X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    wybaczcie dziewczęta ale nie ma co się podniecać..
    siedzę trochę w grafice ..no i .. to nie natura

Czyli sprzedała duszę Adobe i wszystko jasne

Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i sprawnym palcom grafika ;-)
    Simba wrote:
    Czyli sprzedała duszę Adobe i wszystko jasne

bliska77, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    i sprawnym palcom grafika ;-)
    najważniejsze że palcom ;-)

Reni, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    polarmisiu - gdzie jesteś? w oczekiwaniu na testowanie - wykres jak zwykle schowany - Ty wyciszona...:)
    Zupelnie nic mi nie jest. Nie udostepniam bo nie prowadze, nie mierze temperatur, nie lykam niczego, nie zawracam sobie glowy. Zagladam od czasu do czasu - jestem na odwyku forumowym:-)

Reni, samira, Bozia3, megan8, Kate 75, Mango, grosza, Bursztyn, mysza1975, malgos741, Parka, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    e tam...roztyjesz się po dziecku, cycki Ci obwisną, będziesz cała w rozstępach :) Dziecko tak CI da w kość, że będziesz łazić po domu z tłustymi włosami i w dresie :). Już za późno hehe - trzeba było wczoraj nie tracić dziewictwa...:)
    aha - zapomniałam jeszcze dodać, że zrobi CI się między nogami indyk :) czy jak to tam nazwała to Reni..;) no czy cesarka, czy siłami natury - będziesz w bliznach heheheh :) ale mam radochę dzisiaj :)

bliska77, Reni, malgos741, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Zupelnie nic mi nie jest. Nie udostepniam bo nie prowadze, nie mierze temperatur, nie lykam niczego, nie zawracam sobie glowy. Zagladam od czasu do czasu - jestem na odwyku forumowym:-)
    a to chyba, że tak - to też jedna z metod wspomagających - oby skuteczna..;)

Andzia33 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• wenus Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do was pytanie.Czy mialyscie kiedyś taki okrutnie obfity okres,wręcz można to juz nazwać krwotokiem?Dzisiaj trzeci dzień,czegoś takiego jeszcze nigdy nie miałam.Byłam dzisiaj u lekarza i chciała żebym poszła do szpitala,żeby mi to wszystko "wyciągnęli",ale sie nie zgodzilam,bo narkoza i inne koszmary.Dała mi wiec jakieś tabletki,które maja pomoc tyle ,ze będzie to trwało dłużej?Dlaczego tak sie dzieje?Pierwszego dnia wypłynął mi taki wielki glut,pózniej juz mniejsze a teraz ciagle leci że mnie.Jeśli możecie to poradzcie cos.

samira, Kate 75, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

[img]http:/[/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    aha - zapomniałam jeszcze dodać, że zrobi CI się między nogami indyk :) czy jak to tam nazwała to Reni..;) no czy cesarka, czy siłami natury - będziesz w bliznach heheheh :) ale mam radochę dzisiaj :)
    no to fakt a jeszcze przy cesarce trzeba pamietać, ze nasza skóra jest coraz starsza nie młodsza a co za tym idzie coraz mniej elastyczna..... widziałam brzuszki koleżanek majacych cesarkę tak między 35 a 38 lat i cóz, powiedzmy, ze blizna blizną ale fałduszek wokół tej blizny bezcenny, no chyba ze od rzu cc połączyć z plastyką brzucha ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 13:51

Bozia3, Kate 75, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wenus wrote:
    Dziewczyny mam do was pytanie.Czy mialyscie kiedyś taki okrutnie obfity okres,wręcz można to juz nazwać krwotokiem?Dzisiaj trzeci dzień,czegoś takiego jeszcze nigdy nie miałam.Byłam dzisiaj u lekarza i chciała żebym poszła do szpitala,żeby mi to wszystko "wyciągnęli",ale sie nie zgodzilam,bo narkoza i inne koszmary.Dała mi wiec jakieś tabletki,które maja pomoc tyle ,ze będzie to trwało dłużej?Dlaczego tak sie dzieje?Pierwszego dnia wypłynął mi taki wielki glut,pózniej juz mniejsze a teraz ciagle leci że mnie.Jeśli możecie to poradzcie cos.
    Nie wiem co Tobie dolega konkretnie, ale ja zwykle mam takie @. Skrzepy, gluty i mnóstwo krwi (tampon zmieniam co godzinę i wszystko mam wtedy zalane, łącznie z dodatkową podpaską). Po 3 dniach mi mija i potem mam już lżej.

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam podobnie ale trwało to tylko 2 dni po czym też nagle się kończyło
    nie wiem co Ci poradzić
    wenus wrote:

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    no to fakt a jeszcze przy cesarce trzeba pamietać, ze nasza skóra jest coraz starsza nie młodsza a co za tym idzie coraz mniej elastyczna..... widziałam brzuszki koleżanek majacych cesarkę tak między 35 a 38 lat i cóz, powiedzmy, ze blizna blizną ale fałduszek wokół tej blizny bezcenny, no chyba ze od rzu cc połączyć z plastyką brzucha ;-)
    a to jest myśl - połączyć cc z plastyką - czad :) od razu by mi odessali z kilka kg z brzucha :) Gdzie takie coś można zrobić? :)

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wenus wrote:

Nie jestem lekarzem, ale takie objawy mogą dawać np. mięśniaki w macicy, lekarz robił USG ?
    Łyżeczkowanie na jakiś czas pomaga, ale to decyzja lekarza.

• Reni Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tampon co godzinę??.. ja od pół roku przerzuciłam się na podpsaki na początku, bo tampon co 20,30 min trzeba zmieniać
    ale nie każdy cykl taki jest
    zastanawiałam się nawet czy nie byłam np w ciąży
    Bozia3 wrote:
    Nie wiem co Tobie dolega konkretnie, ale ja zwykle mam takie @. Skrzepy, gluty i mnóstwo krwi (tampon zmieniam co godzinę i wszystko mam wtedy zalane, łącznie z dodatkową podpaską). Po 3 dniach mi mija i potem mam już lżej.

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:

I kolejny dylemat, fałduszek na blizną, czy indyk pomiędzy nogami, może trzeba sprawdzić co jest tańsze plastyka waginy czy brzucha, rachunek ekonomiczny może pomóc ;)

Reni, bliska77, grosza, Bursztyn, mysza1975 lubią tę wiadomość

• wenus Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ,ze sie odezwalyscie.Robiła mi usg i mówiła ,ze wszystko w środku jest w porządku ,tyle ,ze tej krwi jest jeszcze dużo.Przeczytalam wlasnie co za tabletki mi przepisała i trochę zglupialam.Pisza ,ze to cos z progesteronem ,czyli raczej na wywołanie okresu ,wiec jak to ma mi zatrzymać to co mam?Mam brać max.tydzien po 2 dziennie i powinno przejść,a jeśli nie to szpital .Ten lek nazywa sie Chlormadinon.

bliska77, Kate 75 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena, też zaszłam w pierwszym cyklu stosowania żelu :)

Bozia, nie zasłaniam sie strachem, bo serio wierzę w znieczulenie i, że ból się da znieść. Boję się, że lekarze będą mieli wizję porodu naturalnego i będą czekać, czekać, a w tym czasie dojdzie do niedotlenienia dziecka. to jest to czego się najbardziej boję w porodzie naturalnym - niedotlenienie mózgu... Resztę sobie potrafię jakoś zracjonalizować.
    A cesarka planowana jest dużo bezpieczniejszym zabiegiem niż cesarka przeprowadzana po X godzinach porodu dla ratowania życia matki i dziecka. Nie mówiąc już o tym, że zespół w nagłym wypadku może się nie zebrać na czas.

A co do cięć, blizn - zalezy kto kroi i jak zszyje.

Z ciekawostek - nie mogłam się połączyć z ovu za pomocą internetu miejskiego, bo ponoć mamy jakieś kontrowersjne treści tutaj ;)

Olena, bliska77, Bozia3, Kate 75, Simba, Iwone, Bursztyn, Mango, megan8, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • wenus Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet test mi robiła ,bo mówiła ,ze czasami we wczesnej ciąży moze sie tak wydarzyć ,co mnie tez zdziwiło,ale ona chyba lepiej wie...test oczywiście negatywny

• Alis Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam, że kobieta powinna mieć prawo wyboru, jak chce rodzić. Lakarz powinien przedstawić wszystkie opcje, przedyskutować zagrożenia, ale decyzja powinna być kobiety. I wierzę, że w Polsce tak nie jest dlatego, że cesarka jest droższa - bo potrzbny na stałe lekarz, anestezjolog, a do porodu tylko położna i lekarz w przelocie.

bliska77, Kate 75, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam paszczakin, to głównie przeze mnie. Ale już się wygadałam i na jakiś czas porzucę ten przyjemny temat :)

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a to jest myśl - połączyć cc z plastyką - czad :) od razu by mi odessali z kilka kg z brzucha :) Gdzie takie coś można zrobić? :)
    wiem, że na pewno we francji hahahahah

Bursztyn lubi tę wiadomość

‹‹ 2311 2312 2313 2314 2315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ