WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • sjoanka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc!

Zrobilam dynie z przyprawami z piekarnika.
    Maz byl przy nakladaniu na talerze - mowie ze podaje kolacje - odpowiedzial ze tylko na chwilke skoczy do komputera.
    Na chwilke!
    Dynia juz zimna.
    Siedze i dlubie.
    Zjem wkoncu sama.
    I sie obraze na niego! A co! Dla zdrowotnosci tak od czasu do czasu trzeba.
    Latac i wolac 100 razy nie bede!

Myszonek, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 14:23

mysza1975, ania.g, Myszonek, Bursztyn, samira, Lucky, Iwone, EwaT, Bozia3, Simba, megan8, bliska77, Parka, Panda, Monia37, paszczakin, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Nasza służba zdrowia jaka jest każdy widzi. I jeszcze wiele zależy od człowieka. W tych samych warunkach jeden lekarz będzie miły, wszystko wytłumaczy i poświęci pacjentowi tyle czasu ile trzeba, a drugi będzie się zachowywał jakby praca była dla niego karą.

Mysza, tylko właśnie u nas wszystko jest spontanicznie i wolna amerykanka. A w Anglii to określają procedury. Może się mylę, ale jestem niemal pewna, że pielegniarka jest przeszkolona jak ma ze mną rozmawiać (to znaczy, że ma rozmawiać i ma mi pokazać główkę i nóżki itd., a na koniec zapytac, czy mam pytania) U nas chyba zostawia się to domyślności lekarza i dzięki temu jedden może być genialny a inny beznadziejny. Brak standaryzacji procedur.
    A po badaniu do mojej książki ciązy została dołożona kartka z wynikami USG i sobie mogłam w domu przeczytać wszystko.

mysza1975, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to jest dokładnie, bo póki co na szczęście nie mam wielu doświadczeń z lekarzami, ale moim zdaniem nie liczą się procedury, tylko zwykła, ludzka, albo lepiej lekarska empatia. To, że on na usg widzi wszystko i wie co to jest, nie znaczy, że pacjent też się zna, a niektórzy chyba tak myślą.
    A z procedurami to różnie bywa, bo może się skończyć właśnie takim miłym, ale wyuczonym traktowaniem człowieka (jak w infolinii). A chamowi to nawet procedury nie pomogą.

szczęśliwa 2, Simba, bliska77, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, maluch cudny :) gratuluję!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 19:26

szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 14:23

mysza1975, Alis, Bursztyn, samira, Lucky, Iwone, megan8, bliska77, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Szczęśliwa, maluch cudny :) gratuluję!
    Dziękuje Aniu :-)

wiem ,że dla każdej mamy jej dziecko jest piekne ale mój jest ładny na serio :-P :-P

Alis, samira, Lucky, EwaT, ania.g, Iwone, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    powiem po swoim doświadczeniu
    moze wizyty u gina są wolna amerykanka ale raczej w ramach okreslonych procedur, jest rozporzadzenie ministra i zalecenia Towarzystwa ginekologów ale ja spotkałam sie z hasłem,ze każda ciąża jest inna i powiem szczerze ,że wole nasza amerykanke poniewaz wg mnie lekarz powinien dostosowywać prowadzenie ciązy do danej pacjentki. Moja gin jest fajna ale jesli czegos nie byłam pewna to prosiłam o badanie dodatkowe i to było na NFZ raz byłam u niej tylko prywatnie za kasę .
    Ale na szpital w Łodzi złego słowa nie powiem lekarz który robił mi USG pp przyjęciu odkrył złe przepływy i gdyby nie on i madre decyzje ordynatora mogłoby byc róznie
    najgorszy jest strach ,ze cos się złego stanie zwłaszcza w cieniu ostatnich zdarzeń we Włocławku

Alis u nas też dostajesz opis USG i mozesz sobie przeczytać

a wszystko zależy od lekarza ale lekarza człowieka :-P

Po pierwsze, serdeczne gratulacje i cieszę się, że wszystko się dobrze skończyło.

Ale co do opisu - od ręki nie dostałam... Może jeszcze dostanę przy odebraniu wyników. Na zdjęcia nie liczę.

Oczywiście, mój ginekolog, do którego chodzę prywatnie, na kazdej wizycie robi mi usg i daje zdjęcia, ale powyżej opisywałam badania prenatalne prowadzone i u nas i w Anglii miedzy 11 a 13 tygodniem ciąży.

Lucky, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa, gratuluje! :) sliczny maluszek :)
    Napiszesz cos wiecej o porodzie?
    Macie juz imie?

samira, Lucky, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Viola Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dojrzała, tylko problem jest taki ze nie moge chodzic na zadne cwieczenia ze wzgledu na 2 poronienia, nie tak odlegle zreszta, bo zeszloroczne. Aerobik dla brzuchatych byl jedna z pierwszych rzeczy o jakie pytalam na wizycie u lekarza. Jestem raczej wysportowana i bedzie mi tego brakowalo przez nastepne kilka miesiecy, zostaje mi basen na szczescie.
    dojrzała wrote:
    Viola,
    poza L4 są ćwiczenia, jak urodzisz, trzeba będzie sił do dziecka, ja chodzę na joge i basen, po 35 rż trzeba zadbać o formę.
    A piłka jest fajna, tylko mięśni brzucha nie wzmocni.

samira, Lucky, Alis, dojrzała, megan8, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 20:35

samira, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa ale wspaniały synek, wielkie gratulacje
    mam nadzieję ze będę podobną szczęściarą ;)
    napisz coś więcej, jak było, jak się macie
    pozdrawiam Was gorąco

szczęśliwa 2, megan8, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Przyznam, że ja mam zgoła inne doświadczenia z lekarzem. Moją pierwszą ciążę i mam nadzieję, że drugą prowadziła lekarka. Teraz pomaga nam zaciążyć. Mam każde zdjęcie Małej z USG (a miałam robione badanie USG na każdej wizycie, teraz również tak jest). Wszystko mam pokazane i wytłumaczone, że endometrium na 1 cm, na lewym jajniku pęcherzyk itp. Ponieważ staramy się z jej pomocą, to dla mnie zawsze musi się znaleźć miejsce, na monitoring to i w niedzielę i w święta jeździliśmy... Z tym, że ja na wszystkie wizyty chodzę do niej prywatnie ;)

Sabina, ale to chyba prywatnie? Ja prywatnie też dostaję zdjęcia i jestem o wszystkim informowana. Opisałam państwowe badania w ramach rządowego programu badań prenatalnych, wykonywane w szpitalu. W dodatku wierzę, że jakbym do tego samego lekarza poszła prywatnie do gabinetu to byłby zupełnie inny.

Sabina lubi tę wiadomość

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-P

mysza1975, Myszonek, samira, Bozia3, Mango, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:

Alis, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    W dodatku wierzę, że jakbym do tego samego lekarza poszła prywatnie do gabinetu to byłby zupełnie inny.

I to jest potwierdzeniem tego, że nie ważne procedury.

Alis, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    Dziękuje Aniu :-)

wiem ,że dla każdej mamy jej dziecko jest piekne ale mój jest ładny na serio :-P :-P
    gratulacja :)!!
    ja jak zobaczyłam swojego synka pierwszy raz to też wydawał mi się najpiękniejszy na świecie - a teraz jak oglądam jego pierwsze zdjęcie zaraz po porodzie - to przecież ewidentna żabowata paskuda wtedy była :)

szczęśliwa 2, Bursztyn, mysza1975, ania.g, samira, megan8, Parka, sjoanka, paszczakin, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Dziś oglądałam z córą zdjęcia - mała ma zrobione fajne fotki przez profesjonalną fotografkę jak miała 6 tygodni i mamy miła pamiątkę. Mała patrzy na zdjęcie, na którym widać kulę cyca i ją jak ssie - i pyta: Mama co to? Tłumaczę, że to ona gdy była mała, że wtedy piła mleczko z cyca mamy. A ona - że chciałaby teraz! Mówię, że już mleka nie mam, a ona mnie cap za pierś i mówi: Mama, jeszcze trochę zostało! :-P
    żebyś nie skończyła jak ta chora baba, co karmi swoją córkę do 10 roku zycia...:)

Myszonek, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 14:24

Bursztyn, mysza1975, ania.g, samira, Simba, Iwone, megan8, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 14:24

Bursztyn, samira lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
‹‹ 2350 2351 2352 2353 2354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ