WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    Bursztynku nie wiem czy chcesz wiedzieć jak było u mnie z porodem bo na pewno nie "lajtowo " :-P
    Wszystko chce wiedziec :)
    Wiec napisz jutro :)
    Kajetan jest naprawde piekny :)

samira, bliska77, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    żebyś nie skończyła jak ta chora baba, co karmi swoją córkę do 10 roku zycia...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 20:35

Bozia3, samira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    żebyś nie skończyła jak ta chora baba, co karmi swoją córkę do 10 roku zycia...:)
    Dzizas! o.O

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to cos w temacie spadkow temp.i negatywnych testow :)

https://ovufriend.pl/wykres,ef9d90d96b9f9f4dd88d03b690f8f055.html

bliska77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    Dziewczyny o porodzie więcej napiszę jutro bo dzis już padam :-)
    Kajetan śpi :-)

ja czuję się już ok ale poród to jeden wielki ból ;-) mój M powiedział ,że on by nie dał rady i jak ja dałam radę ? :-P
    jak będzie u nas chłopak - to też Kajetan, a jeśli dziewczynka to Lena...

bliska77, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    A to cos w temacie spadkow temp.i negatywnych testow :)

https://ovufriend.pl/wykres,ef9d90d96b9f9f4dd88d03b690f8f055.html

Wystarczy spojrzeć na wykres Bozi. On też nie jest jednoznaczny. I właśnie takie wykresy dają mi nadzieję!

Bursztyn, Iwone, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Nie wiem jak to jest dokładnie, bo póki co na szczęście nie mam wielu doświadczeń z lekarzami, ale moim zdaniem nie liczą się procedury, tylko zwykła, ludzka, albo lepiej lekarska empatia. To, że on na usg widzi wszystko i wie co to jest, nie znaczy, że pacjent też się zna, a niektórzy chyba tak myślą.
    A z procedurami to różnie bywa, bo może się skończyć właśnie takim miłym, ale wyuczonym traktowaniem człowieka (jak w infolinii). A chamowi to nawet procedury nie pomogą.

zgadzam się i dopowiadam, że pielęgniarka (moja siostra m.in.) zarabia 1500zł, a lekarz o 1 zero więcej,a na dyżurach nocnych odsypia cały dzień pracy lub uczy się do specjalizacji, a pielęgniarki niech wsadzają zapałki w oczy i czuwają...no i jeszcze są zobowiązane lepiej traktować pacjentki z prywatnego gabinetu lekarza...Więc jestem z prywatnego gabinetu, Bogu dziękować chwilowo mnie stać.
    I jeszcze dodam, że koleżanka farmaceutka żaliła się , że na studiach ci z medycyny z pogardą patrzyli na tych z apteki... Są szlachetne wyjątki, ale klika lekarzy i prawników urządziła się i nie da łatwo z piedestału zrzucić, no i ta kasa.
    A odnośnie Anglii, moi znajomi są przerażeni powszechną służbą zdrowia, nie stać ich na prywatne ubezpieczenia i jako pariasi, są stosownie traktowani, wracając do Polski załatwiają szybko sprawy zdrowotne i nachwalić się nie mogą.
    Więc bogatemu, to i diabeł dziecko kołysze, a biednemu wiatr w oczy...

mysza1975, Alis, Iwone, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Dojrzała, tylko problem jest taki ze nie moge chodzic na zadne cwieczenia ze wzgledu na 2 poronienia, nie tak odlegle zreszta, bo zeszloroczne. Aerobik dla brzuchatych byl jedna z pierwszych rzeczy o jakie pytalam na wizycie u lekarza. Jestem raczej wysportowana i bedzie mi tego brakowalo przez nastepne kilka miesiecy, zostaje mi basen na szczescie.

kurcze słabo...bo basen to ryzyko infekcji, jest joga dla kobiet w ciąży, widziałam w księgarni, ale jak moja gin każe leżeć, to będę leżeć, a bez ruchu świruję, za duża jestem, ale zawsze miałam kondycję.
    I tak Ci zazdroszczę tego zmartwienia, urodzisz i odbudujesz formę.
    pozdrawiam

Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    Dziewczyny o porodzie więcej napiszę jutro bo dzis już padam :-)
    Kajetan śpi :-)

ja czuję się już ok ale poród to jeden wielki ból ;-) mój M powiedział ,że on by nie dał rady i jak ja dałam radę ? :-P
    Szczęśliwa gratuluję Wam szczęśliwego zakończenia porodu i pięknego Kajetanka :)
    5 lat temu kiedy ja rodziłam, też zanikały przepływy i mieli zrobić mi cesarkę. Nawet mnie do niej przygotowali, ale ja prosiłam mojego gina i anestezjologa żeby cesarkę zrobili tylko w ostateczności. Niestety wiązało się to dla mnie i podejrzewam że i dla Ciebie z ciągłym monitorowaniem KTG, kroplówkami i masażami szyjki na przyśpieszenie porodu.

Ale nie straszmy dziewczyn które nie rodziły, bo każda z nas która rodziła przeżyła poród i da się przeżyć :)
    Każdy poród jest inny i czas porodu też, dlatego nie martwcie się na zapas.
    Ból szybko się zapomina. Tzn pamięta się że bolało, ale nie pamięta się jakie było to odczucie.

megan8, dojrzała, Bozia3, szczęśliwa 2, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:55

Bozia3, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:56

Bozia3, bliska77, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:56

Bozia3, bliska77, Bursztyn, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    wczoraj Dorka71 wyrzuciła mnie z przyjaciółek ,hmm chyba musiałam czymś jej podpaść

Boziu super wieści !!!
    Mnie też wyrzuciła i chyba też podpadłam

Bozia3, Bursztyn, megan8, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Mnie też wyrzuciła i chyba też podpadłam
    Nie chcę spekulować o co chodzi, bo przecież nie wiem o co, ale Dorka chyba się wkurzyła, że nie ma jej na liście starających się, a zawsze tam była. Pisała o tym na tamtym wątku. Może poczuła się odrzucona...

Iwone lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę do dentysty i wbiłam się w swoje dosyć obcisłe dżinsy - wprawdzie jak siedzę, to trochę się wpijają - ale i tak się cieszę...:)
    Miłego dnia Dziopki :)

mysza1975, Bursztyn, szczęśliwa 2, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Parka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Bozia super że z maluchem ok :) będzie dobrze!
    Mleczko pszczele polecam. Paskudne w smaku ale ma w składzie wszystko a nawet więcej niż różne sztuczne suplementy wspomagające płodność i damską i męską.

Masz naturalne czy w kapsułkach?

Dzień dobry, miłego dnia, muszę znowu nadrobić zaległości w czytaniu :)

szczęśliwa 2 lubi tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Hej dziewczęta
    Wracając do mleczka pszczelego, najlepsze jest w czystej postaci. Niestety dosyć drogie. Nie polecam wynalazków w kapsułkach czy saszetkach bo istotny jest sposób przyjmowania a poza tym nie wiadomo co oprócz mleczka jest w składzie kapsułki i jaki to ma wpływ na same mleczko. Ja dostałam od taty w małej buteleczce i wiem że takie mleczko koniecznie trzeba przechowywać w lodówce. Polecam stronę o mleczku, sama jeszcze od nich nie kupowałam ale się przymierzam jeśli tata nie da się obsępić.
    http://www.mleczkopszczele.pl/
    Miłego dnia :)

Aha, tu jest odpowiedź. No tak, ja jestem cały dzień do tyłu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie
    Reni, zdjęcia z psem super, sama mam ich cale mnóstwo, mój pies z córką na każdym etapie życia ;-)
    Szczęśliwa, chłopczyk super, współczuję trudnego porodu ale tak jak mówisz, szybko się zapomina i patrząc na dziecko, człowiek jest pewien, ze warto było pocierpieć ;-), teraz czekamy na mnie ;-)
    trzymaj sie młoda Mamusiu ;-)
    Alis, co do badań prenatalnych..cóż, miałam je robione zarówno w 2007 w ciaży z córka i teraz i moje doświadczenia są całkowicie odmienne od Twoich, badania na NFZ, przyjęta zostałam o godzinie na którą byłam zapisana, bardzo dobra opieka, rzetelna informacja,w żadnych kolejkach nie stałam, komplet zdjęć dostałam, na połówkowe zabieram płytę do nagrania, omówienie wyników testów z krwi na wizycie u genetyka, czekałam około 7 minut na krzesełku ;-) (to chyba nie tragicznie), genetyk udzielił pełnej i wyczerpującej informacji, od razu zapisano mnie na połówkowe. Także jak widać wszystko zależy od organizacji w danej placówce, ja złego słowa nie powiem.
    miłego dnia laseczki ;-)

Iwone, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!!!
    ale Wy to jesteście ;) od razu teoria spisku dorobiona, że Dorka taka niedobra, że wyrzuciła, że zła i paskudna i ...
    dziewczynki kochane, to był wypadek przy pracy, a o szczegółach nie będę pisać bo wyjdzie, że jestem blondynka komputerowa ;)
    przepraszam wszystkie laseczki które poczuły się odrzucone :)
    nie obraziłam się też za listę starających, żeby nie było ;)
    ja tu rzadko zaglądam po prostu, zarobiona jestem

bliska77, Bursztyn, polarmiś, Iwone, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to sorki Dorka - ja już tu teorie spiskowe uprawiam...;)

Dorka71, bliska77, Mango, Iwone lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 2351 2352 2353 2354 2355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ