon co 20,30 min trzeba zmieniać
ale nie każdy cykl taki jest
zastanawiałam się nawet czy nie byłam np w ciąży
Bozia3 wrote:Nie wiem co Tobie dolega konkretnie, ale ja zwykle mam takie @. Skrzepy, gluty i mnóstwo krwi (tampon zmieniam co godzinę i wszystko mam wtedy zalane, łącznie z dodatkową podpaską). Po 3 dniach mi mija i potem mam już lżej.Andzia33 lubi tę wiadomość
-
agafbh wrote:no to fakt a jeszcze przy cesarce trzeba pamietać, ze nasza skóra jest coraz starsza nie młodsza a co za tym idzie coraz mniej elastyczna..... widziałam brzuszki koleżanek majacych cesarkę tak między 35 a 38 lat i cóz, powiedzmy, ze blizna blizną ale fałduszek wokół tej blizny bezcenny, no chyba ze od rzu cc połączyć z plastyką brzucha
I kolejny dylemat, fałduszek na blizną, czy indyk pomiędzy nogami, może trzeba sprawdzić co jest tańsze plastyka waginy czy brzucha, rachunek ekonomiczny może pomócReni, bliska77, grosza, Bursztyn, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Dzięki ,ze sie odezwalyscie.Robiła mi usg i mówiła ,ze wszystko w środku jest w porządku ,tyle ,ze tej krwi jest jeszcze dużo.Przeczytalam wlasnie co za tabletki mi przepisała i trochę zglupialam.Pisza ,ze to cos z progesteronem ,czyli raczej na wywołanie okresu ,wiec jak to ma mi zatrzymać to co mam?Mam brać max.tydzien po 2 dziennie i powinno przejść,a jeśli nie to szpital .Ten lek nazywa sie Chlormadinon.
bliska77, Kate 75 lubią tę wiadomość
-
Olena, też zaszłam w pierwszym cyklu stosowania żelu
Bozia, nie zasłaniam sie strachem, bo serio wierzę w znieczulenie i, że ból się da znieść. Boję się, że lekarze będą mieli wizję porodu naturalnego i będą czekać, czekać, a w tym czasie dojdzie do niedotlenienia dziecka. to jest to czego się najbardziej boję w porodzie naturalnym - niedotlenienie mózgu... Resztę sobie potrafię jakoś zracjonalizować.
A cesarka planowana jest dużo bezpieczniejszym zabiegiem niż cesarka przeprowadzana po X godzinach porodu dla ratowania życia matki i dziecka. Nie mówiąc już o tym, że zespół w nagłym wypadku może się nie zebrać na czas.
A co do cięć, blizn - zalezy kto kroi i jak zszyje.
Z ciekawostek - nie mogłam się połączyć z ovu za pomocą internetu miejskiego, bo ponoć mamy jakieś kontrowersjne treści tutajOlena, bliska77, Bozia3, Kate 75, Simba, Iwone, Bursztyn, Mango, megan8, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Nawet test mi robiła ,bo mówiła ,ze czasami we wczesnej ciąży moze sie tak wydarzyć ,co mnie tez zdziwiło,ale ona chyba lepiej wie...test oczywiście negatywny
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
Uważam, że kobieta powinna mieć prawo wyboru, jak chce rodzić. Lakarz powinien przedstawić wszystkie opcje, przedyskutować zagrożenia, ale decyzja powinna być kobiety. I wierzę, że w Polsce tak nie jest dlatego, że cesarka jest droższa - bo potrzbny na stałe lekarz, anestezjolog, a do porodu tylko położna i lekarz w przelocie.
bliska77, Kate 75, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny