35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Bursztyn wrote:Czesc Dziewczeta
Mielismy wczoraj gosci, fajnie bylo
Dzis slonce, magicznie!
oby jak nadluzejsie utrzymalo
Dzis chyba ktos mial testowac, o ile pamiec mnie nie myli....?
Tempka mi spadla, więc oczywistą oczywistością jest, ze test przeszedł na następny cykl
malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:nie mialam do czynienia z mikroskopem, wiec nie moge sie wypowiedziec. Ale zainwestuj moze w testy owulacyjne cyfrowe- te z usmiechnieta buzka (Clearblue). Jasny i czytelny wynik, nie trzeba niczego interpretowac. Nie chce bron boze uprawiac jakiejss reklamy ale u mnie sie zawsze sprawdzaly.
U mnie Bursztynku problem w tym, ze beda mi wychodzily pozytywne testy, czy to w postaci kresek czy buziek, przez wiele dni, albo w roznych dziwnych dniach, niekoniecznie plodnych, bo mam pco i wtedy jest zaburzony poziom LH, dlatego tez testy, jako opierajace sie na wskazniku LH, wychodza pozytywne mimo braku owulki.
I nie wiem wlasnie czy te mikroskopy nie sprawdzilyby sie lepiej w moim przypadku, bo w nich chodzi o skład śliny, ktory zmienia sie przed owulacją
samira, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:Nie znam się, nie używałam. Testów owulacyjnych też nie używam - tylko wykresy i monitoring u ginki. Ty masz nieregularne cykle, ja regularne i też dooopa
Jakoś tracę wiarę w ten cykl choć niby jeszcze walczymy 
Będziesz jutro testować? Nadzieja zawsze umiera ostatnia...
No, nadzieja, poki @ nie ma , to zawsze jest. Jezeli jakims cudem jutro @ nie przyjdzie, a tempka poszlaby w gore, to testuję. Ale ja czuję, ze @ sie zbliza
Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
ale teraz sa nowe, Duo Hormon (tez Clerablue)- one rowniez testuja poziom estrogenow, wiec jesli masz pik obu wtedy pojawia sie usmiechParka wrote:U mnie Bursztynku problem w tym, ze beda mi wychodzily pozytywne testy, czy to w postaci kresek czy buziek, przez wiele dni, albo w roznych dziwnych dniach, niekoniecznie plodnych, bo mam pco i wtedy jest zaburzony poziom LH, dlatego tez testy, jako opierajace sie na wskazniku LH, wychodza pozytywne mimo braku owulki.
I nie wiem wlasnie czy te mikroskopy nie sprawdzilyby sie lepiej w moim przypadku, bo w nich chodzi o skład śliny, ktory zmienia sie przed owulacją
sa bardzo miarodajne
Parka, Andzia33, kapturnica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNienawidzę tego czekania na @. Już wolę jak jest i wiem, że zaczynam walkę, czekanie jest straszne.Parka wrote:No, nadzieja, poki @ nie ma , to zawsze jest. Jezeli jakims cudem jutro @ nie przyjdzie, a tempka poszlaby w gore, to testuję. Ale ja czuję, ze @ sie zbliza
Trzymaj się dzielnie
malgos741, samira, Parka, ania.g, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Witam i miłego dnia wam życzę.

U mnie test na -, choć tempka wyżej, dziś już nie biorę lutki i czekam na @.
samira, Kate 75, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość
01.2015 iui
invicta Gdańska
10.2015 iui
Artemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017
-
Przy sprzedazy mikroskopow owulacyjnych Donna polecaja tez w zestawie 10 testow hcg
a ja specjalnie kupuje zawsze jeden test, zeby go zrobic tylko jak bedzie do tego powod, czyli tempka by nie spadla. Juz widze, jak przychodzi 10 testow ciazowych do mnie
i zaczynam sie nakrecac i od np. 8 dpo robie codziennie po jednym. To bym miala emocje w cyklu!
Kate 75, Simba, ania.g, samira, malgos741, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:ale teraz sa nowe, Duo Hormon (tez Clerablue)- one rowniez testuja poziom estrogenow, wiec jesli masz pik obu wtedy pojawia sie usmiech
sa bardzo miarodajne
A, to tego nie wiedzialam, dziękuję - poczytam o nich i sprawdze czy wysylaja tez do Polski -
malgos741 wrote:Witam i miłego dnia wam życzę.

Przytulam
Tak jak mówią dziewczyny, dopóki @ nie ma, jest nadzieja, trzymam &&&&
Parka, samira, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:Nienawidzę tego czekania na @. Już wolę jak jest i wiem, że zaczynam walkę, czekanie jest straszne.
Trzymaj się dzielnie
Dla mnie najgorsze jest zawsze mierzenie tempki dzien, dwa przed @ i te lzy w oczach w dniu kiedy widze ten konkretny spadek. Mam ochote wtedy cisnac termometrem albo go pogryzc
Kate 75, Simba, Bursztyn, Sabina, samira, malgos741, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Malgos, jesli nie ma @ zawsze jest nadziejamalgos741 wrote:Witam i miłego dnia wam życzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 11:32
Simba, Iwone, malgos741 lubią tę wiadomość
-
malgos741 wrote:Witam i miłego dnia wam życzę.

Gdybym miala tempke w gore, to jeszcze trzymalabym sie mysli, ze implantacja nastapila pozno (moze do 12 dpo) i dlatego jeszcze test nic nie pokazal.
Wiec trzymajcie sie dziewczyny, bo kto wie?
Bursztyn, Kate 75, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Parka wrote:Dla mnie najgorsze jest zawsze mierzenie tempki dzien, dwa przed @ i te lzy w oczach w dniu kiedy widze ten konkretny spadek. Mam ochote wtedy cisnac termometrem albo go pogryzc
No niestety, ja mam fiksacje, budzę się jeszcze przed budzikiem na mierzenie, patrzę na termometr i myślę, nie mogę się doczekać temp., najgorzej jest w 11 -12 dc, bo u mnie wtedy zawsze spadki, chciałabym w tym cyklu nie mierzyć temp. po wyznaczeniu owulki, albo chociaż co drugi dzień, bo się nie wysypiam i fiksuję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 11:34
Parka, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
kiedys, pare tyg.temu wkleilam wykres dziewczyny ktora nawet w 18 dpo miala negatywny test, dzien pozniej czyli w 19 dpo zrobila bete i ta byla juz pozytywnaParka wrote:Gdybym miala tempke w gore, to jeszcze trzymalabym sie mysli, ze implantacja nastapila pozno (moze do 12 dpo) i dlatego jeszcze test nic nie pokazal.
Wiec trzymajcie sie dziewczyny, bo kto wie?
wiec nigdy nic nie wiadomo
Parka, samira, Iwone, megan8, Kate 75, malgos741, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
No to ja wklejam wykres z spadkiem tempki o 0,3 st. w dniu pozytywnego testu.
Parko wszystko jest możliwe
https://ovufriend.pl/wykres,1a9e4ea33a052793bc4aa057b1451e12.html
Bursztyn, Parka, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Bursztynku, Sprawdzilam te testy, jest ich 10 za ok. 20£, a mikroskopy sa Za 89 zł na 2 lata.
Moje 3 ostatnie cykle wykazaly taka rozbieznosc w dniach owulki: 29, 24 i 17 dc. Chyba wniosek nasuwa sie sam, ze nawet 10 testow moze u mnie nie starczyc na 1 cykl, gdybym zaczela testowac od 16 dc, a owulka przyszlaby dopiero 29 dc. Kurcze, jaka paskuda z takimi cyklami. Na monitoring usg tez mozna chodzic i chodzic i nabijac kase ginowi. To sa cykle dla bogaczy
Kate 75, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
Kate 75 wrote:No niestety, ja mam fiksacje, budzę się jeszcze przed budzikiem na mierzenie, patrzę na termometr i myślę, nie mogę się doczekać temp., najgorzej jest w 11 -12 dc, bo u mnie wtedy zawsze spadki, chciałabym w tym cyklu nie mierzyć temp. po wyznaczeniu owulki, albo chociaż co drugi dzień, bo się nie wysypiam i fiksuję.
Ja sie budze bez budzika na czas mierzenia, ale mam to w fl, po skoku tempki, bo sie nakrecam, ze skoczyla i moze udalo sie zajsc. Potem zasypiam, jezeli to weekend.
W pierwszej fazie cyklu sypiam normalnie i nie budze sie na mierzenie, czyli wszystko jednak w głowie siedzi...
Kate 75, mysza1975 lubią tę wiadomość