X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ff

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 19:54

Parka, malgos741 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Czesc Dziewczeta
    Mielismy wczoraj gosci, fajnie bylo :)
    Dzis slonce, magicznie! :) oby jak nadluzejsie utrzymalo

Dzis chyba ktos mial testowac, o ile pamiec mnie nie myli....? ;)

Tempka mi spadla, więc oczywistą oczywistością jest, ze test przeszedł na następny cykl :)

malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    nie mialam do czynienia z mikroskopem, wiec nie moge sie wypowiedziec. Ale zainwestuj moze w testy owulacyjne cyfrowe- te z usmiechnieta buzka (Clearblue). Jasny i czytelny wynik, nie trzeba niczego interpretowac. Nie chce bron boze uprawiac jakiejss reklamy ale u mnie sie zawsze sprawdzaly.

U mnie Bursztynku problem w tym, ze beda mi wychodzily pozytywne testy, czy to w postaci kresek czy buziek, przez wiele dni, albo w roznych dziwnych dniach, niekoniecznie plodnych, bo mam pco i wtedy jest zaburzony poziom LH, dlatego tez testy, jako opierajace sie na wskazniku LH, wychodza pozytywne mimo braku owulki.
    I nie wiem wlasnie czy te mikroskopy nie sprawdzilyby sie lepiej w moim przypadku, bo w nich chodzi o skład śliny, ktory zmienia sie przed owulacją

nick nieaktualny, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Nie znam się, nie używałam. Testów owulacyjnych też nie używam - tylko wykresy i monitoring u ginki. Ty masz nieregularne cykle, ja regularne i też dooopa :( Jakoś tracę wiarę w ten cykl choć niby jeszcze walczymy :(

Będziesz jutro testować? Nadzieja zawsze umiera ostatnia...

No, nadzieja, poki @ nie ma , to zawsze jest. Jezeli jakims cudem jutro @ nie przyjdzie, a tempka poszlaby w gore, to testuję. Ale ja czuję, ze @ sie zbliza

Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    U mnie Bursztynku problem w tym, ze beda mi wychodzily pozytywne testy, czy to w postaci kresek czy buziek, przez wiele dni, albo w roznych dziwnych dniach, niekoniecznie plodnych, bo mam pco i wtedy jest zaburzony poziom LH, dlatego tez testy, jako opierajace sie na wskazniku LH, wychodza pozytywne mimo braku owulki.
    I nie wiem wlasnie czy te mikroskopy nie sprawdzilyby sie lepiej w moim przypadku, bo w nich chodzi o skład śliny, ktory zmienia sie przed owulacją
    ale teraz sa nowe, Duo Hormon (tez Clerablue)- one rowniez testuja poziom estrogenow, wiec jesli masz pik obu wtedy pojawia sie usmiech :) sa bardzo miarodajne

Parka, Andzia33, kapturnica lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    No, nadzieja, poki @ nie ma , to zawsze jest. Jezeli jakims cudem jutro @ nie przyjdzie, a tempka poszlaby w gore, to testuję. Ale ja czuję, ze @ sie zbliza
    Nienawidzę tego czekania na @. Już wolę jak jest i wiem, że zaczynam walkę, czekanie jest straszne.
    Trzymaj się dzielnie <3

malgos741, nick nieaktualny, Parka, ania.g, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i miłego dnia wam życzę.:-)
    U mnie test na -, choć tempka wyżej, dziś już nie biorę lutki i czekam na @.

nick nieaktualny, Kate 75, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirka u ciebie też tempka w górę.:-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Parka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy sprzedazy mikroskopow owulacyjnych Donna polecaja tez w zestawie 10 testow hcg :) a ja specjalnie kupuje zawsze jeden test, zeby go zrobic tylko jak bedzie do tego powod, czyli tempka by nie spadla. Juz widze, jak przychodzi 10 testow ciazowych do mnie :) i zaczynam sie nakrecac i od np. 8 dpo robie codziennie po jednym. To bym miala emocje w cyklu!

Kate 75, Simba, ania.g, nick nieaktualny, malgos741, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ale teraz sa nowe, Duo Hormon (tez Clerablue)- one rowniez testuja poziom estrogenow, wiec jesli masz pik obu wtedy pojawia sie usmiech :) sa bardzo miarodajne

A, to tego nie wiedzialam, dziękuję - poczytam o nich i sprawdze czy wysylaja tez do Polski

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam niedzielnie. U mnie bez zmian mdłości i jeszcze raz mdłości a tu obiad trzeba robić. Viola pozdrawiam i trzymam kciuki.

Parka, Kate 75, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:

Przytulam <3
    Tak jak mówią dziewczyny, dopóki @ nie ma, jest nadzieja, trzymam &&&& :)

Parka, nick nieaktualny, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Nienawidzę tego czekania na @. Już wolę jak jest i wiem, że zaczynam walkę, czekanie jest straszne.
    Trzymaj się dzielnie <3

Dla mnie najgorsze jest zawsze mierzenie tempki dzien, dwa przed @ i te lzy w oczach w dniu kiedy widze ten konkretny spadek. Mam ochote wtedy cisnac termometrem albo go pogryzc

Kate 75, Simba, Bursztyn, nick nieaktualny, nick nieaktualny, malgos741, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Malgos, jesli nie ma @ zawsze jest nadzieja <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 11:32

Simba, Iwone, malgos741 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Parka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:

Gdybym miala tempke w gore, to jeszcze trzymalabym sie mysli, ze implantacja nastapila pozno (moze do 12 dpo) i dlatego jeszcze test nic nie pokazal.
    Wiec trzymajcie sie dziewczyny, bo kto wie?

Bursztyn, Kate 75, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Dla mnie najgorsze jest zawsze mierzenie tempki dzien, dwa przed @ i te lzy w oczach w dniu kiedy widze ten konkretny spadek. Mam ochote wtedy cisnac termometrem albo go pogryzc

No niestety, ja mam fiksacje, budzę się jeszcze przed budzikiem na mierzenie, patrzę na termometr i myślę, nie mogę się doczekać temp., najgorzej jest w 11 -12 dc, bo u mnie wtedy zawsze spadki, chciałabym w tym cyklu nie mierzyć temp. po wyznaczeniu owulki, albo chociaż co drugi dzień, bo się nie wysypiam i fiksuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 11:34

Parka, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Gdybym miala tempke w gore, to jeszcze trzymalabym sie mysli, ze implantacja nastapila pozno (moze do 12 dpo) i dlatego jeszcze test nic nie pokazal.
    Wiec trzymajcie sie dziewczyny, bo kto wie?
    kiedys, pare tyg.temu wkleilam wykres dziewczyny ktora nawet w 18 dpo miala negatywny test, dzien pozniej czyli w 19 dpo zrobila bete i ta byla juz pozytywna :) wiec nigdy nic nie wiadomo :)

Parka, nick nieaktualny, Iwone, megan8, Kate 75, malgos741, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja wklejam wykres z spadkiem tempki o 0,3 st. w dniu pozytywnego testu.
    Parko wszystko jest możliwe :)
    https://ovufriend.pl/wykres,1a9e4ea33a052793bc4aa057b1451e12.html

Bursztyn, Parka, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku, Sprawdzilam te testy, jest ich 10 za ok. 20£, a mikroskopy sa Za 89 zł na 2 lata.
    Moje 3 ostatnie cykle wykazaly taka rozbieznosc w dniach owulki: 29, 24 i 17 dc. Chyba wniosek nasuwa sie sam, ze nawet 10 testow moze u mnie nie starczyc na 1 cykl, gdybym zaczela testowac od 16 dc, a owulka przyszlaby dopiero 29 dc. Kurcze, jaka paskuda z takimi cyklami. Na monitoring usg tez mozna chodzic i chodzic i nabijac kase ginowi. To sa cykle dla bogaczy :)

Kate 75, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    No niestety, ja mam fiksacje, budzę się jeszcze przed budzikiem na mierzenie, patrzę na termometr i myślę, nie mogę się doczekać temp., najgorzej jest w 11 -12 dc, bo u mnie wtedy zawsze spadki, chciałabym w tym cyklu nie mierzyć temp. po wyznaczeniu owulki, albo chociaż co drugi dzień, bo się nie wysypiam i fiksuję.

Ja sie budze bez budzika na czas mierzenia, ale mam to w fl, po skoku tempki, bo sie nakrecam, ze skoczyla i moze udalo sie zajsc. Potem zasypiam, jezeli to weekend.
    W pierwszej fazie cyklu sypiam normalnie i nie budze sie na mierzenie, czyli wszystko jednak w głowie siedzi...

Kate 75, mysza1975 lubią tę wiadomość

‹‹ 2320 2321 2322 2323 2324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ