X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Parka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    No to ja wklejam wykres z spadkiem tempki o 0,3 st. w dniu pozytywnego testu.
    Parko wszystko jest możliwe :)
    https://ovufriend.pl/wykres,1a9e4ea33a052793bc4aa057b1451e12.html

O ja nie mogę, a mój pierwszy mocz juz wysikany...
    Kate, kochana jestes :*

Kate 75, Sabina, Mango, malgos741, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Ja sie budze bez budzika na czas mierzenia, ale mam to w fl, po skoku tempki, bo sie nakrecam, ze skoczyla i moze udalo sie zajsc. Potem zasypiam, jezeli to weekend.
    W pierwszej fazie cyklu sypiam normalnie i nie budze sie na mierzenie, czyli wszystko jednak w głowie siedzi...

Może nie dopisałam wyraźnie, u mnie też fiksacja jest w fl, zaczyna się tak po wyznaczeniu owulki ok. 4 dpo, dlatego chciałabym po wyznaczeniu owu nie mierzyć, albo co drugi dzień. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 11:52

Bursztyn, Parka lubią tę wiadomość

• Monia37 Znajoma

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,dziewczyny wczoraj miałam 8dc,od początku cyklu biorę wiesiołek-oeparol 2*2 i wczorj wieczo myslałam,ze umrę z bólu brzucha,strasznie bolało,wiem,ze bierze sie go do owulacji,ale mam daleko jescze,dziś nie wziełam.Nie wiem odrzucić go,czy zmniejszyć dawki.Kupiłam też conceive plus i od dziś zaczynamy przygodę.Prosze tez o radę-kochać sie codziennie,czy raczej co drugi dzień,wszędzie zdania podzielone,co myślicie?jestem pełna nadziei,mąż na spacerze,dotlenia organizm(pali papierosy!)czarnina sie gotuje:) ps.po tym wiesiołku jedyny ratunek-dwie nospy.pozdrawiam

Kate 75, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczęta

Kate i Parka ta laska dynamiczna ona jest na ogólnym forum na wątku który stworzyłam z lista lutowych testujących i miała tez wcześniej jak widać testy negatywne a robiła taki jak ja bardzo czuły 10 a w dniu pozytywu z czułością 25 i pozytyw a i właśnie jeszcze taki spadek :) nawet mnie pocieszała pod wykresem ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 12:07

Kate 75, Parka, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap ropo tych czułych kiedyś czytałam ze one są niemiarodajne ,ze najlepiej robić te o czułości 20 czy 25

Kate 75, Parka, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Bursztynku, Sprawdzilam te testy, jest ich 10 za ok. 20£, a mikroskopy sa Za 89 zł na 2 lata.
    Moje 3 ostatnie cykle wykazaly taka rozbieznosc w dniach owulki: 29, 24 i 17 dc. Chyba wniosek nasuwa sie sam, ze nawet 10 testow moze u mnie nie starczyc na 1 cykl, gdybym zaczela testowac od 16 dc, a owulka przyszlaby dopiero 29 dc. Kurcze, jaka paskuda z takimi cyklami. Na monitoring usg tez mozna chodzic i chodzic i nabijac kase ginowi. To sa cykle dla bogaczy :)
    no to rzeczywiscie... :/

Parka lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia37 wrote:
    Witam,dziewczyny wczoraj miałam 8dc,od początku cyklu biorę wiesiołek-oeparol 2*2 i wczorj wieczo myslałam,ze umrę z bólu brzucha,strasznie bolało,wiem,ze bierze sie go do owulacji,ale mam daleko jescze,dziś nie wziełam.Nie wiem odrzucić go,czy zmniejszyć dawki.Kupiłam też conceive plus i od dziś zaczynamy przygodę.Prosze tez o radę-kochać sie codziennie,czy raczej co drugi dzień,wszędzie zdania podzielone,co myślicie?jestem pełna nadziei,mąż na spacerze,dotlenia organizm(pali papierosy!)czarnina sie gotuje:) ps.po tym wiesiołku jedyny ratunek-dwie nospy.pozdrawiam
    zmniejsz dawke wieska, a co do sexu to ponoc najlepiej co 2 dzien (niektorzy uwazaja ze 3 dni przerwy sa jeszcze lepsze). Ale ja sie nie powinnam wypowiadac, bo stracilam dziewctwo 3 dni temu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 12:12

megan8, Parka, Mango, Kate 75, Niuta, Simba, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    witam dziewczęta

Kate i Parka ta laska dynamiczna ona jest na ogólnym forum na wątku który stworzyłam z lista lutowych testujących i miała tez wcześniej jak widać testy negatywne a robiła taki jak ja bardzo czuły 10 a w dniu pozytywu z czułością 25 i pozytyw a i właśnie jeszcze taki spadek :) nawet mnie pocieszała pod wykresem ...

Wiem Samirko, że prowadzisz ten wątek i z tego wątku mam ten wykres.
    Od jakiegoś czasu śledzę sobie wątki grudniowe, styczniowe i lutowe mamusie tak dla pocieszenia, że jednak wielu dziewczynom się udaje :)

samira, Parka, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia37 wiesiołek może powodować skurcze, w związku z tym tak jak radzi Bursztyn zmniejsz dawkę i zobacz czy przejdzie. :)
    A co współżycia zdania są podzielone, jedni radzą co drugi dzień, drudzy codziennie, dodatkowo wstrzemięźliwość kilku dniowa, przed okresem starań w okresie około owulacyjnym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 12:16

Bursztyn, samira, Parka, malgos741, Sabina lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia37 wrote:
    Witaj,a skąd pewność że to bóle od wiesiołka? Ja go biorę któryś już cykl i nie miałam żadnych problemów za to śluz bardzo się poprawił. Większość zaleca zbliżenia co drugi dzień. Powodzenia.

Parka, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Parka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia37 wrote:

Tez bralam oeparol i nigdy az tak na mnie nie zadzialal, a tego typu bole brzucha przypisuję owu, ale wiem to zwykle wstecz, bo ostatniego dnia plodnego sluzu tez mnie brzuch boli (tak jakby pecznieje). I nastepenego dnia znika sluz i znika bol brzucha, a jest skok tempki

Bursztyn, Kate 75 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Dzisiaj mam dzień lenia. Miłego dnia :)

Kate 75, Parka, malgos741 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Tez bralam oeparol i nigdy az tak na mnie nie zadzialal, a tego typu bole brzucha przypisuję owu, ale wiem to zwykle wstecz, bo ostatniego dnia plodnego sluzu tez mnie brzuch boli (tak jakby pecznieje). I nastepenego dnia znika sluz i znika bol brzucha, a jest skok tempki
    Ja też tak mam i zawsze jak wykonam w taki dzień test owu to jest pozytywny.

Parka lubi tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    witam dziewczęta

No, no, ja mam w szufladzie test z czuloscia 25, ale nie mam juz porannego moczu :). Test moglabym zrobic, ale mocz juz jest rozrzedzony, chyba, ze trzymac do popoludnia, troche sie zagesci (sorry za opisy). Disiaj mam 14 dpo.
    Moze jednak pozostac przy wersji "niedzielna @ nie przyjdzie" i zrobic jutro rano, jezeli tempka nie spadnie jeszcze bardziej?

Bursztyn, ania.g, samira, Kate 75, Mango, malgos741, Sabina, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Moze jednak pozostac przy wersji "niedzielna @ nie przyjdzie" i zrobic jutro rano, jezeli tempka nie spadnie jeszcze bardziej?
    ta wersja jest chyba najlepsza :)

Parka, Kate 75, Mango, malgos741 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:

A ja przy max. dawce oeparolu napisanej na opakowaniu miałam dość silne skurcze i zmniejszyłam w tym cyklu dawkę, skurcze moim zdaniem nie związane z owulką :)
    Biorę wiesiołek od 1 do 10 dnia cyklu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 12:27

Parka lubi tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    No, no, ja mam w szufladzie test z czuloscia 25, ale nie mam juz porannego moczu :). Test moglabym zrobic, ale mocz juz jest rozrzedzony, chyba, ze trzymac do popoludnia, troche sie zagesci (sorry za opisy). Disiaj mam 14 dpo.

Jeżeli już tyle wytrzymałaś poczekałabym do jutra :)

Parka lubi tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ta wersja jest chyba najlepsza :)

Niedzielna @ moze byc leniwa i wolno sie rozkrecac :)

• Parka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    A ja przy max. dawce oeparolu napisanej na opakowaniu miałam skurcze i zmniejszyłam w tym cyklu dawkę :)
    Biorę wiesiołek od 1 do 10 dnia cyklu.
    Ja biore podobnie i poprawa sluzu jest, nawet jak owu przychodzi pozno

malgos741 lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Niedzielna @ moze byc leniwa i wolno sie rozkrecac :)
    rozumiem ze masz ogromna ochote zrobic jednak ten test dzisiaj :)
    To rob! :) przeciwskazan nie ma :) zageszczaj mocz a my bedziemy trzymac kciuki kciuki :)

Parka, malgos741, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 2321 2322 2323 2324 2325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ